Spade Heart Porvoon Bridgekerho Diamond Club
Porvoon Bridgekerho
 
Viimeisin päivitys
Kotisivu
25. Touko 2018 15:59 BST
Säännöt
21. Maalis 2018 07:42 GMT
 
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2018
 
Kiinnostavia jakoja
This page has information and news of interest to the members. For a full list of forthcoming events, see "Calendar" on the menu and for a list of results see "Results".
Muunnelmia

Kahdennettua viittä ruutuasi vastaan pohjoinen lähtee patarouvalla etelän ässälle. Etelä jatkaa patakuninkaan, jonka varastat pöytään. Koska sinua uhkaa patavarkaus, otat valttiässän, jolle molemmat puolustajat tunnustavat, pohjoinen rouvalla. Nyt ylikuppi padassa ei enää ole ongelma, joten jatkat herttasotilaan, joka saa juosta pohjoisen ässälle. Pohjoinen jatkaa ristikahdeksikon. Koska nyt näyttää siltä, että puolustuksen loput arvokortit ovat etelällä, pelaat pöydästä ässän. Mitä sitten?

Jos risti istuu tasan voit kasvattaa pöydän viidennen ristin varkauksilla. Pelaat pöydästä ristikakkosen, jonka varastat pienellä valtilla samalla kun pohjoinen tunnustaa seiskalla. Jatkat pienen hertan, pohjoiselta viitonen ja pöytä varastaa ruutunelosella etelän tunnustaessa pienellä. Miten jatkat?

Pohjoisen pelattua ristiseiskan ja -kasin sinulla on nyt mahdollisuus kasvattaa pöydän kuutonen. Jos risti on 4-3, niin pelaamalla ristirouvan saat koko värin vahvaksi. Jatkat siis ristirouvan, etelä peittää kuninkaalla, varastat kympillä ja pohjoinen pelaa pienen padan. Risti ei siis vielä kasvanut. Nyt pelaat herttaseiskan kympille, ruutukuutoselle ja herttakahdeksikolle. Ristiyhdeksikön etelä peittää sotilaalla jonka varastat ruutukuninkaalla. Nyt jatkat hertan, jonka varastat pöydän ruutuyhdeksiköllä, poistat etelän valtin sotilaalla ja otat viimeisen tikin ristikuutosella, seurauksena kotipeli.

Ristijatko pohjoiselta ei siis ollut onnistunut. Mitenkä sitten patasotilas? Patajatko varastetaan pöytään yhdeksiköllä. Ja nyt etelä huomaa olevansa kiristyksessä. Ristisakaus auttaa kasvattamaan pöydän värin kolmella varkaudella ja pelinviejä voi varastaa kolme herttaa pöytään pienillä valteilla ilman, että etelä pääsee ylikupille. Herttasakauskaan ei auta. Pelinvijä ottaa silloin ristiässän ja jatkaa ristirouvan, joka varastetaan käteen pohjoisen peitettyä kuninkaalla. Herttavarkaus pöytään pienellä valtilla ja sitten ristiysi sotilaalle, valttikympille ja padalle. Nyt toinen herttavarkaus pienellä valtilla, joka pudottaa kympin ja kuninkaan. Nyt pelinviejän suurin ongelma on, ottaako hän loput tikit pelamalla valttisotilaan kuninkaalle ja ottamalla vahvat hertat kädestä vai ottamalla vahvan ristin ja sakaamalla sille hertan ja loput tikit varastamalla ristin valttikuninkaalla ja hertan valttisotilaalla.

Jos risti- ja patakäännöistä ei ollut apua, niin miten sitten hertta? Pelinviejä varastaa pienellä ja jatkaa ristiässän ja -rouvan kuten edellä. Etelä peittää ja pelinviejä varastaa pienellä. Nyt varastetaan hertta pienellä pöytään ja jatketaan ristiysi. Etelän peitettyä sotilaalla tämä varastetaan (jos etelä ei peitä, sakataan hertta; huomaathan, että pohjoinen on näyttänyt kolme herttaa ja ruudun; jos hänellä on lisäksi seitsemän pataa, ei ristejä voi olla kuin kaksi). Nyt varastetaan pieni hertta pöytään pienellä valtilla, jolloin etelän kuningas putoaa. Nyt valtti käden kuninkaalle ja herttarouva on vahva. Lisäksi pöydän ristikuutonen on kasvanut.

Onko siis niin, että viisi ruutua menee aina kotiin? Ei, parasta puolustusta vastaan pelinviejällä ei ole mahdollisuuksia. Keksitkö miten peliin tulee pieti?

Jos pohjoinen lähtee valttirouvalla, pelinviejällä ei ole mahdollisuuksia. Kun pöydästä nyt pelataan hertta, pohjoinen voittaa ässän ja jatkaa padan etelän ässälle. Etelä voi nyt jatkaa toisen valtin ja pelinviejä jää yhden tikin vajaaksi. Huomaa, että patalähdön jälkeen ei puolustus enää pääse pelaamaan kahta valttikierrosta muuten kuin niin, että etelä pelaa kuninkaan herttasotilaalle. Tällöin kuitenkin pohjoisen kymppi ja ässä putoavat kahdella varkaudella ja pelinviejä saa herttansa vahvaksi.

Vaikka neljän sangin tarjous idän korteilla ei ole vaaraton, pitää se mielestäni tehdä (tosin neljä ruutua on kelvollinen vaihtoehto). Jaossa voi hyvinkin olla täyspeli molemmilla puolilla, ja silloin on eduksi päästä viemään peliä. Kun nyt pohjois-etelällä on neljä pataa kotona, niin yksi pietikin viiteen ruutuun vielä kannattaa.

Viimeksi päivitetty : 13. Maalis 2017 13:50 GMT
Yhdistän

Olet päätynyt kuuteen ristiin, jota vastaan länsi lähtee ruutuässällä ja jatkaa sitten herttasotilaalla. Pelaat pöydästä pienen ja itä tunnustaa kakkosella. Miten jatkat voitettuasi tikin ässällä?

Jotta peli olisi kotona on valttikuninkaan oltava idällä. Sinulla on kuitenkin niukalti yhteyskortteja pöytään jotta voisit leikata ristiä. Lähdön ja jatkon jälkeen on hyvinkin mahdollista, että yritys päästä pöytään ruutukuninkaalla päätyy varkauteen. Onko parempaa ehdotusta?

Sinulla on ruutua varmempi yhteys. Jatka pataässällä, kuninkaalla ja rouvalla, ja varasta kolmas vahva pata pöytään. Jos molemmat vastustajat tunnustavat kolmannelle padalle, niin jatka ristisotilas ja anna sen juosta, jos itä ei peitä. Jos sotilas voitti tikin, niin jatka pöydästä risti ja leikkaa rouvalla. Näin saat pelin kotiin jos idällä on kuningas korkeintaan kolmantena.

Tässä jaossa ruudun pelaaminen olisi johtanut pietiin, koska itä olisi päässyt varastamaan. Länsi olisi myös voinut pietittää slammin jatkamalla ruutua toiseen tikkiin. Sinun ei pidä antaa puolustukselle toista mahdollisuutta.

 

Viimeksi päivitetty : 16. Huhti 2017 19:00 BST
Valitse taso

Pelaat joukkuekilpailua, ja tähän mennessä olette suorituneet hyvin. Partnerin kahden hertan avaus lupaa vähintään viiden kortin hertan ja vähintään viiden kortin alavärin sekä 6 - 10 ap. Mitä tarjoat?

Rodwell-Meckstroth pitävät periaatteenaan, että vastustajan pitää aina antaa tehdä viimeinen arvaus. Jos nyt tarjoat neljä herttaa, vastustaja tarjoaa neljä pataa. Voit tarjota tähän viisi herttaa, mutta nyt vastustajilla on jo käsitys siitä miten korkealle heidän resurssinsa riittävät.

Kun jako pelattiin kerholiigan karsinnassa Jan tarjosi viisi herttaa. Tämä passattiin etelälle, joka tarjosi viisi pataa. Tämän pohjoinen nosti kuuteen. Jan lähti ruutuässällä ja jatkoi väriä, jonka sain varastettua. Kun Jonatan ja Petri saivat pelata neljää pataa, oli tuloksena 13 imppiä hyville hepuille.

Viimeksi päivitetty : 24. Syys 2017 19:42 BST