Release 2.19o
Viimeisin päivitys
Kotisivu
16. Tammi 2021 12:24 WET
Uutisarkisto
3. Joulu 2020 12:18 WET
Kurssipäivä 7
28. Marras 2020 16:22 WET
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2021
Tehoharjoittelua
Tehoharjoittelua haluamallesi käsityypille ks Artikkeleita
Uusia hienoja analyysejä tyrkyllä

Sivustolle on ilmaantunut uusi analysointityökalu. Avaa kilpailun tulokset, valitse pari ja jaon alapuolelta  -play it again-  ,  - Bsonline - ja sen jälkeen alakulmasta - results analysis - . Tuloksista voit nähdä miten omat toimet ovat olleet suhteessa doubledummy-tulokseen (DD = paras pelinvienti parasta puolustusta vastaan tai paras puolustus parasta pelinvientiä vastaan).

Kannattaa tutustua! Huom! työkalu ei kuulemma toimi kaikilla selaimilla, mm explorerilla, joten kannattaa kokeilla jollain muulla

Kerhokilpailujen ajankohdat löytyvät kohdasta Kalenteri.

SBL:n kilpailujen osalta katso ja ilmoittaudu Bilbossa

 


 

KuBk yleiskokous

Kuopion Bridgekerho ry piti sääntömääräisen vuosikokouksensa kymmenen jäsenen voimin  Maljassa tiistaina 29.9.2020. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset  asiat eikä päätöksiin tullut yllätyksiä. 

Johtokunta jatkaa entisellä miehityksellä: pj Janne Haukipuro, jäsenet Sakari Tiilikainen, Juhani Sutinen, Yrjö Karttunen ja Liisa Jalkanen sekä varalla Timo Pohjola ja Pekka Söderlin. Kerhon talous on sopeutettu koronatilanteen aiheuttamaan toiminnan supistumiseen  ja jäsenmaksu säilyy ennallaan mikäli SBL ei korota omaa osuuttaan. Johtokunta järjestäytyy ti 6.10. ja tekee syksylle suunnitelmia yleiskokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman pohjalta. 

♠   ♣ ♠   ♣ 

 

 

Viimeksi päivitetty : 3. Joulu 2020 12:18 WET
Palattiin lähemmäs arkea
Palattiin lähemmäs arkea

Pitkän raskaan tauon jälkeen rajoituksia vähitellen puretaan ja live MP-kilpailuita pidetään taas.  Kävimme jo valloittamassa Kajaanin 14.-16.8. (katso tulokset Bilbosta) ja myös oma toimintamme palaa hiljalleen uomiinsa: Kesän terassikausi avattiin Maljassa 4.8. ja varsinainen syyskausi aloitettiin juhlien: 

Koska kevätkauden päättäjäiset jäivät koronan jalkoihin, pelattiin kauden avajaiset aurinkoisessa Ranta-Toivalassa tiistaina 1.9.2020. Paikalla juuri mukavasti pelaajia neljään täyteen pöytään ja tunnelma oli hieno. Kun viimeinenkin väärään suuntaan tehty merkintä saatiin korjattua, voittajaksi nousi Kari I, toiseksi Ykä ja kolmanneksi Janne H. Onnea menestyneille ! 

Pekka ja Liisa Kiittävät mukana olleita     

Torstaipelit alkoivat heti 3.9. ja seuraavana tiistaina 8.9. jatkui SBL kevätsimultaanisarja Huhtisimultaanilla, jossa Pekka ja Janne sijoittuivat hienosti sijalle 7 (65 %) ja Ykä ja Timppakin pisteille 55,5 %:lla. Onnea menestyneille !.

 

 

Viimeksi päivitetty : 3. Joulu 2020 12:18 WET
SYKSYN SUURTAPAHTUMA: Janne S 50 v !
SYKSYN SUURTAPAHTUMA: Janne S 50 v !

Janne toivoo erityisesti kaikkien  Kuopion pelaajien osallistumista, joten ilmoittaudu oitis, etteivät Tornin seinät tule rajoitteeksi  !     

Viimeksi päivitetty : 3. Joulu 2020 12:17 WET
Suru-uutinen Rautalammilta
Suru-uutinen Rautalammilta

Pitkäaikainen jäsenemme Ismo Koponen nukkui pois 21.6. vaikean sairauden uuvuttamana. Jäämme kaipaamaan huippupelaajaa ja rakasta ystävää.

 

Pari sanaa Ismoa muistellen.

Ismo oli opettaja, lukuisten alkeiskurssien lisäksi julkaisi bridgen oppi- ja tehtäväkirjoja aloittelevien ja enemmänkin pelanneiden iloksi. Ismohan työkseen teki mm perinnejulkaisuja, joten julkaisutoiminta oli muutenkin sydäntä lähellä.

Helsingin Sanomien bridgepalstaa Ismo toimitti ties vaikka kuinka monta vuotta aina siihen saakka kun HS päätti lopettaa niin shakki- kuin bridgepalstatkin. Ismo laati viikonloppunumeroon aina jonkin teeman mukaisen jutun, oli moniosaisia pelinvienti- ja puolustusjuttusarjoja, lähtökorttijuttusarjoja, jokin isompi kilpailu jne. Hesarin viikonloppujuttu oli viikon kohokohta.

Itse muistan Ismon pelaajana, joka huolellisesti niin pelinviennissä kuin puolustuksessa etsi kaikki mahdolliset lisäsaumat. Pari kuvaavaa esimerkkiä hänen ehdottomasta asenteestaan:

Joskus 70-luvun lopulla maajoukkuekarsinnoissa Ismo istui oikealla puolellani pelaten 4♠ . Lopputilanteessa hän pelasi ristin pöydästä ja kun partnerini Olli pelasi seiskan tiesin, ettei hänellä ollut värissä kuvaa, joten jouduttuani kiinni palautin neutraalisti punaista väriä. Ismo melkein suuttui minulle, siis puolustajalle, kun en yrittänytkään pietiä palauttamalla ristiä, vaikka se oli ainoa mahdollisuus pietittää.

Toinen jako on Kuopion omista kerhoilloista toukosimultaanin 3NT, joka korkean puutarharaadin toimesta valittiin vuoden pelinvienniksi, eikä syyttä. Jako löytyy vasemmalta juttuarkisto/ jakoja -osastosta.

En itse ole pelannut Ismon kanssa satunnaisia jakoja lukuunottamatta, silti Ismon poismeno koskettaa ja hänen vertaansa vailla oleva panoksensa kotimaisen bridgen eteen jättää sanattomaksi.

Markku

 

Viimeksi päivitetty : 3. Joulu 2020 12:17 WET
Suomen Cup 2020: Malja 4:n joukossa !

Vain hiukan viime tingassa saatiin Kuopionkin Suomen Cup-pelit käyntiin, vaikka BBO-maailma vielä vähän vierastuttaakin. Tiistaina 5.5. Malja (Janne S, Pekka, Heikki ja Emppu) peittosi perinteiseen tyyliin Helminiemen Helmet (Martta, Janne H, Riikka ja Arttu) numeroin 108 - 29. Seuraavaksi pelattiin perjantaina 8.5.ottelu Liisan Lauma (Liisa- Jaska - Yrjö T - Jari) vastaan Puijo (Kari V- Jussi - Risto - Petteri) joka päätyi Puijon voittoon 121 - 88.

Kolmannen kierroksen matsi Puijo vs Malja pelattiin helatorstaina  ja se päättyi Maljan voittoon numeroin 58 - 36. 

Malja pelasi Oulu West iä vastaan huippujännän ottelun jossa ensimmäinen puoliaika päättyi uhkaavasti 52 - 16 Oululle. Jännitys tiivistyi kun toinen puoliaika lähti lupaavammin käyntiin ja päättyi lopulta Maljalle 67 - 23  joten kokonaistulos kotiin 8 :lla pisteellä. Onnea !      

Malja meni näin semifinaaliin jossa se kohtasi.  No Ne Mimmit.. Ottelu alkoi kehnonpuoleisesti: ensimmäisen puoliajan jälkeen olimme tappiolla 23 - 61. Toisen puolikkaan niukka voitto 34 - 33 ei siis riittänyt ja peli päättyi lukuihin 57 - 94 Mimmeille,  jotka jatkavat finaaliin Koistista vastaan. 

 Ajantasainen tieto koko Suomen Cup tilanteesta löytyy täältä bilbosta . 

♠   ♣ ♠   ♣ 

Viimeksi päivitetty : 3. Joulu 2020 12:16 WET
Kevättä kohti

Tiistaina 3.3. pelattiin Maalissimultaani, jossa kerholla päädyttiin jaettuihin kärkisijoihin: voiton jakoivat Pekka M Kajaanin RD:n kanssa sekä Matti ja Markku. Sillä tuloksella pääsi myös valtakunnassa pistesijoille:  RD 33. ja Matti 43. Kerhon kolmossijan jakoivat  Jussi ja Kari sekä Risto ja Arttu , mutta valtakunnassa sijoitukset olivat tällä kertaa jo toisella sadalla joten pisteitä ei tässä kuussa Kuopioon enempää herunut. 

Keskiviikkona 18.3. Pieksämäen Bridgekerho on kutsunut meidät kevätretkelle kerhoiltaansa - yritetään saada 2-3  pöydällistä liikkeelle. Ilmoita Liisalle  pääsetkö lähtemään, sovitellaan kuljetuksia. Liikkeelle pitää päästä n. klo 17 ja kotiinpäin ajellaan sitten yötä vasten  Kaikki kynnelle kykenevät mukaan !

Tiistaina 31.3. Pieksämäkeläiset tekevät vastavierailun meille, varaudutaan siis tavallista isompaan joukkoon ja iloiseen pelitapahtumaan !

Suomen Cupin pelijärjestys on julkaistu. Saimme Kuopiosta taas kasaan mukavasti 4 joukkuetta, joten saamme pelata kotona kaksi kierrosta: ensin  Helminiemen Helmet kohtaa Maljan ja Puijo kamppailee Liisaa ja Poikia vastaan. Näistä voittajien keskinäisen pelin parempi kohtaa sitten aikanaan  jonkin Oulun joukkueista ja voitettuaan jatkaa  semifinaaliin ja sitten aikanaan Hangossa pelattavaan finaaliin. Alkukierrokset on pelattava maalis- huhtikuun aikana, joten ruvetaan miettimään sopivaa ajankohtaa: hauskintahan olisi pelata ensimmäisen kierroksen ottelut porukalla yhteisillä jaoilla jos vaan saadaan aikataulut sopimaan kaikille.

20.-23.3. Seinäjoen Bridgekerhon 60-v juhlakisat : olisi kiva saada ainakin autollinen porukkaa sinne  onnittelemaan - kerro Liisalle jos innostuit !

Ja kesää kohti : Hangon Bridgeviikon ajankohtaa on aikaistettu ja viikon ohjelmaa muokattu - katso tietoa täältä ja varaa 10.7. -19.7. tai ainakin osa siitä Suomen hienoimmalle kesäkaupungille !

Viimeksi päivitetty : 24. Huhti 2020 15:23 WEST
Helmikuun tapahtumia
Helmikuun tapahtumia

 1.-2.2. pelattiin Joensuussa SM Swiss-IMP'S parikilpailu: Hieno kilpailu osana kansallista SM-viikkoa. Meitä kuopiolaisia oli mukana turhan vaatimattomasti vain 4 pelaajaa ja kilpailunjohtaja. Pekka aloitti Jari B:n kanssa hyvin  ja pari oli lauantain jälkeen kakkossijalla, mutta sunnuntai ei enää sujunut samaan tahtiin. Jannen ja Petterin kisa aaltoili toisinpäin: pohjapöydästä haettiin vauhtia, mutta loppusijoitus pisteillä hienosti 8. Onnea !

 

tiistaina 4.2. pelattiin valtakunnallinen Helmisimultaani. Kerhotulokset olivat poikkeuksellisen tasaiset ja valtakunnan pistesijoille pääsivät tällä kertaa Matti (32.), Timppa ja Ykä (52.) sekä Jari ja Yrjö (71.). Onnea !

torstain 6.2. kerhoillassa juhlittiin : Timo Höydölle jaettiin ristimerkki. Onnea !

 

Viikonloppuna 21.-23.2.2020 suunnattiin Pieksämäelle: siellä aivan uusi pelipaikka Ysimajat  osoittautui  hyvin toimivaksi ja Pieksämäen kerho piti meistä hyvää huolta.

Kuopiolaismenestyksestä huolehti  Janne S yhdessä Petterin kanssa: lauantaina hyvä viides sija (57,7 %) ja sunnuntain joukkiksessa komea voitto joukkueessa Raskasta on.  Onnea ! 

 

ja kun kerran vauhdissa ollaan niin 28.2.-1.3. 2020 Ouluun

 

 

Viimeksi päivitetty : 24. Huhti 2020 15:23 WEST
Antoisaa uutta vuosikymmentä kaikille !
Antoisaa uutta vuosikymmentä kaikille !

Uusi Vuosi 2020 on alkanut meillä Kuopiossa hyvin bridge-aktiivisesti: 

Jo torstaina 2.1. alkoi uusi kerhopelivuosi Maljassa ja heti

Tammikuun toisena viikonloppuna  10.-12.1. pidettiin  KuBkin omat MP-kisat. Pelipaikkana oli Kuopion uusin ylpeys, Matkailukeskus Saana, joka osoittautui täydelliseksi myös meidän tarkoitukseemme. Tänä vuonna avattu Saana on arkkitehtuurillisesti ihastuttanut vieraita ympäri maailman. Saanasta löytyy talvellakin ulkouima-altaat sekä useita saunoja,  mm. Savusauna Seuran valitsema Vuoden Savusauna 2019.

Perjantaina 10.1. pelattiin 30 jaon Warm Up-parikilpailu (7 ½ pöytää), jossa sekä tasoituksellisen että tasoituksettoman kisan kärkipaikat jaettiin samoille pareille : Voittajat Vesa Leinonen - Timo Pohjola ja toisena kotoinen kaksikko Liisa ja Jaska. Vasta pronssisijoilla tasoituksilla saatiin eroa: tasoituksilla kolmantena Risto ja Yrjö K tasoituksettoman kolmosparin Olli Perkiö - Ari Laine edellä. 

Lauantaina 11.1. oli pääkisa, 48 jaon MP-paribarometri  (11 pöytää), jossa voittoon konkaripari Lasse Utter - Ilkka Uimonen ja kakkosina omat sankarimme Janne S ja Pekka S. Pronssilla taas Olli ja Ari. 

Kisat päättyivät sunnuntain MP-Swiss-IMP's - parikilpailuun (6 ½ pöytää), jossa Olli ja Ari nousivat nyt voittoon ja Janne S ja Pekka S  olivat taas hopealla. Kolmas sija meni jakoon pareille Oskari Koivu - Mika Salomaa ja Osmo Haljoki - Janne Ekholm.

Tiistaina 14.1. pelattiin Valtakunnallinen Tammisimultaani, jossa kerhovoittajamme Janne S ja Pekka S ainakin alustavissa lopputuloksissa hienosti valtakunnan kärkikymmenikössä  sijalla 7 (65,6 %) .

Viimeksi päivitetty : 24. Huhti 2020 15:22 WEST
Joulun alla tapahtui
Joulun alla tapahtui

Tiistaina  10.12. pelattiin valtakunnallinen  Joulusimultaani, jossa pärjättiin hienosti: valtakunnan 233:sta parista peräti kolme meidän paria 11 parhaan joukossa. Janne ja Pekka 63,8 % ja kolmas sija, Heikki ja Kari I sijalla 9 (62,1%) ja Ykä ja Timppa sijalla 11 (61,5 %) Onnea menestyneille ! 

Tiistaina 17.12. Ikosen Kari jatkoi pärjäämisputkea voittamalla kinkun Kuopion Bridgekerhon perinteisessä kinkkukisassa. Potkan vei tänä vuonna kotiin Saku ja saparon paluumuuttaja Kekäleen Panu. Pelinjohto pahoittelee järjestelmää, jonka seurauksena kaikille pelaajille tuli ylenmäärin huileja - yritän selättää tietokoneohjelman ensi vuoteen mennessä ... Tulokset kuitenkin saatiin ja olipahan enemmän aikaa nauttia talon antimista.

Uusi yritys kinkun kimppuun tehtiin heti torstaina kun 19.12. pidettiin  Puijon Bridgen pikkujoulu Ranta-Toivalassa. Ilta aloitettiin joulukattauksella ja täysillä mahoilla oli hyvä pelata. Porukkaa oli mukavasti: nyt täydet 4 pöytää, joten pelisysteemi sujui todella jouhevasti. Kinkun nappasi matkaan Janne S ja potkasta vedettiin korttia kun Kari I:n ja Pekka M:n ero medeliin oli tasan 0,69 %. Kortinvedon(kin) voitti Kari I, joka kuitenkin luopui potkasta Pekan eduksi (väittäen että liikaa sikaa on joulunakin liikaa ?) Saparon kanssa joulun viettoon lähti tänä vuonna  Risto.  Isäntäväki kiittää mukana olleita, Ranta-Toivalassa nähdään taas kevätkauden päättäjäisissä  

Viimeksi päivitetty : 24. Huhti 2020 15:22 WEST
Syksy tuli
Syksy tuli

Kerhopelikausi käynnistyi syyskuun alussa : Peli-illat tiistaisin ja torstaisin klo 18 Maljassa. Tervetuloa !

KuBk syyskokous pidettiin tiistaina 24.9. Maljassa : Elämä jatkuu melko lailla ennallaan, tärkein muutos on kerhon puheenjohtajan vaihtuminen: Janne Seppälä halusi luopua tehtävästä kunniakkaan 13 vuoden jälkeen ja uudeksi puheenjohtajaksi kerhoa luotsaamaan  valittiin Janne Haukipuro. Onnea tehtävään !

Lokakuussa ratkaistiin perinteisesti KuBkin avoin parimestaruus: Kultaa tänä vuonna Jaska ja Liisa  laugh Katso "Tulokset"-osio

Viimeksi päivitetty : 24. Huhti 2020 15:22 WEST
Syyskausi alkoi
Syyskausi alkoi

Syksyn kerhopelikausi alkoi tiistaina 3.9. kotoisasti neljällä täydellä pöydällä. Iloksemme mukana oli myös meille uusi pelaajapari: Osmo ja Juha Pieksämäeltä ovat kuopiolaistuneet ja meille kovasti tervetulleita ! Iltaa juhlistettiin vielä Puijon Bridgen puolelta kun Yrjön kesäkisoissa  ansaitsema Puijon Malja luovutettiin voittajalle smiley

 

Viimeksi päivitetty : 17. Marras 2019 16:42 WET
Bridge Liiga 2019

Suomen Bridgekerhojen välinen joukkis-liiga käynnistyy taas. Piipahdimme jo ykkösdivarissakin, mutta nyt ponnistetaan taas alusta:

Meidän lohkomme kakkosdivarissa pelaa Jyväskylässä viikonlopun 5.-6.10. ja sinne tietysti kootaan mahdollisimman iskukykyinen joukkue.

Tarkista kalenterisi ja kerro Liisalle jos sinulla on mahdollisuus päästä mukaan nauttimaan joukkiksesta parhaimmillaan !

Viimeksi päivitetty : 4. Loka 2019 09:41 WEST
KuBk mukana kesäisessä Hangossa
KuBk mukana kesäisessä Hangossa

 

Kuopion Bridgekerholla oli hyvä miehitys Hangon bridgeviikolla ja pelitkin sujuivat mallikkaasti: pj Janne S keräili pistesijoja kautta viikon lähes 5 MP:n arvosta - merkittävin saavutus oli hieno hopeasija tiistain isossa IMP-parikilpailussa.

Myös Pekka ja Jaska napsivat pistesijoja, Jaska myös palkittiin Hanko-Cupin parhaana B-pelaajana.

Helminiemen Helmet panosti B-mestaruuskisoihin: Parikisassa vielä vähän treenattiin, mutta joukkiksessa pelattiin tosissaan ja mitali oli jo lähellä. Hieno sijoitus 5 / 14  ! 

Onnea kaikille peleissä menestyneille, ensi vuonna taas Hangon aurinkoon ! wink

Viimeksi päivitetty : 5. Syys 2019 11:49 WEST
Suomen Cup 2019

Suomen Cup -ottelu Liisa ja Pojat vs. Kallavesj  päättyi yksiselitteisesti 30 - 102. Malja vs Helminiemen Helmet ei myöskään jättänyt jossittelulle paljoa varaa: lopputulos 101 - 42. Seuravalla kierroksella Malja peittosi Kallavesj-joukkueen 79 - 35. 

Malja siis jatkaa neljännesvälieriin vastassaan Evakossa Pilviin - ja voittaja siitä  matsista jo kohti Hangon finaaleja ... Tsemppiä !

Viimeksi päivitetty : 1. Elo 2019 17:49 WEST
BBO-liiga 2019

BBO:n suomalaisliigassa mukana kuopiolaisvärinä Helminiemen Helmet (MarttaH - Haukijanne - PRiikka - ArttuP - Jason73 - punaturkki ),  joka aloitti voitolla (26-21) Napapiirin Sankareista. Willimiehille hävittiin 16-24  ja  Pieksutkin voitti meidät harmillisesti 30-64.  Salon kanssa sählättiin ensimmäisellä puoliajalla niin pahasti, ettei hyvä loppukiri enää riittänyt, lopputulos 38-55. Tappio 46-4 Lake Bottomille viimeisteli sarjan osaltamme. Uudella innolla ensi vuonna !

"Sekajoukkueissa" Yrjö T (tolvyrj) perinteisesti joukkueessa Kanaset ja Janne (lovetoslam) ja Pekka (ollipekka) aivan uudessa  kombinaatiossa Eriko(ko)iset

Kanaset aloitti urakan voitolla (68-31) Keski-Suomesta, kun taas Eriko(ko)iset on hävinnyt sekä Keski-Suomelle (51-26) että Leideille (55-33) ja myös  joukkueelle World Class Team WCT, nyt numeroin  45-33. Kanaset voitti  Oy Ruotsi Ab:n 50-31 ja Eriko(ko)iset seuraavana iltanna 24-23. Eri(ko)koisten ottelu Katin Kontteja vastaan  päättyi tappioon 19-56.  Kanaset -Leidit päättyi tappioon 45-22 mutta loput pelit voitokkaasti: Kanaset - WCT 43-9, Kanaset - Katin Kontit 29-26 ja lopuksi Kanaset - Eriko(ko)iset 17-0

Kanaset aloitti pudotuspelit voitokkaasti: Salo peitottiin komeasti 105 - 32. Jatkoa seuraa siis lähiaaikoina. Tervetuloa kibitsoimaan !

Viimeksi päivitetty : 1. Elo 2019 17:48 WEST
NFL 2018-2019 osaltamme pelattu BBO:ssa

BBO:ssa pelattava pohjoismainen ystävyysliiga NFL käynnistyi joukkueemme Maljan osalta hienosti: voitto 38-19 Salosta ! 

Norjalainen  Vadsö kaatui myös, vaikka aika niukasti pistein 36-33.

Kanaset höyhennettiin reippaasti 58-26, Katin Kontit komeasti 53-23. Voittoputken katkaisi Jyväskylä, tappioluvut 38-27. 

USKI :sta tuli taas  siisti voitto 43-29  mutta lohkoa johtavalle Latvian JAGA-JAGAlle kärsittiin tappio 45-59. 

Norjan Kultur peittosi Maljan ikävästi 33-1 ja Tromsö yhtä pahasti 54-16.

Voittosarjaan palattiin kun (K)Oululaiset päihitettiin 39-23.  Kun vielä  Napapiirin Sanpkarit päihitettiin komeasti 61-12, nousimme varmalle jatkopaikalle.

Ensimmäinen pudotuspeli Norjan Sorreisaa vastaan pelattiin 7.4. ja se päättyi harmillisesti tappioon 74 - 54, joten NFL-liiga on tältä kaudelta osaltamme ohi. 

Joukkueessamme pelasivat tänä vuonna Janne (lovetoslam), Pekka (ollipekka), Jari B (jari), Petteri (otto76) ja Piia (piruotti). Ensi kaudella taas !

Viimeksi päivitetty : 7. Kesä 2019 10:41 WEST
Peruskurssi tuo tulosta !

Tämän vuoden peruskurssille jo ensimmäiset voittopisteet: Pauli Kemppainen torstaina 14.3. toista kertaa kerhoillassa ja tuloksena hieno voitto ja 4 vp:tä ! Onnea uudelle juniorillemme, jonka rohkea tarjoustyyli tuotti tulosta vaikka aiheuttikin partnerille ajoittain sydämentykytystä wink Ja isot kehut myös kurssia vetävälle Riikalle, joka on hienosti onnistunut sekä perusasioiden opetuksessa että oikean peliasenteen luomisessa !heart

Torstaina 21.3. tehtiin kerhopelihistoriaa: peruskurssi osallistui ensi kerran peli-iltaan ja Maljan yläkertaan tuli jo ihan tiivis tunnelma : ennätykselliset 6 ½ pöytää paikalla ja kaikilla mukavaa.  Voittoon tasaisella pelisuorituksellaan ylsivät tällä kertaa Kyllikki ja Juhani, mutta heti hopeasijalla peruskurssilta Matti T yhdessä Janne H:n kanssa ! Onnea !

 

Viimeksi päivitetty : 16. Huhti 2019 09:26 WEST
Bridgen peruskurssi 2019

Kuopion Bridgekerhon järjestämä peruskurssi 2019 alkoi kolmella tutustumis- ja esittelykerralla tammikuisina sunnuntai-iltapäivinä.

Markkinointi tuotti tulosta ja varsinainen kurssi alkoi Maljassa 27.1. ja jatkuu sunnuntaisin klo 16  samassa tutussa paikassa yhteensä n. 10 kurssikertaa. Mukana on 7 innokasta oppilasta, joista kolme junioria.  

Kurssin vastuuvetäjänä toimii Riikka Pyhäluoto apunaan Kuopion bridgeaktiiveja kuten Janne Seppälä, Petteri Pirhonen ja Liisa Jalkanen. Apuopettajille on käyttöä joka kurssikerralla, joten tevetuloa paikalle jos sopivasti aikaa liikenee !

 

Viimeksi päivitetty : 22. Maalis 2019 09:07 WET
Tammikuussa tapahtuu

heart Onnellista uutta vuotta ! heart

to 3.1. klo 18 kerhopelikausi alkoi Maljassa ja jatkuu  normaalisti tiistaisin ja torstaisin 

su 6.1. klo 16  Bridgekurssin esittelyjakso alkoi Maljassa: kiinnostuneita löytyy ja jatkoa on luvassa : seuraavat demonstraatiokerrat su 13.1. ja su 20.1.  klo 16 - kiiitos nyt maukana olleille ja jatkossa tarvitaan edelleen aktiiveja demonstroimaan pelin kulkua!

11.-13.1. pelattiin KuBk:n Tammikisat : mukavasti porukkaa ja hyvä tunnelma. Menestystä Kuopioon tällä kertaa vain perjantaina, muissa kisoissa pistesijat karkasivat vierailijoille. Katso Tulokset-osio.

ti 15.1. Tammisimultaani 

Viimeksi päivitetty : 15. Maalis 2019 13:03 WET
Kinkkukisat

Torstaina 13.12. pelattiin Puijon Bridgen perinteinen Kinkkukisa Peräniemen kasinolla ja samalla testattiin pelipaikan sopivuus kesän juhlakisojen pitopaikkana. Possusta käytiin tänä vuonna kutkuttavan tiukka kisa: Kinkun vei Jussi vain pisteellä taakse jääneen Riston edestä. Myös Saparokisassa oli vain yhden pisteen ero, joka päätyi Tatun koirien eduksi. Potkan kohtalo oli vielä tiukemmassa :  50 % oli kahdella pelaajalla ja kortinveto Karin ja Timon (H) välillä ratkesi Timon hyväksi. Onnea voittajille !

Tiistaina 18.12. KuBkin kinkkukisassa Maljassa  pelattiin vuoden viimeiset pelit: Kinkun sai Jari hienolla 65 % tuloksella. Potkan varmisti Matti ja saparo lähti Janne S:n sairastaessa Janne H:n matkaan.

 

Viimeksi päivitetty : 15. Maalis 2019 13:03 WET
KuBk parimestaruus 2018
KuBk parimestaruus 2018

Kuopion Bridgekerhon parimestaruusmitalit jaettiin 6.11.2018.  Voittajien on helppo hymyillä : Janne ja Pekka kultaa - 127, 56 p. Toisina Matti ja Roope 113,8 ja pronssilla Timppa ja Yrjö 109,72 . Onnea menestyneille  

Viimeksi päivitetty : 29. Joulu 2018 12:59 WET
Syyskokous ja seuraamukset

Syyskokouksessa Maljassa 18.9. esityslistalla oli rutiininomaisesti "sääntömääräiset asiat". Kokouksessa kuitenkin paljastui melkoinen yllätys kun kerhon pitkäaikainen kantava voima Markku luopui paitsi sihteerin tehtävistään myös kaikesta muusta bridgeen liittyvästä ja jätti todella isot saappaat täytettäviksi. Kerhomme onneksi puheenjohtaja Janne jatkaa samoin kuin johtokunnan muut jäsenet: vpj Saku, rahastonhoitaja Yrjö ja jäsen Jussi. Johtokuntaan valittiin nyt jäseneksi Martta ja varalle Pekka ja Timppa.

Johtokunnan järjestäytymiskokous  25.9. päätyi valitseman valitsemaan äänivallattoman mutta puheoikeutetun sihteerin hallituksen ulkopuolelta: Liisa tekee parhaansa näissä tehtävissä. Pelinjohtovastuu tiistaipeleissä siirtyy Liisalle, Kari ottaa huostaan PuBin torstai-illat ja tuuraamme toisiamme tarpeen mukaan. Toimialoja on jaettu myös eteenpäin: uudeksi koulutusvastaavaksi lupautui Janne H ja vasta kesällä avatun facebookimme hoitoon paneutuu Arttu. Tehdään parhaamme maailmaan hienoimman pelin eteen  

 

Viimeksi päivitetty : 29. Joulu 2018 12:59 WET
Bridgeliiga 2018

Bridgeliigan ensimmäinen päivä pelattiin Maljassa 15.9. viiden joukkueen kesken. Pelit sujuivat mukavasti ja hyvässä hengessä ja tulostilanne jäi jännittäväksi: Vaikka Kuopio 1 ( Pekka- Seppo - Yrjö T - Timo)  voitti kolme ottelua neljästä, päädyimme kuitenkin kyttäysasemiin : Jyväskylän molemmat joukkueet onnistuivat kiilaamaan hieman edelle. Pieksämäki oli neljäntenä ja Kuopio 2 (Helmet) piti perää.

Kisa jatkui Pieksämäellä 6.10.  Pelit kulkivat taas mukavasti  mutta lopputilanne jäi entiselleen: Jyväskylä 2 ( Piia - Joke - Petteri - Tase) voitti ja jatkaa nousukarsintaan.  Jyväskylä 3 tuli toiseksi ja Kuopion Malja ( Janne - Timppa- Pekka - Seppo) joutui tyytymään pronssiin. Pieksämäki kiilasi neljänneksi joten Helmet joutui tänä vuonna tyytymään jumbosijaan.  Kts tulokset tulos-osiosta. 

Viimeksi päivitetty : 10. Marras 2018 09:40 WET
Helmet Hangossa
Helmet Hangossa

Helminiemen Helmet olivat mukana Hangon B-SM-kilpailuissa. Parikisa ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla,  vaikka Martta ja Janne pysyivät meedelin tuntumassa, mutta joukkuekilpailuissa HH nousi hienosti viidenneksi. Riikalla (oikealla) oli laskettu päivä, joten väsytti niin, että Liisa tuurasi ja Pekka (vasemmalla) oli lähtövalmiina kuskaamaan, jos tarvii lisääntymään lähteä.

Viimeksi päivitetty : 10. Marras 2018 09:40 WET
Kajaanin Live Imp-Netti
Kajaanin Live Imp-Netti

Kajaanin kesäkisat alkoivat paljonhehkutetulla Live Imp-Netti parikilpailuilla. Ilmeisesti käynnistyksessä oli isohkoja ongelmia kun alku viivästyi reilulla puolella tunnilla. Oudosti myös pelattiin vain 21 jakoa, joten pelit päättyivät jo yheksän kantturoissa.

Jannella oli mahdollisuus loistaa jaossa 4. Vastustaja lähti ♠8:lla, joten näkyvissä oli 4+1+1+5= 11 tikkiä. Paremman puutteessa Janne otti valtit pois sakaten 10:n kädestään, tuli A:lla käteen ja pelasi padat pois sakaten ruudun pois, mikä osoittautui virheeksi sillä nyt on menossa varmasti sekä hertta että ruutu. Jos pelinviejä sakaa hertat pois, on lopputilanne

♠  -
  J
♠ - K107 ♠ 
Q8 ♣ - K
85 AJ9
♣ - ♠ - ♣ -
-
♦ Q43
♣ 10  

Nyt pelataan J joka varastetaan viimeisellä valtilla. 3 kuninkaalle ja itä joutuu kääntämään kombinoituun haarukkaan.

Viimeksi päivitetty : 27. Elo 2018 15:28 WEST
Puijon Bridgen 39. kesäkisat
Puijon Bridgen 39. kesäkisat

Puijon  39. kesäkisat pelattiin 15.-17.6.2018 Hygge Brossa.  Pöytämäärät eivät ollet päätä huimaavia  ja  varsinkin omien kerhojen  pelaajia kaipailtiin kovin, kun kesäviikonlopun muut menot kiilasivat bridgen edelle.  Tulokset löytyvät Bilbosta ja omien sivujemme "Tulokset"-osiosta.  

Perjantai-iltana aloitettiin henkilökohtaisella kisalla jossa voitto meni Kajaaniin Rinkisen Makelle - pienistä Topi-juonteisista hämmingeistä huolimatta. Hopealle Aku Nieminen Pohjanmaalta ja Kuopion värejä piti korkealla Seppälän Janne sijalla 3. 

Lauantaina pelattiin pääkilpailu jossa mukana 8 pöytää  ja 45 jaon ponnistelun jälkeen voitto Etelä-Savoon : Ari Laine- Olli Perkiö reiluun voitton 63 %:lla.  Hopialla Risto Nokka- Judo Luostarinen ja pronssilla Make Rinkinen - Pertti Tervonen.  Kuopioon  pistesija kumminkin: Janne ja Pekka neljänsiä.

Sunnuntain IMP-hississä uupumus jo selvästi iski moniin ja hienoon voittoon nousivat vasta sunnuntaiksi paikalle tulleet ladyt Martta Heino - Tanja Oinonen Jyväskylästä. Toisena pari Nokka-Luostarinen ja pronssille taas Kuopion edustustakin : Nyt Pekka yhdessä Kainuun RD:n (Ari Kyllönen) kanssa.

Puijon Malja lähti tänä vuonna seikkailemaan Mikkeli-Kajaani-linjalle parille Risto Nokka - Juha Luostarinen. Onnea ! 

Toivottavasti Malja ei eksy matkalla, ensi vuonna kun pelataan ja juhlitaan Pujon 40. Kesäkisat Peräniemen Kasinolla  Sinne jokaisen Kuopiolaisen pelaajan on tietysti osallistuttava, joten rakentakaa ensi vuoden kalenteria jo nyt sen mukaan !

Kiitos kaikille mukana olleille  Hienot kisat taas tänäkin vuonna

 

Viimeksi päivitetty : 27. Elo 2018 15:27 WEST
Suomen Cup 2018 käyntiin

Tämän vuoden Suomen Cupin ensimmäinen ottelu pelattiin keskiviikkona 4.4.  tyylikkäästi vasta avatussa uudistuneessa Introssa. Varmaan inspiroivasta ympäristöstä innostuneena Liisa & Pojat  päihittivät Kallavesj-joukkueen peräti 88-57 ! Suomen Cup eteni heti torstaina 5.4.: Ei kovin yllättäen Malja  peittosi Helminiemen Helmet aika isolla numeroilla  121 -29. Suomen Cupin toisella kierroksella  torstaina 12.4. Malja kohtasi Liisan ja Pojat.  Ensimmäisen puoliajan uhkaava tulos ( Maljalle 31-6 ) ärhäköitti Liisan ja varsinkin Pojat hienoon suoritukseen toisella puoliajalla. Se päättyikin Maljan tappioon 11-32 , mikä ei siis aivan riittänyt ja 4:n IMPin voitto kokonaiskisassa vie Maljan jatkoon Jyväskylän voittajajoukkuetta vastaan, Onnea  

Onnea ei ollut riittävästi matkassa; Utter, joka oli kerännyt kaikki lähistöllä oleskelevat maajoukkuepelaajat joukkueeseensa, murjoi Maljan luvuin 105-51.

Viimeksi päivitetty : 27. Elo 2018 15:26 WEST
BBo-liiga alkoi

Kotimaisin joukkuein pelattavassa BBo-liigassa on tänä keväänä mukana 2 joukkuetta Kuopiosta. Helminiemen Helmet aloitti maanantaina voitokkaasti Oulun suunnalta tulevaa  NeverLucky:a vastaan vallan hyvällä tuloksella 52-24 Tarkempia yksityiskohtia löytyy täältä.  Helmien toinen matsi ei ollut samaa luokkaa: hävisimme  Ähtärin Pandoille ikävästi 12-68 - tarkemmat tiedot täällä. Savo aloitti urakkansa tappiolla Transearchia vastaan, mikä oli eka jaon jälkeen odotettavissa, kun opps tarjos 7♠ 4-3 padalla ja lisäksi ♣Q piti löytää, pata oli 3-3 ja rouva toisena edessä joten meni 14. toinenkin slammi jäi meidän puolelta löytymättä ja kun avasin vähän liian heikoilla heikolla kakkosella, kokonaistappioksi muodostui 46-16. Jaot. Keskiviikon 18.4. pelit ei menneet oikein putkeen: Helminiemi - LakeBottom alkoi huonosti ja päättyi tappioon 18-37 - yksityiskohtia täällä. Myös olohuoneen puolelta kuului murmatusta kun Savo sai takkiin Lahden Sinisiltä 21-43. Jaot.   Maanantaina 23.4. Helmet kohtasi  Napapiirin Sankarit ja joutui tunnustamaan tappion: nyt 12 - 25 , kts jaot.

Voittoputki alkoi: Savo naatti hunajata mielenkiintoisessa matsissa, jossa oudoilta virheiltä ei taaskaan vältytty.  Alku oli katastrofaalinen; neljän jaon jälkeen 33-0 vastustajille heikon tarjoamisen, sekoilun ja väärän lähdön ansiosta. Tämän jälkeen pelattiin kerrankin vähän paremmin ja seuraavien 10 jaon saldo oli Savolle 69-0! Parissa viimeisessä meni vähän mutta loppunumerot Savolle hienosti 69-44.   jaot. Vapun aatonaattona Helmet vuorostaan hävisi ikävästi 52-17 Salolle , kts jaot. 

Keskiviikkona 9.5. klo 20 Savo kohtasi Makutiimin ja 20:30 Helmet  pelasi Villimiehiä vastaan.

Makutiimi Savoa vastaan sai lahjoja niin paljon että hävisi vain 4 impillä; selvä kotipeli pietiksi, täyspelin tarjoamatta jättäminen ja hirvittävä oikosulku puolustuksessa antoivat lähes 40 helppoa imppiä :(.  Vaikea myös muistaa onko multi vai heikot kakkoset noin kymmenen vuoden yhteisen partnershipin jälkeen :)  Helminiemen Helmet otti takkiinsa ehkä yllättävän paljon, vaikka vastustajahan oli kolmen vuoden takainen Suomen Cupin voittaja ainakin osaksi.

Maanantaina 14.5. klo 22 Savo vs Seniorit.  Matsi oli täydellinen menestys, peräti 55-1 loppunumeroin. Kaikki onnistui, kirkkaimpana helmenä 6C pelinvientini jaossa 8, jossa puolustus suotta paljasti K:n paikan. katso jaot

keskiviikkona 16.5 Savo vs Keski-Suomi klo 21.00, eka puoliaika tasainen 12-11, ainoat impit tulivat huimassa jaossa, jossa Janne ehkäisi 7:a 7♠ :lla, kun 7 olisi ollut pieti. Toisessa pöydässä Jarkki tarjos 2♠ :n avaukseen epäedullisissa 3 ja tein tpvaatimuksen 3♠. Jarkilta 4♣  ja olin arvaamassa kädellä A76-AKJ853-J-AKQ, arvelin että partnerilla pitäisi olla Q jotta olisi 12-13 ap:tä. Koska kaikkiin hertta- ja sangitarjouksiin saattaisi tulla pas niin tein suoraan 7NT. Jarkilla oli 4-62-AKQ1098-J862 ja peli meni kotiin kun ei tullut ruutulähtöä joka olisi vienyt yhteyden hakea ♣ J. 7♠X maksoi 1700 mutta me saimme 2220 joten 11 imppiä sisään. Toisella puoliajalla Lasu puolusti 4♠ taitavasti ja Jarkki arvasi väärin, toisessa pöydässä suoraviivainen puolustus ei antanut mahdolllisuutta arvata joten meni 13. Kun pari kerta oltiin liian korkealla, tappiolukemat olivat 28-8 ja yhteensä 40-19

keskiviikkona 23.5. klo 21 Helmet vs Pieksut ja sunnuntaina klo 20 Helmet kohtasi Kanaset.   Takkiin tuli molemmissa (34-27 ja 45-20) harmittavasti sillä molemmat ottelut olivat hallinnassa loppua lukuunottamatta. Mieleen tuli edesmenneen maajoukkuekapteenin Cid Holmin kommentti "  jos 3 viimeistä jakoa olis pelattu paremmin ..."

Keskiviikkona 30.5.klo 20 Savo-Pommitorni, Savo voitti hienosti 47-41 vastustajan epäonnistuessa slammien pelinvienneissä, olisi voinut voittaa paljon isomminkin, kun täyspelejä jäi tarjoamatta, mutta hyvä näinkin.

Savo-Kainuu 6.6.  voitettiin 48-37 mutta 5 imppiä liian vähän jatkoa ajatellen, ottelussa teki meitin joukkue ainakin 17 jonkinasteista virhettä, joista moni yksittäinen pudotti jatkosta!  Helminiemen Helmet - Vaasa kääntyi mukavan puoliaikajohdon jälkeen epäonnistuneiden pelinvientien kera 7 imppiä miinuksille. Näin ollen Suomi-liiga on kuopiolaisten osalta ohi tältä keväältä.

 

Viimeksi päivitetty : 9. Heinä 2018 16:09 WEST
Kevätkauden päättäjäiset
Kevätkauden päättäjäiset

Kevätkauden päätös 29.5 pelattiin henkilökohtaisena kilpailuna jo perinteisesti Ranta-Toivalassa Liisan ja Pekan luona. Suuret kiitokset jälleen Liisalle ja Pekalle! Ohessa illan onnistujat

 

Kevätkausi on päättynyt mutta perinteiseen tapaan jatkuu pelit kesällä Maljan terassilla. Partnerin puute ei ole ongelma koska pelit pelataan henkilökohtaisina. Tervetuloa mukaan!

Viimeksi päivitetty : 27. Elo 2018 15:25 WEST
Kiinaturnaukset

Kuopio on mukana WWBC kilpailuissa, joissa parhaat pääsevät Kiinaan pelaamaan sponsoreiden avustamina, kaikkiaan 24 paria ympäri maailmaa valikoidaan pelaamaan Kiinaan kiinalaisia pareja (n 20) vastaan. Viime vuonna Kiinaan Suomesta pääsi pari Judo-RD Kajaanista ja sen innoittamina on yrittäjiä tänä vuonna usemman kerhon voimin . Kuopio osallistuu 27.3 ja 24.4  kyseisiin turnauksiin ja Kajaanissa edelleen kesäkuun alussa on mahdollista osallistua ko turnaukseen.  27.3 turnauksen live scoring löytyy täältä.           Janne ja Pekka toistaiseksi lähellä jatkopaikkaa, mutta ilmeisesti paljon tuloksia vielä tulematta.

Toinen osakilpailu hoiperteli samoja polkuja, joten Kiinaan joudutaan itse kukin menemään ihan omin avuin, live scoring täällä

Viimeksi päivitetty : 3. Kesä 2018 20:48 WEST
Piirin parimestaruuskilpailut

Jyväskylässä pelattiin Keskisen piirin parimestaruuskisat, joissa oli mukava kuopiolaisedustus eli 8 pelaajaa. Tulos ehkä ei ollut niin toivottava kuin mitä oli, Pekka Jari B:n kanssa ainoina pääsi finaaleihin, Markun ja Maran loppukiri olisi vaatinut vielä ainakin yhden kierroksen, ilahduttavasti Martta ja Janne veivät kilpailun alkua vahvasti, mutta hyytyivät sitten hekin. Nooh, säästyttiinpä yhdeltä Areenareissulta.

SM-finaalissa Pekka ja Jari saivat heikohkon alun, mutta toisen  päivän neljänneksi paras peli nosti lopulta sijalle 12, johon tietenkään kukaan ei voi olla tyytyväinen.

Viimeksi päivitetty : 11. Touko 2018 19:39 WEST
NFL 2018

Matsi #8 Kanaset - Savo ke 07.02.2018 klo 21.30  Runkosarjan viimeinen ottelu, mahdollisuudet kock-out-matseihin ovat menneet, joten vain kunniasta pelataan.  Jatkopaikka jäi harmittavan lähelle. Eka puoliajalla oppo huusi 3nt 23 ap:llä ja kun kaikki istui ok tuli takkiin. Lisäksi oppo avasi 10 ap:llä, joka johti 3nt pelinviennissä  pietivarianttiin.  Vaikka eka puoliajan jälkeen olimme tappiolla 7 imppiä, onnistuimme kääntämään toisen puoliajan 28-0 murskajaisilla eron eduksemme 21:en imppiin,  mutta olisi tarvittu vielä 5 imppiä lisää jatkopaikkaan.  Sopivasti kaikkia spekulointeja ajatellen ..:(

jaot1-8    jaot 9-18

 

Matsi #8 Sorreisa - Savo ke 14.02.2018 klo 21.30

Jälleen vähemmän positiivista, huonoja puolustuksia, tarjouksia ja pelinvientejä, ei riittävää kilpailua osamerkinnöistä, joissa meni parikymmentä imppiä ja vain pari onnistumista, slammi ja täyspeli joita oppo ei löytänyt, loppunumeroina 49-21 tappio  jaot

 

Matsi #7 Vadsö - Savo ke 07.02.2018 klo 21.00

Vihdoinkin jotain positiivista. Tärkeintä oli, että hahmotimme ketä oli vastassa, siis norjalaisia, joista ei huonoa joukkuetta saa mitenkään.  Alku meni pieniä imppejä vaihdellessa, kunnes 8:ssa joukkuetoverit löivät 3nt , ja siitä +9 imps, pari jakoa myöhemmin oli itsellä joukkismoodi päällä ja Mara nosti hyvin toppi- ja tikkiarvoilla, +10.  Jaossa 13 Maralla ei ollutkaan toivottua patapitoa, mutta kun luulin niin, tempaisin näkemysslammin 6D , josta +12. Joukkuetoverit missasivat 6C paria jakoa myöhemmin mutta kaiken kaikkiaan 45-25 meille, joten pienet jatkosaumat ovat edelleen olemassa.    jaot

 

Matsi #6 Savo-Järvenpohja ma 5.2. klo 21

Tiukalla kammallakaan tutkittuani en ole vielä löytänyt yhtään positiivista suoritusta meitin joukkueelta, huonoja sen sijaan kyllä. Vastaavasti olen kirjannut onnistuneita valintoja vastustajilta. Jos ja kun tuollaisella ei vaan voi pärjätä, otettiin eka puoliajalla undo-korjauksen jälkeen turpiin 30-12. Toisella puoliajalla yritimme kaventaa, mikä epäonnistui sekin 8 impin verran. Jatkotoiveet pudotuspeleihin kaventuivat todella kiusallisesti ja jatkossa tarvitaan vain todella isoja voittoja, muut ei kelpaa.  Jos nekään riittää ...( Jaossa 1/8 misclick korjattu , jolloin 3nt =)      .. jaot1-8   9-16

Matsi#5 Savo-Jogeva (est) 26.1

Matsi lähti mukavasti käyntiin, vaikka sairaslistalla oli Mara Markku ja Jarkki, Jarkki huonoimpana. Johdettiiin 10 jaon jälkeen 36-2, mutta sitten alkoi huonojen jakojen osio ja lopputulos oli 41-33 voitto. ks jaot 

 

Matsi #5 Savo-Kainuu ke 3.1.

Oppo innostui liikaa eka jaossa kun 4S oli -2 ja tuli siis 7. Seuraavassa helppo 7Nt, ja seuraavassa systeemiiin sopiva 1S - 2NT, 3C -3S joka kysyy singeltonia. Tähän kun tuli 4C ja kädessä oli Kxxxx AQ10  A 9xxx, oli kyse enää onko toinen isoslammi putkeen. Toisessa pöydässä Jarkki tööttäs 3C väliin seurauksella että oppo jäi 4S:an vaikka samat eväät oli slammi löytää, siitä +11. Jaossa 8 kovahko 4H meni kotiin ja siitä vielä +6 , niin puoliajalla 17 päällä. Toinen puoliaika pienillä impeillä oppo kavensi 3:lla mutta kokonaistulos 36-22 meille.  jaot 1-8     jaot 9-16

 

Matsi #4  Savo- Lääkitys_OK ke 13.12.

#1 Jarkki tienasi joukkueelle ekat impit kun ei lähtenyt AKxx:stä herttaa vaan Qxxx:stä pataa.= +2

#2 Näkemys halvoista pietitikeistä oli vähän liioiteltu -4x = -5

#3 5C jäi lyömättä joten =-6. 5♦  ja 5♠  on pelattavissa ruutuarvauksella kotiin, mutta isojen arvausten paikkoja sekä tarjouksissa että pelinviennissä.

#4 Saimme tarjota rauhassa ja 24ap:n slammi löytyi helposti = +13

#7 Vastustajat löysi hyvän 4♠ , joka meitin joukkueelta jäi tarjoamatta = -10

#12 Toverit sai pelata 1NT kotiin, me tsempattiin 2♠:an joka myös meni kotiin = +5

#13 Hauska eka tikki 4♠:ssa, lähtökortti ♣K, pöydässä J7, OPV:ltä ♣ Q ja Mara otti ässällä, kun hällä oli ♣ A105. Yleensä tuolla kombinaatiolla ei saa 3 ristitikkiä. ♣ Q:lle oli selitys, halusi hertta kupin, ja ristiä takaisin ässälle ja toinen kuppi. Nyt sattui ässä olemaan aivan väärässä paikassa, mutta hyvä yritys vaan meille = +2

#14 3♠ molemmissa pöydissä, Mara puolusti ajatuksella löytäen ruutukuppinsa kun toisessa pöydässä Jarkki sai saman kotiin. = +5

#15 kalliinn näköinen jako kun 1NT on aina ainakin -2, nooh onneksi tasajako

#16 Jälleen osamerkintäjako, opv avasi 1NT, tein 2♣  (♦  tai ♠+♥ ) pas ja Maralta 2♦  renonssiruudulla(!) , jota pelattiin ja jopa kotiin. Toisessa pöydässä tuli 3♦ sangiavaukseen jota puolustettiin kahteen pietiin = +5

Ilolla muistelee lopun osamerkintäswingejä, jotka lopulta ratkaisivat ottelun tuloksen.

Summa summarum 33-24 meille ja voittoputken alku on tavoitettu. ks jaot

Loput ottelut on suunnilleen voitettava tai jotkut isosti jotta pudotuspeleihin selvitään. Toivottavasti  Jannella  reissuja riittää.:)

 

Matsi #3   Savo - Tromsö su 3.1 klo 21

#1 Olimme onneksi 4S.ssa kun toisessa pöydässä 4H ei mennyt kotiin 5-0 valtin vuoksi, tai olisi mennyt paremalla ajoituksella sekin. 4S oli siis helpompi mutta kun AQ97 vs K842 voi tuplamaskata vain toiselta puolen, ei saa ottaa ässää vaan pieni kohden kuningasta. = -10 Ks selitykset2

#2 Maltoin olla hiljaa tuli +3

#3 Hyvä fitti jäi tovereilta löytämättä, oppon heikko välitarjous saattoi haitata. =-10 Ks selitykset3

#4 Molemmissa pöydissä sekoiltiin tarjousarjoissa, meillä luulin että preferoin täyspeli-inviitin jälkeen 3S:an, jonka partneri nosti tietysti 4:än kun sillä oli tpv-käsi?!, toisessa pöydässä norskit teki ensin kierrosvaatimukseen ja sitten toinen passasi tpvaatimukseen. =+10 Ks selitykset4

#5 Avasin 1C hyvät 14 ap tasainen, vasemmalta 1S, dble partnerilta (6+, 4H+4+D), oikealta 3S, johon luottaen partnerin 3NT, jolla sai. Lupasin mm patapidon, herttapidon ruutupidon ja hyvän käden. Toisessa pöydäss 6D kotiin valttilähdöllä. = -13

#6 Sain pari tikkiä enemmän kuin toinen pöytä vastustajan pelatessa varman päälle, joten = +2

#7 Jäimme 3D:un vaikka tasaisilla sitseillä 4H 5-2 valtilla seisoo. 3D:ssa ei ollut vaikeuksia, sen sijaan toisen pöydän 3NT oli toivoton. Siinä normipuolustus saa aina pari pietiä, hyvä, että nyt edes yksi. =+6

#8 Molemmissa pöydissä 5C, meillä kahdennetuna. Väärin valittu linja, ruutua ensin hertan sijaan olisi säästänyt jokusen impin, toisessa 5C ei kahdennettu. = -6

#9 Toinen puoliaika jossa ekalla syntynyt -10 piti kuroa umpeen, meni pieleen. Heti optimistisesti tein 5D -300 kun toisessa 4D+1 =-10 Ks selitykset2

#10 Tein 3NT normaalissa sarjassa +430, toisessa toverit keksi 1NT:n päälle epäedullisessa kokeilla sangipuolustuksen purevuutta. Hmm, puraisi omaan nilkkaan liki isoslammin verran eli -1400 = -15. Ks selitykset1

#11 Jako, jossa yritin loistaa Koistisen tavoin. Partneri lähti 3NT vastaan H9:llä, pöydässä 5 singelinä, mulla käsi A864- AQ7- Q- 109864. Olin ilmaisukahdentanut OPV:n 1D avauksen ja kun pöydästä pelattiin pieni laitoin Q:n, koska partnerin ainoat pisteet on oltava hertassa ja pelinviejä pito on saatava alas. Pelinviejän piti kyllä nähdä että ässä on mulla, mutta otti K ja pelasi pataa, jonka jälkeen otimme 4 herttatikkiä -1, Jostain syystä joukkuetoverimme sai sitoumuksen ulos jopa ristilähdöllä = =, Ks selitykset2

#12 Oppo pelasi 1NT avaukseni jälkeen 3H , 11 tikkiä. Toisessa toverit puolustivat 1NT antaen käsittämättömästi pelinviejälle 6. tikin, joten =-3 Ks selitykset1

#13 Yllättävä tasaprikka, toverit jätti nostamatta padan, joka tuskin voi istua siten että Ässä on oikealla kädellä = 0 Ks selitykset2

#14 Partnerin avauksen ja 3D:n väliintulon jälkeen yritin kahdennus -3H ja 3NT. Jos 3D tarjoajalla onkin AQJ... ruudussa kotiin, vaan tällä olikin QJ109.. ja ristiässä sivussa joten -2. Kun tällä kertaa edes edullisissa vyöhykkeissä toverit eivät olleet tarjoussarjassa mukana, vaikka molemmilla olisi ollut tarjottavaa kenties, ei oikeaa lähtöä köytynyt ja = -13 Ks selitykset2

#15 Maltillisesti 2H meiltä , toisessa 4H-1 joten =+6

#16 Vastustaja pelaa 4H otamme 2 tikkiä kannelta ja kaikki muut käänöt vievät pietiin paitsi se jolla pöydän väri nostetaan kotipeliksi, toisessa 3S= , = -7 Ks selitykset2

Selitykset on luokiteltu ja hinnoiteltu siten, että

selitykset1 osamerkinnät 8€

selitykset2 täyspeltit 22€

selitykset3 slammit 50€

selitykset4 vastustajien erikoisuudet, kysyttävä vastustajilta

Ottelun lopputulos peräti 87-27 (19,25- 0,75)  Näitä on vaikea niellä ...  Jaot

 

Matsi #2

Latvian joukkue ei pelannut hyvin mutta me pelasimme vielä huonommin. Ottelu tosin alkoi hyvin, puolustimme 3nt pietiin ja toisessa pöydässä kerättiin 300 sisään. 2#ssa Mara yritti väkisin saada 3nt pietiin onnistumatta, tuli pari ylitikkiä jopa. Vastustaja halusi pelata 4♣ , joten meille 8.   #5 oli tasaprikka mutta heikon avauksen huonot puolet estivät rankaisemasta oppon 1NT välitarjousta, josta olisi tullut 500 sisään. #6 yritin saada pietiksi, mutta ei mennyt kuin 1 imp, kun yritin 100%:sta kotipeliä jos valtti on enintään huonosti 3-1. nooh se oli 4-0, minkä jälkeen tarvittiin onnea. Jaossa 7 toverit missasivat vaatimussarjassa 4  jossa on aina 11 tikkiä.. #8:ssa partneri puolusti 3♣  kotiin, onneksi Janne sai 2  kotiin. #9:ssä saimme pietin, toisessa tuli 3. #10 perustarjoussekoilu, ei mennyt mutta olisi tullut n 6 oikein tarjoamalla. #12 hyvä ehkäisy, toisen pöydän puolustus lipsui ja saimme vain 7. #14 epätavallista ehkä että joukkiksessa pelataan molemmissa pöydissä 4 . Meni 5 kun meitä vastaan puolustus toimi, meidän tovereiden ei. Viimeisessä jaossa meni 12 kun me eksyimme liian korkealle. Matsi olisi siis ollut voitettavissa isoin lukemin, mutta nyt kirjattiin tappiolukemat 33-23.   jaot

Matsi #1

NFL-turnaus Bbo:ssa lähti käyntiin joukkueen Savon osalta siitä, mihin Bbo-turnaus keväällä päättyi eli kohtasimme uudelleen finaalivastustajamme naisten maajoukkueesen pohjautuvan Transearchin. Eka jaossa molemmat puolustukset tyrivät melko selvässä paikassa ja kun meitin joukkue oli kahdentanut 5H hävisimme 5 imppiä. Muutaman tasaprikan jälkeen vastustajat tarjosivat hyvin 7♠  ja meidän vain 6♠ S, 13 tikkiä molemmissa ja 11 imppiä ulos. Seuraavissa meni ja tuli 2 , mutta 8. jako lähes tasoitti kun meitin joukkue pelasi molemmissa pöydissä 5;n tason täyspelit kotiin, toinen jopa kahdennettuna, näistä tuli 15. Puoliaikatappio 17-18. Toisella puoliajalla meni ensi 2 , sitten 5, kun luulin puolustaneeni 3♣  kotiin, mikä luulo oli väärä ja vielä 7 kun toverit olivat turhan optimistisia. Toiseksi viimeisessä jaossa vastustaja halusi tarjota ja me haluttiin kahdentaa, joten tuli 7. Kun viimeisessä en halunnut heikon avausvärini vuoksi kuulla partnerin herttapreffiä ilmoitin Q10 patapidoksi partnerin 4.:en väriin joten päädyttiin 3NT:n kun vastustaja jäi 3♣ :in. Kortti istui suotuisasti ja taas tuli 7 imppiä. Toinen puoliaika päättyi tasan 14-14 joten koko matsi tappioksemme 31-32. Silti hyvä avaus kun vastassa oli ehkä lohkomme vahvin vastustaja.

 jaot 1-8        jaot 9-16

  jakojen näkemiseen saattaa tarvita kirjautua ensin bbo:hon esim nimimerkillä kuopio2, salasana kuopio2 ja sitten vaikka markun pelaamat jaot

 

Viimeksi päivitetty : 6. Huhti 2018 19:17 WEST
Senioreiden SMkilpailut 20-21.1.2018
Senioreiden SMkilpailut 20-21.1.2018

Tänä viikonloppuna pelataan senioreiden pari- ja joukkuemestaruuksista. Osanotto on aika vaisu, Hämeenlinnan pohjoispuolelta on mukana vain 4 pelaajaa, Markku, Mara ja Lasu sekä joku Akaasta. Tulospalvelu toiminee perinteisesti liiton sivuilla. Onnea meille!

Parikilpailussa sijoitus oli tyydyttävä miinus eli 13/30, mm Utter-Pekkinen jäi kauas taakse. Kahdennukset ovat selvästi parantuneet. Kuopion skapoissa kahdensin 4 kertaa kaikki kotiin joista 2 vielä ylitikein. Nyt kahdensin vain kahdesti, molemmat kotiin ilman ylitikkejä. :)

Kohtuullisen esityksemma parani joukkuekilpailussa, jossa ilman minkäänlaisia menestymisen odotuksia suhteeellisen hyvän pelin jälkeen joukkuetovereina serkkumme Piku Kaalepin kanssa nousimme SM-pronssille. Odotukset olivat mallia "ehkä joku voitetaan". Vain toinen ottelumme meni kauniisti sanottuna penkin alle, Kulta-ja hopeajoukkueille hävisimme vain niukasti.  SM-mitali on sekä Maran että Markun ensimmäinen vaan tuskin viimeinen 50-vuotta kestäneen harrastuksen aikana. Aina ei vaan voi pelata huonosti  :)   Kahdennuksetkin alkoivat osua kohilleen, 3-5 pietiä ...

PS  Kaikki Tampereen pohjoispuolelta olivat mitaleilta :)

Suomenmestareilla oli käytössä kierot keinot meitä vastaan. Oheisessa jaossa Paganus harhautti 2C:n tarjouksellaan meidät ulos patapelistä, joten menetimme 7 ja hävisimme koko matsin 9:llä impillä. Ehdotimme bluffiraportin tekemistä.

Viimeksi päivitetty : 11. Touko 2018 19:41 WEST
Tammikuun kisat

Kuopion Bridgekerhon MP-kilpailut 12-14.01.2018.

Perjantaina warmup  parikilpailu klo 18,

Kisan vei rutiinilla Lasse ja Uikkis yli 14 prosenttiyksikön(!) erolla, toiseksi kiri Janne ja Pekka, kolmanneksi mukavasti  Kari ja Jussi ennen Timppaa ja Vesaa

lauantaina parikilpailu klo 11.00

Jyväskylään meni tämänkin voitto nyt Petterin ja Joken toimesta, äärimmäisen tasaisen kisan, voittoprosentti alle 56, toisen tilan kahden pisteen päässä jakoivat Joensuun Juha ja Kari  meidän Pekan ja Jannen kanssa. Tolvasen Yrjö oli neljäs ja Mara ja Markku tipahtivat viimeisellä kierroksella sijalta 4 kahdeksansiksi ennen Timppaa ja Ykää.

ja sunnuntaina swiss imps parikilpailu klo 10.00. ,

Swissin voitto meni Kajaaniin, kun Matti ja Judo olivat aivan omaa luokkaansa, Piia ja Joke Jyväskylästä murjoivat Maran ja Markun viimeisellä kierroksella peräti 25-4 nousten toisiksi, kolmannen sijan jakoivat Pieksämäen Elmo ja Mika Tuhkasen Janin ja Tolvasen Yrjön kanssa. Viidettä sijaa jakoivat Janne ja Pekka, Uikkis ja Lasu.

Lauantaina luovutettiin yhdeksän kerhon allekirjoittama vastalause koskien liiton päätöstä rajata MP-kilpailuja osanottajamäärän mukaan paikalla olleelle hallituksen jäsenelle Martti Meroselle.

Viimeksi päivitetty : 6. Huhti 2018 19:17 WEST
Vuodenvaihteen tärkeät tapahtumat

Ensiksikin jokainen kerhotapahtuma tiistaisin ja torstaisin on luonnollisesti tärkeä, mutta höystettäköön niitä liiton Joulusimultaanilla ensi tiistaina 28.11. jolloin kilpailumaksua korottaa liitto 6€:lla. Itsenäisyyspäivän odotusta 5.12 kunnioitetaan ihan normaali peli-iltana. Joukkiksen SM-finaali ohitetaan seuraamalla sitä BBo:ssa 9-10. 12.  Jouluherkkujen jaot eli kinkkukilpailut pelaillaan Puijon Bridgen osalta 14.12  klo 17 alkaen Kuopion Klubilla, jossa ruokailun jälkeen pelaillaan henkilökohtainen kinkkukilpailu.

Tämän kisan voittokinkun vei Jarkki, meedelipotkan Rami ja saparon kähmi vakuuttavasti Petteri. Voitto ratkesi heti eka kierroksella kun Jarkki murskasi Markun 13-3, eroa lopuksi oli vain 4 pistettä. Nooh onneksi ruoka oli hyvää.

Kuopion Bridgekerhon kinkkukilpailun isoimman possun nappari Petteri, potkan vei Janne ja saparoon ylsi tällä kertaa Yrjö   

Huomaa, ettei torstaina 21.12 pelata!

Torstaina 28.12 Viattomien lasten päivänä pelataan normaalisti, ja ensi vuoden tiistain peli-illat alkavat ti 02.01 2018.

Viimeksi päivitetty : 26. Tammi 2018 21:38 WET
Hyvää Joulua itse kullekin!
Hyvää Joulua itse kullekin!

Hyvää Joulua kaikille teille aiheesta innostuneille! Kausi on päätöksessään ja hiljennymme(?)  Joulun viettoon. Nyt on pyhiä sen verran tarjolla, että suosittelen haasteotteluita kaikille kerhon jäsenille toisiaan vastaan. Haasteen voimassaoloaika taitaa olla noin 3 vuorokautta. Yhden matsin 12 jakoa pelaa tunnissa (yleensä puoliso sinä aikana voi vaikka siivota), joten kaikki mukaan haastamaan toisianne vastaan! Osoitehan on  ylläoleva BBO. ( Kuva mtv.fi)

Viimeksi päivitetty : 4. Tammi 2018 09:13 WET
Puijon Bridgen vuosikokous

Puijon Bridge piti sääntömääräisen kokouksensa viime viikolla ja nykyinen puheenjohtaja ja johtokunta jatkavat seuraavankin kauden. Uutena tilintarkastajana mukaan tulee vuoden alausta  Liisa Jalkanen.

Onnea kaikille valituille!

Viimeksi päivitetty : 28. Joulu 2017 17:19 WET
Joulusimun tulokset

Joulusimultaanin alustavat tulokset julkistettiin perjantaina. Jarkki ja Markku 8. sekä Pekka ja Janne 43. päässevät pisteille.  Ihmetystä  herätti oheinen jako 6, jossa kaikki pelinviejät Kuopiossa saivat vain 10 tikkiä, kun hertta- tai patalähdöillä saa helpot 11 tikkiä. Ilmeisesti ei ole laskettu tikkejä eikä meneviä vaan ainoana suunnitelmana on ollut heittää äkkiä ristimenevä herttaässälle. Oikein tietysti on toiseen tikkiin pelata ristiä kuninkaalle ja ässälle ja myöhemmin sakata ruudut pöydästä herttaässälle ja ristirouvalle, jolloin meneviksi jää ristiässä ja patakuningas  Valtakunnallisesti oli 11 tikkiä saatu 78 kertaa, 10 tikkiä 18 kertaa. Ruutulähtöjä oli vain pari kpl. linkki tuloksiin

Viimeksi päivitetty : 28. Joulu 2017 17:20 WET
Joukkue-SM:n semifinaalit

Viikonlopun Sm-joukkuekilpailun semifinaalit menivät kuopiolaisten osalta pieleen. Vanha vihulaisemme Perkiön Olli tuhosi joukkueen SavoKainuuKuusamon jatkomahdollisuudet heti eka puolikkaalla ja kärsijöinä olivat Mara ja Markku, joka näkyy butlerissa. Lauantai-illan jälkeen mahdollisuudet oli jatkoon vielä sekä Muumioilla , jossa pealsi mm Janne, että meillä, mutta aamumatsi meni muumiolita täysin penkin alle numeroin 80-14 ja viimeinen kierros muumioiden ja SavoKainuuKuusamon oli enää vain mukavaa seurustelua, ajanhukkaa ja muutenkin tarpeetonta, koska tuloksella ei ollut mitään väliä jatkopaikkojen suhteen.

Huono menestyminen ei tietenkään voi olla meidän vikamme, joten joukkue-SM on uudistettava tavalla jossa me menestymme .:)

Oheisessa jaossa herttaa ja herttaa jälkeen ongelma oli miten käsitellä valtti. Jos menemme pöytään pataässälle vetämään valttimaskin, joka epäonnistuu, niin mahdollisen patakäännön seurauksena olemme pakotettuja vetämään patamaskin, koska yhteydet menevän padan sakaamiselle  ruudulle katoavat. Koska valtin käsittelyssä kaikki 2-2 ja 3-1:t, joissa on kuva singeltonissa ovat voittavia kombinaatioita, otin toiseen tikkiin ristiässäni ja jatkoin ristiä saaden 11 tikkiä. Pitää siis huomata, onko valttikäsittelyn optimaaalisessa käsittelssä riskejä

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:59 WET
Olipas todella tasaista kerhoillassa

Reilu johtomme hupeni illan kuluessa, erityisesti Liisan ja Jaskan ansiosta partnerista puhumattakaan, taisin löytää itsekin expert-nollavaihtoehtoja pelivientiin. Kaksi viimeistä kierrosta jäljellä, etumatka huvennut nollille mutta onneksi (?) vastassa enää Matti ja Ismo sekä Pekka ja Janne. Ennen näitä kierroksia lähes kaikilla oli mahdollisuus voittaa illan pelit. Mattia ja Ismoa vastaan me saimme vain 28%  ja Pekan ja Janne kahdesta ekasta yhteensä meedelit, mutta onneksi pisteet lasketaan vasta kun kaikki jaot on pelattu. Jaossa 24 Janne avasi läntenä 1  multa 2 Pekalta 2♠  ja Jarkilta 3 vaikeassa tilanteessa. pas pas ja Pekka ei malttanut olla hiljaa vaan 3 pas pas ja multa kahdennus. pari pietiä ja voitto kotiin. Jos Pekka passaa  3 :un, voittaa Ismo ja Matti, Jarkki ja Markku tulee toisiksi ja Jussi, kari , Liisa ja Jaska jakavat kolmannen sijan. Jos olisin passannut kahdennuksen sijaan, olisi mitalisijat olleet samat kuin Pekan passatessa 3 :un. 54,9% ei todellakaan päätä huimaa. ( On kyllä väärin, että sain jaossa 19 nollan, vaikka pelinvienti ei onnistunutkaan vinositsejä pelätessä, sillä oikealla puolustuksella jaossa on vain 9 tikkiä)

Hovissapa löyty kuitenkin pieni virhe ja se nosti Ismon ja Matin kärkeen ja pudotti Jarkin ja Markun kolmansiksi

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:57 WET
Piirimestaruudet joukkiksessa

Uusi piirijako palajasti huonot ominaisuutensa joukkueiden piirinmestaruuksista kisattaessa. Kun viime vuonna oli yhteensä 43 joukkuetta tavoittelemassa piirimestaruuksia ja yrittämässä semifinaleihin, oli tänä vuonna vain 32 joukkuetta mukana. Lisäksi pelaajat liikkuivat piirijaoista välittämättä kuten esim kuopiolaiset jakaantuivat Pohjoiseen piiriin 2 Pekka ja Markku) ja Etelä-itäiseen 1 (Janne). Tulee mieleen, mitä on piirien tarkoitus olla. Edellä mainituista Janne tippui niukasti jatkosta, Pekka oli Kajaanissa toisena, mutta joukkue ei jatka semifinaaleihin kun on muuta menoa. Markku ja Mara, Judo, RD , Tapaninen ja Heikkilä voitti Pohjoisen piirin mestaruuden todella ylivoimaisesti ja jatkaa semeihin 3 viikon kuluttua.

Vaasalainen Trikki luopui jatkopaikasta, joten Jannen joukkue pääsi jatkoon ja pelaa samassa Vihreässä ryhmässä kuin  Mara ja Markkukin.

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:56 WET
2017 Parimestaruus
2017 Parimestaruus

Kerhon avoin parimestaruus ratkesi yllättäen Markulle ja Jarkille Sepon ja Sakun epäonnekkaiden loppujakojen myötä.  Voittajaparille voitto oli 7. tällä vuosituhannella, joten ei periaatteessa mitään yllättävää, mutta  edellisestä oli kulunut jo 6 vuotta. Toiseksi eniten muuten mestaruuksia tällä vuosituhannella on Matilla, Heikillä ja Jannella 5. Matti varmaankin johtaa tilastoa, jota ei ole laskettu, koko kerhon toiminnan ajalta. Kolmanneksi mestaruuskisassa tuli Pekka ja Petteri, mitalien ulkopuolelle tällä kertaa jäivät yllättäen sekä Ismo ja Matti että Janne ja Pekka. Itse olisin suonut voiton mielelläni  Sepolle ja Sakulle , niin hyviä otteita ovat esittäneet viime aikoina. 

Hovissa tulos on muuttunut jaon 17 osalta ja muutos nosti Ismon ja Matin kolmansiksi.

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:55 WET
Tytöttelykielto

Liitto on joutessaan laatinut ja julkaissut seuraavaa:

Päivitetty 12.10.2017

Suomen Bridgeliitto ry:n

YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

 

Tämän suunnitelman tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäistä ja poistaa syrjintää.

Suomen bridgeliitossa noudatetaan urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteita ja tavoitteita.

Nämä löytyvät Olympiakomitean verkkosivuilta:

https://storage.googleapis.com/valoproduction/2016/12/urheiluyhteison_reilun_pelin_ihanteet_ja_tavoitteet.pdf

Lähtökohdat

Reilu Peli on jatkuva prosessi. Meistä jokaisella on yhtä suuri ihmisarvo, joka on riippumaton iästä,

sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta, varallisuudesta, terveydestä, kansallisuudesta, äidinkielestä, etnisestä taustasta, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta vastaavasta henkilökohtaisesta ominaisuudesta. Kohtelemme toista ihmistä niin kuin haluamme toisen ihmisen kohtelevan meitä. Urheilussa ei ole vastustajia vaan kilpakumppaneita. Toimintamme perustuu keskinäiseen luottamukseen sekä voimassa olevaan lainsäädäntöön ja säädöksiin.

 

Suomen Bridgeliitto ry (jatkossa Liitto) sitoutuu hallinnossaan ja toimissaan siihen, että kaikilla on tasaarvoiset oikeudet kilpailla, harrastaa, osallistua, vaikuttaa ja toimia Liiton hallinnossa, riippumatta henkilön iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydestä, etnisestä taustastatai muusta henkilökohtaisesta ominaisuudesta.

Tasaarvo näkyy esimerkiksi seuraavissa asioissa, joihin Liitto kiinnittää erityistä huomiota:

työnantajana

Liitto kohtelee kaikkia työntekijöitään samanarvoisesti, riippumatta työntekijän henkilökohtaisista ominaisuuksista kuten sukupuolesta, iästä, sukupuolisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai ruumiinvammasta.

Työntekijöiden palkkauksessa ollaan tasapuolisia

Työntekijöiden rekrytoinnissa ollaan tasapuolisia

kenelle harrastus-ja kilpailutoimintaa järjestetään

Liitto järjestää kilpailuja tasapuolisesti erilaisille osallistujille

Liiton yleiset kilpailutapahtumat ovat avoimia kaikille liiton jäsenille. Normaaleissa mestaripistekilpailuissa ei rajata osallistumisoikeutta sukupuolen, iän tai ruumiinvamman perusteella. Mikäli ruumiinvamma hankaloittaa osallistumista, pyritään osallistuminen tekemään mahdolliseksi erityisjärjestelyin.

Liitto järjestää SM-kilpailuja useassa eri kategoriassa, niin, ettei mikään erityisryhmä jää näiden kategorioiden ulkopuolelle.Erillistä paralympiakategoriaa ei tarvita, sillä bridgessä fyysiset vammat eivät ole este osallistumiselle.

miten eri urheilijoita tai ryhmiä tuetaan ja kannustetaan

Liitto suhtautuu eri aikuisryhmien maajoukkueiden toimintaan samojen periaatteiden mukaisesti

Liitto panostaa lasten-ja nuorten osallistumismahdollisuuksiin erityisillä resursseilla, jotta heidän mahdollisuutensa harrastaa olisivat yhtäläiset riippumatta taloudellisista taustoista

Liitto tarjoaa samoin periaattein valmennusta ja harjoittelumahdollisuuksia kaikille aikuismaajoukkueille

millaisia tiloja, vuoroja ja avustuksia urheilijat tai ryhmät saavat

Liiton järjestämissä SM-kilpailuissa eri sukupuolten-tai ikäryhmien kilpailuja ei järjestetä samanaikaisesti, niin, että ne kilpailisivat toistensa kanssa

Bridgessä panostetaan pääosin kaikille avoimiin kilpailuihin, joihin osallistumista ei rajata miltään erityisryhmältä pois, bridge on tasa-arvoisimpia kilpaurheilulajeja maailmassa

paljonko eri urheilijat tai ryhmät saavat näkyvyyttä (esim. seuran viestintä, media)

Viestinnässä toimitaan tasapuolisesti kaikkia jäseniä kohtaan

Kaikilla eri kilpaluokilla on mahdollisuus samalla tasolla tapahtuvaan viestintään liiton työkalujen avulla

miten urheilijoiden kanssa toimittaessa puhutaan (esim. tytöttely, pojat ei itke)

Liitto puuttuu kaikkiin epäasiallisiin kommentteihin, jotka suuntautuvat ikään, sukupuoleen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen, vähintään puhuttelulla ja mikäli asia niin vaatii, liiton kurinpitotoimien kautta

Liitto ei hyväksy tapahtumissaan tai toiminnassaan vihapuhetta millään tasolla

Kaikkia kilpailijoita ja harrastajia kohdellaan puhuteltaessa samoin

ketkä seuraa tai lajiliittoa johtavat ja ketkä valmentavat

Valittaessa luottamushenkilöitä ja toimijoita liiton hallitus ja toimijat sitoutuvat huomioimaan tasapuolisen kohtelun ja valitsemaan toimiin erilaisia toimijoita

Liiton hallinnossa kiinnitetään huomioita siihen, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet päästä ehdolle luottamustoimiin ja valituksi

Toimikuntia ja juryja valittaessa pyritään valitsemaan pätevistä henkilöistä sellaiset, jotka kattavat monta ikä-ja sukupuoliluokkaa

miten syrjivään tai häiritsevään käyttäytymiseen puututaan

Liiton hallitus käsittelee kaikki tietoon tulevat syrjivää tai häiritsevää käytöstä sisältävät tapaukset ja mikäli asiassa on perää, käsitellään ne vähintään puhuttelulla tai Liiton kurinpitosäännösten mukaisesti hallituksesta riippumattomassa kurinpitolautakunnassa.

Liitto ohjeistaa toimitsijoitaan kiinnittämään huomiota syrjintään, häiritsevään käyttäytymiseen tai vihapuheeseen matalalla toleranssilla

Tämä yhdenvertaisuussuunnitelma on hyväksytty Suomen Bridgeliiton hallituksen kokouksessa 12.10.2017.

 

Suomen Bridgeliiton hallitus päivittää tämän yhdenvertaisuussuunnitelman kahden vuoden välein aina parittomina vuosina. Seuraavan kerran suunnitelma päivitetään viimeistään vuonna 2019

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:58 WET
Syyskausi alkamassa
Syyskausi alkamassa

Syksyn avaus-MP:n voittivat Seppo ja Saku ylivoimaisesti prosentillaan 64,3%  Janne ja Pekka nousivat toisiksi kun Mara ja Markku kompuroivat voittajia vastaan viimeisellä kierroksella.

---------

Pientä kertausta kesästä bridgen osalta: Janne on menestynyt hienosti niin Lappeenrannassa, Kajaanissa kuin Hangossakin ja on saavuttanut Mestarin arvon 100 lla mestaripisteellään, asiaankuuluva merkki luovutettiin Hangossa. Onneksi olkoon! Muista positiivisista esityksistä muistettakoon Riikan ja Artun hieno 4. sija B-parimestaruuskisoissa.

Kuopion Bridgekerho ry:n vuosikokous pidettäneen 26.9 klo  17.15 alkaen Maljassa.

Tervetuloa jälleen mukavan harrastuksen pariin!

 

Viimeksi päivitetty : 9. Marras 2017 13:11 WET
Vuosikokous 26.9

Kuopion bridgekerho ry:n vuosikokous pidettiin tiistaina 26.9 2017 Maljassa.

Entinen johtokunta sai tili- ja vastuuvapauden ja valittiin seuraavaksikin kaudeksi, uutena nousi johtokuntaan Martta varajäseneksi Artsin tilalle.

Päätettiin toimintasuunnitelmaksi kaudelle 2017-2018

 • jatketaan yhteisiä peli-iltoja Puijon Bridge ry:n kanssa vuosikokouksessa valittavan johtokunnan sopimalla tavalla.
 • osallistutaan liiton simultaaneihin ja talvisimultanisarjaan
 • tuetaan SM-kilpailuihin osallistuvia kilpailumaksujen osalta
 • tuetaan Keskisen piirin MP-kilpailuihin osallistuvia yhden vkonlopun maksuin
 • osallistutaan Bbo:ssa NFL ja Suomi-liigaan
 • osallistutaan kerholiigaan
 • peruskurssi järjestetään mikäli riittävää kysyntää ilmenee
 • ylläpidetään web-sivustoa entiseen tapaan

Jäsenmaksuksi päätettiin 50 €

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2017 20:07 WET
BBo-liigan voitto Savolle!
BBo-liigan voitto Savolle!

(kuvasta puuttuu Jarkki)     Vastustaja oli hylännyt miespuoliset joukkueestaan, johtuneeko siitä, että heitä Tampereella toivoin vastustajiksi .:)...Ekat 12 jakoa meni 13 imppiä plussalle, kun vastustaja jaossa 3 arvasi slammissa ♠Qn väärin, jaossa 9 tuli 10 lisää kun 3nt seisoo, mutta opps halusi pelaa 5♣ -1 ristilähdöllä, jonka Pekka ansiokkaasti löysi. Jaossa 7 sai oppo pelaa rauhassa 2♣ , kun jopa 4  on meillä kotona, meni onneks vaan 7.  Huolimattomuus pelinviennissä maksoi 5 jaossa 9, kun pelinviejä sai 10 tikin sijaan vain 7. Jaossa 10 molemmat joukkueet puolustivat 2♠  kotiin, ja jaossa 11 molemmat NS:t makasivat tarjottavan pietitäyspelin, Jaossa 12 on EW:llä pelattavissa 5 kotiin tai otettavissa 500 ristipelissä.

Viimeinenkin neljännes meni tasaisesti, 8 jaon jälkeen oli tilanne 4-4. Seuraavassa ei Jarkin eksoottinen lähtökortti vaikeassa tilanteessa osunut joten meni 10. Tämä neljännes hävittiin juuri tuon kympin verran.

Tarjouksia ja pelaamista kannattaa arvioida siltä pohjalta että olimme 34 päällä, joten mitään riskejä ei otettu varsinkaan kun vielä kolmannella sessionilla nousimme tilanteeseen 47 päällä. ks jaot 3session   4session

   Sessionit 14-15, 43-8, 27-14, 6-16 yht 90-53 

Aivan mahtavaa!

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
BBo-Liigan Finaalin 1.sessio Savo-Transearch

Kun Pekka oli sairaana, pelattiin 1x24 jakoa suoraan Markku-Mara ja Jarkki-Janne kokoonpanolla. Alku meni tasaisissa merkeissä vaikka jaossa 5 3nt toisessa pöydässä lipsahtikin kotio meidän ollessa turvallisesti 5 .ssa, kunnes jaossa 6 opps löysi 6♠ , ruutumaski ei käynyt joten meille 13 imp. Vasta jaossa 10 vaihtui taas enempi imppejä, kun vastustaja riuhtoi vaikean näköisen 4  kotiin meitin jäädessä 2 :an, joten meni 10. Sitten meni 5:ssä jaossa yhteensä 10. Tällöin tilanne oli 23-14 tappioksemme, mutta 9 jakoa oli jäljellä. Nämä voitimme 43-0, joukossa 2 täyspeliswingiä ja 3 osamerkintäswingiä. Näytteeksi vastustajan virhe jonka onnistuin hyödyntämään:

KQ9
AKQJ64
5 64 AJ10842
53 A9 8
AK10987 32
Q1072 J863
763
10972
QJ5
K54

Tarjousarja

W N E S
pas
pas 1  2♠  pas
pas 2NT pas 4 
pas pas pas

Kun oppo ei löytänyt pataässälähtöä patakupin kera tai ruutulähtöä vaan ristin, otin pari valttikierrosta ja eliminoin ristin. Puolustuksen yhteydet pitää katkaista joten pelasin ♠ K:n , ässä otti ja jatkoi ♠ J:n , otin ässän ja nyt kun pelasin ruutua pöydän kuvia kohti joutui länsi kiinni ja antamaan kotipelin joko J:lle tai tuplarenonssiin. 2♠ tarjoajan kädessä ei saanut olla ruutukuvaa, koska silloin menee aina pietiin.  Tässä linkki jakoihin

Etumatkamme siis 57-23

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
Kevätkauden päättäjäiset 2017
Kevätkauden päättäjäiset 2017

Kuopion kerhojen yhteiset kevätkauden päättäjäiset  pidettiin perinteiseen tyyliin tiistaina 30.5. Ranta-Toivalassa.

Mukavaa oli, KIITOS kaikille juhlista ja kuluneesta vuodesta -

jatketaan Puijon kesäkisoissa viikonloppuna ja koko kesän Terassipeleissä Maljassa tiistaisin !

       

Liisa ja Pekka 

 

Todettakoon tähän kuluneesta kaudesta että kausikilpailun voitti Matti selvällä eroon Ismoon, Janne ja Markku jakoivat kolmannen sijan. Stipendilistan kärjessä jatkoi Pekka.

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
Savo Bbo- liigan finaaliin!!

Bbo- liigaa Savo-Salo     45-24.  Ottelussa oli paljon hyviä ja huonoja esityksiä. Onneksi vaaka kääntyi meidän puolelle, mutta voitto 45-24 olisi voinut olla todella paljon suurinumeroisempi meidän eduksemme oikeiden, mutta osin vaikeiden puolustusten kautta. Muttä hyvä näinkin.  Jatkossa vastassa on ensi keskiviikkona vielä Kajaanin heittopussijoukkue, jonka tulemme hakkaamaan ns pystyyn, tai sitten ei ...

Ennustukseni toteutui, ero oli 33 imppiä hyväksemme, tässä jälleen ei ole syytä jakoja ihastella, niin paljon enemmän olisimme voineet voittaa. Loppusijoituksemme runkosarjassa kolmas ja oletettavasti kohtaamme viime vuoden voittajat lähitulevaisuudessa.

Aivan mahtavaa! Viimevuoden  voittajat tipahtivat luvuin 60-50, jaoissa piti olla koko ajan tarkkana, mutta vähäisiä lipsumisia ei voitu välttää, millään osa-alueella. joka tapauksessa jatketaan 4 parhaan joukkoon.        jaot1-12        jaot13-24

Semifinaali ystäviämme Kajaanissa vastaan. Eka puoliaika sinniteltiin 29-26 johtoon. Isoimpina merkintöinä meidän puolustama 4S -3  kun toisessa 2S+1 ja toinen 3nt +3 kun meitin tiimi löysi 4-3 padalla 6S mikä ei ole lainkaan huono sitoumus, mutta 6-0 valttisitsi jarrutti pahasti kotiinmenoa.  Toinen puoliaika alkoi tylysti kun Pekka ja Janne löivät harhailleet oppsit 4S:ssa +800, jolloin matsi oli jo melkein sillä ratkaistu kun tuli +14 imps. Jatkossa mentiin pienin lukemin, mutta jaossa 22 tärähti kun sain sekavan 3nt kotiin, kun toisessa tuli 3 pietiä. Meille jälleen 14 imppiä ja kun voitimme toisen puoliskon 38-11 kokonaisvoitoksi muodostui 67-37.  jaot1-12  jaot 13-24 

Vastaan tulee vahva joukkue toisesta semifinaalista, joka pelataan 5.7.. Tervetuloa seuraamaaan sitä!

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:12 WEST
Puijon Bridgen kesäkisat

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu omistettiin Puijon kesäkisoille:

to 1.6 klo 18.00 warm-up kerhokisoissa, voiton vei jälleen Liisa ja Pekka, Risto ja Jarmo seuraavina.

pe 2.6 klo 18.00 MP henkilökohtaisen voitto lipsahti RD:lle selvin numeeroin. Kari, Janne, Topi ja Martta seuraavina

la 3.6 klo 11.00 MP parikilpailu, 17 osallistujaparin voitto meni Joensuuhun Juhalle ja Karille, Pia ja Petteri ennen Kajaanin Markoa ja RD:tä. Paras kuopiolaispari Heikki ja Yrjö vasta 7. Markku ja Mara 8. ja Jussi ja Kari 9.

su 4.6 klo 10.00 MP swiss imps, mukana 12 paria, Voitto ratkesi toisella kierroksella kun Topi ja Timo voittivat murskaluvuin Markun ja Maran 25-5  M&M:n ainoassa tappiomatsissa. Olli&Judo nousivat toisiksi kajaanilaisten avustuksella, Piia ja Petteri nyt kolmansia. Lasu ja Ilkka vielä ennen M&M:ää ja Jussia ja Karia. Ilahduttavaa että kaikki kuopiolaiset voittivat ainakin 2 matsia

Puijon Malja meni tällä kertaa Joensuuhun parille Kari Manner-Juha Ristoja

linkki kuviin https://kariva.kuvat.fi/i/1444c80d644885fd87ea3f7005a521e8

 

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:18 WEST
Helminiemen Helmet Jukolassa

Helminiemen Helmet ovat edustettuina Jukolan viesteissä niin Venloissa kuin miestenkin puolella. Online-tuloksia voit seurata koko yön täältä

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:13 WEST
Bridge muka kestävyyslaji?

Otsikkoa voi pohtia vaikka Cup-matsin Kuopio-1:n osalta oululaisia vastaan. Pelasimme 28 jakoa eli kun olimme pelanneet 7 jakoa vaihdoimme prikat ja pelasimme toiset 7 jolloin oli eka puoliaika täynnä sitten vaihdettiin vastustajaparit ja sama uudelleen.

Kymmeniä vuosia sitten maajoukkueen kapteeni Cid Holm esitti toiveen; keskittykää sessionissa aina kolmeen viimeiseen jakoon. Cid oli havainnut, että juuri kolmessa viimeisessä jaossa oli hävitty lukemattomat matsit.

Tältä Cidin viitoittamalta tieltä piti vilkaista cupmatsin jakoja ja hups kuinka ollakaan jos jokaisesta 7 jaon jaksosta otetaan 2 viimeistä jakoa, hävisimme juuri näissä 77-0 impein. Kun koko ottelutulos oli 110-60, olisi todella siis kannattanut keskittyä viimeisiin jakoihin. Myös itselläni ote viimeisessä kirposi ja lähin parikisamentaliteetilla 1NT p p jälkeen mukaan, meni vain 12 imps :) vain jako 28 oli tasaprikka.

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:14 WEST
Suomen Cup 2017

Suomen Cup 2017 on käynnissä: Kuopiosta on mukana mukavat 5 joukkuetta, joista ensimmäisellä kierroksella kohtasivat torstaina 23.3. Helminiemen Helmet & Kallaveden Tähdet. Ottelu päättyi  Tähdille 93 - 33 , joten toisella kierroksella Kallaveden Tähdet kohtaa Kuopio 1:n ja Malja kohtaa Veroherran ja Petkuleet. Voittaja  näiden voittajien keskinäisesstä ottelusta kohtaa pohjoisen joukkueen.

Toinen kierros käynnistyi 15.5. vain vähän myöhässä virallisesta aikataulusta : Malja voitti Veroherran ja Petkuleet melko näyttävästi 90 - 6 - tarkempaa tietoa tulossa tulos-osioon kunhan lomalta palannut kirjuri vähän toipuu :)

Malja vs Kuopio 1 pelattiin maanantaina 22.5

Ottelu alkoi Kuopio1:n näytöksellä kun eka puoliajan jälkeen taululla hyvän peliesityksen jälkeen komeilivat luvut 63-14. Toinen puoliaika olikin sitten vaan viimesen jaon odottelua, jonka kuluessa Malja kavensi luvuin 27-39, joten loppulukemat Kuopio1:lle odotetusti mutta yllättävän suurella erolla 90-53.

Huispaus vs Kuopio 1 pelattiin maanantaina 5.6

Kuopio repi pisteitä melkoisesti eli 60 imppiä. Se vaan ei riittänyt mihinkään, kun vastustaja rohmusi 110 imppiä

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:58 WEST
Jorma Karhiaho 1931-2017

Puijon kesäkisoihin saapui suruviesti, Jorma Karhiaho on  poistunut keskuudestamme. Jormahan oli kaikkien suosima partneri, jonka tarjoustyyli oli suoraviivainen ja rohkea. Jorman  viimeaikaisena partnerina pelaillut Kari Varto lausui ennen parikilpailujen alkua muistosanat ja Jorman poismenoa kunnioitettiin asiaankuuluvalla hiljaisella hetkellä.

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:55 WEST
BBO-liiga kevät 2017

BBO-liiga pyörähti käyntiin SAVOn osalta ensimmäisen kierroksen ottelulla Porvoon poikia vastaan. Melko helpossa ottelussa pidettiin vain korteista kiinni ja imppejä tuli sieltä täältä, paljoa ei yhdestäkään. Loppunumerot 26-7 meille.

Toisessa ottelussa oli kovempi vastus ja virheistä  heti rokotettiin. Vastustajan seiska meni kotiin, sen kelpoisuutta olisi ominkin voimin voinut tutkia ja sitten olla optimistinen. Toinen epäonnistuminen tuli neljännen värin tarjouksen jälkeen, hyppy täyspeliin on stoppari, jota on syytä kunnioittaa. Kolmannessa isossa menetysjaossa sarjassa 1D-1H-1S pitää ns paskoilla tehä 2H (ainakin nyt) eikä 1NT, toisaalta 1Nt:in pitää passata kun avaus on kerran jo osoittanut 12-14. Isommalta tappiolta pelasti vastustajien puolustustyöskentely 3HX:ssa jaossa 1, joka oli yhdenmukainen Suomen puolustuksen tsekkejä vastaan, jota seurattiin samanaikaisesti TV:stä.

Tappiolukemat 36-24

Onneksi Janne oli jossain muualla kun Savo kohtasi Keski-Suomen (ennakkoon hahmoteltuna) vahvan joukkueen, voittihan se suunnilleen Kerholiigan muutama viikkoa sitten. Toisin kuitenkin kävi, eka puoliajan jälkeen johdimme 21 impillä, ja johto kasvoi toisella 30 imppiin. Vastustaja antoi pisteitä, ja vaikka meitin joukkue tarjoili, vei pelejä ja puolusti  käsittämättömän huonosti,  vastustaja oli vielä huonompi.   Esim jaossa 7 eka puoliskolla 6H seisoo, eikä tarvii oikeastaan arvata mitään; Vpv on tarjonnut 3C  ja näyttänyt herttarenonssin  ja nyt luottaen siihen, ettei 3C  tarjonneella saa olla 4 kortin pataa, on hänellä 3-4 ruutua, ei siis kovin vaikeaa. Valitettavasti me jäimme 4:n tasolle.  Loppulukemat siis hienot 59-29 meille, vaikka peliesityksestä muuten siis on syytä olla hiljaa.

Savon seuraava matsi ensi keskiviikkona 24.5 klo 21.30 , silloin vastassa turkulainen katinkontit

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:54 WEST
Kerholiigamatsit alkoivat 1.4

Ykkösdivari pelasi lauantaina Maljassa ns lähipelit eli Kajaania ja Pieksämäkeä vastaan 28 jaon ottelut. Ykkösjoukkueessa pelaavat joukkueessamme Liisa, Pekka, Yrjö, Janne, Ismo, Matti ja Timppa.

Päivä ei ollut kovin onnistunut, Kajaania vastaan tuli takkiin pahasti 17,21-2,89 (108-64), onneksi kuitenkin Pieksämäki voitettiin hyvän toisen puoliajan turvin 11,56-8,44 (92-85). Kolmannessa ottelussa Kajaani voitti Pieksämäen numeroin 15,08-4,92 (88-61)

Kakkosdivarijoukkue ajeli Jyväskylään kohtaamaan Pieksämäen ja 2 Jyväskylän joukkuetta 14 jaon otteluissa, yhdistelmällä Jussi& Seppo, Jarkki & Markku. Toivottavasti seuraava kohtaaminen sopii jäsenillemme paremmin, nyt oli tiukalla joukkueen saaminen kasaan.

Kakkosdivarijoukkueemme onnistui odotetusti ykköstä paremmin ja voitti lohkonsa. seuraavat kaksi sijaa meni Jyväskylään ja perää jäi pitämään täälläkin Pieksämäki. Pisteet Kuopio 39,09   JKL2 36,98   JKL3 26,48  PKM2 17,45

Ensimmäinen kerholiigapäivä oli sinänsä hauska, mutta nostatti useita isoja kysymyksiä järjestelyjen suhteen. Liitto varman tulee saamaan rakentavaa(?) kritiikkiä aiheesta, sen verran isoja sähläyksiä esiintyi ainakin Jyväskylässä. Kotimatkalla Jyväskylästä ylläpidettiin tunnelmaa yllä huutoanalysoimalla yksi 4S, joka pöydässä lipsahti pietiksi. Kuten yleensä kuski oli oikeassa.

Kerholiigamatsit 6-7.5

Toinen pelitapahtuma menikin sitten aika pahasti pieleen. 2-divarijoukkuetta ei saatu kasaan lainkaan ja 1-divarijoukkuekin pelasi varamiehisenä, kun Ismo, Matti, Pekka ja Liisa olivat poissa, Ykä, Timppa ja Janne saivat sentään Jaskan täydennykseksi, mutta vakioparien puute näkyi raskaasti tuloksissa kolmena tappiona. Liiton tulospalvelu on ollut ala-arvoista,  2-divarin ensi pelipäivän tulosten päälle on laitettu toisen päivän tuloksia joten alkuperäisiä ei näy enää missään. 1-divarin tulokset löytyivät lopulta Tammerbridgen sivuilta, ja nyt myös liiton sivuilta ks tulokset

Ykkösjoukkue tipahti näin suoraan 2-divariin, eikä kerholla ole mahdollista edes karsia ykköseen ensi vuodeksi. Ellei sääntömuutoksia tule, ei kerhon kannattane tällä innostuksella lähteä yhtä joukkuetta isommalla porukalla kakkoseen ensi vuonna.

 

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:53 WEST
Hieman erikoisempi vauhdinjako ..

Valpurin jälkeen alku ei oikein sujunut, 13 eka jakoa masentavat 37 %, mutta onneksi vielä 11 jäljellä, jotka menivätkin sitten ns putkeen prosentilla n 88%. Ihan vaan muistutukseksi, että jos menee joskus huonosti, ei kannata luovuttaa niin kauan kun on jakoja jäljellä :)

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:52 WEST
PuB ja Pääsiäistorstai

Puijon Bridge piti kevätkokouksen 30.3. Kokous vahvisti hieman alijäämäisen tuloksen ja myönsi johtokunnalle vastuuvapauden vuoden 2016 tileistä.

Pääsiäisen vuoksi pidämme vapaata kiirastorstaina 13.4.

Suomen Cup jatkuu Kuopiossa toisella kierroksella; Kuopio1- Kallaveden tähdet joskus toukokuun puolella, kun 20.4 ei kaikille sopinut

T. Kari

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:52 WEST
NFL pudotuspelit loppuivat alkuunsa

Ensimmäisenä vastassa kova joukkue Jogeva Eestistä keskiviikkona.

Jogeva oli parempi ja me olimme saman verran huonompia luvuin 88-41. Selityksiä voi tilata 10€ hintaan kerhon sihteeriltä

Viimeksi päivitetty : 2. Touko 2017 22:14 WEST
Kuopion MP-viikonvaihde

Viimeisiä jakoja taaskin saatiin odotella ennenkuin Swiss Impsin sijat ratkesivat. Lopulta todettiin, että kisan ainoa juniori eli Aapo vei voitot kotiin isänsä Petterin kanssa. Turhaanjohtaneet Uikkis ja Lasu jäivät parin pisteen päähän, Judo ja Peukku raapivat pronssit.  Paras kuopiolaispari oli Janne ja Pekka neljänsinä pisteen päässä edellisistä. Muista kuopiolaisista ilahdutti eniten Jannen ja Liisan upea loppurutistus peräti kahdeksanneksi.

Lauantain barometrissa Artsi ja Osku hallitsivat kisaa alusta loppuun, ero toiseksi tulleeseen nousi lähes 10 prosenttiyksikköön. Takavuosien Vesan ja Timpan menestys sai jälleen jatkoa kun pari napsahti toiselle sijalle. Kajjaanin paras pari tällä kertaa Mika ja Marko loikkasivat jostain kaukaa kolmansiksi ja Jarkki Pertin kanssa myös onnistui hyvin lopussa tullen neljänneksi.

Voittajat Artsi ja Osku                 Kakkoset Vesa ja Timppa