Release 2.19q
Viimeisin päivitys
Etusivu
22. Tammi 2024 21:28 EET
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2024
Jäseneksi

Haluatko liittyä jäseneksi
bridgekerhoon?
Lähetä sähköpostia Timolle.

Oulun BK:
timo.sairanen_ät_iki.fi

Oulun yliopiston BK:
teukka236_ät_gmail.com

Etusivu
Bridgeä Oulussa
Bridgeä Oulussa

Tervetuloa Oulubridgen verkkosivulle.

Oulubridge on oululaisten bridgekerhojen, Oulun Bridge Klubin (OBK) ja Oulun yliopiston Bridgekerhon (OY-Bridge), yhteinen tiedotussivusto. Toistaiseksi sivusto on rakenteilla ja bridgewebsin tarjoamiin ominaisuuksiin tutustutaan vaihtelevalla tempolla. Kalenteri ja tulososio ainakin ovat toiminnassa.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   

 Oulun kerhoiltoja pelataan livenä ja virtuaalisena. Maanantaisin RealBridgessä ja keskiviikkoisin City Biljardissa. Kokoontumisrajoitukset tai muu syy voi siirtää keskiviikon pelit nettiin.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

          

Opi kiinnostava ja jännittävä, maailman suosituin korttipeli bridge. Se on hyvin sosiaalinen ja edullinen harrastus. Bridge on kaikenikäisten peli koululaisista eläkeläisiin, ja sitä voi harrastaa niin seurustelu- kuin kilpailumielessä. Uusien tutkimusten mukaan bridge virkistää aivotoimintoja ja pelatessa yhteistyö- ja keskittymiskyky paranevat. Kurssi lähtee liikkeelle alkeista.
Kurssikirjana käytetään Suomen Bridgeliiton kurssikirjaa.

Opettaja: Milena Moliis + apulaiset

Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 20, kurssilla on tilaa.

Opetuspaikka: Pohjankartano

Päivä ja kello: Ti: 18.00 - 20.15

Kevätlukukausi: 23.1.2024 - 26.3.2024, Näiden lisäksi on muutama ylimääräinen kerta "kaupan päälle". 

Kurssimaksu: 48,00 €

Ilmoittautuminen: Oulu-opisto,130175 Bridge-kurssi

Ilmoittautuminen alkaa: 6.11.2023 9.00

Ilmoittaudu viimeistään: 19.1.2024 12.00

Lisätietoja: milena.laitala@hotmail.com ja  timo.sairanen@iki.fi

Kirjastobridge jatkuu City Biljardissa

                                      

Kirjastobridgen kevätkauden päättäjäiset helatorstaina

Aloitetaan normaalisti klo 14 ja sitten nautitaan välillä talon antimista ja jatketaan noin klo 18. Voi tulla päivällä peleihin ja lähteä sitten pois tai jos ei pääse päivällä, niin tulla iltapeleihin.
Molempiin ovat tietenkin tervetulleita kaikki oululaiset bridgeharrastajat, eli jos haluatte järjestää isommat mittelöt, niin kaikki on mahdollista.

   

 Kirjastobridge jatkuu syksyllä Oulun pääkirjaston remontin vuoksi City Biljardissa.
Aloitusaika on kello 14:00.

   

                                   

 

♠ Bridgen "esikoulu" jatkuu torstaisin kello 14-17 City Biljadissa, Ylioppilaantie 4 C, Välkkylä (ent. Ravintola Reidarin tila).  

 Kirjastobridgeen osallistuminen on ilmaista, eikä osallistuiseen vaadita pohjatietoja pelistä. Esiopetus tarjoaa ensikosketuksen maailman parhaan korttipelin saloihin. Tavalliset pelikortit olisi tosin hyvä tunnistaa ennakkoon. Kirjastobridgen ohjaajina toimivat oululaiset bridgeharrastajat vapaaehtoisvoimin. 

♣ Bridgekärpäsen puraistua, voi pelin oppimista jatkaa keväällä Oulu-opiston bridge-kurssilla.

 Tervetuloa mukaan  

smiley

♠ Poikkeukset kokoontumisiin:
  - 

D-Bridge
    

D-Bridge

Tiistain D-Bridge Oulun D-asemalla Tuirassa, Valtatie 53, jää kesätauolle, mutta bridgeä voi pelata ma ja ke avoimien ovien aikaan. 

Ensimmäinen kokoontuminen on ma 5.6. klo 11-14, jolloin sovitaan tulevista peleistä.

 
Osallistuminen on ilmaista ja tarvittavat pelivälineet löytyy, jonka lisäksi D-asema tarjoaa kahvit/teet. Ohjaajina toimivat vapaaehtoisvoimin oululaiset bridgeharrastajat.
 
Tervetuloa mukaan hyvän harrastuksen pariin!
    
Oulun Bridge-klubi 75-v

       

Juhlahumussa
Oulun Bridge klubin 75-vuotista taivalta juhlittiin itsenäisyyspäivänä 6.12.  Bridgekerho juhli tietenkin pelaamalla ihan omalla porukalla normaaleissa pelihousuissa ja -paidoissa. Paikalle pääsi lopulta 22 juhlijaa. Kakkukahvit juotiin ja poropiirakoitakin oli tarjolla. Puheita ei pidetty eikä pönötetty. Kaikin puolin mukavaa ja viihtyisää. 

Bridge on kilpailulaji, joten pelattiin henkilökohtainen kilpailu SBL:n Rally-tasoituksilla. Barometrina pelatussa kilpailussa melko ylivoimaiseen voittoon nousi Petri Vihelä. Ilman tasoituksia pelatun kilpailun voitti Antti Kauppila. Paras alle 10 MP:n pelaaja Petrin jälkeen oli toiseksi sijoittunut Simo Lehtonen. Tämä kolmikko palkittiin kukin 25 € pelimaksupaketilla 2023 peleihin.

Lämmin kiitos kaikille osallituneille. Kiitos myös City Biljardille tarjoiluista ja hienosta pelitilasta sekä järjestelyihin osallistuneille vapaaehtoisille.

       

RealBridge.online

Koronarajoitukset ovat vieneet meiltä rakkaan harrastutoiminnan. Viikottaiset peli-illat ovat olleet kiellettyjen listalla toista kuukautta, eikä loppua näy. Tätä rajoitusta paikkaamaan on tullut RealBridge.online, joka on mahdollisuus pelata kerhoiltoja eli sosiaalista kilpabridgeä kotoa käsin. 

RealBridge.online poikkeaa BBO:sta monin tavoin. Siinä missä BBO:ssa pelataan kavereiden kanssa robberia tai joukkista, RealBridgessä pelataan aina kilpailua (tai opetetaan). RealBridgeen pääsee vain, jos pelaajalla on linkki kilpailuun ja sittenkin vasta, kun kilpailunjohtaja avaa kilpailun aulan. Tämä tapahtuu noin puoli tuntia ennen kisaa. Oulubridgen sivulla linkki löytyy Etusivun kilpailukalenterin "More Info" linkistä.

Sisään kirjautuessa nimeksi annetaan oikea nimi ja bridgematenumero, jos sellainen on. Aula on aika kolkko paikka. Chatti sietä löytyy ja useita pöytiä, joista valitaan yksi. Istutte partnerin kanssa tietenkin vastakkain. Pelipöydässä kolkkous katoaa. siellä pelaajat näkevät toisensa ja keskustelu onnistuu puhumalla. Pelin alettuakin tämä sosiaalinen puoli jää käyttöön.

Tarjoaminen ja pelaaminen on tehty helpoksi. Alertoinnit tehdään partnerin tarjoukseen ja kysymykset ja vastaukset ääneen puhumalla. Aivan kuin oikeassa pelipöydässä. Kilpailunjohtajakin on "oikea ihminen". Kun kierros on pelattu saadaan heti tulokset, vaikka kortti kortilta pelattuna. Vaihdosta ja uusista paikoista huolehtii järjestelmä. Peli-illat ovat melko nopeita, koska vaihtoihin ei kulu aikaa.

RealBridge käyttää siis tietokoneen kameraa ja mirofonia. Niiden käyttöön pitää antaa lupa. Kannattaa käydä etukäteen tutustumassa näihin asetuksiin täällä.  

RealBridgessä ei toistaiseksi voi olla katsojana eli kibitsoimassa. Myöhemmin tällainen on tulossa, mutta silloinkin ei reaaliaikaisena. Viive tehdään huijaamisen estämiseksi.

RealBridge on maksullinen palvelu. Kerhojen pitää maksaa jokaisesta pelikerrasta pieni korvaus RealBridgelle. Siksi meidän on perittävä pieni maksu myös pelaajilta. OBK:n ja OY-Bridgen keskusteluissa olemme päättäneet maksuksi 3 €/pelaaja. Maksut kootaan (suunnileen samoin kuten SBL tekee) ja kukin pelaaja saa maksuilmoituksen kuukausittain maksustaan.

♠ Maanantaisin kello 18 kerhoilta, noin 24-27 jakoa, 3 €/hlö. Peli-illan kesto noin 3,5 tuntia.
 

   Tervetuloa mukaan   

Pelimaksut

Pelimaksut löytyy Jäsenille valikosta.

Marras-joulukuun pelimaksut

Kilpailukalenteri
26. Helmikuu 2024
Kerhoilta RealBridge
RealBridge 18:00
27. Helmikuu 2024
D-Bridge
D-asema 14:00
28. Helmikuu 2024
Kerhoilta LIVE
City Biljard 18:00
Tulokset
Kirjastobridge
Kerhoilta LIVE
Kerhoilta RealBridge