Kuopion Bridgekerho ry
 
Viimeisin päivitys
Kotisivu
25. Touko 2017 10:19 WEST
Uutisarkisto
2. Touko 2017 22:14 WEST
Viestit ja kommentit
6. Helmi 2017 10:56 WET
 
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2017
 
Tehoharjoittelua
Tehoharjoittelua haluamallesi käsityypille ks Artikkeleita
Uusia hienoja analyysejä tyrkyllä

Sivustolle on ilmaantunut uusi analysointityökalu. Avaa kilpailun tulokset, valitse pari ja jaon alapuolelta  -play it again-  ,  - Bsonline - ja sen jälkeen alakulmasta - results analysis - . Tuloksista voit nähdä miten omat toimet ovat olleet suhteessa doubledummy-tulokseen (DD = paras pelinvienti parasta puolustusta vastaan tai paras puolustus parasta pelinvientiä vastaan).

Kannattaa tutustua! Huom! työkalu ei kuulemma toimi kaikilla selaimilla, mm explorerilla, joten kannattaa kokeilla jollain muulla

 
Kotisivu
Tervetuloa Kuopion Bridgekerhon kotisivuille !
SBL Bilbo Tulokset Facebook BBO BBO 4 NFL  BBO-liiga 
Kevätkauden päättäjäiset 2017
Kevätkauden päättäjäiset 2017

Kuopion kerhojen yhteiset kevätkauden päättäjäiset jälleen perinteiseen tyyliin tiistaina 30.5. Ranta-Toivalassa, klo 16 alkaen saunaa, virvokkeita ym ennen pelien alkua.  Tervetuloa!

 Liisa ja Pekka 

PS ilmottaudu viimeistään 23.5 kuljetuksia ja pelijärjestelyjä varten.

 

Puijon Bridgen kesäkisat lähestyvät

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu on omistettu Puijon kesäkisoille:

to 1.6 klo 18.00 warm-up kerhokisoissa, pelipaikkana Malja, muut kilpailut Puijonsarvessa

pe 2.6 klo 18.00 MP henkilökohtainen 

la 3.6 klo 11.00 MP parikilpailu

su 4.6 klo 10.00 MP swiss imps

Tervetuloa!

MAJOITUSHINNAT 2.-4.6.2017 SEKÄ VARAUSOHJEET Huonehinnat Standard-luokan huoneissa alk. 79 euroa/ 1hh/ vrk ja 99 euroa/ 2hh/ vrk. Lisämaksusta saatavissa rajoitettu määrä Superior-huoneita tai saunallisia Superior-huoneita. Hintaan sisältyy majoitus, aamiainen noutopöydästä, asiakas-sauna klo 17-22 ja hotellin kuntoiluhuoneen käyttö. Majoitusvaraukset suoraan hotellista: puh. 010 762 9500 (puhelun hinta 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min, alv 24%) tai sales.kuopio@sokoshotels.fi 

Mainitse varatessasi tunnus: Bridgekesä Nettisivun kautta www.sokoshotels.fi (valitse oikea kaupunki ja majoituspäivät) Ø Varaustunnus BBRIDGEKESA tulee syöttää kohtaan: Varauskoodit Kiintiö on voimassa 12.05.2017 saakka. Varaukset tulee tehdä tähän mennessä. Lisätietoja hotellista (mm. ajo- ja pysäköintiohjeet) netistä www.sokoshotels.fi

Helmiä sioille

Ottelu Savo-Katinkontit meni täysin pieleen, turpiin tuli impein 43-4. eka puoliaika  toka puoliaika

Yksi joukkiksen johtavia periaatteita on, ettei osamerkintöjä kahdenneta, jos ne voi mennä kotiin. Nooh oltiin liian varovaisia jossain ja varomattomia toisaalla.

Päivän pelasti onneksi harvinainen herkkupala: Tässä avaus 2S oli 5M+4m. Sain hertta-J lähdön, länsi ryömi, pelasin päivänselvässä pietipelissä ristin 9:lle ja lännen K:lle, ainahan on menossa 2C+1H+1D+1S. Nyt tuli hertta-A ja lisää herttaa. Poistin hertat ja pelasin uuden ristin kympille ja ässälle. Lopulta tuli pataa, jonka otin ässällä, pelasin ruudun kohti pöytää ja kun vpv nukahti, sain 10:llä tikin. Heitin ristille pataysin jonka jälkeen tilanne oli:

♠   -
  2
  J86
♣  -
8 ♠  KJ
-   -
93   KQ
4 ♣  -
♠  Q7
 
  A
♣  Q

Olin siis etelän kädessä kiinni ja tiesin tietysti kaikki kortit, varsinkin idän. Kuvio on suoraan oppikirjasta valttikiristyksen alkeet. Idea siinä on että kirityksen kohde joutuu sakaamaan jompaa kumpaa väriä ja pelinviejä toimii sen mukaan joko varastaen pöydän kortin jolloin pöytä nousee, tai ottaen pöydän entrykortin , jolloin käsi nousee. Eli kuten nyt ristiQ:lle itä sakasi pata-J:n kuppasin padan jolloin K tipahti ja etelän käsi oli vahva. Upeat 420 sisään, eikä mennyt kuin pari imppiä, kun joukkuetoverit olivat löytäneet  EW:n korteilla 3NT, jonka hyvyydestä voi olla vain yhtä mieltä,  tuloksena -5, siis 500 vastustajille.

Sen verran harvinaista herkkua etten edes muista koska olisin onnistunut valttikiristystä kontrolloidusti hoitelemaan. Ehkä vai  postmortemeissa.

Suomen Cup 2017

Suomen Cup 2017 on käynnissä: Kuopiosta on mukana mukavat 5 joukkuetta, joista ensimmäisellä kierroksella kohtasivat torstaina 23.3. Helminiemen Helmet & Kallaveden Tähdet. Ottelu päättyi  Tähdille 93 - 33 , joten toisella kierroksella Kallaveden Tähdet kohtaa Kuopio 1:n ja Malja kohtaa Veroherran ja Petkuleet. Voittaja  näiden voittajien keskinäisesstä ottelusta kohtaa pohjoisen joukkueen.

Toinen kierros käynnistyi 15.5. vain vähän myöhässä virallisesta aikataulusta : Malja voitti Veroherran ja Petkuleet melko näyttävästi 90 - 6 - tarkempaa tietoa tulossa tulos-osioon kunhan lomalta palannut kirjuri vähän toipuu :)

Malja vs Kuopio 1 pelattiin maanantaina 22.5

Ottelu alkoi Kuopio1:n näytöksellä kun eka puoliajan jälkeen taululla hyvän peliesityksen jälkeen komeilivat luvut 63-14. Toinen puoliaika olikin sitten vaan viimesen jaon odottelua, jonka kuluessa Malja kavensi luvuin 27-39, joten loppulukemat Kuopio1:lle odotetusti mutta yllättävän suurella erolla 90-53.

BBO-liiga kevät 2017

BBO-liiga pyörähti käyntiin SAVOn osalta ensimmäisen kierroksen ottelulla Porvoon poikia vastaan. Melko helpossa ottelussa pidettiin vain korteista kiinni ja imppejä tuli sieltä täältä, paljoa ei yhdestäkään. Loppunumerot 26-7 meille.

Toisessa ottelussa oli kovempi vastus ja virheistä  heti rokotettiin. Vastustajan seiska meni kotiin, sen kelpoisuutta olisi ominkin voimin voinut tutkia ja sitten olla optimistinen. Toinen epäonnistuminen tuli neljännen värin tarjouksen jälkeen, hyppy täyspeliin on stoppari, jota on syytä kunnioittaa. Kolmannessa isossa menetysjaossa sarjassa 1D-1H-1S pitää ns paskoilla tehä 2H (ainakin nyt) eikä 1NT, toisaalta 1Nt:in pitää passata kun avaus on kerran jo osoittanut 12-14. Isommalta tappiolta pelasti vastustajien puolustustyöskentely 3HX:ssa jaossa 1, joka oli yhdenmukainen Suomen puolustuksen tsekkejä vastaan, jota seurattiin samanaikaisesti TV:stä.

Tappiolukemat 36-24

Onneksi Janne oli jossain muualla kun Savo kohtasi Keski-Suomen (ennakkoon hahmoteltuna) vahvan joukkueen, voittihan se suunnilleen Kerholiigan muutama viikkoa sitten. Toisin kuitenkin kävi, eka puoliajan jälkeen johdimme 21 impillä, ja johto kasvoi toisella 30 imppiin. Vastustaja antoi pisteitä, ja vaikka meitin joukkue tarjoili, vei pelejä ja puolusti  käsittämättömän huonosti,  vastustaja oli vielä huonompi.   Esim jaossa 7 eka puoliskolla 6H seisoo, eikä tarvii oikeastaan arvata mitään; Vpv on tarjonnut 3C  ja näyttänyt herttarenonssin  ja nyt luottaen siihen, ettei 3C  tarjonneella saa olla 4 kortin pataa, on hänellä 3-4 ruutua, ei siis kovin vaikeaa. Valitettavasti me jäimme 4:n tasolle.  Loppulukemat siis hienot 59-29 meille, vaikka peliesityksestä muuten siis on syytä olla hiljaa.

Savon seuraava matsi ensi keskiviikkona 24.5 klo 21.30 , silloin vastassa turkulainen katinkontit

Kerholiigamatsit alkoivat 1.4

Ykkösdivari pelasi lauantaina Maljassa ns lähipelit eli Kajaania ja Pieksämäkeä vastaan 28 jaon ottelut. Ykkösjoukkueessa pelaavat joukkueessamme Liisa, Pekka, Yrjö, Janne, Ismo, Matti ja Timppa.

Päivä ei ollut kovin onnistunut, Kajaania vastaan tuli takkiin pahasti 17,21-2,89 (108-64), onneksi kuitenkin Pieksämäki voitettiin hyvän toisen puoliajan turvin 11,56-8,44 (92-85). Kolmannessa ottelussa Kajaani voitti Pieksämäen numeroin 15,08-4,92 (88-61)

Kakkosdivarijoukkue ajeli Jyväskylään kohtaamaan Pieksämäen ja 2 Jyväskylän joukkuetta 14 jaon otteluissa, yhdistelmällä Jussi& Seppo, Jarkki & Markku. Toivottavasti seuraava kohtaaminen sopii jäsenillemme paremmin, nyt oli tiukalla joukkueen saaminen kasaan.

Kakkosdivarijoukkueemme onnistui odotetusti ykköstä paremmin ja voitti lohkonsa. seuraavat kaksi sijaa meni Jyväskylään ja perää jäi pitämään täälläkin Pieksämäki. Pisteet Kuopio 39,09   JKL2 36,98   JKL3 26,48  PKM2 17,45

Ensimmäinen kerholiigapäivä oli sinänsä hauska, mutta nostatti useita isoja kysymyksiä järjestelyjen suhteen. Liitto varman tulee saamaan rakentavaa(?) kritiikkiä aiheesta, sen verran isoja sähläyksiä esiintyi ainakin Jyväskylässä. Kotimatkalla Jyväskylästä ylläpidettiin tunnelmaa yllä huutoanalysoimalla yksi 4S, joka pöydässä lipsahti pietiksi. Kuten yleensä kuski oli oikeassa.

Kerholiigamatsit 6-7.5

Toinen pelitapahtuma menikin sitten aika pahasti pieleen. 2-divarijoukkuetta ei saatu kasaan lainkaan ja 1-divarijoukkuekin pelasi varamiehisenä, kun Ismo, Matti, Pekka ja Liisa olivat poissa, Ykä, Timppa ja Janne saivat sentään Jaskan täydennykseksi, mutta vakioparien puute näkyi raskaasti tuloksissa kolmena tappiona. Liiton tulospalvelu on ollut ala-arvoista,  2-divarin ensi pelipäivän tulosten päälle on laitettu toisen päivän tuloksia joten alkuperäisiä ei näy enää missään. 1-divarin tulokset löytyivät lopulta Tammerbridgen sivuilta, ja nyt myös liiton sivuilta ks tulokset

Ykkösjoukkue tipahti näin suoraan 2-divariin, eikä kerholla ole mahdollista edes karsia ykköseen ensi vuodeksi. Ellei sääntömuutoksia tule, ei kerhon kannattane tällä innostuksella lähteä yhtä joukkuetta isommalla porukalla kakkoseen ensi vuonna.

 

Hieman erikoisempi vauhdinjako ..

Valpurin jälkeen alku ei oikein sujunut, 13 eka jakoa masentavat 37 %, mutta onneksi vielä 11 jäljellä, jotka menivätkin sitten ns putkeen prosentilla n 88%. Ihan vaan muistutukseksi, että jos menee joskus huonosti, ei kannata luovuttaa niin kauan kun on jakoja jäljellä :)

PuB ja Pääsiäistorstai

Puijon Bridge piti kevätkokouksen 30.3. Kokous vahvisti hieman alijäämäisen tuloksen ja myönsi johtokunnalle vastuuvapauden vuoden 2016 tileistä.

Pääsiäisen vuoksi pidämme vapaata kiirastorstaina 13.4.

Suomen Cup jatkuu Kuopiossa toisella kierroksella; Kuopio1- Kallaveden tähdet joskus toukokuun puolella, kun 20.4 ei kaikille sopinut

T. Kari

Kalenteri
Vain jäsenille
Klikkaa Vain jäsenille
Partneria vailla

. Jos olet ilman partneria, ota yhteyttä Liisaan liisa.punaturkki@gmail.com tai 050 5972 830  tai Markkuun  markku.seppanen@kolumbus.fi tai 0500 453 434 , niin mainostetaan tässä.

Kilpailukalenteri
Ti 30. Toukokuu 2017
Kevätkauden päättäjäiset
Ranta-Toivala n. 16 ->
To 1. Kesäkuu 2017
PuB - kesäkisan warm up
Malja 18:00
Pe 2. Kesäkuu 2017
PuB kesäkisat - Henkilökohtainen
Puijonsarvi 18:00
Tulokset
Ti 23. Toukokuu 2017
KuBk
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja- 1:1
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja- 1:2
To 18. Toukokuu 2017
PuB
Ti 16. Toukokuu 2017
PuB Toukosimultaani
Vain jäsenille
Klikkaa Vain jäsenille
Partneria vailla

. Jos olet ilman partneria, ota yhteyttä Liisaan liisa.punaturkki@gmail.com tai 050 5972 830  tai Markkuun  markku.seppanen@kolumbus.fi tai 0500 453 434 , niin mainostetaan tässä.

Kilpailukalenteri
Ti 30. Toukokuu 2017
Kevätkauden päättäjäiset
Ranta-Toivala n. 16 ->
To 1. Kesäkuu 2017
PuB - kesäkisan warm up
Malja 18:00
Pe 2. Kesäkuu 2017
PuB kesäkisat - Henkilökohtainen
Puijonsarvi 18:00
Tulokset
Ti 23. Toukokuu 2017
KuBk
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja- 1:1
Ma 22. Toukokuu 2017
Cup Kuopio1-Malja- 1:2
To 18. Toukokuu 2017
PuB
Ti 16. Toukokuu 2017
PuB Toukosimultaani