SpadeHeart 
Oulubridge - Bridgeä Oulussa
 DiamondClub
Release 2.19p
Viimeisin päivitys
Etusivu
7. Maalis 2022 17:27 EET
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2022
Jäseneksi

Haluatko liittyä jäseneksi
bridgekerhoon?
Lähetä sähköpostia Timolle.

Oulun BK:
timo.sairanen_ät_iki.fi

Oulun yliopiston BK:
teukka236_ät_gmail.com

Etusivu
Bridgeä Oulussa
Bridgeä Oulussa

Tervetuloa Oulubridgen verkkosivulle.

Oulubridge on oululaisten bridgekerhojen, Oulun Bridge Klubin (OBK) ja Oulun yliopiston Bridgekerhon (OY-Bridge), yhteinen tiedotussivusto. Toistaiseksi sivusto on rakenteilla ja bridgewebsin tarjoamiin ominaisuuksiin tutustutaan vaihtelevalla tempolla. Kalenteri ja tulososio ainakin ovat toiminnassa.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   

 Oulun kerhoiltoja pelataan livenä ja virtuaalisena. Maanantaisin RealBridgessä ja keskiviikkoisin City Biljardissa. Kokoontumisrajoitukset tai muu syy voi siirtää keskiviikon pelit nettiin.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

          

Opi kiinnostava ja jännittävä, maailman suosituin korttipeli bridge. Se on hyvin sosiaalinen ja edullinen harrastus. Bridge on kaikenikäisten peli koululaisista eläkeläisiin, ja sitä voi harrastaa niin seurustelu- kuin kilpailumielessä. Uusien tutkimusten mukaan bridge virkistää aivotoimintoja ja pelatessa yhteistyö- ja keskittymiskyky paranevat. Kurssi lähtee liikkeelle alkeista.
Kurssikirjana käytetään Suomen Bridgeliiton kurssikirjaa.

Opettaja: Laitala Milena + apulaiset

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Pohjankartano

Päivä ja kello: Ti: 18.00 - 20.15

Kevätlukukausi: 25.1.2022 - 29.3.2022

Kurssimaksu: 45,00 €

Ilmoittautuminen: Oulu-opisto,130173 Bridge-kurssi

Ilmoittautuminen alkaa: 29.11.2021 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 20.1.2022 12.00

Lisätietoja: milena.laitala@hotmail.com ja  timo.sairanen@iki.fi

Live-peleissä vaaditaan koronapassi

City Biljardissa pelattavissa peleissä osallistujilta vaaditaan koronapassia. Samassa yhteydessä myös henkilöllisyytesi saatetaan tarkastaa. Otathan koronapassin valmiiksi esille.

Kirjastobridge jatkuu

                                      

Kirjastobridge jatkuu Oulun pääkirjastolla heti vuoden 2022 alussa, kunhan pääsemme eroon kokoontumisrajoituksista.
Aika on siirtynyt tunnin aikaisemmaksi. Paikka on entinen, eli Oulu-huone, 3.krs.

   
Oulun kaupungin linjauksen mukaan suosittelemme kaikille kirjastossa kävijöille kasvomaskien käyttöä.

                                   

 

♠ Oulun kaupunginkirjastossa järjestetty bridgen "esikoulu" jatkuu torstaisin kello 13-16.  Bridgenpelaajat kokoontuvat pääkirjaston 3. kerroksen Oulu-huoneessa. Kevätkausi on 20.1.-19.5.2022 torstaisin klo 13-16, mikäli rajoituksia ei ole.

 Kirjastobridgeen osallistuminen on ilmaista, eikä osallistuiseen vaadita pohjatietoja pelistä. Esiopetus tarjoaa ensikosketuksen maailman parhaan korttipelin saloihin. Tavalliset pelikortit olisi tosin hyvä tunnistaa ennakkoon. Kirjastobridgen ohjaajina toimivat oululaiset bridgeharrastajat vapaaehtoisvoimin. Kirjasto tarjoaa sille erinomaiset ja helposti saavutettavat tilat.

♣ Bridgekärpäsen puraistua, voi pelin oppimista jatkaa keväällä Oulu-opiston bridge-kurssilla.

 Tervetuloa mukaan  

smiley

♠ Poikkeukset kokoontumisiin:
  - 

RealBridge.online

Koronarajoitukset ovat vieneet meiltä rakkaan harrastutoiminnan. Viikottaiset peli-illat ovat olleet kiellettyjen listalla toista kuukautta, eikä loppua näy. Tätä rajoitusta paikkaamaan on tullut RealBridge.online, joka on mahdollisuus pelata kerhoiltoja eli sosiaalista kilpabridgeä kotoa käsin. 

RealBridge.online poikkeaa BBO:sta monin tavoin. Siinä missä BBO:ssa pelataan kavereiden kanssa robberia tai joukkista, RealBridgessä pelataan aina kilpailua (tai opetetaan). RealBridgeen pääsee vain, jos pelaajalla on linkki kilpailuun ja sittenkin vasta, kun kilpailunjohtaja avaa kilpailun aulan. Tämä tapahtuu noin puoli tuntia ennen kisaa. Oulubridgen sivulla linkki löytyy Etusivun kilpailukalenterin "More Info" linkistä.

Sisään kirjautuessa nimeksi annetaan oikea nimi ja bridgematenumero, jos sellainen on. Aula on aika kolkko paikka. Chatti sietä löytyy ja useita pöytiä, joista valitaan yksi. Istutte partnerin kanssa tietenkin vastakkain. Pelipöydässä kolkkous katoaa. siellä pelaajat näkevät toisensa ja keskustelu onnistuu puhumalla. Pelin alettuakin tämä sosiaalinen puoli jää käyttöön.

Tarjoaminen ja pelaaminen on tehty helpoksi. Alertoinnit tehdään partnerin tarjoukseen ja kysymykset ja vastaukset ääneen puhumalla. Aivan kuin oikeassa pelipöydässä. Kilpailunjohtajakin on "oikea ihminen". Kun kierros on pelattu saadaan heti tulokset, vaikka kortti kortilta pelattuna. Vaihdosta ja uusista paikoista huolehtii järjestelmä. Peli-illat ovat melko nopeita, koska vaihtoihin ei kulu aikaa.

RealBridge käyttää siis tietokoneen kameraa ja mirofonia. Niiden käyttöön pitää antaa lupa. Kannattaa käydä etukäteen tutustumassa näihin asetuksiin täällä.  

RealBridgessä ei toistaiseksi voi olla katsojana eli kibitsoimassa. Myöhemmin tällainen on tulossa, mutta silloinkin ei reaaliaikaisena. Viive tehdään huijaamisen estämiseksi.

RealBridge on maksullinen palvelu. Kerhojen pitää maksaa jokaisesta pelikerrasta pieni korvaus RealBridgelle. Siksi meidän on perittävä pieni maksu myös pelaajilta. OBK:n ja OY-Bridgen keskusteluissa olemme päättäneet maksuksi3 €/pelaaja. Maksut kootaan (suunnileen samoin kuten SBL tekee) ja kukin pelaaja saa maksuilmoituksen kuukausittain maksustaan.

♠ Keskiviikkoisin kello 18 kerhoilta, noin 24-27 jakoa, 3 €/hlö. Peli-illan kesto noin 3,5 tuntia.
 Sunnuntaisin kello 14 kevytkisa, noin 15 jakoa, 2 €/hlö. Rauhallinen tahti.
 Torstaisin kello 14 virtuaalikirjastobridge. Toistaiseksi ilmainen.

   Tervetuloa mukaan   

Kilpailukalenteri
22. Toukokuu 2022
Suomen Cup Koistinen - Sairanen
18:00
 RealBridge Login
23. Toukokuu 2022
Kerhoilta RealBridge
RealBridge 18:00
Pelimaksu: 3 €
25. Toukokuu 2022
Kerhoilta LIVE
City Biljard 18:00
Pelimaksu: 5 €
Tulokset
Kerhoilta LIVE
Pelimaksu: 5 €
Suomen Cup
Kerhoilta RealBridge
Pelimaksu: 3 €