Release 2.19n
Viimeisin päivitys
Kotisivu
5. Elo 2020 08:53 WEST
Uutisarkisto
24. Huhti 2020 15:23 WEST
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2020
Tehoharjoittelua
Tehoharjoittelua haluamallesi käsityypille ks Artikkeleita
Uusia hienoja analyysejä tyrkyllä

Sivustolle on ilmaantunut uusi analysointityökalu. Avaa kilpailun tulokset, valitse pari ja jaon alapuolelta  -play it again-  ,  - Bsonline - ja sen jälkeen alakulmasta - results analysis - . Tuloksista voit nähdä miten omat toimet ovat olleet suhteessa doubledummy-tulokseen (DD = paras pelinvienti parasta puolustusta vastaan tai paras puolustus parasta pelinvientiä vastaan).

Kannattaa tutustua! Huom! työkalu ei kuulemma toimi kaikilla selaimilla, mm explorerilla, joten kannattaa kokeilla jollain muulla

Tervetuloa Kuopion Bridgekerhon kotisivuille !
SBL Bilbo Fb SBL Fb KuBk BBO BBO 4 NFL BBO-liiga
Palataan lähemmäs arkea
Palataan lähemmäs arkea

Pitkän raskaan tauon jälkeen rajoituksia vähitellen puretaan ja live MP-kilpailuita pidetään taas.  Lähtekäämme siis kaikki Kajaaniin 14.-16.8. Seuratkaa SBL tiedotteita ja Bilboa !

Myös oma toimintamme palaa hiljalleen uomiinsa: Kesän ensimmäinen terassitiistai  pelattiin Maljassa 4.8.  Pelaajia oli sopivasti kahteen täyteen pöytään ja hauskaa oli ! Jatketaan siis ensi tiistaina, tervetuloa  ♠ ♣  

Varsinainen syyskausi aloitetaan juhlien: Koska kevätkauden päättäjäiset jäivät koronan jalkoihin, kutsuimme kaikki pelaajat uuden kauden avajaisiin Ranta- Toivalaan tiistaina 1.9.2020 .

Tervetuloa       

SYKSYN SUURTAPAHTUMA: Janne S 50 v !
SYKSYN SUURTAPAHTUMA: Janne S 50 v !

Janne toivoo erityisesti kaikkien  Kuopion pelaajien osallistumista, joten ilmoittaudu oitis, etteivät Tornin seinät tule rajoitteeksi  !     

Suru-uutinen Rautalammilta
Suru-uutinen Rautalammilta

Pitkäaikainen jäsenemme Ismo Koponen nukkui pois 27.6. vaikean sairauden uuvuttamana. Jäämme kaipaamaan huippupelaajaa ja rakasta ystävää.

 

Pari sanaa Ismoa muistellen.

Ismo oli opettaja, lukuisten alkeiskurssien lisäksi julkaisi bridgen oppi- ja tehtäväkirjoja aloittelevien ja enemmänkin pelanneiden iloksi. Ismohan työkseen teki mm perinnejulkaisuja, joten julkaisutoiminta oli muutenkin sydäntä lähellä.

Helsingin Sanomien bridgepalstaa Ismo toimitti ties vaikka kuinka monta vuotta aina siihen saakka kun HS päätti lopettaa niin shakki- kuin bridgepalstatkin. Ismo laati viikonloppunumeroon aina jonkin teeman mukaisen jutun, oli moniosaisia pelinvienti- ja puolustusjuttusarjoja, lähtökorttijuttusarjoja, jokin isompi kilpailu jne. Hesarin viikonloppujuttu oli viikon kohokohta.

Itse muistan Ismon pelaajana, joka huolellisesti niin pelinviennissä kuin puolustuksessa etsi kaikki mahdolliset lisäsaumat. Pari kuvaavaa esimerkkiä hänen ehdottomasta asenteestaan:

Joskus 70-luvun lopulla maajoukkuekarsinnoissa Ismo istui oikealla puolellani pelaten 4♠ . Lopputilanteessa hän pelasi ristin pöydästä ja kun partnerini Olli pelasi seiskan tiesin, ettei hänellä ollut värissä kuvaa, joten jouduttuani kiinni palautin neutraalisti punaista väriä. Ismo melkein suuttui minulle, siis puolustajalle, kun en yrittänytkään pietiä palauttamalla ristiä, vaikka se oli ainoa mahdollisuus pietittää.

Toinen jako on Kuopion omista kerhoilloista toukosimultaanin 3NT, joka korkean puutarharaadin toimesta valittiin vuoden pelinvienniksi, eikä syyttä. Jako löytyy vasemmalta juttuarkisto/ jakoja -osastosta.

En itse ole pelannut Ismon kanssa satunnaisia jakoja lukuunottamatta, silti Ismon poismeno koskettaa ja hänen vertaansa vailla oleva panoksensa kotimaisen bridgen eteen jättää sanattomaksi.

Markku

 

Suomen Cup 2020: Malja 4:n joukossa !

Vain hiukan viime tingassa saatiin Kuopionkin Suomen Cup-pelit käyntiin, vaikka BBO-maailma vielä vähän vierastuttaakin. Tiistaina 5.5. Malja (Janne S, Pekka, Heikki ja Emppu) peittosi perinteiseen tyyliin Helminiemen Helmet (Martta, Janne H, Riikka ja Arttu) numeroin 108 - 29. Seuraavaksi pelattiin perjantaina 8.5.ottelu Liisan Lauma (Liisa- Jaska - Yrjö T - Jari) vastaan Puijo (Kari V- Jussi - Risto - Petteri) joka päätyi Puijon voittoon 121 - 88.

Kolmannen kierroksen matsi Puijo vs Malja pelattiin helatorstaina  ja se päättyi Maljan voittoon numeroin 58 - 36. 

Malja pelasi Oulu West iä vastaan huippujännän ottelun jossa ensimmäinen puoliaika päättyi uhkaavasti 52 - 16 Oululle. Jännitys tiivistyi kun toinen puoliaika lähti lupaavammin käyntiin ja päättyi lopulta Maljalle 67 - 23  joten kokonaistulos kotiin 8 :lla pisteellä. Onnea !      

Malja meni näin semifinaaliin jossa se kohtasi.  No Ne Mimmit.. Ottelu alkoi kehnonpuoleisesti: ensimmäisen puoliajan jälkeen olimme tappiolla 23 - 61. Toisen puolikkaan niukka voitto 34 - 33 ei siis riittänyt ja peli päättyi lukuihin 57 - 94 Mimmeille,  jotka jatkavat finaaliin Koistista vastaan. 

 Ajantasainen tieto koko Suomen Cup tilanteesta löytyy täältä bilbosta . 

♠   ♣ ♠   ♣ 

Poikkeusoloissa BBO:hon

Koska koko Suomessa.kaikki pelitoiminta on katkolla korona-epidemian takia  ja tilanne jatkuu ainakin huhtikuun loppuun, BBO Finland  tekee parhaansa korjatakseen tilannetta ja järjestää päivittäin meille suunnattuja BBO-kilpailuja sekä iltaisin että myös päiväpelejä. Katso lisätietoja ja aikatauluja  täältä. SBL:n sivuilla  on hyvä kooste ja ohjeet BBO-pelaamisesta täällä  (katso myös tämän sivun alaotsikot sivun alalaidassa !) 

Uusi  BBO-pelaaja: kunhan saat itsesi kirjattua sisään, etsi tuttuja: ainakin markku, lovetoslam ja jason73 ovat usein paikalla ja heiltä voi kysyä käytännön neuvoja BBO:n helppokäyttöisellä chatilla. Hyvä ohje ihan BBO-noviisille löytyy tästä Virve Bergin tekemästä Bridgea BBOssa.pdf. -ohjeesta.

Myös Suomen Cup siirtyy nettiin - sovitaan siis ensimmäiset kierrokset lähitulevaisuuteen. 

Ja tärkeää: laittakaa BBO-nickinne Liisalle tiedoksi puhelimeen tai mailiin  ( toki monta jo tiedän...) - pelien  perustaminen onnistuu kun tietää ketä etsii  :)

Tsemppiä peleihin!  

Kalenteri

MP-kisat Kuopiossa 2020

KuBk Janne Seppälä 50-v Juhlakisat 28.-29.11.2020

la klo 10 -18 Indy barometrina

la alk n. 20 JUHLAT

su klo 11 jäähdyttelypelit, MP-parikilpailu

Partneria vailla?

 ! ! Jos olet ilman partneria, ota yhteyttä Liisaan liisa.punaturkki@gmail.com tai 050 5972 830 , niin mainostetaan tässä.

Kilpailukalenteri
Ti 18. Elokuu 2020
Terassipeli, indy
Malja 18:00
Ti 25. Elokuu 2020
Terassipeli, indy
Malja 18:00
Ti 1. Syyskuu 2020
Syyskauden avajaiset (jos koronatilanne sallii)
Ranta-Toivala n. 17:00
Tulokset
Terassipeli, indy, 4 players
Terassipeli, indy, 8 players
PuB
PuB
PuB
KuBk Maalissimultaani