Kuopion Bridgekerho ry
 
Viimeisin päivitys
Kotisivu
8. Maalis 2018 07:16 WET
Uutisarkisto
26. Tammi 2018 21:38 WET
2000- Tulokset
30. Joulu 2017 15:17 WET
 
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2018
 
Tehoharjoittelua
Tehoharjoittelua haluamallesi käsityypille ks Artikkeleita
Uusia hienoja analyysejä tyrkyllä

Sivustolle on ilmaantunut uusi analysointityökalu. Avaa kilpailun tulokset, valitse pari ja jaon alapuolelta  -play it again-  ,  - Bsonline - ja sen jälkeen alakulmasta - results analysis - . Tuloksista voit nähdä miten omat toimet ovat olleet suhteessa doubledummy-tulokseen (DD = paras pelinvienti parasta puolustusta vastaan tai paras puolustus parasta pelinvientiä vastaan).

Kannattaa tutustua! Huom! työkalu ei kuulemma toimi kaikilla selaimilla, mm explorerilla, joten kannattaa kokeilla jollain muulla

 
Uutisarkisto

Kerhokilpailujen ajankohdat löytyvät kohdasta Kalenteri.

SBL:n kilpailujen osalta katso ja ilmoittaudu Bilbossa

 


 

Vuodenvaihteen tärkeät tapahtumat

Ensiksikin jokainen kerhotapahtuma tiistaisin ja torstaisin on luonnollisesti tärkeä, mutta höystettäköön niitä liiton Joulusimultaanilla ensi tiistaina 28.11. jolloin kilpailumaksua korottaa liitto 6€:lla. Itsenäisyyspäivän odotusta 5.12 kunnioitetaan ihan normaali peli-iltana. Joukkiksen SM-finaali ohitetaan seuraamalla sitä BBo:ssa 9-10. 12.  Jouluherkkujen jaot eli kinkkukilpailut pelaillaan Puijon Bridgen osalta 14.12  klo 17 alkaen Kuopion Klubilla, jossa ruokailun jälkeen pelaillaan henkilökohtainen kinkkukilpailu.

Tämän kisan voittokinkun vei Jarkki, meedelipotkan Rami ja saparon kähmi vakuuttavasti Petteri. Voitto ratkesi heti eka kierroksella kun Jarkki murskasi Markun 13-3, eroa lopuksi oli vain 4 pistettä. Nooh onneksi ruoka oli hyvää.

Kuopion Bridgekerhon kinkkukilpailun isoimman possun nappari Petteri, potkan vei Janne ja saparoon ylsi tällä kertaa Yrjö   

Huomaa, ettei torstaina 21.12 pelata!

Torstaina 28.12 Viattomien lasten päivänä pelataan normaalisti, ja ensi vuoden tiistain peli-illat alkavat ti 02.01 2018.

Viimeksi päivitetty : 26. Tammi 2018 21:38 WET
Hyvää Joulua itse kullekin!
Hyvää Joulua itse kullekin!

Hyvää Joulua kaikille teille aiheesta innostuneille! Kausi on päätöksessään ja hiljennymme(?)  Joulun viettoon. Nyt on pyhiä sen verran tarjolla, että suosittelen haasteotteluita kaikille kerhon jäsenille toisiaan vastaan. Haasteen voimassaoloaika taitaa olla noin 3 vuorokautta. Yhden matsin 12 jakoa pelaa tunnissa (yleensä puoliso sinä aikana voi vaikka siivota), joten kaikki mukaan haastamaan toisianne vastaan! Osoitehan on  ylläoleva BBO. ( Kuva mtv.fi)

Viimeksi päivitetty : 4. Tammi 2018 09:13 WET
Puijon Bridgen vuosikokous

Puijon Bridge piti sääntömääräisen kokouksensa viime viikolla ja nykyinen puheenjohtaja ja johtokunta jatkavat seuraavankin kauden. Uutena tilintarkastajana mukaan tulee vuoden alausta  Liisa Jalkanen.

Onnea kaikille valituille!

Viimeksi päivitetty : 28. Joulu 2017 17:19 WET
Joulusimun tulokset

Joulusimultaanin alustavat tulokset julkistettiin perjantaina. Jarkki ja Markku 8. sekä Pekka ja Janne 43. päässevät pisteille.  Ihmetystä  herätti oheinen jako 6, jossa kaikki pelinviejät Kuopiossa saivat vain 10 tikkiä, kun hertta- tai patalähdöillä saa helpot 11 tikkiä. Ilmeisesti ei ole laskettu tikkejä eikä meneviä vaan ainoana suunnitelmana on ollut heittää äkkiä ristimenevä herttaässälle. Oikein tietysti on toiseen tikkiin pelata ristiä kuninkaalle ja ässälle ja myöhemmin sakata ruudut pöydästä herttaässälle ja ristirouvalle, jolloin meneviksi jää ristiässä ja patakuningas  Valtakunnallisesti oli 11 tikkiä saatu 78 kertaa, 10 tikkiä 18 kertaa. Ruutulähtöjä oli vain pari kpl. linkki tuloksiin

Viimeksi päivitetty : 28. Joulu 2017 17:20 WET
Joukkue-SM:n semifinaalit

Viikonlopun Sm-joukkuekilpailun semifinaalit menivät kuopiolaisten osalta pieleen. Vanha vihulaisemme Perkiön Olli tuhosi joukkueen SavoKainuuKuusamon jatkomahdollisuudet heti eka puolikkaalla ja kärsijöinä olivat Mara ja Markku, joka näkyy butlerissa. Lauantai-illan jälkeen mahdollisuudet oli jatkoon vielä sekä Muumioilla , jossa pealsi mm Janne, että meillä, mutta aamumatsi meni muumiolita täysin penkin alle numeroin 80-14 ja viimeinen kierros muumioiden ja SavoKainuuKuusamon oli enää vain mukavaa seurustelua, ajanhukkaa ja muutenkin tarpeetonta, koska tuloksella ei ollut mitään väliä jatkopaikkojen suhteen.

Huono menestyminen ei tietenkään voi olla meidän vikamme, joten joukkue-SM on uudistettava tavalla jossa me menestymme .:)

Oheisessa jaossa herttaa ja herttaa jälkeen ongelma oli miten käsitellä valtti. Jos menemme pöytään pataässälle vetämään valttimaskin, joka epäonnistuu, niin mahdollisen patakäännön seurauksena olemme pakotettuja vetämään patamaskin, koska yhteydet menevän padan sakaamiselle  ruudulle katoavat. Koska valtin käsittelyssä kaikki 2-2 ja 3-1:t, joissa on kuva singeltonissa ovat voittavia kombinaatioita, otin toiseen tikkiin ristiässäni ja jatkoin ristiä saaden 11 tikkiä. Pitää siis huomata, onko valttikäsittelyn optimaaalisessa käsittelssä riskejä

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:59 WET
Olipas todella tasaista kerhoillassa

Reilu johtomme hupeni illan kuluessa, erityisesti Liisan ja Jaskan ansiosta partnerista puhumattakaan, taisin löytää itsekin expert-nollavaihtoehtoja pelivientiin. Kaksi viimeistä kierrosta jäljellä, etumatka huvennut nollille mutta onneksi (?) vastassa enää Matti ja Ismo sekä Pekka ja Janne. Ennen näitä kierroksia lähes kaikilla oli mahdollisuus voittaa illan pelit. Mattia ja Ismoa vastaan me saimme vain 28%  ja Pekan ja Janne kahdesta ekasta yhteensä meedelit, mutta onneksi pisteet lasketaan vasta kun kaikki jaot on pelattu. Jaossa 24 Janne avasi läntenä 1  multa 2 Pekalta 2♠  ja Jarkilta 3 vaikeassa tilanteessa. pas pas ja Pekka ei malttanut olla hiljaa vaan 3 pas pas ja multa kahdennus. pari pietiä ja voitto kotiin. Jos Pekka passaa  3 :un, voittaa Ismo ja Matti, Jarkki ja Markku tulee toisiksi ja Jussi, kari , Liisa ja Jaska jakavat kolmannen sijan. Jos olisin passannut kahdennuksen sijaan, olisi mitalisijat olleet samat kuin Pekan passatessa 3 :un. 54,9% ei todellakaan päätä huimaa. ( On kyllä väärin, että sain jaossa 19 nollan, vaikka pelinvienti ei onnistunutkaan vinositsejä pelätessä, sillä oikealla puolustuksella jaossa on vain 9 tikkiä)

Hovissapa löyty kuitenkin pieni virhe ja se nosti Ismon ja Matin kärkeen ja pudotti Jarkin ja Markun kolmansiksi

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:57 WET
Piirimestaruudet joukkiksessa

Uusi piirijako palajasti huonot ominaisuutensa joukkueiden piirinmestaruuksista kisattaessa. Kun viime vuonna oli yhteensä 43 joukkuetta tavoittelemassa piirimestaruuksia ja yrittämässä semifinaleihin, oli tänä vuonna vain 32 joukkuetta mukana. Lisäksi pelaajat liikkuivat piirijaoista välittämättä kuten esim kuopiolaiset jakaantuivat Pohjoiseen piiriin 2 Pekka ja Markku) ja Etelä-itäiseen 1 (Janne). Tulee mieleen, mitä on piirien tarkoitus olla. Edellä mainituista Janne tippui niukasti jatkosta, Pekka oli Kajaanissa toisena, mutta joukkue ei jatka semifinaaleihin kun on muuta menoa. Markku ja Mara, Judo, RD , Tapaninen ja Heikkilä voitti Pohjoisen piirin mestaruuden todella ylivoimaisesti ja jatkaa semeihin 3 viikon kuluttua.

Vaasalainen Trikki luopui jatkopaikasta, joten Jannen joukkue pääsi jatkoon ja pelaa samassa Vihreässä ryhmässä kuin  Mara ja Markkukin.

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:56 WET
2017 Parimestaruus
2017 Parimestaruus

Kerhon avoin parimestaruus ratkesi yllättäen Markulle ja Jarkille Sepon ja Sakun epäonnekkaiden loppujakojen myötä.  Voittajaparille voitto oli 7. tällä vuosituhannella, joten ei periaatteessa mitään yllättävää, mutta  edellisestä oli kulunut jo 6 vuotta. Toiseksi eniten muuten mestaruuksia tällä vuosituhannella on Matilla, Heikillä ja Jannella 5. Matti varmaankin johtaa tilastoa, jota ei ole laskettu, koko kerhon toiminnan ajalta. Kolmanneksi mestaruuskisassa tuli Pekka ja Petteri, mitalien ulkopuolelle tällä kertaa jäivät yllättäen sekä Ismo ja Matti että Janne ja Pekka. Itse olisin suonut voiton mielelläni  Sepolle ja Sakulle , niin hyviä otteita ovat esittäneet viime aikoina. 

Hovissa tulos on muuttunut jaon 17 osalta ja muutos nosti Ismon ja Matin kolmansiksi.

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:55 WET
Tytöttelykielto

Liitto on joutessaan laatinut ja julkaissut seuraavaa:

Päivitetty 12.10.2017

Suomen Bridgeliitto ry:n

YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA

 

Tämän suunnitelman tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta sekä ehkäistä ja poistaa syrjintää.

Suomen bridgeliitossa noudatetaan urheiluyhteisön Reilun Pelin ihanteita ja tavoitteita.

Nämä löytyvät Olympiakomitean verkkosivuilta:

https://storage.googleapis.com/valoproduction/2016/12/urheiluyhteison_reilun_pelin_ihanteet_ja_tavoitteet.pdf

Lähtökohdat

Reilu Peli on jatkuva prosessi. Meistä jokaisella on yhtä suuri ihmisarvo, joka on riippumaton iästä,

sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta, varallisuudesta, terveydestä, kansallisuudesta, äidinkielestä, etnisestä taustasta, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta vastaavasta henkilökohtaisesta ominaisuudesta. Kohtelemme toista ihmistä niin kuin haluamme toisen ihmisen kohtelevan meitä. Urheilussa ei ole vastustajia vaan kilpakumppaneita. Toimintamme perustuu keskinäiseen luottamukseen sekä voimassa olevaan lainsäädäntöön ja säädöksiin.

 

Suomen Bridgeliitto ry (jatkossa Liitto) sitoutuu hallinnossaan ja toimissaan siihen, että kaikilla on tasaarvoiset oikeudet kilpailla, harrastaa, osallistua, vaikuttaa ja toimia Liiton hallinnossa, riippumatta henkilön iästä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, terveydestä, etnisestä taustastatai muusta henkilökohtaisesta ominaisuudesta.

Tasaarvo näkyy esimerkiksi seuraavissa asioissa, joihin Liitto kiinnittää erityistä huomiota:

työnantajana

Liitto kohtelee kaikkia työntekijöitään samanarvoisesti, riippumatta työntekijän henkilökohtaisista ominaisuuksista kuten sukupuolesta, iästä, sukupuolisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai ruumiinvammasta.

Työntekijöiden palkkauksessa ollaan tasapuolisia

Työntekijöiden rekrytoinnissa ollaan tasapuolisia

kenelle harrastus-ja kilpailutoimintaa järjestetään

Liitto järjestää kilpailuja tasapuolisesti erilaisille osallistujille

Liiton yleiset kilpailutapahtumat ovat avoimia kaikille liiton jäsenille. Normaaleissa mestaripistekilpailuissa ei rajata osallistumisoikeutta sukupuolen, iän tai ruumiinvamman perusteella. Mikäli ruumiinvamma hankaloittaa osallistumista, pyritään osallistuminen tekemään mahdolliseksi erityisjärjestelyin.

Liitto järjestää SM-kilpailuja useassa eri kategoriassa, niin, ettei mikään erityisryhmä jää näiden kategorioiden ulkopuolelle.Erillistä paralympiakategoriaa ei tarvita, sillä bridgessä fyysiset vammat eivät ole este osallistumiselle.

miten eri urheilijoita tai ryhmiä tuetaan ja kannustetaan

Liitto suhtautuu eri aikuisryhmien maajoukkueiden toimintaan samojen periaatteiden mukaisesti

Liitto panostaa lasten-ja nuorten osallistumismahdollisuuksiin erityisillä resursseilla, jotta heidän mahdollisuutensa harrastaa olisivat yhtäläiset riippumatta taloudellisista taustoista

Liitto tarjoaa samoin periaattein valmennusta ja harjoittelumahdollisuuksia kaikille aikuismaajoukkueille

millaisia tiloja, vuoroja ja avustuksia urheilijat tai ryhmät saavat

Liiton järjestämissä SM-kilpailuissa eri sukupuolten-tai ikäryhmien kilpailuja ei järjestetä samanaikaisesti, niin, että ne kilpailisivat toistensa kanssa

Bridgessä panostetaan pääosin kaikille avoimiin kilpailuihin, joihin osallistumista ei rajata miltään erityisryhmältä pois, bridge on tasa-arvoisimpia kilpaurheilulajeja maailmassa

paljonko eri urheilijat tai ryhmät saavat näkyvyyttä (esim. seuran viestintä, media)

Viestinnässä toimitaan tasapuolisesti kaikkia jäseniä kohtaan

Kaikilla eri kilpaluokilla on mahdollisuus samalla tasolla tapahtuvaan viestintään liiton työkalujen avulla

miten urheilijoiden kanssa toimittaessa puhutaan (esim. tytöttely, pojat ei itke)

Liitto puuttuu kaikkiin epäasiallisiin kommentteihin, jotka suuntautuvat ikään, sukupuoleen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen, vähintään puhuttelulla ja mikäli asia niin vaatii, liiton kurinpitotoimien kautta

Liitto ei hyväksy tapahtumissaan tai toiminnassaan vihapuhetta millään tasolla

Kaikkia kilpailijoita ja harrastajia kohdellaan puhuteltaessa samoin

ketkä seuraa tai lajiliittoa johtavat ja ketkä valmentavat

Valittaessa luottamushenkilöitä ja toimijoita liiton hallitus ja toimijat sitoutuvat huomioimaan tasapuolisen kohtelun ja valitsemaan toimiin erilaisia toimijoita

Liiton hallinnossa kiinnitetään huomioita siihen, että kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet päästä ehdolle luottamustoimiin ja valituksi

Toimikuntia ja juryja valittaessa pyritään valitsemaan pätevistä henkilöistä sellaiset, jotka kattavat monta ikä-ja sukupuoliluokkaa

miten syrjivään tai häiritsevään käyttäytymiseen puututaan

Liiton hallitus käsittelee kaikki tietoon tulevat syrjivää tai häiritsevää käytöstä sisältävät tapaukset ja mikäli asiassa on perää, käsitellään ne vähintään puhuttelulla tai Liiton kurinpitosäännösten mukaisesti hallituksesta riippumattomassa kurinpitolautakunnassa.

Liitto ohjeistaa toimitsijoitaan kiinnittämään huomiota syrjintään, häiritsevään käyttäytymiseen tai vihapuheeseen matalalla toleranssilla

Tämä yhdenvertaisuussuunnitelma on hyväksytty Suomen Bridgeliiton hallituksen kokouksessa 12.10.2017.

 

Suomen Bridgeliiton hallitus päivittää tämän yhdenvertaisuussuunnitelman kahden vuoden välein aina parittomina vuosina. Seuraavan kerran suunnitelma päivitetään viimeistään vuonna 2019

Viimeksi päivitetty : 1. Joulu 2017 11:58 WET
Syyskausi alkamassa
Syyskausi alkamassa

Syksyn avaus-MP:n voittivat Seppo ja Saku ylivoimaisesti prosentillaan 64,3%  Janne ja Pekka nousivat toisiksi kun Mara ja Markku kompuroivat voittajia vastaan viimeisellä kierroksella.

---------

Pientä kertausta kesästä bridgen osalta: Janne on menestynyt hienosti niin Lappeenrannassa, Kajaanissa kuin Hangossakin ja on saavuttanut Mestarin arvon 100 lla mestaripisteellään, asiaankuuluva merkki luovutettiin Hangossa. Onneksi olkoon! Muista positiivisista esityksistä muistettakoon Riikan ja Artun hieno 4. sija B-parimestaruuskisoissa.

Kuopion Bridgekerho ry:n vuosikokous pidettäneen 26.9 klo  17.15 alkaen Maljassa.

Tervetuloa jälleen mukavan harrastuksen pariin!

 

Viimeksi päivitetty : 9. Marras 2017 13:11 WET
Vuosikokous 26.9

Kuopion bridgekerho ry:n vuosikokous pidettiin tiistaina 26.9 2017 Maljassa.

Entinen johtokunta sai tili- ja vastuuvapauden ja valittiin seuraavaksikin kaudeksi, uutena nousi johtokuntaan Martta varajäseneksi Artsin tilalle.

Päätettiin toimintasuunnitelmaksi kaudelle 2017-2018

 • jatketaan yhteisiä peli-iltoja Puijon Bridge ry:n kanssa vuosikokouksessa valittavan johtokunnan sopimalla tavalla.
 • osallistutaan liiton simultaaneihin ja talvisimultanisarjaan
 • tuetaan SM-kilpailuihin osallistuvia kilpailumaksujen osalta
 • tuetaan Keskisen piirin MP-kilpailuihin osallistuvia yhden vkonlopun maksuin
 • osallistutaan Bbo:ssa NFL ja Suomi-liigaan
 • osallistutaan kerholiigaan
 • peruskurssi järjestetään mikäli riittävää kysyntää ilmenee
 • ylläpidetään web-sivustoa entiseen tapaan

Jäsenmaksuksi päätettiin 50 €

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2017 20:07 WET
BBo-liigan voitto Savolle!
BBo-liigan voitto Savolle!

(kuvasta puuttuu Jarkki)     Vastustaja oli hylännyt miespuoliset joukkueestaan, johtuneeko siitä, että heitä Tampereella toivoin vastustajiksi .:)...Ekat 12 jakoa meni 13 imppiä plussalle, kun vastustaja jaossa 3 arvasi slammissa ♠Qn väärin, jaossa 9 tuli 10 lisää kun 3nt seisoo, mutta opps halusi pelaa 5♣ -1 ristilähdöllä, jonka Pekka ansiokkaasti löysi. Jaossa 7 sai oppo pelaa rauhassa 2♣ , kun jopa 4  on meillä kotona, meni onneks vaan 7.  Huolimattomuus pelinviennissä maksoi 5 jaossa 9, kun pelinviejä sai 10 tikin sijaan vain 7. Jaossa 10 molemmat joukkueet puolustivat 2♠  kotiin, ja jaossa 11 molemmat NS:t makasivat tarjottavan pietitäyspelin, Jaossa 12 on EW:llä pelattavissa 5 kotiin tai otettavissa 500 ristipelissä.

Viimeinenkin neljännes meni tasaisesti, 8 jaon jälkeen oli tilanne 4-4. Seuraavassa ei Jarkin eksoottinen lähtökortti vaikeassa tilanteessa osunut joten meni 10. Tämä neljännes hävittiin juuri tuon kympin verran.

Tarjouksia ja pelaamista kannattaa arvioida siltä pohjalta että olimme 34 päällä, joten mitään riskejä ei otettu varsinkaan kun vielä kolmannella sessionilla nousimme tilanteeseen 47 päällä. ks jaot 3session   4session

   Sessionit 14-15, 43-8, 27-14, 6-16 yht 90-53 

Aivan mahtavaa!

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
BBo-Liigan Finaalin 1.sessio Savo-Transearch

Kun Pekka oli sairaana, pelattiin 1x24 jakoa suoraan Markku-Mara ja Jarkki-Janne kokoonpanolla. Alku meni tasaisissa merkeissä vaikka jaossa 5 3nt toisessa pöydässä lipsahtikin kotio meidän ollessa turvallisesti 5 .ssa, kunnes jaossa 6 opps löysi 6♠ , ruutumaski ei käynyt joten meille 13 imp. Vasta jaossa 10 vaihtui taas enempi imppejä, kun vastustaja riuhtoi vaikean näköisen 4  kotiin meitin jäädessä 2 :an, joten meni 10. Sitten meni 5:ssä jaossa yhteensä 10. Tällöin tilanne oli 23-14 tappioksemme, mutta 9 jakoa oli jäljellä. Nämä voitimme 43-0, joukossa 2 täyspeliswingiä ja 3 osamerkintäswingiä. Näytteeksi vastustajan virhe jonka onnistuin hyödyntämään:

KQ9
AKQJ64
5 64 AJ10842
53 A9 8
AK10987 32
Q1072 J863
763
10972
QJ5
K54

Tarjousarja

W N E S
pas
pas 1  2♠  pas
pas 2NT pas 4 
pas pas pas

Kun oppo ei löytänyt pataässälähtöä patakupin kera tai ruutulähtöä vaan ristin, otin pari valttikierrosta ja eliminoin ristin. Puolustuksen yhteydet pitää katkaista joten pelasin ♠ K:n , ässä otti ja jatkoi ♠ J:n , otin ässän ja nyt kun pelasin ruutua pöydän kuvia kohti joutui länsi kiinni ja antamaan kotipelin joko J:lle tai tuplarenonssiin. 2♠ tarjoajan kädessä ei saanut olla ruutukuvaa, koska silloin menee aina pietiin.  Tässä linkki jakoihin

Etumatkamme siis 57-23

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
Kevätkauden päättäjäiset 2017
Kevätkauden päättäjäiset 2017

Kuopion kerhojen yhteiset kevätkauden päättäjäiset  pidettiin perinteiseen tyyliin tiistaina 30.5. Ranta-Toivalassa.

Mukavaa oli, KIITOS kaikille juhlista ja kuluneesta vuodesta -

jatketaan Puijon kesäkisoissa viikonloppuna ja koko kesän Terassipeleissä Maljassa tiistaisin !

       

Liisa ja Pekka 

 

Todettakoon tähän kuluneesta kaudesta että kausikilpailun voitti Matti selvällä eroon Ismoon, Janne ja Markku jakoivat kolmannen sijan. Stipendilistan kärjessä jatkoi Pekka.

Viimeksi päivitetty : 6. Loka 2017 17:52 WEST
Savo Bbo- liigan finaaliin!!

Bbo- liigaa Savo-Salo     45-24.  Ottelussa oli paljon hyviä ja huonoja esityksiä. Onneksi vaaka kääntyi meidän puolelle, mutta voitto 45-24 olisi voinut olla todella paljon suurinumeroisempi meidän eduksemme oikeiden, mutta osin vaikeiden puolustusten kautta. Muttä hyvä näinkin.  Jatkossa vastassa on ensi keskiviikkona vielä Kajaanin heittopussijoukkue, jonka tulemme hakkaamaan ns pystyyn, tai sitten ei ...

Ennustukseni toteutui, ero oli 33 imppiä hyväksemme, tässä jälleen ei ole syytä jakoja ihastella, niin paljon enemmän olisimme voineet voittaa. Loppusijoituksemme runkosarjassa kolmas ja oletettavasti kohtaamme viime vuoden voittajat lähitulevaisuudessa.

Aivan mahtavaa! Viimevuoden  voittajat tipahtivat luvuin 60-50, jaoissa piti olla koko ajan tarkkana, mutta vähäisiä lipsumisia ei voitu välttää, millään osa-alueella. joka tapauksessa jatketaan 4 parhaan joukkoon.        jaot1-12        jaot13-24

Semifinaali ystäviämme Kajaanissa vastaan. Eka puoliaika sinniteltiin 29-26 johtoon. Isoimpina merkintöinä meidän puolustama 4S -3  kun toisessa 2S+1 ja toinen 3nt +3 kun meitin tiimi löysi 4-3 padalla 6S mikä ei ole lainkaan huono sitoumus, mutta 6-0 valttisitsi jarrutti pahasti kotiinmenoa.  Toinen puoliaika alkoi tylysti kun Pekka ja Janne löivät harhailleet oppsit 4S:ssa +800, jolloin matsi oli jo melkein sillä ratkaistu kun tuli +14 imps. Jatkossa mentiin pienin lukemin, mutta jaossa 22 tärähti kun sain sekavan 3nt kotiin, kun toisessa tuli 3 pietiä. Meille jälleen 14 imppiä ja kun voitimme toisen puoliskon 38-11 kokonaisvoitoksi muodostui 67-37.  jaot1-12  jaot 13-24 

Vastaan tulee vahva joukkue toisesta semifinaalista, joka pelataan 5.7.. Tervetuloa seuraamaaan sitä!

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:12 WEST
Puijon Bridgen kesäkisat

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu omistettiin Puijon kesäkisoille:

to 1.6 klo 18.00 warm-up kerhokisoissa, voiton vei jälleen Liisa ja Pekka, Risto ja Jarmo seuraavina.

pe 2.6 klo 18.00 MP henkilökohtaisen voitto lipsahti RD:lle selvin numeeroin. Kari, Janne, Topi ja Martta seuraavina

la 3.6 klo 11.00 MP parikilpailu, 17 osallistujaparin voitto meni Joensuuhun Juhalle ja Karille, Pia ja Petteri ennen Kajaanin Markoa ja RD:tä. Paras kuopiolaispari Heikki ja Yrjö vasta 7. Markku ja Mara 8. ja Jussi ja Kari 9.

su 4.6 klo 10.00 MP swiss imps, mukana 12 paria, Voitto ratkesi toisella kierroksella kun Topi ja Timo voittivat murskaluvuin Markun ja Maran 25-5  M&M:n ainoassa tappiomatsissa. Olli&Judo nousivat toisiksi kajaanilaisten avustuksella, Piia ja Petteri nyt kolmansia. Lasu ja Ilkka vielä ennen M&M:ää ja Jussia ja Karia. Ilahduttavaa että kaikki kuopiolaiset voittivat ainakin 2 matsia

Puijon Malja meni tällä kertaa Joensuuhun parille Kari Manner-Juha Ristoja

linkki kuviin https://kariva.kuvat.fi/i/1444c80d644885fd87ea3f7005a521e8

 

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:18 WEST
Helminiemen Helmet Jukolassa

Helminiemen Helmet ovat edustettuina Jukolan viesteissä niin Venloissa kuin miestenkin puolella. Online-tuloksia voit seurata koko yön täältä

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:13 WEST
Bridge muka kestävyyslaji?

Otsikkoa voi pohtia vaikka Cup-matsin Kuopio-1:n osalta oululaisia vastaan. Pelasimme 28 jakoa eli kun olimme pelanneet 7 jakoa vaihdoimme prikat ja pelasimme toiset 7 jolloin oli eka puoliaika täynnä sitten vaihdettiin vastustajaparit ja sama uudelleen.

Kymmeniä vuosia sitten maajoukkueen kapteeni Cid Holm esitti toiveen; keskittykää sessionissa aina kolmeen viimeiseen jakoon. Cid oli havainnut, että juuri kolmessa viimeisessä jaossa oli hävitty lukemattomat matsit.

Tältä Cidin viitoittamalta tieltä piti vilkaista cupmatsin jakoja ja hups kuinka ollakaan jos jokaisesta 7 jaon jaksosta otetaan 2 viimeistä jakoa, hävisimme juuri näissä 77-0 impein. Kun koko ottelutulos oli 110-60, olisi todella siis kannattanut keskittyä viimeisiin jakoihin. Myös itselläni ote viimeisessä kirposi ja lähin parikisamentaliteetilla 1NT p p jälkeen mukaan, meni vain 12 imps :) vain jako 28 oli tasaprikka.

Viimeksi päivitetty : 17. Heinä 2017 23:14 WEST
Suomen Cup 2017

Suomen Cup 2017 on käynnissä: Kuopiosta on mukana mukavat 5 joukkuetta, joista ensimmäisellä kierroksella kohtasivat torstaina 23.3. Helminiemen Helmet & Kallaveden Tähdet. Ottelu päättyi  Tähdille 93 - 33 , joten toisella kierroksella Kallaveden Tähdet kohtaa Kuopio 1:n ja Malja kohtaa Veroherran ja Petkuleet. Voittaja  näiden voittajien keskinäisesstä ottelusta kohtaa pohjoisen joukkueen.

Toinen kierros käynnistyi 15.5. vain vähän myöhässä virallisesta aikataulusta : Malja voitti Veroherran ja Petkuleet melko näyttävästi 90 - 6 - tarkempaa tietoa tulossa tulos-osioon kunhan lomalta palannut kirjuri vähän toipuu :)

Malja vs Kuopio 1 pelattiin maanantaina 22.5

Ottelu alkoi Kuopio1:n näytöksellä kun eka puoliajan jälkeen taululla hyvän peliesityksen jälkeen komeilivat luvut 63-14. Toinen puoliaika olikin sitten vaan viimesen jaon odottelua, jonka kuluessa Malja kavensi luvuin 27-39, joten loppulukemat Kuopio1:lle odotetusti mutta yllättävän suurella erolla 90-53.

Huispaus vs Kuopio 1 pelattiin maanantaina 5.6

Kuopio repi pisteitä melkoisesti eli 60 imppiä. Se vaan ei riittänyt mihinkään, kun vastustaja rohmusi 110 imppiä

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:58 WEST
Jorma Karhiaho 1931-2017

Puijon kesäkisoihin saapui suruviesti, Jorma Karhiaho on  poistunut keskuudestamme. Jormahan oli kaikkien suosima partneri, jonka tarjoustyyli oli suoraviivainen ja rohkea. Jorman  viimeaikaisena partnerina pelaillut Kari Varto lausui ennen parikilpailujen alkua muistosanat ja Jorman poismenoa kunnioitettiin asiaankuuluvalla hiljaisella hetkellä.

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:55 WEST
BBO-liiga kevät 2017

BBO-liiga pyörähti käyntiin SAVOn osalta ensimmäisen kierroksen ottelulla Porvoon poikia vastaan. Melko helpossa ottelussa pidettiin vain korteista kiinni ja imppejä tuli sieltä täältä, paljoa ei yhdestäkään. Loppunumerot 26-7 meille.

Toisessa ottelussa oli kovempi vastus ja virheistä  heti rokotettiin. Vastustajan seiska meni kotiin, sen kelpoisuutta olisi ominkin voimin voinut tutkia ja sitten olla optimistinen. Toinen epäonnistuminen tuli neljännen värin tarjouksen jälkeen, hyppy täyspeliin on stoppari, jota on syytä kunnioittaa. Kolmannessa isossa menetysjaossa sarjassa 1D-1H-1S pitää ns paskoilla tehä 2H (ainakin nyt) eikä 1NT, toisaalta 1Nt:in pitää passata kun avaus on kerran jo osoittanut 12-14. Isommalta tappiolta pelasti vastustajien puolustustyöskentely 3HX:ssa jaossa 1, joka oli yhdenmukainen Suomen puolustuksen tsekkejä vastaan, jota seurattiin samanaikaisesti TV:stä.

Tappiolukemat 36-24

Onneksi Janne oli jossain muualla kun Savo kohtasi Keski-Suomen (ennakkoon hahmoteltuna) vahvan joukkueen, voittihan se suunnilleen Kerholiigan muutama viikkoa sitten. Toisin kuitenkin kävi, eka puoliajan jälkeen johdimme 21 impillä, ja johto kasvoi toisella 30 imppiin. Vastustaja antoi pisteitä, ja vaikka meitin joukkue tarjoili, vei pelejä ja puolusti  käsittämättömän huonosti,  vastustaja oli vielä huonompi.   Esim jaossa 7 eka puoliskolla 6H seisoo, eikä tarvii oikeastaan arvata mitään; Vpv on tarjonnut 3C  ja näyttänyt herttarenonssin  ja nyt luottaen siihen, ettei 3C  tarjonneella saa olla 4 kortin pataa, on hänellä 3-4 ruutua, ei siis kovin vaikeaa. Valitettavasti me jäimme 4:n tasolle.  Loppulukemat siis hienot 59-29 meille, vaikka peliesityksestä muuten siis on syytä olla hiljaa.

Savon seuraava matsi ensi keskiviikkona 24.5 klo 21.30 , silloin vastassa turkulainen katinkontit

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:54 WEST
Kerholiigamatsit alkoivat 1.4

Ykkösdivari pelasi lauantaina Maljassa ns lähipelit eli Kajaania ja Pieksämäkeä vastaan 28 jaon ottelut. Ykkösjoukkueessa pelaavat joukkueessamme Liisa, Pekka, Yrjö, Janne, Ismo, Matti ja Timppa.

Päivä ei ollut kovin onnistunut, Kajaania vastaan tuli takkiin pahasti 17,21-2,89 (108-64), onneksi kuitenkin Pieksämäki voitettiin hyvän toisen puoliajan turvin 11,56-8,44 (92-85). Kolmannessa ottelussa Kajaani voitti Pieksämäen numeroin 15,08-4,92 (88-61)

Kakkosdivarijoukkue ajeli Jyväskylään kohtaamaan Pieksämäen ja 2 Jyväskylän joukkuetta 14 jaon otteluissa, yhdistelmällä Jussi& Seppo, Jarkki & Markku. Toivottavasti seuraava kohtaaminen sopii jäsenillemme paremmin, nyt oli tiukalla joukkueen saaminen kasaan.

Kakkosdivarijoukkueemme onnistui odotetusti ykköstä paremmin ja voitti lohkonsa. seuraavat kaksi sijaa meni Jyväskylään ja perää jäi pitämään täälläkin Pieksämäki. Pisteet Kuopio 39,09   JKL2 36,98   JKL3 26,48  PKM2 17,45

Ensimmäinen kerholiigapäivä oli sinänsä hauska, mutta nostatti useita isoja kysymyksiä järjestelyjen suhteen. Liitto varman tulee saamaan rakentavaa(?) kritiikkiä aiheesta, sen verran isoja sähläyksiä esiintyi ainakin Jyväskylässä. Kotimatkalla Jyväskylästä ylläpidettiin tunnelmaa yllä huutoanalysoimalla yksi 4S, joka pöydässä lipsahti pietiksi. Kuten yleensä kuski oli oikeassa.

Kerholiigamatsit 6-7.5

Toinen pelitapahtuma menikin sitten aika pahasti pieleen. 2-divarijoukkuetta ei saatu kasaan lainkaan ja 1-divarijoukkuekin pelasi varamiehisenä, kun Ismo, Matti, Pekka ja Liisa olivat poissa, Ykä, Timppa ja Janne saivat sentään Jaskan täydennykseksi, mutta vakioparien puute näkyi raskaasti tuloksissa kolmena tappiona. Liiton tulospalvelu on ollut ala-arvoista,  2-divarin ensi pelipäivän tulosten päälle on laitettu toisen päivän tuloksia joten alkuperäisiä ei näy enää missään. 1-divarin tulokset löytyivät lopulta Tammerbridgen sivuilta, ja nyt myös liiton sivuilta ks tulokset

Ykkösjoukkue tipahti näin suoraan 2-divariin, eikä kerholla ole mahdollista edes karsia ykköseen ensi vuodeksi. Ellei sääntömuutoksia tule, ei kerhon kannattane tällä innostuksella lähteä yhtä joukkuetta isommalla porukalla kakkoseen ensi vuonna.

 

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:53 WEST
Hieman erikoisempi vauhdinjako ..

Valpurin jälkeen alku ei oikein sujunut, 13 eka jakoa masentavat 37 %, mutta onneksi vielä 11 jäljellä, jotka menivätkin sitten ns putkeen prosentilla n 88%. Ihan vaan muistutukseksi, että jos menee joskus huonosti, ei kannata luovuttaa niin kauan kun on jakoja jäljellä :)

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:52 WEST
PuB ja Pääsiäistorstai

Puijon Bridge piti kevätkokouksen 30.3. Kokous vahvisti hieman alijäämäisen tuloksen ja myönsi johtokunnalle vastuuvapauden vuoden 2016 tileistä.

Pääsiäisen vuoksi pidämme vapaata kiirastorstaina 13.4.

Suomen Cup jatkuu Kuopiossa toisella kierroksella; Kuopio1- Kallaveden tähdet joskus toukokuun puolella, kun 20.4 ei kaikille sopinut

T. Kari

Viimeksi päivitetty : 14. Kesä 2017 20:52 WEST
NFL pudotuspelit loppuivat alkuunsa

Ensimmäisenä vastassa kova joukkue Jogeva Eestistä keskiviikkona.

Jogeva oli parempi ja me olimme saman verran huonompia luvuin 88-41. Selityksiä voi tilata 10€ hintaan kerhon sihteeriltä

Viimeksi päivitetty : 2. Touko 2017 22:14 WEST
Kuopion MP-viikonvaihde

Viimeisiä jakoja taaskin saatiin odotella ennenkuin Swiss Impsin sijat ratkesivat. Lopulta todettiin, että kisan ainoa juniori eli Aapo vei voitot kotiin isänsä Petterin kanssa. Turhaanjohtaneet Uikkis ja Lasu jäivät parin pisteen päähän, Judo ja Peukku raapivat pronssit.  Paras kuopiolaispari oli Janne ja Pekka neljänsinä pisteen päässä edellisistä. Muista kuopiolaisista ilahdutti eniten Jannen ja Liisan upea loppurutistus peräti kahdeksanneksi.

Lauantain barometrissa Artsi ja Osku hallitsivat kisaa alusta loppuun, ero toiseksi tulleeseen nousi lähes 10 prosenttiyksikköön. Takavuosien Vesan ja Timpan menestys sai jälleen jatkoa kun pari napsahti toiselle sijalle. Kajjaanin paras pari tällä kertaa Mika ja Marko loikkasivat jostain kaukaa kolmansiksi ja Jarkki Pertin kanssa myös onnistui hyvin lopussa tullen neljänneksi.

Voittajat Artsi ja Osku                 Kakkoset Vesa ja Timppa