Release 2.19n
Viimeisin päivitys
Uutisia
26. Maalis 2020 11:15 GMT
Kotimaiset senioripelit
14. Maalis 2020 17:18 GMT
Bulletin
14. Maalis 2020 16:31 GMT
Kotisivu
7. Maalis 2020 10:26 GMT
Tiedotteet
29. Tammi 2020 11:26 GMT
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2020
Bulletin

Teneriffa 2020

14.3. Teneriffan turnaus on peruttu Espanjan hallituksen päätöksellä. Ikävä juttu.

13.3. Aurinkomatkat on peruuttanut kaikki lentonsa Teneriffalle. Sillä on suuri vaikutus turnauksen osanottajiin.

10.3. Turnauksen järjestäjä Manuel Negrin rauhoitteleee viruksesta huolestuneita:"The situation is under control here. So few cases and not dangerous. Only one case in the north of the island."

1.3. Coronaviruksesta huolimatta järjestelyt etenevät.

Bridge Festival de Tenerife pelataan 29.3. - 4.4.2020,

pelipaikka on Hotel Turquesa Puerto de la Cruz.

Ohjelma on seuraava:

29.3. Tervetuloa-cocktail ja parikilpailu klo 17

30.3-2.4 Parikilpailu klo 17

3.4. Joukkuekilpailu

- klo 10.30 1. sessio

- lounas klo 14

- klo 16 2. sessio

- klo 21 illallinen, palkintojenjako

4.4. Farewel-parikilpailu klo 17

- klo 20.30 cocktail party

Toimintasuunnitelmat
 
 
  Toimintasuunnitelma 2013

Senioritoimikunnan toimintasuunnitelma vuodelle 2013

Jäsenet:

Senioritoimikunta on nyt nimetty SBL:n hallituksessa http://ww.bridgefinland.com/uusi/files/570.pdf: Väinö Kelhä pj., Kaj G Backas, Virpi von Gruenewaldt, Erkki Juuri-Oja, Timo Järvi, Kalevi Paavola.

Hallitus on päättänyt, että toimikunnat laativat toimintasuunnitelman ja tehtäväkuvaukset seuraavaan hallituksen kokoukseen mennessä, viikko 8/2013

1) Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatuksena on edistää seniorien bridge-harrastusta sekä SBL:n kerhoissa että netissä (BBO) että kerhojen ulkopuolella (päiväkerhot).

2) Tasapuolisuus SBL:n toiminnassa

 Senioreita tulisi kohdella tasapuolisesti muiden SBL:n pelaajaryhmien (avoin, naiset ja juniorit) kanssa.

3) EM-kisojen pelimaksu

Toimikunta toistaa sen vaatimuksen, että kansainvälisessä kilpailutoiminnassa seniorien edustusjoukkuetta tulisi rahoittaa samalla tavalla kuin muitakin SBL:n edustusjoukkueita.  Avoimiin EM- ja MM-kilpailuihin osanottajat maksavat itse kustannuksensa.

4) SBL:n seniorisivut

Jatketaan SBL:n seniorisivujen ylläpitoa. Kaikilla toimikunnan jäsenillä on oikeus päivittää sivuja.

5) Kilpailutoiminta

Pidetään seniorien SM- kilpailut ennallaan (SM-pari ja SM-joukkuekilpailut (60+), Veteraanien (68+) parikilpailu, seniorien EM-joukkueen karsintakilpailu, EM-kilpailu).

6) Midsummerbridge

Senioritoimikunta kantaa kortensa kekoon Midsummerbridge edistämiseksi ja tiedon levittämiseksi kisasta ulkomaille.

7) Budjetti

Toimikunnan budjetti on 0 €, mutta BridgeWebs sivujen ylläpito maksaa noin 40 £/vuosi.

8) Kokoukset

Toimikunta kokoontuu pääasiassa sähköpostin välityksellä.

  Toimintasuunnitelma 2012
Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Jäsenet:
Senioritoimikunta on nyt nimetty SBL:n hallituksessa http:// www.bridgefinland.com/uusi/files/570.pdf.
Väinö Kelhä pj., Kaj G Backas, Virpi von Gruenewaldt, Erkki Juuri-Oja, Timo Järvi, Kalevi Paavola.
Toimikuntaan on lisätty kaksi uutta jäsentä (von Gruenewaldt ja Paavola). Hallitus on päättänyt, että toimikunnat laativat toimintasuunnitelman ja tehtäväkuvaukset seuraavaan hallituksen kokoukseen mennessä 13.3.2012.

1) Toiminta-ajatus
Toiminta-ajatuksena on edistää seniorien bridge-harrastusta sekä SBL:n kerhoissa että netissä (BBO) että kerhojen ulkopuolella (päiväkerhot).

2) Tasapuolisuus SBL:n toiminnassa
 Senioreita tulisi kohdella tasapuolisesti muiden SBL:n pelaajaryhmien (avoin, naiset ja juniorit) kanssa.

3) EM-kisojen pelimaksu
Toimikunta toistaa sen vaatimuksen, että kansainvälisessä kilpailutoiminnassa seniorien edustusjoukkuetta tulisi rahoittaa samalla tavalla kuin muitakin SBL:n edustusjoukkueita. Voimassa olevan suunnitelman mukaan vuoden 2012 EM-kisaan saadaan pesämunaksi karsintojen pelimaksut, mutta se ei riitä alkuunkaan. Alkaa olla kyse jo koko toiminnan uskottavuudesta, kun tätä asiaa ei vuosikausien jahkailun jälkeen saada kuntoon. Avoimiin EM- ja MM-kilpailuihin osanottajat maksavat itse kustannuksensa.

4) SBL:n seniorisivut
Jatketaan Väiskin seniorisivujen ylläpitoa (suuren suosion saaneiden...). Kaikilla toimikunnan jäsenillä on oikeus päivittää sivuja.

5) Kilpailkutoiminta
Pidetään seniorien kilpailut ennallaan (SM-pari ja SM-joukkuekilpailut, Veteraanien parikilpailu, seniorien EM-joukkueen karsintakilpailu, EM-kilpailu).

6) Midsummerbridge
Senioritoimikunta kantaa kortensa kekoon Midsummerbridge (uusi kv. kisa Suomessa) edistämiseksi ja tiedon levittämiseksi kisasta ulkomaille.

7) Budjetti
Toimikunnan budjetti on 0 €, mutta BridgeWebs sivujen ylläpito maksaa noin 50 €/vuosi.

8) Kokoukset
Toimikunta kokoontuu pääasiassa sähköpostin välityksellä

  Toimintasuunnitelma 2011

Budjetti 2011

Senioritoimikunnalla ei ole budjetoitavia tuloja eikä menoja vuodelle 2011.

Toimintasuunnitelma 2011
Senioritoimikunnan tärkein tehtävä vuonna 2011 on saada tiedotus jäsenistölle kuntoon, jotta jäsenistö voisi aktiivisesti osallistua toimintoihin, joihin heitä kannustamme. Senioritoimikunta on vuoden 2010 lopulla lähestynyt liittoa SBL:n nettisivuja (Bilbo) koskevalla e-kirjeellä. Jos liiton nettisivuja ei saada nopeasti sellaiseen kuntoon, että myös senioritoimikunta voi niitä käyttää, harkitsemme kokonaan omien seniorisivujen perustamista väliaikaisesti esim. Bridgewebsin avulla (linkki sinne liiton etusivulle).

Seniorien SM-kilpailut vuonna 2011 esitämme järjestettäväksi saman kaavan mukaan kuin vuonna 2010. Otamme huomioon jäsenkunnan enemmistön toivoman 2-päiväisen seniorien SM-joukkuekilpailun saaman menestyksen vrt. yksipäiväinen jäsenkunnalle suunnatussa kyselysä.
Senioritoimikunta työskentelee aktiivisesti saadakseen useamman kuin yhden joukkueen lähtemään seniorien EM-joukkuekilpailuun Poznaniin Puolaan kesäkuun lopulla 2011.

Senioritoimikunta odottaa kokemuksia seniorileiristä (tms), jonka SBL on luvannut järjestää. Toistaiseksi tällaista tilaisuutta ei ole ollut. Hallitukselle muistutamme, että loppuvuodesta 2011 vuoden 2012 budjettia laadittaessa on otettava huomioon seniorijoukkueen osanottomaksu EM-kilpailuihin 2012.


  Toimintakertomus 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010

Tammikuussa järjestettin seniorien SM-parikilpailu. Ranan Rimon ja Jorma Tolvanen voittivat seniorien parimestaruuden vuonna 2010. Helmikuussa pelattiin Spelmannien mestaruudesta. Spelmans’ on privaatti bridgeklubi, joka on perustettu 1970 luvun alkupuolella. Mestaruuden voitti Osmo Parviainen. Maaliskuussa 22 senioria osallistui Teneriffan turnaukseen, jossa parhaiten menestyivät Jaakko Elokorpi ja Kalevi Paavola. Uudet EBL:n mestaripisteet julkistettiin keväällä, ja parhaiten kansainvälisissä peleissä ovat menestyneet Raimo Honkavuori, Ranan Rimon, Pirjo ja Erkki Juuri-Oja.

EM joukkuekilpailu oli 50. EM turnaus. Se pelattiinn Belgiassa Ostend’in kaupungissa 22.6.-3.7. Seniorisarjassa oli 23 joukkuetta. Suomen kansallinen joukkue pelasi seuraavalla kokoonpanolla: Jaakko Grundström, Markku Kanerva, Jarmo Laakso, Timo Mäkelä, Olli Manni, Mauri Sirkiä, Kati Sandström, ei-pelaava kapteeni, Riitta-liisa Mäkelä, ’valmentaja'. Tuloksena oli sija 21/23.

Veteraani SM-parikilpailu pelattiin Hangon Itäsataman Voimakasiinilla 26-27.7.2010. Kilpailuun osallistui 14 paria. Osallistumisoikeus oli kaikilla viimeistään vuonna 2010 67 vuotta täyttävät SBL:n pelaajat. Voittajiksi selviytyivät Jukka Pesonen ja Sakari Stubb.

Philadelphian MM-kisoihin osallistui Suomesta joukkue Cassini. Cassini-joukkueen kokoonpano oli Erkki Juuri-Oja, Pirjo Juuri-Oja, Eeva Parviainen, Väinö Kelhä, Seppo Castren ja Matti Sihvola. Joukkueen sijoitus alkusarjassa oli 30/34. Joukue Cassini voitti hopeaa Philadelphian MM-kisojen seniorijoukkuekilpailun Plate 2:ssa, jossa pelasi 12 joukkuetta.

Vuoden lopulla alettiin valmistella senioreille toimivia www-sivuja Bridgewebs.com sivuille. Seniorien joukkuekilpailun Suomen mestaruus ratkotaan Bridge Areenalla Helsingissä 11-12. joulukuuta 2010.


  Toimintasuunnitelma 2010
Toimintasuunnitelma 2010
Netti 3.1.2010
Osallistuneet: Kaj Backas, Erkki Juuri-Oja, Timo Järvi, Väinö Kelhä

Senioritoimikunta on pitänyt lyhyen sähköpostikeskustelun (1/2010) alkaneen vuoden toimintasuunnitelmasta. Mukana ovat olleet kaikki uuden senioritoimikunnan jäsenet. Toiminnanjohtajan pyynnöstä olen koonnut toimikunnan jäseniltä saamieni ajatusten pohjalta seuraavan toimintasuunnitelman. Tämä on varsin laaja, ja kattaa lähes kaikki senioritoiminnalle tärkeät osa-alueet. Riittääkö toimikunnalla voimia puuttua kaikkiin mainittuihin vai pitäisikö fokusoida? Mitä tmk tekee?

Toimikunta
* keskustelee tärkeistä senioreita koskevista asioista,
* kokoontuu keskustelemaan pari kertaa vuodessa, joko suurten kilpailujen yhteydessä tai videokonferenssissa, tai e-maililla,
* työstää ajatuksia ja tekee esityksiä SBL:n hallitukselle,
* kartoittaa seniorien mielipiteitä erillisillä tiedusteluilla,
* tiedottaa senioreita koskevista asioista jäsenkunnalle ja internetin kautta suurelle yleisölle.

Tärkeimmät aiheet on lueteltu alla:

1) Seniorien vuoden 2010 tärkein tavoite on saada seniorit tasavertaisiksi avoimen ja naisten luokkien kanssa. Liiton tulee osallistua seniorimaajoukkueen kustannusten rahoittamiseen samalla tavalla kuin avoimelle ja naisten luokalle. Tämän tavoitteen ovat jo aikaisemmin määritelleet sekä EBL että WBF omassa toiminnassaan ja Suomeen tämä heijastuu siten, että osallistumme kansainväliseen toimintaan (EM- PM-ja MM-kisat) myös seniorijoukkueella.


2) SBL:n hallituksen tulee vuoden 2010 aikana, päättää kohdan 1 toteuttamisesta. Tästä aiheutuu liitolle kv-pelimaksun suuruinen kuluerä (EM-kisojen osalta) joka toinen vuosi.
Jos liitto maksaa avoimelle ja naisille muita kuluja tai muiden kilpailujen osanottomaksuja tai matkakuluja, koskee vastaava menettely automaattisesti myös senioreja.

3) Senioritoimikunta on jo tähänkin asti tiedottanut hyvin seniorien asioista sekä SBL:n hallitukselle että jäsenkunnalle. Olemme käyttäneet sekä SBL:n ilmoitustaulua että Suomen Bridgefoorumia. Aktiivista tiedottamista jatketaan liiton uusilla nettisivuilla heti kun sellaiset saadaan. Senioritoimikunta on valmis hoitamaan tiedotuksen ja opettelemaan uusien sivujen käytännöt. Toimikunnan päätökset ja ehdotukset viedään SBL:n hallitukselle säännöllisesti (Backas).

4) Seniorien SM-kilpailut ovat hakeneet muotoaan ja mielipidetiedusteluun 2009 vedoten toimikunta toteaa, että nyt käytössä olevat kilpailumuodot ovat oikeat ja sopivat. Uudeksi kilpailumuodoksi on esitetty kesäleiriä. Toimikunta työstää ajatusta ja kannattaa kesäleirin kokeilemista, mutta jättää ensimmäisen leirin järjestelyvastuun idean isille.

5) Senioritoimikunta on jo listannut ns. liiton ulkopuoliset seniorikerhot. Tmk esittää, että kerhoja tulisi perustaa/aktivoida myös muilla kuin listassa mainituilla paikkakunnilla. Seuraava vaihe on näiden saaminen mukaan liiton toimintaan.

6) Ruotsin mallin mukaisesti esitämme harkittavaksi Bridgekoulun perustamista Helsinkiin. Ehkä myös Turku ja Tampere olisivat riittävän suuria paikkakuntia tällaiseen jatkuvaan koulutustoimintaan. Seniorit olisivat yksi koulun kohderyhmistä. Ehkä jopa suurin. Sen vuoksi kerhojen ja liiton suhtautuminen seniorien bridgeen olisikin mietittävä kokonaan uudelleen ja entisen nuivan suhtautumisen sijaan ryhdyttävä kouluttamaan ja hyödyntämään tätäkin voimavaraa.

7) Tmk tukee SBL:n uusia hankkeita: SAYC myös Suomen perussysteemiksi ja oppikirja SAYC:ista suomeksi. Nämä hankkeet lisäävät seniorien mahdollisuuksia osallistua nettipelaamiseen ja helpottavat opettamista.

8) Myös seniorien maajoukkuekarsinta Oostendeen voidaan lähettää BBO:ssa. Senioritoimikunta toivookin runsasta osanottoa karsintoihin. BBO:n käyttöä tulisi helpottaa senioreille suunnatulla ohjeistuksella.

9) Toimikunta tulee puntaroimaan seniorimaajoukkueen valintamenettelyä: karsinnat vai Ruotsin mallin mukainen valintakoordinaattorin käyttö?

10) Voitaisiinko bridgeä laajentaa myös vanhusten toimintaan ja tulisiko SBL:n olla aktiivinen tällä alueella?

11) Senioreille suunnattuja mielipidetiedusteluja pyritään jatkamaan.

12) Toimikunta pyrkii tarvittaessa käyttämään videokonferenssimenettelyä kokousten järjestämisessä esim. Vsee (http://vsee.com/).

13) Maajoukkuetoimintaa pitäisi kehittää tai rakentaa se kokonaaan uudelleen. Kaikkiin maajoukkueisiin on saatava uutta voimaa, ja se koskee myös senioreja. Jonkun ryhmän tulisi miettiä koko maajoukkuetoiminta ja valmennus uudelleen. Vaihtoehtoina koordinaattorin käyttö ja vaikkapa se, että hyvin maan suurimmissa joukkuekisoissa pärjänneille tarjottaisiin mahdollisuutta maajoukkkueeseen.
_________________
Väinö Kelhä, senioritoimikunnan puheenjohtaja