Release 2.19n
Bulletin

EM-kisat

Avoimen luokan voitti Sveitsi, seniorit voitti Hollanti, ja naiset voitti Ruotsi ja mixedin Ranska. Pohjoismaat Tanska, Norja ja Ruotsi selvittivät tiensä jatkoon MM-kisoihin.

Viidennen päivän jälkeen ylivoimaisessa johdossa on Sveitsi avoimessa, Hollanti senioreissa ja Ruotsi naisissa. Italia on neljäntenä pelaamatta korttiakaan.

Neljännen päivän jälkeen Sveitsi johtaa ja Italia on kolmas, vaikkei ole pelannut jakoakaan. Senioreissa johdossa on Ranska. Pohjoismaat ovat pääsemässä jatkoon kummassakin sarjassa.

Kolmannen päivän jälkeen avoimessa johtaa Sveitsi, senioreissa Ranska ja naisissa Hollanti. 

Toisen päivän jälkeen avoimen kärjessä ovat Norja, Ruotsi ja Tanska eli kolmoisjohto pohjoismaille. Italiaa vastaan ei ole kukaan halunnut pelata. Senioreissa johdossa on Ranska kärkinimenä Alain Levy.

Ensimmäisen päivän 23.8. jälkeen avoimessa johdossa on Ruotsi, senioreissa Puola. Kibitsointiohjelma https://kibitz.realbridge.online/#session_list

EM-kisat alkavat netissä 23.8.2021. Suomi ei ole mukana.

 

 

 

Viimeisin päivitys
Uutisia
20. Syys 2021 12:31 BST
Kansainvälinen toiminta
18. Syys 2021 07:09 BST
Kuvagalleria
29. Elo 2021 13:14 BST
Bulletin
28. Elo 2021 21:01 BST
Kotisivu
12. Elo 2021 11:38 BST
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2021
Uutisia
Italiassa turbulenssi jatkuu 17.9.2021
Italiassa turbulenssi jatkuu 17.9.2021

Fulvio Fantoni sotkee Italian maajoukkuevalintoja, karsintoja, joihin on ilmoittautunut joukkue Bortoletti. Sen yksi jäsen on  Fantoni. Monet huippupelaajat ovat kieltäytyneet karsinnoista, koska pitävät Fantonin osallistumista eettisesti vääränä. Kieltäyneitä ovat joukkue Vinci, jossa pelaavat Francesco Saverio Vinci (Captain)- Fabrizio Hugony, Giorgio Duboin – Agustin Madala, Lorenzo Lauria – Alfredo Versace. Toinen kieltäytyjä on joukkue  ZALESKI, jossa pelaavat Romain Zaleski (Captain) – Antonio Sementa, Giuseppe Delle Cave – Matteo Montanari ja Arrigo Franchi – Massimo Lanzarotti. Bortolettin kapteeni suosittelee Fantonille, että hän peruu osallistumisensa, mikäli hänet valitaan Italian Bermuda Bowl joukkueeseen. Myös WBF:llä on sanansa sanottavana, koska se kutsuu vain haluamansa Italian joukkueen pelaajat. Myös Bortoletti joukkueen pelaaja Dano De Falco kieltäytyy pelaamasta. Myös Lanzarotti jäi kiinni huijauksesta 2005, mutta hyväksyttiin takaisin Amerikan peleihin 2018.

Kuvassa seitsemänkertainen maailmanmestari Lorenzo Lauria (1998-2013).

Viimeksi päivitetty : 20. Syys 2021 12:31 BST
Fantoni ulos MM-kisoista 6.9.2021

Italian bridgeliiton The FIGB (Italian Federation) Credential Committee päätti, että Italiaa ei edusta seuraavissa Bermuda Bowl MM-kisoissa joukkue Bortoletti, johon kuuluu 'huijari' pelaaja Fulvio Fantoni. Syynä päätökseen olivat  peli kieltäymiset Euroopan MM-karsinnoissa, joissa mikään joukkue ei suostunut pelaamaan Fantonin edustamaa joukkuetta vastaan. FIGB ei halunnut, että seuraavissa Italian isännöimissä MM-kisoissa nähtäisiin samanlaisia skandaaleja.  Italian comitea on ensimmäinen virallinen orgaani, joka  on kieltäytynyt sallimasta Fantonin pelaamisen CAS:in päätöksen jälkeen.

Viimeksi päivitetty : 7. Syys 2021 18:14 BST
Sveitsi johdossa 27.8.2021
Sveitsi johdossa 27.8.2021

Neljän päivän jälkeen MM-karsinnoissa on johdossa Sveitsi. Joukkueessa pelaavat Brink, Drijver, Gawrys, Klukowski, Piedra ja joukkueen tosiasiallinen kapteeni Pierre Zimmermann. Avoimessa luokassa pelaa Italia, jonka joukkueessa on 'huijari' Fulvio Fantoni. Vastalauseena huijarin ottamisesta joukkueeseen muut kansalliset joukkueet eivät ole suostuneet pelaamaan Italiaa vastaan. Näiden luovutusvoittojen ansiosta Italia on sarjassa kolmantena.

Viimeksi päivitetty : 27. Elo 2021 11:15 BST
Skandaali MM-karsinnoissa 24.8.2021
Skandaali MM-karsinnoissa 24.8.2021

Italia on nimennyt kansalliseen  maajoukkueeseen Fulvio Fantonin, joka on tyrmistyttänyt bridgemaailman huijauksillaan. Realbridgessä käynnissä olevissa MM-karsinnoissa eilen kisojen avajaispäivänä viisi maata 'kieltäytyi' pelaamasta Italiaa vastaan. Nuo maat olivat Scotlanti, Wales, Slovenia, Liettua ja Ukraina. Nuo maat tuomittiin otteluissaan hävinneiksi. Skandaali oli valmis. Päivän päätteeksi Italia oli seitsemäntenä pelaamatta ensimmäistäkään korttia. Nyt odotetaan, miten muut maat suhtautuvat Italiaan ja miten organisaatiot EBL ja WBF suhtautuvat tilanteeseen. Tunnettu maailmanmestari Zia Mahmood lähetti julkilausuman EBL:lle kannustaen kieltäytyjiä ja kehuen erityisesti Scotlantia, joka aloitti mielenosoituksen.

Italia ja italialainen WBF:n presidentti Rona ovat saaneet runsaasti kritiikkiä ja erovaatimuksia huijauksista ja niiden tuomitsemisesta.

Viimeksi päivitetty : 25. Elo 2021 13:23 BST
Fantoni on ongelma 9.8.2021
Fantoni on ongelma 9.8.2021

Italian bridgeliitto tuomitsi Italialaiset (monacolaiset) Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja kolmen vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Syynä oli pelatun kortin asennolla välitetty laiton tieto partnerille (2016). Tuomion vahvisti Italian Liittovaltion Vetoomustuomioistuin 19.6.2016 ja USA:n bridgeliitto ACBL 7.12.2016. EBL:n kurinpito komitea tuomitsi 18.7.2016 parin elinikäiseen pelikieltoon ja pelaajat yksilöinä 5 vuoden kilpailukieltoon. FN valitti tuomiosta CAS:lle ja CAS hyväksyi valituksen, mutta pari on pysytellyt poissa kansainvälisitä turnauksista.

Fulvio Fantoni on vuosia sitten syyllistynyt huijaamiseen ja on siitä saanut rangaistuksia (kilpailukieltoja) eri organisaatioilta. Nyt Italia on nimittänyt hänet Italian maajoukkueeseen osallistumaan EM/MM-kisojen karsintaan ja sieltä saamaan mahdollisuuden osallistua MM-kisoihin Bermuda Bowliin ensi vuonna. 

Monet ovat katsoneet, että se ei ole oikein ja on vastoin EBL/WBF:n eettisiä periaatteita. Tästä syystä saksalaiset huippupelaajat Roy Welland ja Sabine Auken boikotoivat MM-kisoja ja ovat julkisesti kritisoineet Italian menettelyä nimetä Fantoni Italian maajoukkueeseen.

Viimeksi päivitetty : 10. Elo 2021 09:17 BST
MM-kisojen 2022 karsinnat 23.8.2021
MM-kisojen 2022 karsinnat 23.8.2021

Coronan takia siirtyvät seuraavat MM-kisat (Bermuda Bowl, Venice Cup, D’Orsi Bowl and Wuhan Cup) maaliskuun alkuun 2022. EBL järjestää eurooppalaisille kansallisille maajoukkueille karsinnat  Elokuussa 23 ... 28, 2021. Karsinnat järjestetään netissä RealBridge-alustalla. Kukaan ei pelaa kotoaan, vaan pelaajat kootaan luotettavaan paikkaan, niin että pelaajat eivät voi olla yhteydessä toisiinsa. Pelipaikassa on EBL:n hyväksymät neutraalit tarkkailijat, mutta ei muita henkilöitä. Turnauksen johtaja TD toimii pelialustalla. Kibitzerit ovat sallittuja, mutta noin 30-45 minuutin aikaviiveellä turvallisuussyistä. -WBF:n järjestämät MM-kisat pidetään 27.3.2022 Italian Salsomaggioressa, ilmoitti WBF:n presidentti Gianarrigo Rona.

Viimeksi päivitetty : 10. Elo 2021 16:53 BST
MM-kisat siirtyvät 8.5.2021

WBF ilmoitti, että coronan takia tälle vuodelle suunnitellut MM-kisat Italian Salsomaggioressa on peruttu. WBF suunnittelee seuraavat MM-kisat pidettäväksi ensi vuonna 2022 helmi-maaliskuun vaihteessa. 

Work is being undertaken with the aim of holding the World Teams Championship (Bermuda Bowl, Venice Cup, d’Orsi Senior Trophy and Wuhan Trophy) in 2022 between the end of February and beginning of March.

Viimeksi päivitetty : 10. Touko 2021 13:43 BST
Fisherin armonanomus 12.4.2021
Fisherin armonanomus 12.4.2021

Israelilaiset Lotan Fisher ja Ron Schwartz saivat v. 2016 huijauksistaan EBL:n kurinpitokomitealta viiden vuoden kilpailukiellon EBL:n alaisissa kilpailuissa kumpikin erikseen ja elinikäisen kilpailukiellon parina. Lotan Fisher on jättänyt Neapolitan Clubin nettisivulle koko bridge-maailmalle osoitetun avoimen kirjeen, jossa hän valittaa huonoa oloaan kärsittyäänn viiden vuoden kilpailukiellon. Hän haluaisi päästä jälleen tienaamaan rahaa bridgellä. Kirjeessään hän ei sanallakaan  osoita katumusta tai tunnusta huijaustaan menneisyydessä. Hän ei kerro huijausmenetelmiään. Kirje on ikään kuin armonanomus  ilman tunnustusta. Hän ei tunnu saavan ymmärrystä muilta bridgen pelaajilta.

Viimeksi päivitetty : 12. Huhti 2021 15:38 BST
Huijaukset jatkuvat huipulla
Huijaukset jatkuvat huipulla

USA:n vuoden 1994 MM-kisoissa menestyneen Rotman joukkueen pelaaja Curtis Cheek tunnusti huijanneensa nettipelissä self-kibitzing tekniikalla. Hän on bridge-ammattilainen, joka saattaa ansaita bridgellä satoja tuhansia dollareita vuosittain. Hän jäi kiinni huijauksesta kesän 2020 USBF:n järjestämässä kutsukilpailussa. Huijausta tutkittiin tilastollisin menetelmin vertaamalla hänen peliään huippuammattilaisten peliin. Hän sai kahden vuoden pelikiellon ja lisäksi viiden vuoden edustuskiellon. Hän pyysi anteeksi huijaustaan.

Viimeksi päivitetty : 1. Huhti 2021 16:01 BST
Huijarille kova tuomio 2.2.2021
Huijarille kova tuomio 2.2.2021

 United States Bridge Federation (the “USBF”)  järjesti kovatasoisen kutsukilpailun kesällä 2020. Siinä menestyi hollantilaissyntyinen Huub Bertens. Hänen unelmana on voittaa maailmanmestaruus USA:n maajoukkueessa. Mutta netissä pelatussa kutsukilpailussa epäiltiin menestystä vauhditetuksi kielletyillä tiedoilla vastustajien korteista. Asiaa tutkittiin bridgeammattilaisten muodostamalla tutkimuskomitealla, joka yksimielisesti totesi Huub Bertensin huijanneen. Tuloksena oli kova rangaistus, 7 vuoden kilpailukielto. Luultavasti nousu USA:n maajoukkueeseen jää vain haaveeksi.

Viimeksi päivitetty : 2. Helmi 2021 15:50 GMT
Huijari Brasiliasta 29.1.2021
Huijari Brasiliasta 29.1.2021

Jälleen huippupelaajien huijaus nettipelissä. Epäiltyinä ovat brasialaiset huippupelaajat Leda Pain ja hänen aviomiehensä, moninkertainen maailmanmestari Gabriel Chagas. Epäilty huijaus on tapahtunut vuoden 2020 alkupuolella BBO:ssa, jossa luvatonta tietoa on käytetty hyväksi. Tutkimuksen on teetättänyt  Brasilian Bridgeliitto käyttäen hyväkseen sekä tilastotieteilijöitä että bridgen ammattilaisia. Liitto määräsi epäillylle Leda Painille 3 vuoden kilpailukiellon. Gabriel Chagasin osalta tutkimus jatkuu. Leda Pain on kuulunut Brasilian naisten maajoukkueeseen 2001-2017. Aviomies Chagas on voittanut 6 maailmanmestaruutta vv 1976-2001 Brasilian edustajana.  Brasilian bridge liitto tuomitsi myös Chagasin vuoden kilpailukieltoon 15.4.2021 alkaen liiton alaisissa kilpailuissa

Viimeksi päivitetty : 25. Huhti 2021 17:31 BST
Kerhopelaajakin huijaa 7.1.2021
Kerhopelaajakin huijaa 7.1.2021

Tavallinen kerhopelaajakin huijaa. Esimerkiksi Laura Talamoni, joka on English Bridge Unionin eli EBU:n jäsen, ilmoitti EBU:lle huijanneensa BBO:ssa kesällä 2020 käyttämällä 'self kibitzing-tekniikkaa. EBU totesi huijauksen tapahtuneeksi ja rangaistukseksi erotti Lauran jäsenyydestään 21 kuukauden ajaksi. Laura Talamoni pelaa Richmond Bridge Club:ssa Englannissa.  Mikä on motivaatio huijaukselle ja mikä motivaatio tunnustukselle?

Viimeksi päivitetty : 7. Tammi 2021 14:23 GMT
Maailmanmestari Duboin tutkittavana 9.11.2020
Maailmanmestari Duboin tutkittavana 9.11.2020

Bridge Winners julkaisi Duboin's affair asiakirjat, joissa syytetään italialaisen 6-kertaisen maailmanmestarin  Giorgio Duboin sekaantuneen BBO-peleissä huijaukseen, käyttäen self kibitzing tekniikkaa. Duboin on menestynyt Italian maajoukkueen ja Lavazza joukkueen jäsenenä. Monet ammattilaiset ovat siirtyneet pelaaamaan netissä eli BBO:ssa, jossa 'self kibitzing' on mahdollista. Duboin pelaamista on seurattu netissä ja jakoja ovat analysoineet bridge-ammattilaiset mm. Michal Nowosadzki (itsekin huijauksen tunnustanut maailmanmestari), Bob Hamman ja Geir Helgemo. Loppupäätelmänä 708:sta jaosta on, että Duboin käytti kiellettyä informaatiota, ilmeisimmin self kibitzing tekniikalla. Duboin kieltää syyllistyneensä laittomuuksiin. Hänet on valittu vuonna 2008 vuoden pelaajaksi ja hän kuuluu WBF:n viiteen komiteaan. Hän on haastanut jutun julkaisijat oikeuteen.

 

 

Viimeksi päivitetty : 7. Tammi 2021 13:18 GMT
Lisää huijareita 2020-09-27
Lisää huijareita 2020-09-27

Lisää huijareita on paljastunut maaliskuusta 2020 lukien. Ainakin 30 huippupelaajaa on syyllistynyt huijauksiin nettipeleissä. Yleisin tekniikka on 'self kibitzing', eli oman pöydän peliä seurataan toisella käyttäjänimellä, jolloin kaikki kortit ovat näkyvissä. Motiivina tällaiseen toimintaan on raha ja kunnia, ajattelematta sitä mahdollisuuttaa, että siitä jää kiinni  ja menettää sekä kunnian että ammatin. Boye Brogelandin johtama kansainvälinen neuvonantajaryhmä Credentials Advisory Team (CAT) pyrkii vaikuttamaan huijausten estämiseen.

 

 

Viimeksi päivitetty : 27. Syys 2020 11:52 BST
Toinen huijari tunnusti 1.8.2020
Toinen huijari tunnusti 1.8.2020

Amerikkalainen nuori nainen, maailmanmestari Sylvia Shi tunnusti coronan aikana huijanneensa netissä. Hänen huijaustekniikkansa oli 'self-kibitzing', jossa hän pystyy seuraamaan oman pelipöytänsä peliä samalla nähden  vastustajien kortit. Hän voitti naisten maailmanmestaruuden USA:n joukkueessa Puolan Wroclawissa 2016. Nyt hän julkisesti pyytää anteeksi huijaustaan. Hän väittää, että on huijannut vain coronan aikana nettipeleissä, mutta ei muuten. Huijauksen takia Sylvia Shi on suljettu ulos BBO:sta ja Amerikan bridgeliitosta ACBL.

 

Viimeksi päivitetty : 1. Elo 2020 18:02 BST
Huijaus netissä 15.7.2020
Huijaus netissä 15.7.2020

 Puolan maajoukkueen jäsen, bridge-ammattilainen ja kaksinkertainen maailmanmestari Michal Nowosadzki on tunnustanut huijanneensa nettipelissä  kolmen kuukauden ajan. Hän on onnistunut kibitzoimaan oman pöytänsä pelejä samalla kun on itse ollut mukana pelaajana eli nähnyt kaikkien pelaajien kortit. Hän on tunnustanut julkisuudessa huijauksensa ja pyytää sitä anteeksi. Hän on voittanut Bermuda Bowlin vuosina 2015 ja 2019.  Huijauksen paljastumista vauhditti ruotsalainen huippupelaaja Peter Fredin, joka syytti Nowosadzkia julkisesti huijauksesta muutaman epäilyttävän jaon perusteella.

--Tietoverkkosuunnittelijoiden haasteena on parantaa systeemejä siten, ettei 'oman pöydän kibitzointi' ole jatkossa mahdollinen.

 

 

 

Viimeksi päivitetty : 24. Heinä 2020 15:52 BST
Varjo-Hanko 2020
Varjo-Hanko 2020

Vaikka liiton johtama Hangon bridge-viikko on peruttu, privaattiryhmien järjestämiä pienimuotoisia bridge-kilpailuja voidaan järjestää. Eräs sellainen on Varjo-Hanko 2020, joka järjestetään 10-19.7., pelipaikkana Maret. Järjestäjinä ovat reippaat naiset  Jonna KaminenSanna Kitti ja Teija Tuomi.

Viimeksi päivitetty : 29. Kesä 2020 07:13 BST
Trikki käynnistää kerhopelit 8.6.2020

Kauan on odotettu, että pääsisimme pelaamaan bridgeä taas pelipöytien ääreen. Nyt se on lähellä. Tapiolan Trikki aloittaa kerhopelit maanantaina 8.6.2020 klo 17 Olarin pelipaikassa Koronakatu 2:ssa. Bridge Areenan perjantaiset päiväpelit ovat kesätauolla elokuun loppuun asti.

Pelitiloja on muokattu hieman uuteen järjestykseen, jotta etäisyydet kanssapelaajiin saadaan suositusten mukaisiksi. Kerhon puolesta pelitilaan järjestetään käsihuuhdetta ja kaikkien pelaajien edellytetään pesevän kätensä huolellisesti ennen peliä ja tarpeen mukaan pelien aikana ja niiden jälkeenkin.

Tervetuloa terveenä peleihimme, Jarmo Räty

 

Viimeksi päivitetty : 8. Kesä 2020 14:14 BST
MM-kisat siirretty ensi vuoteen 17.4.2020

 

2020 World Bridge Games - POSTPONED

Salsomaggiore Terme, Italy

WBF on päättänyt siirtää vuoden 2020 Salsomaggioren (Italia) MM-kisat vuodelle 2021. Tämä tietenkin meneillään olevan corona-pandemian takia. Niinpä vuonna 2021 nähdään mitä ilmeisimmin kahdet MM-kisat?

Viimeksi päivitetty : 17. Huhti 2020 14:14 BST
EM-kisat siirretty 17.4.2020

EBL on päättänyt siirtää vuoden 2020 EM-kisat pidettäväksi  ensi vuonna kesäkuussa 2021. Lopullinen tieto pelipaikasta (Madeiran Funchal?)  ja ajankohdasta annetaan kahden viikon sisällä. Suomen seniorijoukkue Lasse Utterin johdolla on valmis osallistumaan myös viivästettyyn turnaukseen.

 

Viimeksi päivitetty : 26. Huhti 2020 11:23 BST
EM Madeira varasuunnitelma 26.3.2020

Coronapandemian takia EBL on valmistautunut siirtämään EM kisat kesäkuulta myöhempään ajankohtaan, ellei taudin leviämisessä tapahdu pikaisesti muutosta parempaan. Varasuunnitelman mukaan EM-2020 kilpailut  pidetään Madeiran Funchalissa Casino de Madeirassa  marraskuun 11 – 21 päivinä. Peukut pystyyn, että tauti saadaan kuriin. Päätös asiassa tehdään huhtikuussa.

Viimeksi päivitetty : 26. Maalis 2020 11:04 GMT
Bridgen tulevaisuus 22.3.2020

Bridgen tulevaisuus- ei näytä hyvältä?

Corona-virus on käynnistänyt valtavan muutoksen bridgen clubi-toimintaan. Lähes kaikki klubit ovat kiinni, ja pelaajat ovat siirtyneet nettiin. Turnaukset on peruttu. BBO tarjoaa alustan, jolla pelaaminen digitaalisilla päätelaitteilla on mahdollista, ilman että virukset leviävät pelaajien keskuudessa.

Onko turnaus-bridge kuolinvuoteellaan? Muuttuuko se netti-peliksi? Uskommeko todella, että kaikki palaa takaisin parissa kuukaudessa? Miten paikalliset kerhot selviytyvät? Selviytyvätkö kilpailunjohtajat, pelin ammattilaiset ja bridgeliitot? Kaikkien, jotka saavat elantonsa bridgestä, tulisi vakavasti miettiä uransa jatkoa. Mutta vielä enemmän meneillään olevilla muutoksilla on vaikutusta tavalliseen kerhopelaajaan.

Muutos on jo käynnissä, eikä siitä voi syyttää pelkästään corona-virusta, se vain kiihdyttää meneillään olevaa kehitystä. Netissä vakituiset partnerit voivat olla kaukana entisestä lähiklubista, eivätkä tapaa enää paikallisessa kerhossa. Sosiaaliset kontaktit ovat hävinneet kerhopöytien mukana. Palaako kaikki ennalleen puolen vuoden kuluttua?

Lisää aiheesta http://bridgewinners.com/article/view/the-future-of-bridge-it-doesnt-look-so-good-2-l5gyz7vhw2/.

Viimeksi päivitetty : 22. Maalis 2020 14:51 GMT
EM Madeira 21.3.2020

Epävarmuus jatkuu. EBL harkitsee edelleen EM-2020 Funchal Madeiran kilpailujen siirtoa kesäkuulta myöhempään ajankohtaan Covid-19 viruksen takia.  USA:ssa clubit on pääsääntöisesti suljettu kuukaudeksi. Yksi pelaaja sai tartunnan bridge kerhossa: the Tucson regional, March 2-8.

Viimeksi päivitetty : 26. Maalis 2020 11:15 GMT
USA:n mestaruuskilpailut peruttu 12.3.2020
USA:n mestaruuskilpailut peruttu 12.3.2020

ACBL Spring NABC is Canceled

Myös USA ottaa corona-tilanteen vakavasti. USA:n kevät mestaruuskilpailut on corona-viruksen takia peruttu. Perumisen määräsi Ohion paikallisviranomaiset, jotka kieltävät kaikki yli 100 henkilön tapahtumat. Kaikkien hotellimaksut palautetaan. 

Viimeksi päivitetty : 15. Maalis 2020 13:59 GMT
Larry Cohen 'Hall of fame' 5.3.2020
Larry Cohen 'Hall of fame' 5.3.2020

to search

 
 

Larry Neil Cohen (s. 1959 New York) on tuorein bridge mestari, joka on nimetty 'kuuluisuuuksien galleriaan' eli Hall of Fame:en. Hän on amerikkalainen Grand Life Master, bridge-kirjailija, opettaja ja USA:n maajoukkueen moninkertainen jäsen. Hän aloitti bridgen kuuusi vuotiaana, ja saavutti Life Master-tason 17 vuotiaana. Hän on voittanut 25 kertaa Pohjois Amerikan (NABC) mestaruuden. Hänen tunnetuin bridgekeksintönsä on The LAW of Total Tricks vuodelta 1992. Erikoista on , ettei hän ole voittanut hopea- ja pronssimitalien lisäksi kertaakaan mailmanmestaruutta.

Viimeksi päivitetty : 5. Maalis 2020 15:12 GMT
Vaarantaako Coronavirus bridgen 27.2.2020
Vaarantaako Coronavirus bridgen 27.2.2020

Vaarantaako uuden Coronaviruksen leviäminen kansainvälisen ja jopa kotimaisen bridgen? 

Tämä kysymys on noussut esille USA:ssa arvioitaesssa mahdollisen Coronaviruksen vaikutuksia bridge-turnauksissa. Leviääkö virus korttien välityksellä? Miten viruksen leviäminen vaikuttaa MM-kisoihin? Pitäisikö turnaukset sen takia siirtää internettiin? Tulisiko myös oman bridgeklubin kerhoillat suojata tartunnoilta. USA:n mestaruuskilpailut pelaataan 19.3. alkaen Ohiossa. Kilpailun järjestäjä varautuu viruksen leviämisen estämiseen erityisesti käsihygienialla. Kuukauden päästä on Teneriffan turnaus, mutta Corona on levinnyt jo sinnekin. Uskaltaako sinne matkustaa? Kysymyksiä on paljon mutta vähän vastauksia.

Viimeksi päivitetty : 1. Maalis 2020 07:49 GMT
Vuoden urheilija 2020
Vuoden urheilija 2020

Dennis Bilde on 27 vuotias 'maalaispoika' Tanskasta. Hänelle on myönnetty Sidney H. Lazard Jr. Sportsmanship  palkinto vuonna 2020. Hän on huipputaitava pelimies, joka on osoittanut urheiluhenkeä ja reilua käyttäytymistä pelitoiminnassa. Hän oppi bridgen perhepiirissä, jossa hänen vanhempansa kuuluivat pelaajina Tanskan maajoukkueeseen. Dennis on voittanut kaksi juniorien maailmanmestaruutta ja useita kansainvälisiä turnauksia. Hän pelaa nyt ammattilaisena italialaisessa Lavazzan joukkueessa.

Viimeksi päivitetty : 29. Tammi 2020 11:21 GMT
Maunula (98 v) aktivisti 19.1.2020
Maunula (98 v) aktivisti 19.1.2020

 Sotaveteraani Mauri Maunula on 98 vuotias ja pelaa aktiivisesti bridgeä. Hän osallistui tänäkin vuonna kaksipäiväisiin seniorien SM-kisoihin poikansa kanssa. Maunula on rohkeasti esiintynyt myös jukisuuudessa niin lehdistössä kuin myös tasavallan presidentin itsenäisyyspäivien juhlissa sekä puhujana että laulajana. Hän on harrastanut useita urheilulajeja golfista ratsastukseen. Hänen esimerkki kannustaa meitä nuorempiakin kehittämään omaa ossallistumistamme bridgeen.

Viimeksi päivitetty : 19. Tammi 2020 17:17 GMT
WBF Online Women's Festival 17.11.2019
WBF Online Women's Festival 17.11.2019

BBO:ssa Naisten Online Festival'ia (eli WBF:n Online championship) on pelattu vuosittain vuodesta 2008 alkaen. Tämän syksyn festival pelattiin 11-17 marraskuuta BBO:ssa. Festivaali kesti 7 päivää ja kunakin päivänä oli mahdollistaa pelata 6 turnausta eli yhteensä 42 turnausta viikossa. Kussakin turnauksessa pelataaan 10 jakoa. Lopulliseen tulokseen lasketaan 10 parasta turnaustulosta. Paras pelaaja saa osallistumisoikeuden Seuraavaan MM-kisaan eli 'World Bridge Games 2020'.Tämän syksyn festivaaliin osallistui Suomesta Maria Nordgren. Hänen sijoitus on 16/170. Festivaalin järjestäjä on WBF                   (http://www.worldbridge.org/competitions/wbf-online-tournaments/womens-online-bridge-festivals/). Turnaukseen sai osallistua kuka tahansa, kunhan oli nainen..

Uusi Avoin Online Maailmanmestaruusturnaus käynnistyy BBO:ssa 12.12.2019 ( http://www.worldbridge.org/competitions/wbf-online-tournaments/world-online-championship/ ). Tähänkin kaikilla on oikeus osallistua.

Viimeksi päivitetty : 17. Marras 2019 20:23 GMT
Las Palmas fiasco 2.11.2019
Las Palmas fiasco 2.11.2019

Tämän vuoden Las Palmasin bridgeturnaus oli melkein fiasco, sanoi kilpailuihin osalllistunut Martin Arle. Kaupungissa oli  järjestetty kaksi päällekkäistä ja kilpailevaa festivaalia. Kilpailun järjestelyt olivat huonot, Pelaajia oli vähän ja palkinnot olemattomat. Tulospalvelukaan ei toiminut. Hyvänä puolena on todettava, että sää oli mainio ja ruoka hyvää. Toivottavasti keväällä järjestettävä Teneriffan turnaus onnistuuu paremmin.

Viimeksi päivitetty : 2. Marras 2019 08:46 GMT
Huijaus skandaali pokerissa 13.10.2019
Huijaus skandaali pokerissa 13.10.2019

USA:ssa tunnetussa pokeriklubissa Stones Live Poker epäillään huijaus-skandaalia, jossa pokeriturnausten live-lähetyksissä yksi pelaaja Mike Postle on onnistunut kuusi kertaa paremmin, kuin pokerin huippuammattilaiset. Huijausepäily on viety oikeuteen, jossa huijarilta vaaditaan 30 miljoonan dollarin vahingonkorvausta. Kantajat epäilevät, että Postle on saanut elektroonisesti luetut piilossa olevat kortit tietoonsa kännykkäänsä tai muuhun elektrooniseen laitteeseen pelin aikana. Kantajat epäilevät, että Postlella on ollut apurinaan joku klubin henkilökuntaan kuuluva, jolla on ollut pääsy live-lähetyksen dataan. Onko mahdollista, että myös bridgessä voidaan tulevaisuudessa käyttää samaa huijaustekniikkaa?

Viimeksi päivitetty : 13. Loka 2019 11:43 BST
MM-turnaus BBO:ssa 2021
MM-turnaus BBO:ssa 2021

WHO on päättänyt, että MM-kisoissa 2021 kaikkien 96 pöydän pelit näytetään BBO:ssa. Silloin katsojat voivat koko ajan seurata oman suosikkijoukkueensa pelejä reaaliajassa.

Viimeksi päivitetty : 14. Loka 2019 09:52 BST
Uusi huippujoukkue 27.9.2019
Uusi huippujoukkue 27.9.2019

Kaikki tietävät, että USA:n huippupari Jeff Meckstroth-Eric Rodwell jättää joukkueen Nickell tämän vuoden lopussa. Pikkulinnut ovat laulaneet, että he muodostavat uuden joukkueen  norjalaisten Geir Helgemo ja Tor Helness kanssa. Mitenkähän sitten käy Zimmermannin Sveitsi-joukkueelle, johon Helgemo lupasi liittyä? 

Viimeksi päivitetty : 14. Loka 2019 09:55 BST
Lauria Wuhain MM-kisoissa 17.9.2019
Lauria Wuhain MM-kisoissa 17.9.2019

Italialainen Lauria edusti Italiaa, vaikka asuukin nykyään Monacosssa. Joukkueessa oli myös vanha kilpakumppani Bocchi.

Viimeksi päivitetty : 18. Syys 2019 20:24 BST
Joukkue voitti-Helgemo hävisi 15.9.2019
Joukkue voitti-Helgemo hävisi 15.9.2019

Rosenblum Cupissa 2018 Zimmermannin joukkueessa pelannut Helgemo jäi kiinni kielletyn lääkeaineen käytöstä. Loppuottelussa Lavazzaa vastaan Zimmermann voitti, mutta tuomittiin tästä syystä hävinneeksi ja Helgemo sai vuoden kilpailukiellon. Kansainvälinen urheiluoikeus GAS kuitenkin totesi, ettei lääkeaineeella ollut vaikutusta Helgemon eikä joukkueen pelisuoritukseen. Myös hävinnyt Lavazza yhtyi tuohon näkemykseen. Siksi voittajaksi palautettiin Zimmermann (Piotr Gawrys, Geir Helgemo, Tor Helness, Michal Klukowski, Franck Multon, Pierre Zimmermann), mutta Helgemon tuomio jäi voimaan.

Viimeksi päivitetty : 16. Syys 2019 10:27 BST
Wuhan MM-kisat 2019 alkoivat
Wuhan MM-kisat 2019 alkoivat

Vuoden 2019 MM-kisat avattiin Kiinan Wuhanissa. Avausseremonioita johti WBF:n presidentti Gianarrigo Rona. 96 joukkuetta osallistuuu kilpailuihin eri kategorioissa. Ensimmäisen päivän jälkeen johtaa Ruotsi. Suomi ei ole mukana.

Viimeksi päivitetty : 16. Syys 2019 07:40 BST
Tohtorit vastatuulessa 4.9.2019
Tohtorit vastatuulessa 4.9.2019

Huijaritohtorit Elinescu-Wladow suljettiin ulos Saksan mestaruuuskilpailusta, kun he käyttivät kahta eri systeemiä pelin aikana. Riippuen vyöhykkeistä he pelasivat 'natural' tai 'precision', mikä oli vastoin kilpailun sääntöjä. Päätös tuotti runsaat aplodit muilta pelaajilta. Tohtorit tulivat tunnetuksi huijauksesta, jota he käyttivät Balin seniori MM-kisoissa 2013. He ilmoittivat partnerilleen kiellettyjä tietoja yskimällä. Yskimismerkinantojen koodin paljastivat amerikan joukkueen jäsenet Eddie Wold ja Donna Compton.

Viimeksi päivitetty : 4. Syys 2019 12:36 BST
MM-hopeaa 28.8.2019
MM-hopeaa 28.8.2019

Suomalainen sai jälleen MM mitalin, kun  nuori Erik Hansson pelasi alle 21 vuotiaiden MM-kisoissa Kroatian Opatiassa ja voitti hopeaa partnerinaan ruotsalainen Castor MANN. Badoell-joukkueen toinen pari oli hollantilainen Oscar Nijssen ja Tim Van De Paverd. Joukkkuemestaruuden voitti puolalainen Poland. Erik on jo aiemmin voittanut MM:n ja EM:n.

Viimeksi päivitetty : 28. Elo 2019 15:44 BST
Lauria Mixed Cupiin 2019
Lauria Mixed Cupiin 2019

Ezio Fornaciari (kuvassa) ja Lorenzo Lauria pääsivät yhteisymmärrykseen tämän vuoden 2019 Mixed Coppa Italia mestaruusturnauksen joukkueesta. Siinä pelaavat heidän lisäkseen Laurian vaimo Cristiana Morgantini, Monica Buratti ja Carlo Mariani. Fornaciari on non-playing kapteeni. He pääsevät mestaruuden puolustajina cupin finaalisarjaan. 

Viimeksi päivitetty : 22. Elo 2019 21:14 BST
Huijaus myös shakissa 14.7.2019

  

Suurmestari Igors Rausis jäi kiinni huijauksesta Ranskan Strasbourgin turnauksessa. Huijauksen paljasti kansainvälinen shakkiliitto. Rausis käytti kännykkää huijaukseen vessassa pelin aikana. Järjestäjät löysivät kännykän vessasta ja Rausis tunnusti huijauksen. Hän totesi, että tämä peli oli hänen uransa viimeinen. Tapaus on annettu eettisen komitean tutkittavaksi. Rausista on epäilty huijauksista jo vuosia.

Igors Rausis kuuluu sadan parhaan pelaajan joukkoon. Hän on latvialais-tsekkiläinen pelaaja, joka on edustanut Latviaa, Tsekkiä ja Bangladeshiä urallaan.

Viimeksi päivitetty : 14. Heinä 2019 19:30 BST
Zimmerman-mistä on kysymys? 9.7.2019
Zimmerman-mistä on kysymys? 9.7.2019

Sveitsiläinen nelinkertainen maailmanmestari Pierre Zimmerman on toiminut sponsorina Monacon joukkueelle jo useita vuosia. Siinä pelasi v. 2016 Zimmermannin partnerina Franck Multon ja mm norjalaiset Helgemo ja Helness. Sittemmin Zimmerman palkkasi joukkueeseen Italialaiset huijaripelaaajat Fulvio Fantonin ja Claudio Nunesin sekä Lorenzo Laurian ja Alfredo Versacen. Monaco on menestynyt Zimmermannin johdolla voittaen sekä Euroopan että maailmanmestaruuden. Mutta jostakin syystä Zimmerman päätti palata synnyinmaahansa Sveitsiin, jonka joukkueeseen hän on palkannut Franck Multonin lisäksi hollantilaiset Bas Drijver ja Sioert Brink, jotka joutuvat anomaan pysyvää asumisoikeutta Sveitsistä voidakseen edustaaa Sveitsiä tulevissa MM-kisoisssa. Kiinnostava kysymys on miksi Zimmerman luopui Monacon johtamisesta?

Viimeksi päivitetty : 9. Heinä 2019 12:14 BST
Laurialla ongelma 6.7.2019
Laurialla ongelma 6.7.2019

Ezio Fornaciarin johtama joukkue voitti vuoden 2018 Mixed Coppa Italia mestaruusturnauksen. Kuukausia ennen peliä kapteeni luopui joukkueesta ja Lorenzo Lauria ja kolme muuta pelaajaa jatkoivat loppuun. Voitettuaan turnauksen he saivat oikeuden pelata myös vuoden 2019 mestaruuskisan. Mutta oikeuden sai kapteenin nimissä oleva joukkue eli ei Laurian. Ja joukkueessa on oltava vähintään 5 voittaneen joukkueen pelaajaa. Siksi Lauria joutuu nyt anelemaan entistä kapteenia takaisin päästäkseen uusimaan mestaruuden. Vaikealta näyttää!

(Laurialla on 12 Euroopan ja 6 maailman mestaruutta ja on historialistalla maailman ykkönen).

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:03 BST
Ihmelapsi Dennis Bilde 11.4.2019
Ihmelapsi Dennis Bilde 11.4.2019

Tanskalainen 'bridgen ihmelapsi' Dennis Bilde (30 v) valittiin USA:n bridgeliiton ACBL:n vuoden 2019 pelaaajaksi. Hän on voittanut tämän tittelin myös aiemmin. 18 vuoden ikäisenä hän voitti ensimmäisen juniori-maailmanmestaruuden. Bilde on edustanut italialaista Lavazza-joukkuetta. Dennis kuuluu bridge-perheeseen, jonka vanhemmat ovat edustaneet Tanskan maajoukkueita.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:04 BST
Aprilliä? Bridge ei ole urheilua! 1.4.2019
Aprilliä? Bridge ei ole urheilua! 1.4.2019

WBF eli Maailman bridgeliitto päätti irtautua Kansainvälisestä Olympiakomiteasta. Päätös tehtiin viime viikolla Memphisin kokouksessa USA:ssa ja päätös astui voimaan heti. Perusteena irtoamiselle oli, että Bridge ei ole urheilua. Taustalla oli huijaustapausten oikeuskäsittelyt, joissa ratkaisut eivät olleet bridgellisesti oikeita esim.  Fantoni-Nunes-huijarit vapautettiin huijaussyytteistä ja Geir Helgemo sai rangaistuksen lääkeaineista. Irtautumisen jälkeen WBF:n ei tarvitse noudattaa WADA:n eikä urheilun välimiesoikeuden CAS:n päätöksiä. Samalla WBF:n kotipaikka siirtyy Lausannesta Italian Milanoon. Onko tämä sittenkin aprillipilaa?

Viimeksi päivitetty : 4. Huhti 2019 06:57 BST
Helgemo kiinni dopingista 3.3.2019
Helgemo kiinni dopingista 3.3.2019

Geir Helgemo, maailman rankinglistan no. 1,  syyllistyi syyskuussa 2018 doping rikkomukseen Orlandon turnauksessa. Hän oli käyttänyt useita kiellettyjä aineita mm. synteettistä testosteronia ja naisten hedelmällisyyslääkettä. Hän on myöntänyt teon Lausannessa anti-doping panelissa. WBF rankaisi häntä vuoden kilpailukiellolla 20.11.2019 asti ja poisti häneltä vuonna 2018 ansaitsemansa tittelit ja mestaripisteet ja vaatii palauttamaan WBF:lle hänen saamansa palkintorahat ja maksamaan WBF:n oikeudenkäyntikulut.- Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Amerikan brdgeliitto (ACBL) ei kuulu WADAan (urheilun Antidoping järjestö) ja siksi toivottaa Helgemon tervetulleeksi ACBL:n turnauksiin.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:05 BST
Ruotsille Mixedin EM 28.2.2019
Ruotsille Mixedin EM 28.2.2019

Ruotsin nuori joukkue voitti vakuuttavan esityksen jälkeen Euroopan mestaruuden joukkueella Ida Gronqvist, Mikael Gronkvist, Simon Ekenberg ja Sanna Clementsson. Pelaajien keski-ikä on alle 24 vuotta. Toiseksi tuli Latvia ja pronssille Ranska. Suomi sijoittui sijalle 22/30. Kahdeksan parasta joukkuetta saavat oikeuden pelata seuraavissa MM-kisoissa Wuhanissa Kiinassa syyskuussa 2019. Joukkueet ovat mitalistien lisäksi Puola, Englanti, Tanska, Italia ja Romania.

Viimeksi päivitetty : 1. Maalis 2019 14:49 GMT
Rohkea suomalainen nainen 22.2.2019
Rohkea suomalainen nainen 22.2.2019

Barcelonassa pelattiin avoin kansainvälinen turnaus 15.2.2019. Turnaukseen osallistui kansainvälisten tähtien lisäksi suomalainen Maria Mylläri partnerinaan italialainen James Heathcote Sapey. Kun heitä vastaan asettui pelaamaan huijausjutuissa ryvettynyt Fulvio Fantoni, he kieltäytyivät pelaamasta perusteenaan Italian bridgeliiton Fantonille antamat sanktiot. Tämä oli 'skandaali', josta Fantoni suuttui ja kilpalujohtaja meni myös sekaisin. Fantonin lakimies uhkasi oikeusprossessilla. Rangaistukseksi kieltäymisestä Maria sai kieltäytymisjaoista  0 pistettä ja Fantoni Av+. Uhkana oli, että rangaistus olisi ollut paljon suurempi, elinikäinen kilpailukielto, sakot,...Maria oli rohkea nainen.

Lopputuloksissa tässä 135 parin turnauksessa hän oli silti sijalla 15, kun Fantoni oli 16.  Toinen huijauksesta kiinni jäänyt pelaaaja on  Claudio Nunes, joka tuli sijalle 7, mutta sai palkintoja hakiessaan buuaukset muilta pelaajilta. Maria on edustanut Suomea sekä nuorten- että naisten maajoukkueissa.

Viimeksi päivitetty : 23. Helmi 2019 10:57 GMT
Massimo Lanzarotti tunnusti 13.12.2018
Massimo Lanzarotti tunnusti 13.12.2018

Massimo Lanzarotti laati kirjallisen tunnustuksen huijauksestaan, pyysi anteeksi, ja Italian bridgeliitto suositteli hänen hyväksymistään USA:n liiton peleihin.  Siksi hänet otettiin takaisin ACBL:n alaisiin peleihin. ACBL raportoi päätöksen joulukuussa 2018.

Italialaiset bridge-ammattilaiset Andrea Buratti ja Massimo Lanzarotti suljettiin Teneriffan vuoden 2005 EM-kisoista huijauksen takia. Heidän havaittiin huijanneen antamalla sormimerkeillä laitonta tietoa toisilleen. Merkinantoon syyllistyi Massimo Lanzarotti, kaksinkertainen maailmanmestari. Heidät suljettiin Amerikan bridgeliitosta ACBL. Lanzarotti on anonut pääsyä takaisin ACBL:aan ja nyt hänet otettiin takaisin ACBL:n päätöksellä Honolulussa marraskuussa 2018. Sen ansiosta hän pääsee jälleen metsästämään suuria USA:n palkkioita. Päätös ei ollut yksimielinen, Lanzarottin tunnustusta ei ole kirjattu mihinkään.Päätös on herättänyt runsaasti kritiikkiä. Bobby Wolff, entinen WBF presidentti ja viisinkertainen maailmanmestari, ei sitä hyväksy.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:06 BST
Fantoni ja Rona Milanossa 7.12.2018
Fantoni ja Rona Milanossa 7.12.2018

Milanossa järjestettiin suuri kansainvälinen kutsu-joukkuekilpailu 7-9. joulukuuta 2018. Kisan voitti Laurian johtama Italialais-Monacolainen joukkue Vinci. Joukkueita oli peräti 91. Jonkinlaista närkästystä aiheutti Fulvio Fantonin osallistuminen italialaisessa joukkueessa Lanciano, joka päätyi  sijalle 9. Palkintojenjaossa joukkueen juhlintaan osallistui WBF:n presidentti Gianarrigo Rona, EBL:n presidentti Kamras ja muita FIGB johtajia. Oliko se tunnustus Fantonille, että hän on viaton?

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:08 BST
Olympiakulta uusiksi 6.12.2018
Olympiakulta uusiksi 6.12.2018

Lontoon olympialaisissa 2012 painonnostossa jaettiin kulta- ja hopeamitalit huijareille (Kazakhstanin Maiya Maneza ja Venäjän Svetlana Tsarukaeva). Dopingnäytteiden uudessa tarkastuksessa kummankin dopingrike paljastui ja heidän mitalit peruttiin. Kultamitalistiksi nousi kanadalainen Christine Girard kuuden vuoden odottamisen jälkeen. Pitäisikö bridgessäkin ryhtyä kansainvälisen Olympiakkomitean tavoin samanlaisiin korjaustoimiin huijaustapauksissa?

Viimeksi päivitetty : 22. Tammi 2019 07:21 GMT
Fantunes luopui korvausvaatimuksista 1.12.2018
Fantunes luopui korvausvaatimuksista 1.12.2018

Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes Ilmoittivat Italian Bridge Liitolle (FIGB) luopuvansa aiemmin jättämästään valituksesta. Vuonna 2016 he jättivät 'appealin' Italian hallinto-oikeudelle TAR (Regional Administration Tribunal) saadakseen taloudellisia korvauksia 'kärsimästään vääryydestä'. Nyt he ilmoittivat, etteivät he halua jatkaa appeal-prosesssia. Aiemmin CAS:in vapauttavan päätöksen jälkeen myös FIGB luopui (3.7.2018) Fantunesin rankaisemisesta. Edelleen on voimasssa USA:n bridgeliiton sanktiot heitä kohtaaan.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:09 BST
Helness-Helgemo verotuomio 28.11.2018

  Moninkertaiset maailmanmestarit norjalaiset Tor Helness ja Geir Helgemo tuomittiin Oslon Käräjäoikeudessa verojen kiertämisestä. Myös vetoomustuomioistuin katsoi Monacoa edustavien bridge-ammatttilaisten syyllistyneen verojenkiertoon. Kyseessä olivat bridgepalkintoina ansaitut miljoonat Norjan kruunut. Helnessille tuomio oli 8 kk ja Helgemolle 6 kk linnaa. Tuomitut katsoivat, että Monacon verottomuus ulottuu myös näihin tuloihin.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:10 BST
2014 EM-tulokset uusiksi 14.11.2018
2014 EM-tulokset uusiksi 14.11.2018

Hässäkkä Opatian 2014 EM-kisojen tuloksissa jatkuu. Monaco ja Puola eivät hyväksyneet EBL:n mitalijakoa. Siksi EBL päätti uusia tulokset. Nyt ne ovat

1. kulta jakamatta
2. hopea jaetaan Monaco ja Englanti
3. pronssi jakamatta
4. palkinto jaetaan Puola ja Bulgaria
5. Ruotsi

Viimeksi päivitetty : 22. Tammi 2019 07:22 GMT
Huijausskandaalin jälkipyykkiä 30.10.2018
Huijausskandaalin jälkipyykkiä 30.10.2018

Puola luopui pronssimitalista!

Kun EBL muutti Opatian 2014 EM-kisojen tuloslistan Israelin ja Saksan tunnustettua huijaukset, on nyt vuorossa Puola. Sen EBL nosti pronssille muutetuissa tuloksissa, mutta nyt Puola luopui mitaleista. Näin ollen pronssille nousee Bulgaria. Toinen johtopäätös on, että myös Puola huijasi. Syynä lienevät parin Cezary Balickin (kuvassa) ja Adam Zmudzinskin huijausepäilyt. Jäämme odottamaaan, luopuuko myös Monaco mitalistaan? Ovatko kaikki huippupelaajat huijareita?

Viimeksi päivitetty : 22. Tammi 2019 07:23 GMT
Viivästetyt 2014 tulokset 12.10.2018
Viivästetyt 2014 tulokset 12.10.2018

Huijarit Fantunes taas voittoon!

Huijausepäilyjen ja luovuttamisten takia EBL julkaisi vasta nyt viralliset tulokset Opatijan EM-kisoista vuodelta 2014. Voittajaksi nimettiin Monaco. Listan yläpää on seuraava:

1. Monaco 2. England 3.Poland 4. Bulgaria 5.Sweden.

Alkuperäinen järjestys oli 1. Israel 2. Monaco 3. Englanti 4. Puola 5. Bulgaria 6. Saksa 7. Ruotsi 8. Tanska 9. Ranska. Listalta pudotettiin Israel ja Saksa. Tällä korjauksella voiton ja palkinnot otti Monaco, jossa pelasivat huijareiksi tuomitut Fantoni ja Nunes. Muut pelaajat olivat Helgemo, Helness, Multon ja Zimmerman. Oliko lopputulos oikeudenmukainen? Kuka huijasi eniten: Israel, Monako vai Saksa?

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:11 BST
Fantunes back in business 21.9.2018
Fantunes back in business 21.9.2018

Huijauksiin sotkeutunut Monacolaispari Fantoni ja Nunes osallistui viime viikolla Italian avoimeen parimestaruuskilpailuun eri partnereiden kanssa. Fantoni menestyi ja tuli toiseksi. Osa ihmisistä onnitteli hienosta paluusta kilpabridgeen, mutta osa inhosi tapahtunutta.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:13 BST
'Blue team' -huijareita? 24.9.2018
'Blue team' -huijareita? 24.9.2018

Australialainen huippupelaaja ja bridge-kirjailija Avon Wilsmore on julkaisemassa kirjaa  "Under the Table-The Case Against The Blue Team". Siinä hän pyrkii osoittamaan, että moninkertainen italialainen maailmanmestari joukkue Blue Team huijasi eli käytti laittomia merkkejä pelatessaan (savumerkit, savukkeen asennot, kynä, päänasennot, tauot, koodatut sanat...). Hän myös kritisoi bridge-orgaanisaatioita, jotka hänen mielestään ovat peitelleet huijausten esille tuontia. Liitot haluavat rahaa eikä skandaaleja.

Blue Team voitti 16 maailmanmestaruutta vv 1957-1975. Joukkueeseen kuuluivat mm. tähtipelaajat Giorgio Belladonna, Benito Garozzo, Pietro Forquet, Walter Avarelli, Massimo D'Alelio ja Camillo Pabis Ticci. Joukkuetta syytettiin useasti huijauksista, mutta syytöksiä ei viety oikeuteen saakka.

USA:n maailmanmestari Bob Hamman pelasi useita kertoja Blue Teamia vastaan, ja on puolestaan varma, että Blue Team huijasi. Kirjan syytökset lähetettiin italialaisille pelaajille Pietro Forquet ja Benito Garozzo, mutta he kieltäytyivät vastaamasta.

Viimeksi päivitetty : 15. Heinä 2019 13:14 BST
Fantunes valitus hyväksytty 18.7.2018
Fantunes valitus hyväksytty 18.7.2018

Fantoni-Nunes:in valitus Italian bridgeliiton FIGB päätöksestä sulkea pari kolmeksi vuodeksi bridge-toiminnasta on hyväksytty 3.7.2018. Federal Apppeal Tribunal julkaisi perustelut päätökselleen 18.7.2018. Päätöksestä ei voi enää valittaa. Syynä tähän uuteen käänteeseen on CAS:n vapauttava päätös. CAS ei löytänyt riittävästi todisteita parin huijauksesta.  CAS:n vapauttava päätös lopetti myös EBL:n sanktiot. Siksi myös Italian Bridgeliiton Appeal Tribunal hyväksyi valituksen ja vapautti parin syytöksistä todisteiden puutteessa. Tavalllinen Matti Meikäläinen tuskin yhtyy tuohon päätökseen.

USA::n bridgeliitto on sulkenut Fantoni-Nunes parin Amerikan peleistä omalla itsenäisellä päätöksellä.

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:22 GMT
Jan Kamras, uusi presidentti 9.6.2018
Jan Kamras, uusi presidentti 9.6.2018

Ruotsalainen Jan Kamras valittiin EBL:n uudeksi presidentiksi Ostendissa. Äänestyksessä hänen kilpailijansa oli edellinen presidentti ranskalainen Yves Aubry. Valinta tehtiin äänin 70-53. Suomi kannatti Kamrasin valintaa. Kamras on kohtalaisen hyvä bridgen pelaaja. Hän on toiminut viimeiset kymmenen vuotta EBL:n hallintotehtävissä.

Viimeksi päivitetty : 4. Heinä 2018 17:36 BST
Ei huijaukselle 16.3.2018
Ei huijaukselle 16.3.2018

Amerikan bridgeliiton ACBL mestaruuskilpailuissa Philadelphiassa suuri joukko huippupelaajia allekirjoitti julkilausuman huijausta vastaan. Heidän mielestään huijareita vastaan tulee toimia, vaikka ei olisikaan mahdollista todistaa heidän käyttämää huijausmenetelmää. Tämän ryhmän puuhamiehinä toimivat Zia Mahmood ja Boye Brogeland.

Viimeksi päivitetty : 17. Maalis 2018 15:00 GMT
Persoonia EM-kisoihin 2018
Persoonia EM-kisoihin 2018

EM-kisat järjestetään Belgian Ostendissa kesäkuussa. Kisoihin saapuu runsaasti mielenkiintoisia persoonia. Italian joukkuetta johtaa maailmanmestari Norberto Bocchi. Muut pelaajat siinä joukkueessa ovat Donati, Madala, Bianchedi, Duboin, Sementa ja Lavazza. Kokenut Italian joukkueen tähti Lorenzo Lauria partnereineen ei pelaa Italian eikä Monacon joukkueissa. Ranskan joukkueessa pelaa maailmanmestari Thomas BESSIS. Hollannin MM-joukkueesta on annettu 'kenkää' maailmanmestariparille  Brink-Drijver, koska he valitsivat ennen edustustehtäviä rahapelit USA:sssa, ja tottelivat oman sponsorinsa ääntä. Saksan joukkueessa pelaavat mailmanmestarit Auken-Welland. Norjan joukkueessa pelaa huijausten paljastajana tunnetuksi tullut Boye Brogeland. Englannista kisaan osallistuu Euroopan mestari Tony Forrester, Monacosta maailmanmestarit Helgemo, Helness, Multon ja Zimmermann ja Puolasta maailmanmestarit Jacek KALITA , Michal NOWOSADZKI ja Wlodzimierz STARKOWSKI.

Senioreissa pelaa Italian joukkueessa maailman mestari Andrea Buratti, sekä Euroopan mestarit Amedeo COMELLA ja Giuseppe FAILLA. Ruotsin joukkuueen senoreissa pelaa myös maailmanmestari Anders Morath. Ranskan seniorijoukkueessa pelaa maailmanmestari ja olympiavoittaja Alain LEVY. Myös Israelin seniorijoukkueessa pelaa Euroopan mestari  Adrian Schwartz. Puolan joukkueessa pelaa maailmanmestari Victor MARKOWICZ.

Onko jo Kauko Koistisen johtamalla Suomen joukkueella aika tunkeutua maanosamme eturiviin?

Kuvassa Ostend Cathedral: St Peter's and Paul's church

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:23 GMT
Fulvio Fantonin ongelma 10.3.2018
Fulvio Fantonin ongelma 10.3.2018

Fulvio Fantoni osallistui Katalonian turnaukseen 2-4.2.2018, joka oli EBL:n alainen kilpailu.  EBL, WBF, FIGB ja Italian Olympiakomitea ovat todenneet Fantoni-Nunes parin syyllistyneen huijauksiin ja tuominneet heidät pitkiin pelikieltoihin. Vetoomustuomioistuin CAS vapautti heidät syytteistä. USA:n bridgeliitto ACBL on tuominnut heidät elinikäiseen kilpailukieltoon ja päätös on edelleen voimassa. Fantonin lakimiehet katsovat, että CAS:n päätöksen jälkeen Fantoni on vapaa pelaamaan missä vaan. EBL:n presidentti Yves Aubry lausui 8.2.2018, että Fantonin kilpailukielto EBL:n alaisissa kilpailuissa on voimassa 9.4.2019 saakka, eikä Fantoni voi osallistua 17.2.2018 alkaviin Monacon Winter Gamesiin. Mikähän taistelu tästäkin vielä syntyy? 

10.3.2018 EBL ilmoitti, ettei se protestoi CAS:n päätöstä. Tilastolliset perusteet eivät riitä todistamaan huijauskoodia. Mutta EBL itse päättää ketä se kutsuu mestaruuskilpailuihinsa.

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:23 GMT
Winter games 2018
Winter games 2018

Monacossa järjestetyn Winter Games  2018 voitti amerikkalais-eurooppalainen joukkue Team Mahaffey.

Team Mahaffey voitti toisen kerran järjestetyn 'the European Winter Games'. Onnittelut joukkueen pelaajille Boye Brogeland (kuvassa),  Espen Lindqvist, Zia Mahmood ja Jeff Meckstroth, jotka päihittivät tiukassa finaalissa joukkueen Team Ventin, jossa pelasivat Simon Hult, Fredrik Nystrom, Antonio Palma, Frederic Wrang ja kapteeni Juan Carlos Ventin.

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:24 GMT
Fantoni-Nunes vapautettiin 10.1.2018
Fantoni-Nunes vapautettiin 10.1.2018

Sveitsissä sijaitseva urheilun vetoomustuomioistuin CAS ( the Court of Arbitration for Sport) vapautti Fulvio Fantonin ja Claudio Nunesin EBL:n kurinpitokomitean pelikieltotuomiosta. Perusteena oli, ettei vedenpitävästi voitu osoittaa sitä koodia, jota pelaajat keskenään ovat ehkä käyttäneet.

Päätös ei myöskään osoita, että Fantoni-Nunes olisi syytön laittoman tiedon käyttöön. Mutta EBL ei pystynyt todistamaan käytettyä koodia. Oikeudenkäyntikuluista Fantoni-Nunes joutuu maksamaan 20% ja loput maksaa EBL. Lisäski EBL joutuu maksamaan 2000 Sveitsin Frangia  Fantoni-Nunesille aiheutuneista kustannuksista. Italian liiton rangaistus on edelleen voimassa.

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:25 GMT
Kibitserillekin kilpailukielto 13.12.2017
Kibitserillekin kilpailukielto 13.12.2017

Turkin bridgeliitto TBF on määrännyt kaksi pelaajaa elinikäiseen kilpailukieltoon. Pelaaja Salin Yilanskiran ja kibitseri Zafer Tigan tuomittiin laittoman tiedon käyttämisestä (laiton signaalin välitys) Ankarassa käydyssä turnauksessa 4.6.2017. Turkin korkein urheiludirektoraatti (Turkin urheiluministeriö) muutti rangaistuksen eli pelikiellon 6 kk:ksi, koska bridge-liiton säännöt olivat vanhanaikaiset , eikä niissä edes mainittu 'huijaamista'. Niinpä rangaistus on jo päättynyt.

Viimeksi päivitetty : 20. Joulu 2017 15:34 GMT
Saksa vapautti huijaritohtorit 15.11.2017
Saksa vapautti huijaritohtorit 15.11.2017

Skandaali Saksassa: Kölnin maaoikeus vapautti 3.4.2017  'yskivät huijaritohtorit'  Dr. Michael Elinescu ja Dr. Entscho Wladow sanktioista Saksassa , koska se ei ollut 'reilu' ja  tohtorit olivat jo iäkkäitä (yli 60-70 v) ja heillä oli takanaan rikkeetön bridgeura ja luvaton laittoman tiedon siirtomenetelmä oli 'ainutlaatuinen' . Saksan bridgeliitto DBV joutuu korvaamaan tohtoreille aiheutuneet kustannukset. Maailman bridgeliiton WBF määräämä elinikäinen kilpailukielto WBF:n alaisissa kilpailuissa säilyy voimassa. Kirjallisen tuomiotekstin pituus on 35 sivua. DBV antaa vastineensa tuomioon myöhemmin.

Dusseldorffin korkein alueoikeus vapautti 'huijaritohtorit' 15.11.2017 myös DBV:n ja WBF:n määräämistä sanktioista, koska oikeuden mielestä nämä suuret organisaatiot eivät sääntöjensä mukaan voi rankaista yksilöitä.  Prosessi jatkuu.

Viimeksi päivitetty : 22. Helmi 2019 11:25 GMT
Helgemo & Helness veromätkyt 12.10.2017
Helgemo & Helness veromätkyt 12.10.2017

Norjan verohallinto on päättänyt verottaa Norjan bridge-ammmattilaisia Geir Helgemo ja Tor Helness heidän Monacossa ansaitsemistaan tuloista 2.3 Milj $ . He ovat tehneet hyvää tiliä pelaaamalla mm. Monacon maajoukkueessa. He ovat mielestään asuneet pysyvästi jo 8 vuotta Monacossa, jossa ei ole henkilöverotusta ja siksi he vastustavat heille määrättyä 'veromätkyä'.  He ovat voittaneet useita maailmanmestaruuksia ja kuuluvat pysyvästi Pierre Zimmermannin johtamaaan monacolaiseen ammattilaisjoukkueeseen. 'Oslo District Court' on tuominnut veronkierrosta heille isot sakot (40000$) ja 15 kk vankilaa!

Viimeksi päivitetty : 16. Loka 2017 12:13 BST
Benito Garozzo- kaikkien aikojen pelaaja 22.8.2017
Benito Garozzo- kaikkien aikojen pelaaja 22.8.2017

Italialainen Benito Garozzo tänä kesänä 90 vuotta täyttävä pelaaja ei pelaa senioreissa vaan Italian avoimessa maajoukkueessa. Hän aloitti bridgen 40-luvulla, jolloin hän pyöritti jalokivi bisnestä Napolissa. Hän liittyi menestykselliseen Blue Team-joukkueeseen 1961 ja voitti 13 maailmanmestaruutta partnerinaan Giorgio Belladonna luoden 'Super Precision' tarjoussysteemin. Hän on urallaan voittanut 10 Bermuda Bowlia, kolme olympiakultaa ja 7 Euroopan mestaruutta. Garozzo asui 25 vuotta USA:ssa, mutta palasi pari vuotta sitten takaisin Italiaan.  Hän on vanhin pelaaja meneillään olevissa Lyonin MM-kisoissa. Häntä pidetään mailman parhaana puolustuspelaajana saaden lisänimen 'submarine' eli sukellusvene, koska hän näkee pinnan alle eli vastustajien kortit. Hänet valittiin maailman bridgejournalistien IBPA toimesta  'vuoden persoonaksi'.

Viimeksi päivitetty : 8. Loka 2017 20:57 BST
Gianarrigo Rona WBF presidentti 18.8.2017
Gianarrigo Rona WBF presidentti 18.8.2017

Gianarrigo Rona (75 v) valittiin kolmannelle nelivuotiskaudelle WBF:n presidentiksi. Hänen kautensa jatkuu vuoteen 2022 asti. Hän on italialainen Milanossa asustava lakimies, joka on johtanut kansainvälistä bridge-liittoa jo kahdeksan vuotta. Ennen tätä tehtävää hän oli 10 vuotta Euroopan Bridgeliiton presidentti. Hän opiskeli Pavin yliopistossa ja harrasti koripalloa ja sittemmin bridgeä korkealla tasolla. Hän on Italian olympiakomitean jäsen.

Viimeksi päivitetty : 18. Elo 2017 13:35 BST
Monacolta pelaajavaltaus 27.6.2017
Monacolta pelaajavaltaus 27.6.2017

Monacossa toimiva sponsori Pierre Zimmermann on palkannut Monacon joukkueeseen italialaiset maailmanmestarit Lorenzo Laurian ja Alfredo Versacen. He saavat Monacon kansalaisuuden kahdessa vuodessa ja voivat edustaa Monacon maajoukkuetta vuodesta 2019 alkaen. Italian ongelmat kasvavat, kun menestyneimmät pelaajat siirtyvät Monacoon ja muualle ja sponsorit lopettavat. Italian maajoukkuepelaajat Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes siirtyivät Monacoon jo aiemmin. Italian tunnettu sponsori Angelini lopettti koko bisneksen.

Viimeksi päivitetty : 27. Kesä 2017 19:11 BST
Euroopan mestarit 2017 Highlanders
Euroopan mestarit 2017 Highlanders

Norjalainen Highlanders voitti hieman yllättäen avoimen luokan Euroopan mestaruuden 2017 Montecatinissa. Taakse jäivät monet paremmin tunnetut pelaajat kuten Andrey Gromov, Ericas Vainikonis, Norberto Bocchi, Lorenzo Lauria, Alfredo Versace. Norjan joukkueessa pelasivat

Open Teams Winners: HIGHLANDERS
Harald Eide, Sven Olai Hoyland, Lars Eide, Sam Inge Hoyland
 
Viimeksi päivitetty : 27. Kesä 2017 20:26 BST
Peeter Lond 75 v 17.4.2017
Peeter Lond 75 v 17.4.2017

Peeter Lond virolainen bridge-vaikuttaja, metsänparannusinsinööri,  täytti 17.4. 75 vuotta. Hän on tehnyt pitkän uran Viron maajoukkueessa, jossa hän on edustanut Viroa ja Viron senioreita 'monta kertaa'. Hän on viisinkertainen Viron mestari vuodesta 1974 alkaen ja hän on toiminut seniorimaajoukkueen kapteenina. Hän on vieraillut pelireissuillaan Suomessa usein, viimeksi Salon joukkuekilpailussa 13.5.2017.

Viimeksi päivitetty : 16. Touko 2017 06:20 BST
EBL Kuuluisuuksien galleria 10.4.2017
EBL Kuuluisuuksien galleria 10.4.2017

Euroopan Bridgeliitto EBL täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Sen kunniaksi EBL on avannut Hall of Famen eli bridge- kuuluisuuksien gallerian. Siihen on nimetty tänä vuonna seuraavat bridge-menestyjät:

Avoin luokka: Paul Chemla (Ranska), Benito Garozzo (Italia), Geir Helgemo (Norja), Julian Klukowski Puola)

Naiset: Nicola Smith (Englanti), Bep Vriend (Hollanti), Sylvie Willard (Ranska)

Seniorit: John Holland (Englanti), Apolinary Kowalski (Puola)

Apolinary Kowalski (kuvassa) on puolalainen maailmanmestari 1994 (mixed), Euroopan mestari 2005 (pairs) ja on kuulunut Puolan menestyneeseen seniori maajoukkueeseen vv. 2008-2016 voittaen kaksi kertaa seniorien Euroopan mestaruuden (2009-2010) ja kerran seniorien maailmanmestaruuden (2014).

 
 

 

 

Viimeksi päivitetty : 11. Huhti 2017 10:33 BST
Huijaustuomio Puolassa 16.3.2017
Huijaustuomio Puolassa 16.3.2017

EBL tutki puolalaisten Cezary Balickin ja Adam Zmudzinskin huijausepäilyt lokakuussa (2016). EBL käsitteli heidän 'epäilyttävän' tarjouskorttien käsittelytavan Opatijassa Kroatiasssa 2014 EM-kisoissa ja vapautti heidät syytöksistä 10.2.2017. Puolalaisia epäiltiin luvattoman tiedon välityksestä tarjouskorttien sijoittelulla tarjousalustalle. EBL katsoi, että lausunnon antajat eivät kaikki olleet samaa mieltä, eivätkä kaikki tunteneet täydellisesti puolalaisten käyttämää 'Polish Club' vahva-risti-systeemiä. Siksi EBL vapautti heidät syytöksistä ja muista sanktioista.

9.3.2017 Puolan briidgeliitto päätti käynnistää uudelleen Cezary Balickin ja Adam Zmudzinskin tapauksen käsittelyn saatuaan siihen liittyvää uutta video materiaalia. Puolan bridgeliitto PBU tuomitsi parille kilpailukiellon PBU:n alaisissa kilpailuissa toistaiseksi. EBL tutkii asiaa vielä uudelleen maaliskuussa 2017. 31.5.2017 PBU jätti asian silleen, koska aikaa oli kulunut niin paljon. 25.6.2017 PBU:n kurinpitokomitea jätti parin tuomitsematta äänin 2-1.

Viimeksi päivitetty : 28. Kesä 2017 07:27 BST
Jeff Meckstroth Galleriaan 2017
Jeff Meckstroth Galleriaan 2017

Bridge-ammattilainen Jeff Meckstroth (60 v) on yhdeksänkertainen maailmanmestari (mukaanlukien viisinkertainen Bermuda-bowlin voittaja). Hän syntyi Ohiossa 15.5.1956 ja asuu nykyään Floridassa. Hänet on nimetty ACBL Hall of Fame:en eli USA:n Bridgen Kuuluisuuksien Galleriaan. Hän on edustanut USA:ta huippubridgessä. Hänen partnerinsa on vuosikymmenien ajan ollut Eric Rodwell. Vuoden 2016 MM-kisoissa eli Olympialaisissa Puolan Wroclawissa Meckstroth voitti seniorimestaruuden USA:n joukkueessa, jossa pelasivat mm. Bob Hamman ja Zia Mahmood. Meckstroth on aktiivisesti osallistunut julkiseen keskusteluun bridgeen pesiytyneestä huijauksesta ja sen torjumisesta.

Viimeksi päivitetty : 27. Helmi 2017 21:00 GMT
Sanktioita israelilaisille 14.2.2017
Sanktioita israelilaisille 14.2.2017

Israelin Bridgeliiitto IBF ja sen Eettinen komitea käsitteli Israelin maajoukkuepelaajien Lotan Fisher ja Ron Schwartz käytöksen ja huijaukset EM-kisoisssa 2014 ja Juniorien EM-kisoissa ja tuomitsi heille useita sanktioita:

1. Elinikäinen kilpailukielto parina ja yksilöinä IBF:n alaisissa kisoissa

2. pysyvä kielto pelata Israelin maajoukkueissa

3. kielto toimia kilpailunjohtajana, treenarina tai opettajana IBF:n alaisissa tilaisuuksissa.

Viimeksi päivitetty : 2. Maalis 2017 08:26 GMT
Francesco Angelinin hanskat tiskiin 26.12.2016
Francesco Angelinin hanskat tiskiin 26.12.2016

Bridgen italialainen sponsori lääketehtailija Francesco Angelini lopettaa bridgen sponsoroinnin 31.12.2016. Hän on menestyksellä johtanut Italian parhaiden pelaajien Angelini-joukkuetta. Nyt hän kuitenkin katsoo, että hänet on pidetty pimennossa ja hänen luottamuksensa on petetty. Syitä on useita: Monacoon muodostettiin Zimmermannin johtama joukkue italialaisista ja norjalaisista pelaajista. Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes syytä ilmoittamatta siirtyivät Angelinista Monacoon. Heidän käytöksensä (erityisesti Fulvio Fantonin) muuttui muita Italian maajoukkuepelaajia (Lauria, Versace, Sementa) aliarvioivaksi. Siitä erityisesti Italian menestynein pelaaja Lauria ei pitänyt. Joukkueen sisäinen ilmapiiri muuttui huonoksi. Alfredo Versace suunnittelee muuttavansa pois Italiasta. Angelini koki myös kilpailun muiden sponsoreiden (Zimmerman, Lavazza) kanssa epäreiluksi. Vuoden 2016 lopulla Angelini lopetti säännöllisen bridgen harjoittelun.

Viimeksi päivitetty : 8. Tammi 2017 12:07 GMT
Team Come Farsi Madeira 2016
Team Come Farsi Madeira 2016

Kauko Koistisen ja Connie Goldbergin joukkue Come Farsi voitti Madeiran kansainvälisen joukkuekilpailun 2016. Muut pelaajat olivat Massimiliano di Franco ja Andrea Manno. Turnaukseen osallistui 74 joukkuetta.

Viimeksi päivitetty : 15. Marras 2016 19:03 GMT
YEH nettiturnaus
YEH nettiturnaus

WBF järjesti ensimmäisen huipputason mixed-nettiturnauksen The 1st Yeh Online Bridge World Cup , johon kutsuttiin  Euroopan, Amerikan ja Kiinan joukkueet mukanaan maailmantähdet Bill Gates, Bob Hamman, Norberto Bocchi, ja kumppanit, yhteensä 4 joukkuetta eri puolilta maailmaa. Aikaero kauimpina toisistaan oleville oli maksimissaan 15 h. Peli toteutettiin BBO:ssa 31.10-2.11.2016. Voittajaksi selviytyi Eurooppaa edustanut joukkue  Lavazza: Sylvie Willard, Benedicte Cronier, Maria-Teresa Lavazza, Giorgio Duboin, Agustin Madala ja Norberto Bocchi.

Yksityiskohtaiset tulokset löytyvät netistä: http://bridgeonlineworldcup.com/about-yeh-online-bridge-world-cup/

 

Viimeksi päivitetty : 4. Marras 2016 10:15 GMT
WBF muutti mitalistit 2016
WBF muutti mitalistit 2016

WBF muutti tuloslistat kärjen osalta Wroclawin Olympialaisissa 2016. Kirjausvirheiden takia alkuperäiset tulokset eivät olleet oikeat. Avoimessa luokassa kultamitalit jaettiin kummallekin kärkiparille Sabine Auken-Roy Welland:ille ja Uuden Seelannin parille  Ashley Bach-Michael Cornell. Samoin ja samasta syystä meneteltiin myös naisten parikilpailusssa, vaikka WBF:n mielestä kirjausvirheet ovat inhimillisiä ja kuuluvat peliin.

Viimeksi päivitetty : 16. Loka 2016 13:18 BST
Skandaali-Olympia kultamitali väärälle parille?
Skandaali-Olympia kultamitali väärälle parille?

Puolan Wroclawissa tämän vuoden Olympialaisissa parikilpailun voitti Saksan Sabine Auken-Roy Welland 57,52% ja hopealle päätyi Uuden Seelannin pari Ashley Bach-Michael Cornell 57,45%. Kilpailun päättymisen jälkeen havaittiin kirjausvirhe, joka laskennallisesti käänsi hopealle sijoittuneen parin ykköseksi. Mutta sääntöjen mukaan muutos tuli niin myöhään, ettei tuloksia voinut enää muuttaa. Kilpailun johto on saanut tilanteesta runsaasti ankaraa kritiikkiä.

Viimeksi päivitetty : 26. Syys 2016 15:18 BST
USA-Espanja ''tapaus' Wroclawissa
USA-Espanja ''tapaus' Wroclawissa

Wroclawin Olympialaisissa 2016 Espanja raportoi USA:n yhden parin laittoman pelitavan. USA:n pari Kevin Bathurst-Justin Lall avaa vaarattomassa vyöhykkeessä kolmannessa kädessä millä tahansa kädellä, vaikka nolla pisteellä. Tästä menettelystä ei kerrota vastustajalle. Tämä avaus ei ole psyykkkinen avaus, koska avaajan partneri tietää sen. Luonteeltaan tämä on HUM-systeemi (erittäin konventionaalinen) ja sen käyttö oli Wroclawissa kielletty. Protestina tälle Espanjan Conzalo Goded kieltäytyi pelaamasta tätä USA:n paria vastaan. Tuomaristo antoi Espanjalle 10 impin rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

Viimeksi päivitetty : 22. Syys 2016 17:06 BST
USA:n senioreille olympiakultaa 2016
USA:n senioreille olympiakultaa 2016

Wroclawissa Puolassa päättyneissä World Bridge Games eli Olympialaisissa seniorien joukkuekultaa voitti USA joukkueella Bob Hamman, Hemant Lall, Zia Mahmood, Chip Martell, Reese Milner, Jeff Mecstroth. Ansaitullla mitalilla Bob Hammman nousi kaikkien aikojen mitalilistan kärkeen 30 MM-mitalilla 10 mitalia edelle Belladonnaa.

Viimeksi päivitetty : 18. Syys 2016 15:24 BST
Vivaldi suljettu Olympialaisista 2016
Vivaldi suljettu Olympialaisista 2016

WBF on perunut italialaisen mixed-parin Antonio Vivaldi ja Enza Rossano osalllistumisen Puolan Wroclawissa pidettävään turnaukseen World Bridge Games 2016 eli Olympialaisiin. WBF ei ole ilmoittanut syytä toimenpiteeseen. Lehdistössä spekuloidaan innokkaasti syytä kilpailusta sulkemiseen. Pari on kansainvälisesti menestynyt mixed pari sekä Euroopan että maailman mestaruuskisoissa. Vivaldi kuului aikanaan Italian Blue Team-joukkueeseen ja voitti Euroopan mestaruuden 1973.

Viimeksi päivitetty : 2. Syys 2016 09:13 BST
Huijauksista ankarat tuomiot 20.6.2016

1. EBL tuomitsi Saksalaiset Josef Piekarek ja Alexander Smirnov elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja 4 vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Syynä oli tarjouskorttien sijoittelulla tapahtunut laittoman informaation välitys partnerille (2016). Pari tunnusti käyttämänsä huijausmenetelmän. Heidän joukkuetoverit vuodelta 2014 palauttivat EM-hopeamitalit ja palkintorahansa EBL:lle.

ACBL yhtyi 12.8.2016 EBL:n tuomioon ja erotti saksalaisparin ACBL:n alaisesta toiminnasta.

2. EBL tuomitsi israelilaiset Lotan Fisher ja Ron Schwartz huijauksistaan elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja 5 vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Syynä oli tarjousbrikan sijoittelulla tapahtunut laittoman informaation välitys partnerille (2016). 

USA:n bridgeliitto ACBL poisti 28.7.2016 Fisherin ja Schwartzin jäsenyyden ja tittelit ACBL:ssä ja poisti 100 prosenttisesti heidän mestaripisteet ja vahvisti päätöksen 7.12.2016.

3. Italian bridgeliitto tuomitsi Italialaiset (monacolaiset) Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja kolmen vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Syynä oli pelatun kortin asennolla välitetty laiton tieto partnerille (2016). Tuomion vahvisti Italian Liittovaltion Vetoomustuomioistuin 19.6.2016 ja USA:n bridgeliitto ACBL 7.12.2016. Tuomitut valittavat (1.9.2017) Italian bridgeliiton päätöksestä Rooman aluetuomioistuimeen, joka kuulee tuomittuja joulukuussa 2018.

EBL:n kurinpito komitea tuomitsi 18.7.2016 parin elinikäiseen pelikieltoon ja pelaajat yksilöinä 5 vuoden kilpailukieltoon. Lisäksi heidän tulee maksaa EBL:n 40.000 € prosessikustannukset. Fantoni-Nunes valitti tuomiosta 20.7.2016 Italian Olympia Komitealle, joka hylkäsi valituksen 4.10.2016. 10.1.2017 Fantoni-Nunes valitti Rooman aluehallinnolle vaatien korvausta tulojen vähentymisestä. FN valitti CAS:lle ja heitä kuullaan 26-27.4.2017.

USA:n bridgeliitto ACBL erotti 26.7.2016 Fantonin ja Nunes'in ACBL:n jäsenyydestä, ja poisti kaikki heidän mestaripisteet. Myös heidän joukkuetoverinsa menettivät yhdessä heidän kanssa saamansa mestaripisteet vv 2013-2016.

4. EBL käsittelee puolalaisten Cezary Balickin ja Adam Zmudzinskin huijausepäilyt lokakuussa (2016). EBL käsitteli heidän 'epäilyttävän' tarjouskorttien käsittelytavan Opatijassa Kroatiasssa 2014 EM-kisoissa ja vapautti heidät syytöksistä 10.2.2017. Puolan bridgeliitto käynnisti tutkimukset uudestaan 9.3.2017.

5. WBF tuomitsi saksalaiset seniorit Dr. Michael Elinescu ja Dr. Entscho Wladow elinikäiseen kilpailukieltoon (2014). Syynä oli laittoman informaation välitys partnerille yskimällä. Huijarien valitusta käsitelllään Kölnin maaoikeudessa tammikuussa 2017.

 

Viimeksi päivitetty : 31. Elo 2017 15:38 BST
Fisher-Schwartz elinikäinen kilpailukielto 18.5.2016

Israelilaiset Lotan Fisher ja Ron Schwartz saivat huijauksistaan EBL:n kurinpitokomitealta viiden vuoden kilpailukiellon EBL:n alaisissa kilpailuissa kumpikin erikseen ja elinikäisen kilpailukiellon parina. He joutuvat lisäksi maksaman EBL:n oikeudenkäyntikulut.

Fantoni & Nunes (Monaco) huijaustapauksen käsittely jatkuu EBL:n kurinpitokomiteassa. Italian bridgeliitto FIGB antaa päätöksensä vastalauseisiin 12.6.2016.

Italian valitustuomioistuin hylkäsi valitukset 18.6.2016. Voimaan jää Italian Bridgeliiton antama tuomio: elinikäinen kilpailukielto parina ja 3 vuoden kilpailukielto kummallekin yksilöinä.

Viimeksi päivitetty : 19. Kesä 2016 09:12 BST
Poznan kieltäytyi 6.5.2016
Poznan kieltäytyi 6.5.2016

Puolan mestaruuskilpailuisssa 2016 Poznanin joukkueen piti kohdata Wroclaw. Mutta jälkimmäisen joukkueeseen oli ilmoitettu 2014 huijauksesta syyytetty Balicki. Siksi Poznan kieltäytyi pelaamasta neljännes-välierää Wroclawia vastaan. Koska Balickillä on toistaiseksi pelioikeus kaikkialla, Puolan liitto tuomitsi Poznanin hävinneeksi. Puolalainen Cezary Jacek Balicki on kaksinkertainen Euroopan mestari, jolta huijausepäilyjen takia WBF eväsi osallistumisoikeuden 2015 Bermuda Bowliin. EBL käsittelee Cezary Balickin ja Adam Zmudzinskin huijausepäilyt ensi kuussa ja 30.5. tapaus on annettu EBL:n kurinpitokomitean päätettäväksi.

Viimeksi päivitetty : 30. Touko 2016 19:55 BST
Nunes-Fantoni elinikäinen kilpailukielto 7.4.2016
Nunes-Fantoni elinikäinen kilpailukielto 7.4.2016

Italian Bridgeliitto (FIGB) tuomitsi 7.4.2016 huijaukseen syyllistyneen parin Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja kolmen vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Heillä on 20 päivää aikaa valittaa tuomiosta. Heidän valituksensa käsitellään FIGB:ssä 12.6.2016.

Viimeksi päivitetty : 30. Touko 2016 08:53 BST
Maria ja Agneta- uudet tähdet 3.4.2016
Maria ja Agneta- uudet tähdet 3.4.2016

Maria Nordgren ja Agneta Berglund ovat ponnahtaneet tänä vuonna 2016 suomalaisen bridgen eturiviin. He raivasiavat tiensä karsintojen kautta ensi kesän EM-kisoihin Budapestiin. Juuri päättyneissä Puerto de la Cruzin kansainvälisissä kisoissa he menestyivät hienosti sekä parikilpailuissa että joukkuekisassa. Toivoa sopii, että kuntohuippu osuu ensi kesään.

Viimeksi päivitetty : 10. Huhti 2016 14:57 BST
Vanderbilt 20.3.2016 USA:n mestaruuskilpailut
Vanderbilt 20.3.2016 USA:n mestaruuskilpailut

Italialaisjoukkue Lavazza (Norberto Bocchi, Barcelona Spain; Diego Brenner, L’Eixample Barc Spain; Zia Mahmood, New York NY; Giorgio Duboin, Torino Italy; Alejandro Bianchedi Agustin Madala, Buenos Aires Argentina) piti johtopaikkanssa loppuun saakka USA:n mestaruuuskilpailujen (Vanderbilt, Reno Nevada) finaalissa, jossa vastustajana oli Caynen joukkue.

Toinen finalisti oli myös 'italialaisjoukkue' Cayne, jossa pelasivat James Cayne - Michael Seamon, Boca Raton FL; Alfredo Versace - Lorenzo Lauria, Rome Italy; Antonio Sementa, Parma PR Italy; Mustafa Cem Tokay, Roma 00197 Italy. Caynen joukkueesta on pudotettu pois israelilais huijaripari Fisher-Schwarz.

Lavazzan voitto oli ylivoimainen impein 164-111. Lavazza on voittanut tämän kilpailun vv. 2015-2016

Viimeksi päivitetty : 21. Maalis 2016 19:36 GMT
Eddie Wold kunniagalleriaan 2.3.2016
Eddie Wold kunniagalleriaan 2.3.2016

Eddie Wold, bridge seniori, on kaksinkertainen maailmanmestari ja 15 kertainen USA:n mestari, joka ensimmäisenä paljasti saksalaisten  'huijaritohtorien' Elinescu-Wladovin  käyttämän yskintä merkinannon koodin. Wold nimettiin ansioidensa perusteella bridgen kunniagalleriaan 'Hall of Fame'.

Viimeksi päivitetty : 4. Maalis 2016 12:47 GMT
Huijaustutkimus jatkuu 6.3.2016
Huijaustutkimus jatkuu 6.3.2016

EBL:n tutkimuskomitea päätti työnsä ja toimitti 27.2.2016 raportin EBL:n presidentille Yves Aubry:lle. Hän puolestaan päätti lähettää tapaukset EBL:n kurinpitokomitealle. Tutkittavana ovat seuraavat tapaukset ja niiden kuulemiset Lausannessa seuraavalla aikataululla:

1. Huhtikuun 14. Smirnov-Piekarek, Saksa. (Pari tunnusti syyllistyneensä epäeettiseen peliin. Saksan bridgeliitto tuomitsi heidät 6.3.2016 elinikäiseen kilpailukieltoon parina ja 6 vuoden kilpailukieltooon yleensä bridgessä Saksassa.)

2. Huhtikuun 15-16. Fisher-Schwartz, Israel

3. Toukokuun 25-26. Fantoni-Nunes, Monaco

Tutkimuskomitea jatkaa myös muiden tapausten tutkimista. Maaliskuun loppuun mennessä tutkitaan puolalaisparin Balicki-Zmudzinski tapaus. Jatkotutkimukset tehdään vielä ACBL:n toimesta Renossa ja EBL:n toimesta kesällä 2016 Budapestissa. Sekä FS että FN ovat edellleen ACBL:n kilpailukiellossa.

Huijaritohtorien Dr. Michael Elinescu and Dr. Entscho Wladow valitus Kölnin maaoikeudessa käsiteltiin tammikuussa 2016. Lopullinen päätös annetaan 28.04.2016.

Viimeksi päivitetty : 7. Maalis 2016 13:41 GMT
Brogeland vuoden 2016 urheilija 9.2.2016
Brogeland vuoden 2016 urheilija 9.2.2016

Boye Brogeland, norjalainen maailmanluokan bridgenpelaaja, nimitettiin 9.2.2016 amerikkalaisen 'Lazard Sportsmanship' palkinnon saajaksi hänen ansioistaan bridge-etiikan kehittämisessä ja huijausten paljastamisessa huippu-bridgessä. Hänen ansiokkaan työn tuloksena neljä huippuparia ovat parhaillaan Israelin, EBL:n, WBF:n ja ACBL:n kurinpitokomiteoiden tutkittavina. Huijausten ehkäisytekniikkaa kehitetään bridgeliittojen toimesta.

Viimeksi päivitetty : 26. Helmi 2016 09:12 GMT
Huijaustutkimus 24.2.2016

24.2.2016 Israelin bridgeliiton IBF:n Special Ethics Committee päätti, että Fisher-Schwartz:n  kilpailukielto pidetään edellleen voimassa. Seuraava kuuleminen on 8.3.2016.

14.2.2016 Israelin The Special Ethics Committee (ISE) järjesti ensimmäisen julkisen kuulemisen Fisher-Schwartz parin käyttämistä 'yskäisyistä' mahdollisina huijausmenetelminä. Tästä syystä pari on saanut lisänimen 'Israelin tohtorit' kuten saksalaiset huijaritohtorit  Elinescu ja Wladow . Seuraavat kuulemiset ovat  maaliskuun 8-10 tänä vuonna aiheena heidän käyttämänsä 'brikkojen' sijoitus pöydälle tarjousten aikana.

31.12.2015 EBL:n tutkimuskomitea tutkii neljää 'huijaustapausta' ja saa työnsä päätökseen vuoden loppuun mennessä. Helmikuussa 2016 tapaukset menevät EBL:n kurinpitokomiteaan epäiltyjen kuulemiseen. Epäiltyjä ovat 1. Fisher-Schwartz (Israel), 2. Fantoni-Nunes (Monaco), 3. Piekarek-Smirnov (Saksa) ja 4. Balicki-Zmudzinski (Puola).

22.12.2015 Schwartz ja Fisher jättivät 400 sivuisen vastineensa Israelin liiton IBF huijaskomitealle. Se tulee julkiseksi myöhemmin alkavassa kuulemisessa. Siinä he todistavat, että kaikki syytteet heitä vastaan ovat perusteettomat ja vaativat sekä taloudelllisia korvauksia itselleen että hallinnollisia sanktioita huijauksesta syyttävälle Boye Brogelandille..

1.11.2015 American bridgeliitto ACBL on riisunut jäsenyyden ja asettanut huijauksesta epäillyt Schwartz, Fisher, Nunes ja Fantoni kilpailukieltoon (yhdessä ja erikseen) kaikissa ACBL:n kilpailuissa heidän v. 2016 Renossa tapahtuvaan kuulemiseen saakka.

5.11.2015 ryhmä experttejä Fred Stewart, Tony Forrester, Sabine Auken, Chip Martel, P. O. Sundelin ja Kit Woolsey analysoi puolalaisten Cezary Balickin ja Adam Zmudzinski:n pelaamat 65 jakoa EM-kisoissa. Analyysi tuki väitettä, että he käyttivät huijausmerkinantoja (tarjouskorttien etäisyys edellisestä ilmaisi tarjouksen vahvuuden). WBF ei päästänyt heitä MM-kisoihin 2015.

8.11.2015 Puolalaisten 'Huijareiden' joukkuetoveri Mariusz PuczyńSki  vuoden 2004 Malmön EM-kisoista päätti luopua huijaritoverien takia mitalistaan (pronssimitali).

Viimeksi päivitetty : 25. Helmi 2016 15:17 GMT
Puola mestari 10.10.2015
Puola mestari 10.10.2015

Puola voitti tänään päättyneet MM-kisat (Bermuda Bowls) Intian Chennaissa joukkueella  Piotr Gawrys, Krzysztof Jassem, Jacek Kalita, Michal Klukowski, Marcin Masurkiewicz, ja Mihal Novozadski, Piotrok Walzak. Loistavasti kamppaillut Ruotsi tuli hopealle ja USA pronssille. Oliko Puolalla 'puhtaat jauhot pussissa', kun kaksi heidän joukkueeseen ilmoitettua pelaajaa eivät saaneet osallistumisoikeutta huijausepäilyjen takia?

Seniorien kultaa voitti USA, jossa vanhat mestarit Zia Mahmood ja Bob Hamman saalistivat jälleen kerran kultaa.

Puolan joukkueessa pelasi nuorten maailmanmestari Michal Klukowski, joka on 19 vuotias ja nuorin koskaan Bermuda Bowlin voittanut pelaaja. Hän aloitti bridgen 9 vuotiaana.

Viimeksi päivitetty : 4. Marras 2015 15:20 GMT
Cayne luopuu Spingold voitosta 7.9.2015
Cayne luopuu Spingold voitosta 7.9.2015

Jim Cayne joukkueen Cayne kapteeni, luopuu kaikista ansaitsemistaan pisteistä ja kunniamaininnoista, jotka hän sai tämän vuoden Spingold-kisan voitosta yhdessä Fisher-Schwartz 'huijariparin' kanssa. Tämän vuoden huijaukset ovat iskeneet rajusti bridgen etiikkaan, eikä loppu ole vielä näkyvissä. Komiteat istuvat ja miettivät sekä huijausten rangaistuksia että huijausten estämiskeinoja. Vaarana on, että bridgestä katoaa sosiaalinen aspekti kokonaan, kun pelaajat suljetaan ehkä eri huoneisiin tai peli tapahtuu elektronisesti.

Viimeksi päivitetty : 22. Syys 2015 16:17 BST
Nunes-Fantoni nyt huijaushuhuissa 13.9.2015
Nunes-Fantoni nyt huijaushuhuissa 13.9.2015

Lehti 'Bridge Winners' on saanut haltuunsa erittäin suuren videotiedoston, joka todistaa, että moninkertaiset maaailmanmestarit Fulvio Fantoni (kuvassa) ja Claudio Nunes, maailman ykköspari, huijasi vuoden 2014 EM-kisoissa Monacon joukkueessa. Heidän keinovalikoimassaan ovat olleet puolustuksessa sekä avauskortin asento pöydällä (vaaka- tai pystysuora tai vino) että kynän asento silloin, kun se on ollut näkyvissä näköesteen aukosta. Näitä tilanteita on videokuvattu ja analysoitu suurella asiantuntijajoukolla.Huijaustapa on samantapainen, kuin 'huijariparilla' Fisher-Schwartz. Kit Woolsey (mailmanluokan pelaaja, USA) analysoi huijarien peliä ja löysi siitä seuraavan salaisen tiedonsiirtomenetelmän:

1) kortti pystysuoraan: sisältää nähdyn kortin lisäksi A,K tai Q

 • esim A lupaa K tai Q
 • J lupaa A, K  tai Q
 • x lupaa A,K tai Q tai singeli ( valttipelissä )

2) muuten kortti asetetaan vaakasuoraan.

 • A, K, Q tai J ei muita kuvia
 • x   lähtö hakkukasasta

Hollannin bridgeliitto vaaatii virallisesti Fantoni-Nunes ja Fisher-Schwartz tapausten tutkimista. Italian bridgeliitto tutkii tapausta. Monaco luopui paikastaan MM-kisoissa.- MIHIN BRIDGE JOUTUU, KUN PELI EI PYSY REHELLISENÄ? Onneksi arvokilpailussa käytetään tallentavia videokameroita, jotta huijaus voidaan paremmin havaita ja todistaa.

Viimeksi päivitetty : 26. Syys 2015 06:48 BST
Lotan Fisher ja Ron Schwartz 'huijareita' 24.8.2015?
Lotan Fisher ja Ron Schwartz 'huijareita' 24.8.2015?

Spingold 2015 kisan voitti  joukkue Cayne mukanaan pari Fisher-Schwartz. Voiton jälkeen mustia pilviä nousi taivaalle, kun vuoden 2014 voittajat (Boye Brogeland, Allan Graves, Espen Lindqvist, and Richie Schwartz) väittävät, että heidän silloiset joukkuetoverinsa israelilainen pari Lotan Fisher ja Ron Schwartz huijasivat voittoturnauksissa. Siksi he haluavat luopua niistä titteleistä, joita ovat huijariparin kanssa saaneet vuosina 2014-15 (Spingold Trophy, the Reisinger Trophy ja the Jacoby Swiss). Brogeland tulee lähi päivinä julkaisemaan todisteet huijariparin petoksista.

Brogeland on analysoinut 'huijariparin' peliä epäilyttävissä tapauksissa (14 jakoa). Hänen analyysinsä uppoaa syvälle bridgen logiikkaan eikä ole selkeä tavalliselle kerhopelaajalle. Mahdollinen huijausmenetelmä ei paljastu näissä analyyseissä.  ks. http://bridgecheaters.com/. Lähi päivinä norjalainen huippupelaaja Brogeland tulee julkaisemaan huijausmenetelmän.

Israelin ja Norjan bridgeliitot ovat ryhtyneet toimiin 'huijariparin' toimien selvittämiseksi.

31.8.2015 'huijaripari' ilmoitti lopettavansa pelaamisen parina. Samalla he uhkasivat Brogelandia oikeudellisilla toimilla ja miljoonan dollarin korvausvaatimuksella.

2.9.2015 Cullin analysoi 'huijariparin' menetelmän lähtökortin valitsemiseksi: brikka sijoitetaan seuraavasti:

Spades: The board is pushed toward the opening leader.

Hearts: The board is placed on one side of the table.

Diamonds: The board is placed in the middle of the table.

Clubs: The board is kept on the side of the non opening leader.

 

Viimeksi päivitetty : 10. Syys 2015 14:23 BST
CAYNE- Spingold-USA:n mestari 16.8.2015
CAYNE- Spingold-USA:n mestari 16.8.2015

Spingold-joukkuekilpailu on maailman parhaiten palkittu bridgen joukkueturnaus. Tänä vuonna se pelattiin Chicagossa. Mukaan pääsi maailmaan 90 parasta joukkuetta. Turnaus kesti 7 päivää ja kunakin päivänä pelattiin 64 jakoa. Voittajaksi selviytyi CAYNE, jossa pelasivat Jimmy Cayne -Michael Seamon, Lorenzo Lauria-Alfredo Versace, Lotan Fisher-Ron Schwartz. Finaalin häviäjä oli MONACO, jossa pelasivat Pierre Zimmermann-Franck Multon, Fulvio Fantoni-Claudio Nunes, Tor Helness-Geir Helgemo.

Viimeksi päivitetty : 17. Elo 2015 19:37 BST
The EMG2015 Euroopan suurin juutalaisten urheilutapahtuma 5.8.2015
The EMG2015 Euroopan suurin juutalaisten urheilutapahtuma 5.8.2015

EMG2015 BERLIN

Euroopan suurin juutalaisten urheilutilaisuus EMG2015 on 27.7.-5.8.2015 Berliinissä. Tapahtuman nimi on 'the 14th European Maccabi Games' ja siinä on 20 urheilulajia, joista yksi on bridge.  Urheilutilaisuus pidetään vuoden 1936  Berliinin olympiastadionilla eli paikassa, johon juutalaisilla ei ollut pääsyä 70 vuotta sitten Hitlerin johtaessa Saksaa. Huippu bridgen pelaaja Sabine Auken on Maccabi kisojen bridgeturnauksen johtaja

Lisätiedot tilaisuudesta löytyvät netistä http://www.emg2015.de/en/european-maccabi-games/emg2015/emg2015-berlin-2/.

Viimeksi päivitetty : 17. Elo 2015 19:38 BST
Skandaali Italian mestaruuskisoissa 15.6.2015
Skandaali Italian mestaruuskisoissa 15.6.2015

Syyte huijauksesta Italian mestaruuskisoissa 15.6.2015

Italian urheilutuomioistuin antoi tuomionsa siviilikanteessa, jossa bridgen maailman ykköspari Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes (kuvassa) oli haastettu huijauksesta. Pari puolusti 6H sitoumukseen kolme pietiä, kun toisessa pöydässä tulos oli 5H tasan kotiin. Syytteen mukaan he olivat saaneet laitonta informaatiota. Tuomioistuin totesi, että vaikka Nunes puolusti epänormaalilla tavalla ja vaikka oudon pelitavan totesivat useat tunnetut huippupelaajat (Carlo Totaro, Dano De Falco, Lorenzo Lauria ja Benito Garozzo), tuomioistuin katsoi, että sellainen pelitapa oli tunnettua psykologiasta 'ajatuskatkona' (blackout, cognitive closures), eikä se todista laittomasta informaatiosta.

Suuri kysymys jää tuomion jälkeen: voiko blackoutilla selittää epätavallisen pelitavan ja peittää huijauksen? Tuomiosta on 5 päivän valitusoikeus.

Viimeksi päivitetty : 21. Kesä 2015 17:38 BST
Kansainvälinen tähti voitti Midsummer Bridgen 5.6.2015
Kansainvälinen tähti voitti Midsummer Bridgen 5.6.2015
   Latvian Maija Romanovska voitti yhdessä partnerinsa Janis Ilzins:n kanssa
Salossa pelatun Midsummer Bridgen imp-parikilpailun. Romanovska on rankattu
WBF:n sivuilla maailman viidenneksi parhaaksi mixed-pelaajaksi ja on edustanut
sekä Latviaa että Venäjää kansainvälisissä turnauksissa. Hänen paras saavutuksensa
on vuodelta 2005, jolloin hän voitti pronssia avoimissa EM-kisoissa mixedissä.  
Viimeksi päivitetty : 28. Kesä 2015 09:44 BST
Sponsori määrää ohjelman 2015
Sponsori määrää ohjelman 2015

Sponsori määrää useiden huippupelaajien ohjelman

Mailman mestarit Lotan Fisher and Ron Schwartz, yksi mailman johtavia pareja, eivät edusta Israelia seuraavissa MM-kisoissa, Bermuda Bowl:ssa Chennaissa, Intiassa, koska sponsori haluaa heidän pelaavan toista kisaa. Sponsori Vitas Vainikonis (bisnesmies) Liettuasta maksaa pelaajilleen palkan, yrittää muodostaa uuden huippujoukkueen ja haluaa parin pelaavan Transnationals-turnauksen, joka pelataan samaan aikaan MM-kisojen kanssa.

Samanlaisia ongelmia on muillakin huipuilla, esim Italian mestarijoukkueen Lavazzan pelaajilla. Italian kolme suurinta sponsoria ovat Maria Teresa Lavazza (kahvibisnes), Francesco Angelini (lääkebisnes) ja Romain Zaleski (investointibisnes), mutta he eivät tule toimeen keskenään. Fisher-Schwartz haluua lyöttäytyä yhteen Lauria-Versace:n kanssa, joskin jälkimmäisillä on sopimus sponsorinsa Angelinin kanssa aiheuttaen rajoituksia joukkueisiin. USA:n national sarjassa israelilaisparin sponsori tulee olemaan Jimmy Cayne (osakebisnes) joukkueella Cayne-Seamon, Lauria-Versace ja Fisher-Schwartz.  

42. MM-kisat ja 10. World Transnational Open Teams Championship pelataan samanaikaisesti Intian Chennaissa, syys-lokakuussa 2015Fisher-Schwartz:n menestystä on varjostanut huhu, että he huijaavat peleissään.

Viimeksi päivitetty : 16. Touko 2015 07:20 BST
Huijari-tohtorien tapaus 29.7.2014...
Huijari-tohtorien tapaus 29.7.2014...

8.5.2015 Huijaritohtorit anoivat Kölnin Maaoikeutta purkamaan heidän kilpailukiellon Saksan Bridgeliiton kilpailuissa. Päätös asiassa annetaan tammikuussa 2016.

13.10.2014 WBF:n hallitus  diskvalifioi Saksan joukkueen ja sen pelaajat Balin MM-kisoista. Uusi seniorien mitalikolmikko on 1. USA, 2. Puola ja 3. Ranska. USA:n maailmanmestarit ovat Roger Bates, Garey Hayden, Mark Jacobus, Mike Passell ja Eddie Wold. Donna Compton oli ei-pelaava kapteeni.

29.7.2014 Saksan bridgeliitossa  DBV kuohuu. Poliittinen rintama haluaa kammeta sivuun DBV:n presidentin eli huijaritohtorien joukkuetoverin  Ulrich Wenningin, joka toimi Balilla Saksan joukkueenjohtajana.

22.7.2014 Saksan bridgeliitto vetäytyi 'tohtorien' tapauksesta eikä hae muutosta WBF:n päätökseen. Sen sijaan 'huijaritohtori' Entscho Wladow  katsoo olevansa syytön eikä hyväksy Appeal Comiteen päätöstä. Hän katsoo, että todistusaineistona käytettyä videomateriaalia oli manipuloitu eikä hänelle annettu riittävästi aikaa puolustautua. Hän aikoo jatkaa taistelua oman asianajajansa avustuksella.

16.7.2014 Saksan bridge-liitto ja 'huijaritohtorit' Dr. Michael Elinescu and Dr. Entscho Wladow jättivät vastalauseen WBF:n päätökselle heidän huijauksesta Balilla. WBF käsitteli vastalauseen 16.7.2014 'tuomioistuimessaan' WBF Appeal Court (Lausanne). Komitea totesi, että Saksan tohtoripari huijasi Balin MM-kisoissa ja WBF jakaa MM-mitalit uudestaan riisuen Saksalta kultamitalit.- Nyt on luultavaa, että tohtorit valittavat vielä  kansainväliseen urheilun vetoomustuomioistuimeen CAS (the Court of Arbitration of Sport in Lausanne, Switzerland). 

29.9.2013 Saksan seniorien 'tohtorit' huijasivat seniorien MM-kisoissa Balilla, mutta jäivät siitä kiinni. WBF tutki tapauksen tarkasti ja diskasi tohtorit.

Viimeksi päivitetty : 16. Touko 2015 07:25 BST
Lavazza Italian mestari 3.5.2015
Lavazza Italian mestari 3.5.2015

Italian mestaruuden v. 2015 voitti Lavazzan joukkue, jossa pelasivat Agustin Madala, Norberto Bocchi, Alejandro Bianchedi, Giorgio Duboin, Massimiliano Di Franco ja Gabriele Zanazi. Hopeatilalle jäi Lavazzan pahin kilpailija Angelini, jossa pelasivat Lauria, Versace, Sementa, Tokay, Giubilo ja Cima. Jokohan joukkuuet voidaan yhdistää Italian maajoukkueeksi? Lavazzan joukkueen kapteeni ja sponsori on kuvassa oleva Maria Teresa Lavazza. Joukkue voitti Italian mestaruuden myös viime vuonna.

Italian Bridge Litto on 17.6.2015 kutsunut vuoden 2016 maajoukkueeseensa kaksi paria: Versace-Lauria ja Mandala-Bocchi. Heidän tulee vahvistaa osallistumisensa heinäkuuhun 2015 mennessä.

Lavazza on Italian suosituin kahviyritys.

Viimeksi päivitetty : 18. Kesä 2015 07:56 BST
New York Times lopetti 30.4.2015

The New York Times lopetti bridge-palstan ylläpidon 30.4.2015. NY piti bridge-palstaa 80 vuoden ajan. Kustannuspaineet pakottivat lehden tähän toimenpiteeseen. Helsingin Sanomat teki saman tempun muutama vuosi sitten.

Viimeksi päivitetty : 6. Touko 2015 18:13 BST
Seniorien maajoukkue 2015
Seniorien maajoukkue 2015

Seniorien maajoukkue löytynee tästä kuvasta, jossa Tuula Honkavuori ja Pirjo Juuri-Oja viettivät yhteistä 150-vuotis juhlaa. Herrat Teneriffan bankettipöydässä ovat Seppo Castren, Erkki Juuri-Oja, Matti Sihvola ja Raimo Honkavuori. Joukkue lähtee kesällä Tromsaan avoimiin EM-kisoihin.

Viimeksi päivitetty : 2. Huhti 2015 12:10 BST
Teneriffan welcome-kilpailun voittajat 22.3.2015
Teneriffan welcome-kilpailun voittajat 22.3.2015

Konkaripari Seppo Castren-Matti Sihvola voitti Teneriffan welcome-kilpailun 2015. Marginaalia seuraavaan pariin oli vain yksi piste, mutta Matin mukaan oli turha revitellä enempää näin avauskilpailussa.

Viimeksi päivitetty : 30. Maalis 2015 13:08 BST
Spelmannien kevätkisan voittaja Parviainen 1.3.2015
Spelmannien kevätkisan voittaja Parviainen 1.3.2015

Tuusulan Onnelassa 24 pelaajaa (lähes kaikki olivat senioreita) osallistui Spelmannien perinteelliseen kevätkisaan ja sen totalisaattoriin.

 

Parhaiten itse pelissä menestyivät:

1. Osmo Parviainen                   527 pistettä

2. Matti Sihvola                         514

2. Markku Pekkinen                   514

4. Arto Keloharju                       503

5. Sakari Stubb                         497

6. Olavi Kivipensas                    492

7. Pasi Kuokkanen                     487

8. Raimo Honkavuori                486

9. Jaakko Elokorpi                     471

 

10. Klaus Harjunen                    469

 

Voittajahevosen osti Matti Sihvola.
Viimeksi päivitetty : 30. Maalis 2015 13:09 BST
Mestarien systeemin kehittely 2015
Mestarien systeemin kehittely 2015

Systeemin sopiminen

Lavazza Team osallistui US Nationals mestaruuskilpailuihin 2014 joukkueella  Maria Teresa Lavazza, Norberto Bocchi, Agustin Madala, Alejandro Bianchedi, Guido Ferraro ja Giorgino Duboin (kuvassa). Ennen kilpailun alkua valitettavasti  Ferraro kuoli ja joukkueen oli löydettävä sopiva täydennysmies. Sellaiseksi valittiin Mahmood Zia. Joukkue sopi, että Zian partnerina pelaa Duboin. He aloittivat systeemin rakentamisen, joka oli kompromissi Zian luonnollisesta ja Duboinin keinotekoisesta järjestelmästä.

Systeemin luomisessa oli  7 vaihetta:

Vaihe 1: he keskustelivat paljon puhelimessa ja Skypen avulla

Vaihe 2: perussysteemi luonnollinen, 5 kortin ylävärit ja 15-17 sangi

Vaihe 3: e-mail keskustelussa käytiin läpi kummankin käyttämät konventiot

Vaihe 4: sovittiin pelattavaksi  Gazzilli-natural, 2C on GF ja 2D on 18-19 balanced.

Vaihe 5: kilpailevat sarjat sovittiin pidettäväksi yksinkertaisina

Vaihe 6: puolustuksessa jokaisella kortilla on oma merkitys, attitude signaalit

Vaihe 7: pelityyli aggressiivinen epätasaisilla käsillä, rauhallinen tasaisilla käsillä, erilaiset ehkäisyt eri vyöhykkeissä, aggressiiviset välitarjoukset 1-tasolla ja konstruktiiviset 2-tasolla. Enimmäkseen tuplaus on ilmaisu.

Lopulta herrojen systeemi on 100-sivuinen paketti  paperia. Tällä systeemillä he ovat menestyneet toistaiseksi hyvin, mutta systeemin trimmaus jatkuu BBO:ssa.

Viimeksi päivitetty : 14. Helmi 2015 20:29 GMT
Angelini voitti 14.12.2014
Angelini voitti 14.12.2014 Laurian Angelini voitti jo kolmannen kerran peräkkäin Italian miesten mestaruuden (Lauria, Versace, Sementa, Angelini, Cima, Giubilo ja Bowe). Vastustajana oli Norberto Bocchin Lavazza (Bocchi, Duboin, Bessis, Madala, Vinci ja Hugony) lukemin 183-115. Nähtäväksi jää, sulaako jää näiden joukkueiden väliltä ennen seuraavia maajoukkuevalintoja.
Viimeksi päivitetty : 15. Helmi 2015 08:14 GMT
Koistinen voitti Eilatissa 2014
Koistinen voitti Eilatissa 2014 Kauko Koistinen-Gilboa Uri voitti Israelin Eilatissa järjestetyn kansainvälisen pääparikilpailun marraskuussa 2014. Koistinen osallistui viikon mittaiseen turnaukseen kutsuttuna vierailijana. Hän on ollut kutsuttuna jo useina vuosina.
Viimeksi päivitetty : 27. Marras 2014 09:24 GMT
Madeira 2014 joukkuekisan voittaja Das Autobahn
Madeira 2014 joukkuekisan voittaja Das Autobahn Madeiran kisat ovat vuosi vuodelta kasvaneet. Parikilpailuun vuonna 2014 osallistui 155 paria ja joukkuekisaan 68 joukkuetta. Joukkueturnauksessa voittajaksi ylsi saksalaisryhmä Das Autobahn. Kauko Koistisen joukkue  Goldberg oli kahdeksas ja Pasi Kuokkasen 'Top of Nothing':in loppusijoitus oli 24, joukkuetovereinaan Eeva Parviainen ja Marjukka Raines.
Viimeksi päivitetty : 13. Marras 2014 07:57 GMT
Avoimet MM-kisat 2014 fiasco
Avoimet MM-kisat 2014 fiasco Tämän vuoden MM-kisat  olivat avoimet eli transnational, joihin kaikki bridgen pelaajat voivat osallistua. Mutta tämän vuoden MM-kisojen 'The 14th Red Bull World Bridge Series' järjestelyt olivat fiasco! Ne pelattiin Kiinan Sanyassa lokakuussa 11-25.10.2014. Sanya on luxus saari, jossa on vain kolme hotellia. Ruoka ja hotellit olivat liian kalliit tavalliselle bridgen pelaajalle, paikka oli liian kaukana, lentoyhteydet olivat huonot, eivätkä internet-yhteydet toimineet. Avoimen luokan joukkueiden määrä oli vain 120, kun aiemmin (esim. Lillessä) määrä on ollut noin 400. Kisojen sponsorina oli kiinalainen Red Bull, mutta sen vaikutus hintoihin ja kilpailumaksuihin oli olematon. Pelaamaan saattoivat tulla vain ne, joilla oli oma rikas sponsori. Joukkuekilpailun karsintavaiheessa pelattiin vain 7 jakoa kussakin ottelussa. Siitä syystä jatkoon pääsy oli 'arvontaa'. Voimakasta kritiikkiä näitä kisoja kohtaan esittivät Italian maajoukkuepelaajat Alfredo Versace ja Norberto Bocchi.

Kuvassa Alfredo Versace, viisinkertainen maailmanmestari ja bridge ammattilainen.
Viimeksi päivitetty : 3. Marras 2014 13:35 GMT
MM 2014 Mixed Teams voittajat 26.10.2014
MM 2014 Mixed Teams voittajat 26.10.2014Marion Michielsen-Zia Mahmood, Sabine Auken-Roy Welland and Anita Sinclair-Nafiz Zorlu voittivat vuoden 2014 avoimen maailman mestaruuden mixed joukkuekisassa. 

Kisat pidettiin Kiinassa Sanyassa lokakuussa 2014. Kilpailujen nimi oli 'The 14th Red Bull World Bridge Series in Sanya, China'. Parikilpailussa MM avoimen mestaruuden vei Israelin pari Inon Liran ja Udi Friedlander, avoimen joukkue MM:n eli Rosenblum maljan voitti Puolan joukkue Team Mazurkiewicz (Krzysztof Jassem, Stanislaw Golebiowski, Piotr Gawrys, Michal Klukowski, Wlodzimierz Starkowski,  Marcin Mazurkiewicz).

Seniorien avoimen maailmanmestaruuden (the Rand Cup) voitti Eddy M F Manoppo and Henky Lasut Indonesiasta. Seniorien mitalikolmikko kokonaisuudessaan oli

Gold : Henky Lasut, Eddy M F Manoppo (Indonesia)
Silver : Hemant Lall, Reese Milner (USA)
Bronze :Apolinary Kowalski, Jacek Romanski (Poland)
Viimeksi päivitetty : 2. Marras 2014 14:52 GMT
Italian MM-joukkue Blue Team hajosi 6.10.2014
Italian MM-joukkue Blue Team hajosi 6.10.2014 Italia voitti Bermuda Bowlin Balilla 2013. Joukkue voitti MM:n jo 15. kerran (Norberto Bocchi, Lorenzo Lauria, Agustin Madala, Alfredo Versace, Giorgio Duboin, Antonio Sementa). Voiton jälkeen kuitenkin näille ammattilaisille kohdistettiin Italian lehdistössä ja netissä sellaisia arvosteluja ja valituksia heidän käytöksestään, että joukkueen kolme tähteä Norberto Bocchi, Giorgio Duboin and Agustin Madala ilmoittivat FIGB:lle, etteivät ole enää käytettävissä Italian maajoukkueessa. - Nyt vetäytyneet Lavazzan pelaajat eivät kuuluneet Italian 'epäonnistuneeseen' Opatijan joukkueeseen 2014, jossa Italia ei selviytynyt ensi vuoden MM-kisoihin. Mutta Lavazzakaan ei menestynyt syyskuussa pidetyissä Italian kerhomestaruuskisoissa. Niissä voiton vei Francesco Angelini (Lorenzo Lauria, Antonio Sementa, Alfredo Versace eli loput Italian maajoukkueesta.). Italia valitsee maajoukkueen joukkuekarsintana, jolloin maajoukkuetta ei valita yhdistämällä Lavazzan ja Angelinin parhaat voimat. Onko tämä joukkueen uusi valintamenettely aiheuttanut eripuran maajoukkueen sisälle?
Viimeksi päivitetty : 21. Loka 2014 15:44 BST
Jurmalan voittajat 15.8.2014
Jurmalan voittajat 15.8.2014 Latvian Jurmalassa kutsukilpailun elokuussa 2014 voitti joukkue Finland, jossa pelasivat Kauko Koistisen johdolla seniorit Seppo Niemi, Lasse Utter ja Osmo Parviainen.
Viimeksi päivitetty : 21. Elo 2014 06:59 BST
Jonna Kaminen Hanko cupin voittaja 2014
Jonna Kaminen Hanko cupin voittaja 2014 Jonna Kaminen voitti kaksipäiväisen Hanko Cupin, johon osallistui 91 pelaajaa. Kukin sai pelata usean partnerin kanssa eri osakilpailuissa. Jonna onnistui valitsemaan partnerinsa hienosti, koska hän voitti kisan 62,3 % tuloksella.
Viimeksi päivitetty : 24. Heinä 2014 20:31 BST
Englanti seniori EM 2014
Englanti seniori EM 2014
Opatijan EM-kisoissa Suomen seniorit jäivät B-finaaliin ja olivat siellä sijalla 4/14.

A-finaalin Senioriluokan parhaat 2014 olivat: 1. Englanti  (kuvassa), 2. Ruotsi ja 3. Puola. Englannin joukkueessa pelasivat Paul Hackett, Gunnar Hallberg, John Holland, David Mossop, David Price, Colin Simpson & Simon Cochemé NPC. Paul Hackettin pojat pelasivat Englannin avoimessa joukkueessa ja voittivat pronssimitalit.
Viimeksi päivitetty : 6. Heinä 2014 16:19 BST
Israel EM 2014

EM-kisoissa 2014 Opatijassa voiton vei Israel. Kuusi parasta pääsevät ensi vuoden MM-kisoihin Intian Chennaihin.  Yksikään pohjoismaista ei sinne päässyt.

Final Rankings

Rank Team VPs
1 ISRAEL 214.80
2 MONACO 213.29
3 ENGLAND 209.65
4 POLAND 200.63
5 BULGARIA 198.85
6 GERMANY 198.22
Viimeksi päivitetty : 1. Heinä 2014 19:50 BST
Vahur Kurig - Jyri Aava 2014
Vahur Kurig - Jyri Aava 2014 Midsummer bridge 2014 järjestettiin Tuusulan Onnelassa 6-8.6.2014. Imp-parikilpailuun osallistui 30 paria. Voiton vei virolainen pari Vahur Kurig - Jyri Aava.  Kurig-Aava eivät vielä kuulu bridgen senioreihin, mutta senioreihin he kuuluvat toisessa harrastuksessaan koripallossa.
Viimeksi päivitetty : 9. Kesä 2014 13:51 BST
Huijaritohtorien tapaus 25.5.2014
Huijaritohtorien tapaus 25.5.2014

Dr. Michael Elinescu (kuvassa, yleislääkäri) ja Dr. Entscho Wladow (gynekologi) jatkavat vakuutteluaan, etteivät huijanneet seniorien MM-kisoissa  Balilla 2013. Heille on WBF määrännyt elinikäisen kilpailukiellon, Saksan bridgeliitto on määrännyt heidät väliaikaiseen kilpailukieltoon, eikä Kölnin maaoikeus vapauttanut heitä näistä sanktioista. Nyt jätettyään valituksen WBF:lle heidän on saatava vastaus valitukseensa 90 päivän kuluessa. Mikäli WBF ei vapauta heitä rangaistuksista, he tullevat valittamaan asiassa vielä kansainväliseen urheilun vetoomustuomioistuimeen CAS (the Court of Arbitration of Sport in Lausanne, Switzerland). 

Huijaus tapahtui yskimällä, joka kertoi käden singelit ja lähtökorttitoiveen. Lisäksi heitä epäillään laittomasta tietojen siirrosta brikkojen ja brikka-alustan käsittelyn avulla.

USA:n seniorijoukkueen kapteeni Donna Compton on avannut tapauksesta verkkosivut http://playbetterbridge.com/GermanCheatingScandal.html.

Viimeksi päivitetty : 29. Touko 2014 15:59 BST
Saksalta raportti huijauksesta 6.5.2014
Saksalta raportti huijauksesta 6.5.2014 Saksan bridgeliitto DBV ja tuomitut 'tohtorit' Dr. Michael Elinescu and Dr. Entscho Wladow (kuvassa) jättivät 15.4.2014 vastalauseensa (Appeal) WBF:lle koskien seniorien MM-kilpailua Balilla 2013 ja Saksan kultamitalin hylkäystä 22.3.2014 tohtorien yskimis-merkinantojen vuoksi. Wladow perusteli yskimistään astmalla ja pelisalin huonolla ilmastoinnilla.  Saksan bridge-liitto määräsi jo 7.4.2014 'tohtorit' sekä kansalliseen että kansainväliseen väliaikaiseen kilpailukieltoon (yksin tai parina), kunnes WBF ratkaisee asian. Tohtorit valittivat kilpailukiellostaan myös Kölnin Maaoikeuteen, joka hylkäsi valituksen 2.5.2014.

Saksa asetti riippumattoman komitean tutkimaan 'tohtorien' pelien jaot ja pelaamisesta otetut videot. Komitean muodostivat viisi tunnettua saksalaista huippupelaajaa (Christian Schwerdt, Jörg Fritsche, Michael Gromöller, Wolf Stahl, Peter Jokisch), jotka aineiston nähtyään olivat 100 % varmoja, että laitonta tietoa liikkui tohtorien välillä. Komitean raportti julkaistiin 6.5.2014. Sen perusteella ja siltä osin myös DBV luopui valituksestaan WBF:lle.

Mikäli WBF ei hyväksy muiltakaan osilta vastalausetta, prosessi jatkunee vetoomuksella seuraavassa orgaanissa  Court of Arbitration'ssa (Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS) Lausannessa Sveitsissä.

Mikäli saksalaiset maailmanmestarit todellakin huijasivat yskimällä, se on erittäin vakava rikkomus ja on omiaan vaarantamaan bridgen tulevaisuuden ja aseman älypelinä.
Viimeksi päivitetty : 16. Touko 2014 15:54 BST
Olli Mannille kultainen urheilun ansioristi 2014
Olli Mannille kultainen urheilun ansioristi 2014

Olli A. Mannille Suomen Liikunnan ja Urheilun ansioristi kultaisena

SBL:n kunniapuheenjohtajalle Olli A. Mannille myönnettiin liiton kevätkokouksessa opetus- ja kulttuuriministeriön korkea-arvoinen ansiomerkki. Suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille jaettava tunnustus on Suomen Liikunnan ja Urheilun ansioristi kultaisena (ARK). Se voidaan myöntää erityisen suurista ansioista valtakunnallisen liikuntatoiminnan hyväksi tehdystä työstä.

Viimeksi päivitetty : 9. Touko 2014 14:02 BST
Fuskaus-skandaali 2014
Fuskaus-skandaali 2014Edellisissä Balin MM-kisoissa 2013 koettiin skandaali. Seniorien maailmanmestaruuden voitti Saksan joukkue, jossa pelasivat  Dr. Michael Elinescu and Dr. Entscho Wladow. He kuvasivat kätensä lyhyydet yskimällä (yksi yskäisy risti lyhyt, 2 yskäisyä ruutu lyhyt,..., 5 yskäisyä 2 lyhyttä,...). Myös lähtökorttitoivomus esitettiin yskimällä.

Balin kisoissa vastustajana olleen USA2:n pelaaja huomasi yskimisen ja pelin korrelaation, ja videokuvaus sen todisti. WBF tuomitsi Dallasissa 22.3.2014 nämä pelaajat elin-ikäiseen turnauskieltoon. Saksa menetti seniorien MM-kultamitalit. Saksa vastusti syytettä vetoamalla Balin pelitilojen huonoon ilmastointiin, joka aiheutti yskimisen.

WBF:n tutkintakomitean raportti tapauksesta on luettavissa 'Senioritoimintaosasta'.
Viimeksi päivitetty : 6. Huhti 2014 08:00 BST
Tulevaisuuden lupaukset Teneriffalla 2014
Tulevaisuuden lupaukset Teneriffalla 2014 Teneriffan kilpailuihin osallistuivat myös 'nuorisoa' edustavat Hannu Lahtela, Jonna Kaminen ja Kirsi Virtanen. Jonna ja Hannu menestyivät pääparikilpailussa hyvin sijoittuen jaetulle kahdeksannelle tilalle 50 parin kilpailussa. Seniorivuosiin on vielä pitkä matka, joten voittoja voidaan odottaa tulevina vuosina. Kuvassa vasemmalta Hannu, Jonna ja Kirsi. 
Viimeksi päivitetty : 1. Huhti 2014 14:38 BST
Mauri Maunula 92 v!
Mauri Maunula 92 v! Mauri Maunula (92) oli seniorien SM-kisojen vanhin osanottaja 2014. Hän pelasi poikansa Risto Maunulan (60) kanssa ja Risto oli puolestaan kisojen nuorin osanottaja. Maurilla on vielä matkaa arkkiatri Arvo Ylpön saavutukseen, hän kun pelasi Skruuvia yli 100 vuotiaana. Mauri on bridgen senioritoiminnassa hyvin ansioitunut, sillä hän on toiminut jo useita vuosia Helsingin Kampin senioribridgen vetäjänä.   
Viimeksi päivitetty : 1. Huhti 2014 14:28 BST
Italia maailmanmestari 2013
Italia maailmanmestari 2013
Italia voitti 15. maailmanmestaruutensa, Bermuda Bowlin, nyt joukkueella Norberto Bocchi, Lorenzo Lauria, Agustin Madala, Alfredo Versace, Giorgio Duboin, Antonio Sementa, Gianni Medugno npc, Giuseppe Failla coach.

Loppuottelussa Italia voitti Monacon, jossa pelasivat Fulvio Fantoni, Geir Helgemo, Tor Helness, Franck Multon, Claudio Nunes, Pierre Zimmermann, Jean Charles Allavena npc, Krzysztof Martens coach.

Pronssille jäi Puola joukkueella Cesary Balicki, Krzysztof Buras, Krzysztof Jassem, Marcin Mazurkiewicz, Grzegorz Narkiewicz, Adam Zmudzinski, Piotr Walczak npc, Marek Wojcicki.
Viimeksi päivitetty : 16. Loka 2013 11:34 BST
Saksa d'Orsi Senior Trophyn voittajat 2013
Saksa d'Orsi Senior Trophyn voittajat 2013
Seniorien maailmanmestarit 2013

Saksa voitti seniorien maailmanmestaruuuden joukkueella Michael Elinescu, Ulrich Kratz, Reiner Marsal, Bernhard Sträter, Ulrich Wenning, Entscho Wladow, Kareen Schroeder npc, Karin Wenning coach.

d’Orsi Senior Trophyn jännittävässä finaalissa Saksan vastustajina olivat hopeamitalistit USA2’n  Roger Bates, Garey Hayden, Marc Jacobus, Carolyn Lynch, Mike Passell, Eddie Wold, Donna Compton npc.

Pronssille ylsivät Puolan Julian Klukowski, Apolinary Kowalski, Krzysztof Lasocki, Victor Markowicz, Jacek Romanski, Jerzy Russyan, Wlodzimierz Wala npc, Andrzej Biernacki coach voitettuaan Ranskan.

MM-kisat pidettiin Balilla Indonesiassa.
Viimeksi päivitetty : 16. Loka 2013 11:36 BST
Irmeli Salonen Pulan kakkonen 2013
Irmeli Salonen Pulan kakkonen 2013
Seniori Irmeli Salosen joukkue 'Irmeli' sijouttui Kroatian Pulan kansainvälisessä turnauksessa 2013 toiseksi 70 joukkueen kilpailussa. Hänen johtamansa ja sponsoroimansa joukkue 'Irmeli' koostui lähinnä puolalaisista pelaajista. Pulan turnaukseen osallistui viisi suomalaista pelaajaa.
Viimeksi päivitetty : 24. Syys 2013 15:45 BST
Benito Garozzo EM joukkuehopeaa 2013
Benito Garozzo EM joukkuehopeaa 2013 Italialainen bridge legenda Benito Garozzo voitti EM joukkuehopeaa Ostendessa 2013. Hän täyttää syyskuussa 86 vuotta, mutta on edelleen huippupelaaja. Hän on voittanut 19 maailman ja Euroopan mestaruutta pelatessaan Italian maajoukkueessa. Hän on kehittänyt Blue Club ja Super Precision tarjoussysteemit, ja lisäksi hallitsee ja pelaa 10 eri systeemiä.

Tämän vuoden Oostenden avoimissa EM kisoissa hänen joukkueensa Breno voitti avoimen luokan EM-hopeaa hävittyään niukasti puolalaisille voittajille (Mazurkiewiczin joukkue). Breno-joukkueessa pelasivat Mario D’Avossa, Benito Garozzo, Riccardo Intonti, Massimo Lanzarotti, Andrea Manno & Romain Zaleski.
Viimeksi päivitetty : 4. Heinä 2013 07:33 BST
Ostend avoin EM parimestaruus 2013
Ostend avoin EM parimestaruus 2013 Avoimen Euroopan mestaruuden 2013 vei saksalais-amerikkalainen pari Sabine Auken-Roy Welland. Toiseksi jäi bridgejulkkis USA:n Zia Mahmood partnerinaan hollantilainen Jan Jansma. Pronssimitalit sai norjalaispari Nils Kare Kvangraven-Terje Lie.

Kilpailut pelattiin Belgian Ostendessa, mutta niitä voitiin seurata BBO:n suorissa lähetyksissä useista pöydistä samanaikaisesti.

Sabine Aukenille Euroopan mestaruus oli jo viides.
Viimeksi päivitetty : 2. Heinä 2013 07:21 BST
Ruotsi seniorien Euroopan mestari 2013
Ruotsi seniorien Euroopan mestari 2013 Ruotsalainen joukkue Lavec voitti seniorien avoimen Euroopan mestaruuden Belgian Ostendesssa 24.6.2013. Joukkueen kokoonpano oli: Peter Billgren, Björn Sanzen, Mats Pettersson, ja Sven-Olov Flodqvist. Joukkueen kapteenina toimi Teneriffan kisojen Skandinavian koordinaattori Mats Pettersson.

Loppuottelussa Ruotsin Lavec voitti tanskalaisen Hansenin numeroin 114-47.

Suomesta ei valitettavasti löytynyt joukkuetta seniorien EM-turnaukseen.

Avoimen luokan Euroopan mestaruuden voitti Puola joukkueella Marcin Mazurkiewicz, Krzysztof Jassem, Jakub Wojcieszek, Pawel Jassem, Piotr Gawrys and Piotr Tuszynski
Viimeksi päivitetty : 26. Kesä 2013 13:32 BST
Seppo Niemi - PM-pronssia 2013
Seppo Niemi - PM-pronssia 2013 Seniori Seppo Niemi edusti kunniakkaasti Suomea avoimissa PM-kisoissa Islannissa. Suomen joukkue Seppo Niemi-Kauko Koistinen-Juho Granström- Kari Patana saavutti pronssia.

Koistisen johtama joukkue pelasi tasaisesti voittaen kuusi ottelua ja häviten neljä. Viimeisellä kierroksella Suomi pelasi Islantia vastaan, jonka piti välttää iso tappio varmistaakseen kotikisojen voittonsa. Suomen puolestaan piti myös välttää iso tappio varmistaakseen pronssimitalinsa.

Värikkään ottelun jälkeen Suomi oli parempi lukemin 10,91 - 9,09 (PM-kilpailuissa oli käytössä WBF:n uusi desimaalinen ottelupisteskaala, jossa jokainen IMP vaikuttaa lopputulokseen).

Kauko Koistisella on aikaisemmista PM-kisoista kultamitali (2007) ja pronssimitali (2009). Muille pelaajille saavutettu pronssi on ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali.

Lopputulokset:
Islanti 137,10
Tanska 129,17
Suomi 108,07
Norja 95,50
Ruotsi 74,29
Färsaaret 55,87

Viimeksi päivitetty : 29. Touko 2013 12:38 BST
Jukka Kytömaa - uusi suurmestari 2013
Jukka Kytömaa - uusi suurmestari 2013 Jukka Kytömaa saavutti 300 mestaripisteen rajan tämän vuoden alkupuolella. Näin hän on saavuttanut 'Suurmestarin' arvon. Jukka on jo vuosia kuulunut bridge-senioreihin.

Jukka Kytömaa on Tapiolan Trikin kilpailutoimen johtaja. Hän on toiminut aktiivisena Trikin toimitsijana, kilpailunjohtajana ja hallituksen jäsenenä, jo lähes 40 vuotta. Trikki on koko tuon ajan toiminut Tapiolan - Otaniemen alueella. Tällä hetkellä Trikin maanantai-iltojen pelipaikkana on ravintola Wihtori Tapiolassa. Sen lisäksi Trikki pelaa myös perjantaisin, mutta silloin Bridge Areenalla. Toivotaan Jukalle runsaasti hauskoja pelivuosia ja pelin johtamista myös jatkossa.
Viimeksi päivitetty : 27. Touko 2013 20:32 BST
Arle-Berglund- Teneriffan 2013 pronssimitalisit
Arle-Berglund- Teneriffan 2013 pronssimitalisit Agneta ja Martin aloittivat nelipäiväisen parikilpailun vahvasti ollen kolme päivää ykkösinä. Neljäntenä päivänä ruotsalaiet ajoivat ohi. Lopulta Arle-Berglund päätyi kolmanneksi, mikä on hieno saavutus, sillä kilpailijoiden joukossa oli kansallisia mestareita ja jopa pari ammattilaista.

P.S. Osiossa Senioritoiminta-Teneriffa 2013  on raportti Puerto de la Cruzin bridgeviikosta.

https://www.bridgewebs.com/viskinseniorisivut/Teneriffa%202013.pdf
Viimeksi päivitetty : 26. Maalis 2013 19:41 GMT
Teneriffan 2013 Farewell voittajat Kelhä-Hallquist
Teneriffan 2013 Farewell voittajat Kelhä-Hallquist Farewell kilpailuun osallistuu usein ei-vakio pareja. Fabritius halusi pelata kauniin ruotsalaisen brunetin kanssa, joten Kelhälle jäi sitten brunetin kalju aviomies, Sven-Erik Hallquist. Hallquistit olivat kotoisin keski-Ruotsin Östersundin pikku kaupungista. Mutta bridge-läksyt oli luettu hyvin. Sven-Erikin ja Väiskin yhteistyö oli menestyksekästä ja se palkittiin kilpailun ykköspalkinnolla, rahalla ja plaketilla.P.S. Osiossa Senioritoiminta-Teneriffa 2013  on raportti Puerto de la Cruzin bridgeviikosta.

https://www.bridgewebs.com/viskinseniorisivut/Teneriffa%202013.pdf
Viimeksi päivitetty : 26. Maalis 2013 19:42 GMT
Spelmannien mestari 2013 Klaus Harjunen
Spelmannien mestari 2013 Klaus Harjunen Spelmannien mestaruus ratkottiin kevätturnauksessa Tuusulan Onnelassa 1-3.3.2013. Mestaruuden voitti Klaus Harjunen, toinen oli Markku Kanerva ja kolmas Väinö Kelhä. Klaus Harjunen voitti myös viime vuoden talviturnauksen mestaruuden. Oltermanni Jaakko Elokorpi oli kutsunut kilpailuun 24 kokenutta pelaajaa, ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki olivat senioreja. Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät osiosta 'Tulokset'.

Turnauksessa ratkottiin kolme eri voittajaa:
1) henkilökohtaisen kilpailun voittaja oli Klaus Harjunen,
2) pudotuskilpailun voittaja oli Risto Rossi.
3) huutokaupan eli totalisaattorin voittaja oli Joakim Fabritius.

Pudotuskilpailussa joka toisella kierroksella pudotetaan kaksi kierrosten huonointa pelaajaa. Viimeiseksi hengissä sinnitellyt voittaja saa muhkean palkinnon.

Rahakkain kilpailu käydään huutokaupassa eli 'totossa'. Jokainen pelaaja on ostettavissa huutokaupalla  'hevoseksi' ja voittaja hevosen omistaja saa erittäin muhkean rahapalkinnon (3000 €). Harjusen oli ostanut Joakim Fabritius. Toisen hevosen eli Markku Kanervan oli ostanut Raimo Honkavuori.
Viimeksi päivitetty : 10. Maalis 2013 13:17 GMT
Joakim Fabritius- Huutokaupan voittaja 2013
Joakim Fabritius- Huutokaupan voittaja 2013 Privaattikerhon Spelmannien joka keväisen henkilökohtaisen mestaruusturnauksen tärkeä osa on huutokauppa. Jokainen 24:stä pelaajasta myydään huutokaupalla. Ostaja siis sijoittaa rahaa ostamaaansa 'hevoseen', kuten ravikilpailun totalisaattorissa. Hevoskilpailuna toimii bridgen hekilökohtainen peli.  'Voittajahevonen' oli tällä kertaa Klaus Harjunen, joka voitti Spelmannien henkilökohtaisen mestaruuden. Voittajahevosen ostaja Joakim Fabritius sai toto-potista 60% eli 3000 €.
Viimeksi päivitetty : 11. Maalis 2013 08:10 GMT
Pääkaupunkiseudun pelipaikat 2013
Pääkaupunkiseudun pelipaikat 2013 Pääkaupunkiseudulla on 22 säännöllistä pelitilaisuutta, joihin seniorit ovat tervetulleita. Tilaisuuksia on kaikkina arkipäivinä. SBL:n toimistosihteeri, senioritoimikunnan jäsen Virpi Gruenewaldt, on koonnut yksityiskohtaiset tiedot tilaisuuksien paikasta, ajasta, kilpailunjohtajasta sekä puhelinnumerot ao tilaisuuksiin.

Lista pelitilaisuuksista löytyy osiosta 'Senioritoiminta'- 'Kotimainen senioritoiminta'.
Viimeksi päivitetty : 7. Maalis 2013 13:27 GMT
Parviainen-Nokka IMP-SM mestari 2013
Parviainen-Nokka IMP-SM mestari 2013 Swiss IMPs -parimestaruus 2013 ratkottiin Kuopion Iso Valkeisessa 16.-17.2. Kilpailuun osallistui 29 paria, joiden mukana oli seniori Osmo Parviainen.  Kun viimeinenkin jako oli merkitty, voitiin Swiss Imp SM -voittajiksi julistaa muutaman vuoden tauon jälkeen Osmo Parviainen & Risto Nokka 235 pisteellä. Hopeat vei Mika Salomaa & Pekka Viitasalo 233 pistettä ja pronssit Lasse Utter & Ari Pöppönen 231 pisteellä.
Viimeksi päivitetty : 26. Helmi 2013 13:15 GMT
Seniorimestarit 2013 Tuula ja Raimo
Seniorimestarit 2013 Tuula ja Raimo Seniorien SM-parimestaruuden (60+) vuonna 2013 voitti pari Tuula ja Raimo Honkavuori. Mestaruuksia ja SM-mitaleita on tullut heille vuosien varrella niin paljon, etteivät he niiden tarkkaa lukua edes muista. Yhteensä heillä on erilaisia SM-mitaleja 57. Suuremman osan niistä on saanut Tuula, joka on menestynyt myös naisten luokissa.
Viimeksi päivitetty : 1. Kesä 2013 07:54 BST
Eilatin turnaus 2012
Eilatin turnaus 2012

Suomesta turnaukseen kutsuttiin vain Kauko Koistinen.

24.11.2012: Herbst Ila-Gilboa Uri-Koistinen Kauko -Yadlin Dor päätyi sijalle 12 Eilatin joukkuekilpailussa, johon osallistui 69 joukkuetta.

23.11.2012: Gilboa Uri - Koistinen Kauko nousivat kolmipäiväisessä parikilpailussa kokonaistuloksissa neljänneksi. Kilpailuun osallistui 330 paria. Kilpailut jatkuvat Israelin Eilatissa lauantain joukkuekilpailulla. 
20.11.2012: Kauko Koistinen päätyi tässä kaksipäiväisessä imp-kisassa sijalle 28/196. Tänään alkaa kolmipäiväinen parikilpailu.

Kilpailun nettisivut ja kaikki tulokset  http://www.bridgeredsea.com/.

Viimeksi päivitetty : 12. Helmi 2013 11:56 GMT
Spelmannien mestaruus 2012
Spelmannien mestaruus 2012 Spelmannit kokoontuivat jälleen Playa de Inglesiin ratkomaan Spelmannien 'kansainvälisen' mestaruuden. Kisaan oli kutsuttu vanhaan tapaan 12 senioria, mutta mestaruuden voitti kisan ainoa juniori Vesa Leskelä. Totalisaattorin voitti Joakim Fabritiuksen johtama konsortio. Kisan sponsorina toimi Seppo Castren.
Viimeksi päivitetty : 7. Helmi 2013 13:33 GMT
Seniori SM 2012 muutettiin epäviralliseksi
Seniori SM 2012 muutettiin epäviralliseksi

SBL:n Kilpailutoimikunta on omasta aloitteestaan käsitellyt lauantaina 10.11.2012 järjestetyn Senioreiden joukkuemestaruuskilpailun järjestelyjä ja toteaa, että kilpailu on järjestetty voimassa olevien SBL:n Kilpailumääräysten vastaisesti. SBL:n Suomenmestaruuskilpailujen säännöstön, joka on osa SBL:n Kilpailumääräyksiä,Senioreiden Suomen mestaruusjoukkuekilpailun järjestelyjä koskevan säännöstön kohdan 8.2. mukaan “Kilpailu pelataan kaksipäiväisenä ilman karsintaa kilpailukalenterin ilmoittamana ajankohtana. Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Jotta kilpailulla olisi SM-kilpailun arvo, on kilpailuun osallistuttava vähintään 4 joukkuetta. Kilpailussa on pelattava vähintään 70 jakoa. Kaikkien joukkueiden ei tarvitse kohdata toisiaan. Kilpailunjohtaja valitsee sopivimman kilpailumuodon.” Mestaruuden voitti joukkue Martin Arle, Johan Linden, Seppo Niemi ja Christer Englund.


Viimeksi päivitetty : 10. Helmi 2013 08:13 GMT
Seniorimitalistit 2012
Seniorimitalistit 2012 Vuoden 2012 seniorien joukkuekilpailuun ilmoittautui seitsemän joukkuetta, mukana runsaasti edellisten vuosien mestareita. Utterin joukkueen sairastumisen takia kuuden joukkueen kilpailu muutettiin yksipäiväiseksi, jolloin pelattavaksi jäi 60 jakoa. Vähäisen jakomäärän takia kilpailutoimikunta päätti, että kilpailussa jaetaan vain 'epävirallinen' mestaruus.

'Epävirallisen' mestaruuden voitti Arlen joukkue ja toiseksi tuli Uskalin joukkue. Pronssia kahmaisi Raimo Raunton johtama '40-luku'. Oheisessa kuvassa hopeamitalistit Uskali-Järvinen vastaan pronssimitalistit Meinander-Ylinen ratkaisevalla viidennellä kierroksella.

Kilpailutoimikunta mitätöi 15.11.2012 tämän kilpailun virallisen mestaruusstatuksen kilpailusääntöjen vastaisena (liian vähän jakoja ja vain yksipäiväinen).
Viimeksi päivitetty : 15. Marras 2012 18:00 GMT
Kauko Koistinen- Madeiran Hall of Fame 2012
Kauko Koistinen- Madeiran Hall of Fame 2012 Kauko Koistinen on jo vuosia osallistunut Madeiran kansainvälisiin bridgeturnauksiin. Hän on voittanut sen joukkuekilpailun vuonna 2011 joukkueella Connie. Joukkueessa pelasivat Connie Goldberg- Kauko Koistinen ja Jelena Alfejeva-Maris Matisons. Vuonna 2007 hän voitti Madeiran parikilpailun partnerinaan Clas Nyberg. Ansioidensa perusteella hänet on nimetty Madeira-bridgen kuuluisuuksien galleriaan. Hän osallistuu myös tämän vuoden 2012 Madeiran turnaukseen. (Reilu viisikymppinen Kauko ei kuulu vielä senioreihin.)
Viimeksi päivitetty : 11. Marras 2012 10:23 GMT
SM-parikilpailun 2012 pronssimitalistit
SM-parikilpailun 2012 pronssimitalistit SM-parikilpailun 2012 pronssimitalistit ovat seniorit Alpo Järvinen ja Pekka Uskali. He ovat aiemmin voittaneet useita Suomen mestaruuksia. Mestaruuden vei tällä kertaa toinen senioripari Linden-Arle. Kaikki tulokset löytyvät osiosta 'Tulokset'.
Viimeksi päivitetty : 31. Loka 2012 07:50 GMT
Veteraanien pronssimitalistit 2012 Armi ja Kari Koistinen
Veteraanien pronssimitalistit 2012 Armi ja Kari Koistinen Veteraanien (68+ vuotiaat) mitalistit v. 2012 ratkottiin Hangon Voimakasiinilla 24.7.2012. Voittaja oli pari Rekola-Rimon, hopealle ylsivät Tuula ja Raimo Honkavuori ja pronssia saivat Armi ja Kari Koistinen. Onnittelut mitalisteille.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:44 GMT
Veteraani-hopeamitalistit v. 2012 Tuula ja Raimo Honkavuori
Veteraani-hopeamitalistit v. 2012 Tuula ja Raimo Honkavuori Veteraanien (68+ vuotiaat) mestaruus ratkottiin Hangossa 24.7.2012. Voittoon taisteli pari Rekola-Rimon. Hopealle tulivat moninkertaiset Suomen mestarit  Tuula ja Raimo Honkavuori. 
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:44 GMT
Joukkue EM Dublinissa 2012
Joukkue EM Dublinissa 2012 Ei menestystä avoimessa eikä senioreissa

Suomen seniorijoukkueessa pelasivat Erkki Juuri-Ojan johdolla vasemmalta lukien Tor Meinander, Matti Sihvola, Pirjo Juuri-Oja, Erkki Juuri-Oja, Seppo Castren ja Väinö Kelhä.

Matkakertomus löytyy näiltä sivuilta kohdasta 'Senioritoimikunta-Dublin seniorien EM 2012', sekä oheisesta linkistä

https://www.bridgewebs.com/cgi-bin/bwom/display.cgi?pid=docs_Dublinseniorien EM2012.pdf&club=viskinseniorisivut&sessid=496399576582753

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:45 GMT
14th - World Bridge Games 2012 Lille
SBL on ilmoittanut (varsin myöhään), että Suomi voi lähettää seniorijoukkueen Ranskan Lilleen 14-23. elokuuta 2012. Joukkue maksaa itse kaikki kustannukset. Pelimaksu on 3200 €. Halukkaiden tulee ilmoittautua Senioritoimikunnalle 8.6.2012 mennessä. Lisätiedot löytyy kilpailukalenterista.Tässä linkki kisojen kotisivulle: http://www.worldbridge1.org/tourn/Lille.12/microSite/Lille.htm
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:45 GMT
Arle-Linden Kanarian voittajat 2012
Arle-Linden Kanarian voittajat 2012 Teneriffan Puerto de la Cruzissa järjestettiin kansainvälinen 25-vuotis juhlaturnaus 18-24 maaliskuuta 2012. Sen nelipäiväisen parikilpailun voitti Suomen senioripari Martin Arle- Johan Linden ennen Ruotsin maajoukkueparia Mats Nilsland & Lena Karrstrand-Nilslandia. Kolmanneksi tuli suomalais-tanskalainen pari Seppo Niemi-Martin Buch. Neljänneksi tuli paras naispari, seniorit Eeva Parviainen- Marjukka Raines.
Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät osiosta ``Tulokset´´.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:45 GMT
Firmaliigan hopea 2012 seniorinaisille
Firmaliigan hopea 2012 seniorinaisille Vuoden 2012  firmaliiga  päättyi 16.3.2012. Ykkösdivisioonassa hopeaa voitti PKS, jossa pelasivat kuvassa vasemmalta Birgit Bärlund, Christina Herzman, Taru Suppula, Eeva Parviainen, Marjukka Raines, ja Pirkko Savolainen (ei kuvassa). Nämä seniorinaiset vahvistettuna parilla juniorilla tulivat Nixun jälkeen hienosti heti kakkoseksi.Kolmanneksi jäi RKL Muhonen.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:46 GMT
Spelmans 2012 kevään mestari
Spelmans 2012 kevään mestari Jaakko Elokorpi on vuoden 2012 Spemans mestari. Lähinnä senioreista koostuvan privaattikerhon mestaruuskilpailu järjestettiin Tuusulan Onnelassa 2-4.3.2012. Kilpailuun oli kutsuttu 24 ansioitunutta bridgen pelaajaa. Kilpailun järjestelyistä vastasivat kerhon oltermanni Jaakko Elokorpi sekä Onnelan toimitusjohtaja Martti Meronen.

'Totalisaattorissa' huutokaupataan kaikki pelaajat kuten hevoskilpailuissa.  Voittajahevosen oli ostanut Elokorven itsensä johtama konsortio. Näin Elokorpi voitti sekä pelin että rahat. Kakkoseksi tuli Olavi 'Kippari' Kivipensas. Niukasti kolmanneksi jäi Raimo Honkavuori.

'Pudotuskilpailussa' pudotetaan kaksi huonointa pois aina kahdeksan jaon jälkeen. Viimeiseksi jäi 'henkiin' klubin entinen oltermanni eli pudotuskilpailun voittaja oli Matti 'Sihvis' Sihvola. Tulokset konaisuudessaan löytyvät osiosta 'Tulokset'.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:46 GMT
Seniorien EM-joukkuekisa Dublinissa 2012
2012 European Teams go to Dublin

The 51st edition of the European Team Championships, EBL's principal competition, will be held in Dublin, Ireland, on 12-23 June 2012. The venue is Citywest Hotel, Leisure & Golf Resort, a suitable facility that offers room and play accommodation 'under the same roof', in Dublin's Saggart suburb.

Following Greece's withdrawal last October, the race to determine an alternative venue became a top priority and led to the signing of the agreement between Irish Bridge Union (IBU) President Mary Kelly-Rogers and her EBL coun­ter­part Yves Aubry. The agree­ment was ratified by the IBU board on Monday 23 January 2012.

This is the fourth time that a European Team Championship is hosted in Ireland. The 1952 and 1967 editions were held in the Dublin area, while the latest one, in 1991, took place in picturesque Killarney.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:46 GMT
Sportaccord Peking 2011
Sportaccord Peking 2011

Hollanti ja USA SportAccord World Mind Games voittajat 2011

Hollanti, tämän vuoden mailmanmestari, voitti Pekingissä SportAccordin ensimmäisen Älylajien kutsukilpailun. USA kaatui finaalissa helposti luvuin 178-76, ja pronssimitallit menivät Norjaan, joka voitti Kiinan. Kultamitalistit ovat Bauke Muller & Simon de Wijs, Sjoert Brink & Bas Drijver, Louk Verhees & Ricco Prooijen.

USA:n naiset voittivat Iso-Britannian ja Kiina otti naisten pronssin. Voittajat olivat Janice Seamon-Molson & Tobi Sokolow, Lyn Deas & Beth Palmer, Kerri Sanborn & Irina Levitina.

Turnaus pelattiin Pekingissä 9-16 Joulukuuta 2011. Lisätiedot: http://www.worldbridge.org/tourn/Beijing.11/Beijing11.htm. SportAccord on aktivoitunut älypelien järjestämisessä. On kuitenkin huomattava, että pokeri ei ollut kutsukilpailussa mukana, vaikka SportAccord on voimakkaasti puhunut pokerin puolesta. Bridge-turnauksessa jaettiin palkintorahoina 250 000 $.

------------------------------------------

Avoimen luokan joukkueet:

China: Li Jie, Liu Jing, Hou Xu, Shi Miao, Shi Haojun, Lian Ruoyang

The Netherlands: Bauke Muller & Simon de Wijs, Sjoert Brink & Bas Drijver, Louk Verhees & Ricco Prooijen

Norway: Thomas Charlsen, Glenn Grøtheim, Thor-Erik Hoftaniska, Artur Malinowski, Arild Rasmussen, Ulf Tundal, andChristian Venneroed (NPC)

USA: David Berkowitz, Fred Gitelman, Bob Hamman, Ralph Katz, Brad Moss, Alan Sontag

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:46 GMT
SM 2011 hopea joukkueelle Seka-Alma 13.11.2011
SM 2011 hopea joukkueelle Seka-Alma 13.11.2011 Joukkue Seka-Alma otti hopeaa vuoden 2011 seniorien SM-kilpailussa. Joukkueessa pelasivat Alpo Järvinen - Pekka Uskali - Seppo Laine - Kaj Sundsten. Kuvassa vasemmalta Laine, Sundsten, Järvinen ja Uskali.                           
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:47 GMT
SM-2011 joukkuepronssi 13.11.2011
SM-2011 joukkuepronssi 13.11.2011 Seniorien SM-kisassa 2011 pronssia otti Honkavuoren johtama Kottaraisen Pönttö, jossa pelasivat Jukka Pesonen - Sakari Stubb - Kari Koivula - Ranan Rimon - Tuula Honkavuori - Raimo Honkavuori. Kuvassa vasemmalta Raimo Honkavuori, Tuula Honkavuori, Ranan Rimon ja Kari Koivula. Kuvasta puuttuvat Jukka Pesonen ja Sakari Stubb.
 .
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:47 GMT
Uusi Areena 3.10.2011
Uusi Areena 3.10.2011

Uuden Areenan kahvila on toiminnassa. Kahvilasta vastaa Kauko Koistisen yritys, jonka palveluksessa on Jari Bäckström. Asiakasjonossa ovat Marjo Moliis ja Jorma Engelberg.

SBL on tehnyt sopimuksen bridgen uudesta pelitilasta. Se sijaitsee Helsingin Pitäjänmäellä osoitteessa Hiomotie 10. Uudet tilat ovat paremmat kuin vanha pelihuoneisto Perttulantiellä. Tilaa on 550 m2 kahdessa isossa salissa sekä muutamassa erillishuoneessa. Toinen iso sali on pääasiassa shakin harrastajien käytössä.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:47 GMT
Uusi Areena avattu 3.10.2011
Uusi Areena avattu 3.10.2011

Kuvassa Merja Poikela, Jorma Häll ja Uuden Areenan korjaustöiden valvojana toiminut Kalle Ylinen.

Uuden Areenan peli-illat aloitti bridgekerho Toppi 3.10.2011. Ensimmäiseen pelitilaisuuteen oli löytänyt runsas osanottajajoukko eli 15 pöytää. Kilpailunjohtajana ja kahvilan hoitajana toimi Jari Bäckström.

Pelihuoneisto oli avara ja valoisa. Bridgetilaksi kalustetussa salissa oli 20 pelipöytää. Viereinen toistaiseksi suljettu sali on varattu shakin pelaajille. Uudesta tilasta jäi hyvin positiivinen kuva. Se oli puhdas ja viihtyisä. Sen hankinta oli nappisuoritus ja Liiton omaisuus on nyt varmassa tallessa. Toivon mukaan kaikki pääkaupunkiseudun kerhot ja pelaajat oppivat Uuden Areenan käyttäjiksi. Myös suuret kansalliset kilpailut mahtuvat näihin tiloihin.

Parkkipaikat sijaitsevat katujen varsilla. Pihalle pysäköivät vain parkkipaikkojen omistajat. Ajoreitit Pitäjänmäellä sijaitsevalle Areenalle ovat varsin sujuvat.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:49 GMT
SM-mixed kilpailu 2011
SM-mixed kilpailu 2011

Kuvassa Pirjo Juuri-Oja ja Benito Garozzo.

Vuoden 2011 mixedmestarit ovat Pia Erkkilä ja Kauko Koistinen. Kilpailu pelattiin Bridge Areenalla Helsingissä. Yksipäiväisessä kisassa pelattiin 46 jakoa. Voittajien tulos oli 63.7 % ja kaulaa seuraavaan oli lähes 5 %.  Senioreista parhaiten menestyivät Pirjo ja Erkki Juuri-Oja ollen neljäs. Pirjo onkin saanut oppinsa suoraan 13-kertaiselta maailmanmestari Benito Garozzolta (kuva vuodelta 2010).

SM-mixed joukkuekilpailun voitti joukkue Sue, jossa pelasivat Sue ja Jari Bäckström, Kauko Koistinen ja Raija Tuomi.

Kaikki tulokset löytyvät päähakemiston osiosta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:49 GMT
Johan Linden- Hangon mestari 28.7.2011
Johan Linden- Hangon mestari 28.7.2011

Johan Linden- 'Mr Hanko'

Seniori Johan Linden yli 1700 MP:n lifemaster on kokenut bridgen pelaaja, joka on edustanut Suomea lukuisia kertoja kansainvälisissä kilpailuissa ja edustustehtävissä. Hän menestyi jälleen heinäkuussa 2011 Hangon viikolla voittamalla kaksipäiväisen Hanko cupin partnerinaan seniori Osmo Parviainen ja Suomen cupin seniorijoukkueella Linden-Arle-Paganus-Englund. Samaisella joukkueella hän voitti vielä Hangon viikon joukkuekilpailun.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:50 GMT
Martti Mäkelä- Lifemaster 25.7.2011
Martti Mäkelä- Lifemaster 25.7.2011

Martti Mäkelä uusin Lifemaster

Hangon bridgeviikolla 26.7.2011 julkistettiin uusin SBL:n Lifemaster Turun Bridgekerhon seniori Martti Mäkelä. Hän on saavuttanut peliurallaan yli 1000 mestaripistettä. Ruumiillisista krempoista huolimatta hänen älynsä toimii moitteettomasti ja hänen henkinen kapasiteettinsa ja huumorintaju ovat huippuluokkaa. Kuvassa SBL:n huomionosoituksen Martille luovuttaa SBL:n puheenjohtaja Jarmo Laakso ja toiminnanjohtaja Hulda Ahonen. Senioritoimikunta yhtyy onnitteluihin.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:50 GMT
Finland Seniors Viru Bridgessa 17.7.2011
Finland Seniors Viru Bridgessa 17.7.2011

Viron bridgeturnaus Vösussa 11-17.7.2011

Suomen seniorijoukkue 'Finland Seniors' Lasse Utter, Ilkka Uimonen, Osmo Parviainen ja Väinö Kelhä sijoittui parhaaana suomalaisjoukkkueena Vösun joukkuekilpailussa neljänneksi. Turnaukseen osallistui 23 joukkuetta. Suomesta oli kolme joukkuetta.

Viron ’Hangon viikko’ Vösussa päättyi 17.7. joukkuekilpailuun. Vösu on pieni kesäkaupunki Suomenlahden rannalla 74 km Tallinnasta itään. Vösussa järjestettiin useita pari- ja joukkuekilpailuja koko viikon jokaisena päivänä. Kilpailuihin osallistui runsaasti suomalaisia pelaajia. Yhden sivuparikilpailun voitti suomalais senioripari Lasse Utter-Ilkka Uimonen. Joukkuekilpailussa oli mukana kolme maajoukkuetasoista joukkuetta Eestistä ja Latviasta. Kaikki tulokset löytyvät kisojen sivulta http://www.bridge.ee/GP/viru11.htm. Kolmipäiväisen joukkuekilpailun tulokset löytyvät Seniorisivujen kohdasta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:50 GMT
Uusi Bridge Areena 2011
Uusi Bridge Areena 2011

Avoimet ovet 4.8.2011

Uusi Bridge Areena Helsingissä Pitäjänmäellä osoitteessa Hiomotie 10, avasi ovensa 4.8.2011. Vieraat toivotti tervetulleiksi toiminnanjohtaja Hulda Ahonen. Miellyttävänä uutisena hän kertoi, että suuri osa uusista tiloista vuokrataan Shakkiliitolle, jolloin tilojen käyttöaste nousee huomattavasti ja Areenan talous saadaan paremmin tasapainoon. Toiveissa on, että tilat saadaan viimeisteltyä syyskuun aikana. Työhön on saatu ammattilaiset arkkitehti Aune Lummaa ja rakennus-DI Kalle Ylinen. Oheisessa kuvassa näkyy uuden Areenan pääsisäänkäynti ja itse pelitilat sijaitsevat toisessa kerroksessa.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:50 GMT
EM Poznan 25.6.2011
EM Poznan 25.6.2011

Euroopan mixed mestari Zimmermann

Avoimet EM kilpailut pidettiin Puolan Poznanissa kesäkuussa 2011. Suomesta kisaan osallistui 8 pelaajaa. Kolmipäiväisessä mixed parikilpailussa suomalaisten menestys oli melko hyvä B-finaalissa (164 paria), jossa sijoitukset olivat: 4. Pia Erkkilä ja Kauko Koistinen 58.64 %, 22. Tiina ja Antti Elsinen 54.84 %, 104. Kirsi Virtanen-Vesa Leskelä 48.46 %.

Mixed joukkuekilpailussa Koistisen johtama 'Finland' (Koistinen, Erkkilä, Antti ja Tiina Elsinen) pääsi 32 parhaan joukkoon, mutta sitten häviö Venäjän 'Last Arrival'-joukkueelle päätti joukkuekilpailun. Sen voitti kokenut ranskalaiskuusikko Zimmermann (kuvassa), josa pelasivat Franck Multon, Sylvie Willard, Pierre Zimmermann, Benedicte Cronier, Philippe Cronier, Catherine D'Ovidio.

Kaikki tulokset löytyvt kilpailujen kotisivulta http://www.poznan2011.pl/.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:51 GMT
Uusi Areena hankittu 17.6.2011
Uusi Areena hankittu 17.6.2011

Uusi Bridge Areena hankittiin 17.6.2011 

Uusi Bridge Areena on hankittu. Oston sopijoina olivat Jarmo Laakso (Bridge Areena Oy) ja toimitusjohtaja Tuomo Mäki (Carron Oy). Muutto uusiin tiloihin toteutetaan 1-2.10.2011.


Puheenjohtaja Jarmo Laakso on 17.6.2011 allekirjoittanut ostosopimuksen Bridge Areena Oy:n nimissä uudesta pelitilasta. Helsingin Pitäjänmäellä, Hiomotie 10:ssä, sijaitseva tila on kooltaan Lauttasaaren areenaa hieman suurempi, 525 m2. Hallintaoikeuden tilaan saimme elokuun alusta, jolloin remontoinnin suunnittelu aloitettiin. Ostettu tila on hyvässä kunnossa, mutta joitain huonejärjestelyjä on silti tehtävä. Esimerkiksi kahviota ei vielä ole.

Uusi pelitila on toisessa kerroksessa ja siihen kuuluu useita toimistohuoneita, pari neuvotteluhuonetta sekä tietysti itse pelisali. Käymälöitä on kaksi ja lisäksi käytössä on erillinen suihku/siivouskomero. Kerrokseen tulee kaksi hissiä, tavara- ja henkilöhissi. Tervetuliaiskilpailu on torstaina 6.10. klo 18.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:51 GMT
PM-kisat 2011

PM- kilpailut Örebrossa 26.-29.5.2011

Suomen naisille pronssia!

Suomen loistopeli ei jatkunut enää viimeisenä pelipäivänä. Silti Suomen naisjoukkue otti pronssia (162 ottelupistettä), kun voiton vei Tanska (179) ja hopean Norja (168).

Avoimessa luokassa lopputilanne oli erittäin tiukka, kun mitalistien ero oli vain 1 ottelupiste. Viimeisessä jaossa Islanti menetti mestaruuden dramaattisesti. Mestaruuden vei Norja (169), hopean Ruotsi (168) ja pronssin Islanti (167). Suomi jäi viidenneksi (155).

Suomen avoimen luokan maajoukkueessa pelasivat Kauko Koistinen-Clas Nyberg, Pekka Viitasalo-Mika Salomaa ja Jouni Juuri-Oja-Osmo Kiema. Suomen naisten joukkueen pelaajat olivat Raija Tuomi-Anni Mäkelä ja Hulda Ahonen-Pia Erkkilä. 

Lisätiedot löytyvät kilpailujen nettisivuilta http://www.svenskbridge.se/e107_plugins/content/content.php?content.2353

Lopputulokset löytyvät tämän sivun osiosta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:51 GMT
Suomalaisryhmä Plovdivissa 28.4.2011
Suomalaisryhmä Plovdivissa 28.4.2011

Bulgarian Plovdivin 30-v juhlaparikilpailu pelattiin 27-28.4.2011. Suomalaisista parhaiten menestyi senioripari Matti Sihvola- Seppo Castren. Kaksipäiväisen parikilpailun tulokset:

1. D. Danailov- A. Hadzhiev 62 %

2. G. Donev- G. Ralev 61.5 %

3. B. Trichkov- Y. Basev 56.6 %

4. P. Mineva- L. Ignatov 55.9 %

5. R. Filkova- V. Filkov 55.8 %

11. S. Castren- M. Sihvola 54.1 %

22. T. Honkavuori- R. Honkavuori 49.2 %

27. P. Juuri-Oja- E. Juuri-Oja 48.0 %

Kilpailu oli kaksipäiväinen ja siinä oli alunperin 48 osanottajaa. Kaikki tulokset löytyvät tämän sivun osoitteesta 'Tulokset'. Tulokset bulgariaksi löytyvät osoitteesta http://bridge.bg/ranking677.html.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:52 GMT
Firmaliigan II divisioonan voittaja Polaris 25.3.2011
Firmaliigan II divisioonan voittaja Polaris 25.3.2011

Firmaliigan II divisioonan voittajajoukkue keväällä 2011 oli Polaris, jossa pelasivat seniorit (kuvassa vasemmalta) Anja Hemilä, Tony Pohjanpalo (c), Eero Auramaa, ja Olli Silvanto (ei kuvassa).

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät tämän sivun kohdasta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:52 GMT
Teneriffan mestarit 18.3.2011
Teneriffan mestarit 18.3.2011

Cassinista Teneriffan mestari 2011

Joukkue Cassini edusti Suomea menestyksellisesti 18.3.2011 Teneriffan Puerto de la Cruzin XXIV kansainvälisessä bridgeturnauksessa. Joukkueessa pelasivat (vasemmalta) Väinö Kelhä (c), Eeva Parviainen, Klaus Harjunen ja Arto Keloharju. Kuvassa Väinön ja Eevan välissä on myös turnauksen kilpailunjohtaja Madame Eugenia Hermandez, joka jakoi auliisti poskisuudelmia voittajille.

Lopputulokset löytyvät kokonaisuudessaan tämän sivun linkistä 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:52 GMT
Raimo Raunto- Spelmannien mestari 6.3.2011
Raimo Raunto- Spelmannien mestari 6.3.2011

RAIMO RAUNTO ON SPELMANNIEN MESTARI 2011.

Kevätturnaus pelattiin Tuusulan Onnelassa 4-6.3.2011. Kilpailun voitti seniori Raimo Raunto. Kilpailussa pelattiin 92 jakoa jokainen jokaista vastaan. Hopealle tässä kolmipäiväisessä turnauksessa ylsi Jarmo Laakso ja pronssille Joakim Fabritius. Tällaista turnausta on pelattu Tanskassa vuodesta 1932 alkaen.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät osiosta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:52 GMT
SM hopeamitalistit 13.2.2011
SM hopeamitalistit 13.2.2011 Seniorit Timo Järvi ja Tatjana Mylläri, avoimen SM IMP kisan hopemitalistit 2011. 
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:53 GMT
Seniori parimestarit 30.1.2011
Seniori parimestarit 30.1.2011 Seniori-parimestarit 2011 ovat Jouko Paganus ja Martin Arle.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:53 GMT
Seniorien pari SM hopeamitalistit 30.1.2011
Seniorien pari SM hopeamitalistit 30.1.2011 Seniorien pari SM hopeamitalistit 2011 ovat Riitta-Liisa ja Timo Mäkelä.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:53 GMT
Seniori pari SM pronssimitalistit 30.1.2011
Seniori pari SM pronssimitalistit 30.1.2011 Seniori pari SM 2011 pronssimitalistit ovat Tuula ja Raimo Honkavuori.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:53 GMT
Lasse Utter Eestin mestari 23.1.2011
Lasse Utter Eestin mestari 23.1.2011

Lasse Utter Eestin mestari 2011

Juuri 60 vuotta täyttänyt uuni tuore seniori on myös uuni tuore Viron eli Eestin mestari. Avoimissa Eestin mestaruuskisoissa 23.1.2011 Lasse Utter yhdessä partnerinsa Vesa Leskelän kanssa voitti Eestin mestaruuden lähes 60 %:n tuloksella. Mitallikolmikko oli

1. Vesa Leskelä - Lasse Utter 59.88 %

2. Sven Sester - Vassili Levenko 58.71 %

3. Maksim Karpov - Tiit Laanemäe 57.37 %

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:54 GMT
Väiskin seniorisivut virallistettiin 8.1.2011
Väiskin seniorisivut virallistettiin 8.1.2011

Kuvassa SBL:n puheenjohtaja Jarmo Laakso (2010...)

SBL:n hallitus ja erityisesti sen puheenjohtaja Jarmo Laakso päättivät 8.1.2011, että Väiskin seniorisivut otetaan virallisesti SBL:n seniorien verkkosivuiksi. Linkki uusille sivuille asetettiin 14.1. SBL:n uusien kotisivujen yläpalkkiin. Sivujen sisältöä hoitaa Senioritoimikunta. Sivujen teknistä toteutusta hoitaa brittiläinen BridgeWebs yhtiö, ja siitä aiheutuvat kustannukset noin 49 €/v maksaa SBL. Sivut ovat vielä keskeneräiset, joten niitä parannetaan, otsikointia voidaan muuttaa, kuvia lisätä,...Sivut olivat tammikuun loppuun saakka ilmaisessa koekäytössä.

SBL:n senioritoimikunta

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:54 GMT
Avoimet EM-kisat senioreille 23.6.-2.7.2011

Erkki Juuri-Oja - Cassini-joukkueen kapteeni

European Open Bridge Championships 2011 (Avoimet EM joukkue- ja parikilpailu) http://www.poznan2011.pl/.

Vuoden 2011 EM-kisat järjestettiin Puolan Poznanissa, jossa joukkuekilpailu oli 23-26.6. ja parikilpailu 27.6-2.7. Poznanin kilpailuun osallistui vain yksi suomalainen seniori. Hän oli Irmeli Salonen, joka edusti Ranskaa.

Avoimet EM-kilpailut järjestetään joka toinen pariton vuosi 2011, 2013, 2015...Avoimiin EM-kilpailuihin (pari- ja joukkuekilpailut) saavat osallistua kaikki pelaajat ilman karsintaa. Kustakin maasta voi olla useita pareja ja joukkueita.

Senioritoimikunta kannustaa kaikkia suomalaisia bridgen pelaajia osallistumaan kisoihin.

Erkki Juuri-Oja on osallistunut useisiin avoimiin EM-kisoihin mm. Cassini-joukkueen kapteenina Riccionessa ja San Remossa 2009.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:54 GMT
Seniorien SM-joukkuekilpailu 12.12.2010
Seniorien SM-joukkuekilpailu 12.12.2010

Vuoden 2010 SM-joukkuekilpailun voitti joukkue Avec, jossa pelasivat Christer Ekström, Ulla Lindgren Fagerholm, Kurt Berglund, Per-Ivar Norberg ja Tapio Wagello. Hopeaa voitti joukkue Paganus (Martin Arle, Jouko Paganus, Johan Linden ja Seppo Niemi). Pronssimitalit voitti joukkue Puurtinen (Olli Puurtinen, Matti Koivisto, Heikki Lehtinen ja Jorma Seppänen). Tulokset:

1. Avec 135

2. Paganus 131

3. Puurtinen 127

4. Cassini 126      (Erkki Juuri-Oja)

5. Uskali 123        (Pekka Uskali)

6. Lichenstein 115 (Jukka Pesonen)

7. Miniplan 114,5 (Mikko Nieminen)

8. Papupata 113,5 (Raimo Raunto)

9. Gillet 93             (Kaj Backas)

Kaikki tulokset ja joukkueiden kokoonpanot löytyvät osiosta 'Tulokset'.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:55 GMT
SM-joukkuekisan hopeamitalit 2010
SM-joukkuekisan hopeamitalit 2010 Seniorien joukkuekilpailussa hopeamitalit voitti joukkue Paganus, jossa pelasivat Seppo Niemi, Jouko Paganus, Johan Linden ja Martin Arle.
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:55 GMT
Seniorien SM-joukkuekilpailun pronssi 2010
Seniorien SM-joukkuekilpailun pronssi 2010 Vuoden 2010 seniorien SM-pronssia voitti joukkue Puurtinen, jossa pelasivat Jorma Seppänen, Matti Koivisto, Olli Puurtinen ja Heikki Lehtinen.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:55 GMT
AV:n Board-A-Match 5.12.2010
AV:n Board-A-Match 5.12.2010

Joulukuun 5 päivänä 2010 AV (Bridgeklubben inom Arbetets Vänner) järjesti MP-joukkuekilpailun, jossa pisteet lasketaan Board- A- Match (BAM) systeemiä noudattaen. Koska tämä kilpailumuoto on varsin harvinainen Suomessa, on syytä käydä säännöt läpi, ettei sitten tulevaisuuden kilpailuissa mene sormi suuhun. Kyseessä on siis kilpailu nelimiehisjoukkuein, jossa pelataan 8 jaon otteluita, mutta IMP-pisteitä ei lasketa, vaan kussakin jaossa parempi tulos kuin toisessa pöydässä, oli ero sitten 10 tai 10 000,  antaa 2 pistettä ja sama tulos 1 pisteen. http://www.kolumbus.fi/alvarez/Bridge/

Tulokset: 1) Charlie's Angels (Jukka Mäkinen, Johan Linden, Seppo Niemi, Mikko Toivonen) 54 p, 2) seniorijoukkue Cassini (Eeva Parviainen, Väinö Kelhä, Raimo Raunto, Kaarlo Ylinen) 46 p ja 3) seniorijoukkue Andorra (Ranan Rimon, Raimo Honkavuori, Jukka Pesonen, Sakari Stubb) 41 p.

Kilpailunjohtaja ja organisoija oli seniori Martin Arle.

Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:56 GMT
Suomalaiset voitokkaita Israelissa 11/2010
Suomalaiset voitokkaita Israelissa 11/2010

Suomalaiset senioripelaajat Jarmo Laakso ja Ranan Rimon ovat voittaneet Israelissa pelatun yli 2500 pelaajan simultaanikilpailun. Pari pelasi osakilpailunsa Haifassa marraskuun lopussa 2010. 

Tässä linkki Jarmo Laakson ja Ranan Rimonin urotekoon. Mestaruus, kansallinen simultan lukee otsikossa hebreaksi ja sijalla 1 on hebreaksi kirjoitettuna Ranan Rimon ja Garno Lasko. Herrojen prosentti on siis 70,9 ja osanottajia oli 1259 paria ja voittajat kirjasivat itselleen 20 paikallista mestaripistettä. Tulokset täällä (pääosin hebreaksi): http://www.bridge.co.il/results/NOV2010.HTM  
Viimeksi päivitetty : 28. Loka 2012 16:56 GMT
Onko pokeri urheilua? (8.10.2010)
Onko pokeri urheilua? (8.10.2010)

Senioritoimikunnan puhenjohtaja Väinö Kelhä osallistui 8.10.2010 WBF:n kongressiin eli WBF:n korkeimman päättävän elimen kokoukseen Suomen edustajana. Kokouksessa ennakkotietojen mukaan piti käsitellä WBF:n suhtautumista pokeriin, kun pokeri on ihmisten mielissä uhkapeli, jossa on pelattu rahat ja talot. Toisaalta pokeri on hyvin onnistuneesti kaupallistettu ja sponsoroitu, joten siellä liikkuu suuret rahat. Pitäisikö bridgen päästä niihin rahavirtoihin käsiksi? Auttaisiko siinä lyöttäytyminen yhteen pokeriorganisaatioiden kanssa, vai olisiko se ’kuoleman suudelma’, jossa pokeri nielaisisi myös bridgen harrastajat ja myös bridge saisi tuon pokerille kuuluvan huonon maineen? Myös WBF:n presidentin Jose Damianin mielestä pokerista älyurheiluna on eliminoitava uhkapeliluonne ja onnen satunnaisuus, mutta hän halusi pokerin luokiteltavaksi urheiluksi. Mikä rooli on sitten kaupallisilla organisaatioilla kuten SportAccordilla, maailman suurimmalla urheilujärjestöllä, jonka jäseneksi pokeri on pyrkimässä? EBL ennakkotiedotteissa asettui vastustamaan pokerin tunnustamista älyurheiluksi bridgen tapaan. Jostakin syystä tämä asia ennakkotiedoista poiketen oli poistettu kokouksen asialistalta.

Viimeksi päivitetty : 7. Maalis 2011 13:12 GMT
Ankaria huijaustuomioita

EBL:n kurinpitokomitea tuomitsi saksalaiset Josef Piekarek ja Alexander Smirnov elinikäiseen kilpailukieltoon parina 4 vuoden kilpailukieltoon yksilöinä. Syynä tuomioon oli laittoman informaation antaminen partnerille tarjouskorttien sovitulla sijoittamisella.  

Elinikäisen kilpailukiellon ovat saaneet myös israelilaiset Lotan Fisher ja Ron Schwartz ja italialaiset Fulvio Fantoni ja Claudio Nunes.

Viimeksi päivitetty : 20. Kesä 2016 07:41 BST