Viimeisin päivitys
Etusivu
8. Elo 2018 20:48 EEST
Uutiset
18. Touko 2018 21:36 EEST
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2018
Tutustu bridgeen pelaamalla MiniBridgeä
MiniBridge on helpompi versio pelistä ja pelataksesi tarvitset vain korttipakan...

Lue julkaisu tästä:

Jakoja 3
Pelinvienti- ja puolustustehtäviä
Jako 15
Vahva ♣ systeemiä pelatessa päädytte kolmeen sangiin ja länsi lähtee 3, kuinka pelaat?

Lähdön jälkeen on kaksi vaihtoehtoa?

1) Länsi on lähtenyt Q:n alta. Mitä tässä tapauksessa tapahtuu? Itä voittaa ässällä tikin ja kääntää herttaa ja saamme vain 8 tikkiä.

2) Länsi on lähtenyt
A alta. Jos näin ajattelemme, niin meillä on jotain mahdollisuuksiakin.
Täten meidän täytyy pelata pöydästä
8, että annamme vaikutelman, että A meillä ja lähtö Jxxx korteista. Nyt itä pelaa helposti 9 ja saamme pelin kotia, jos 3-3 tai Ax lännellä.

Vaikka pata olisikaan tasan, voimme saada ainakin ruudusta puuttuvan extra tikin...
Viimeksi päivitetty : 9. Elo 2012 15:45 EEST
Jako 14
Päädytte neljään pataan ja länsi lähtee Q:lla, kuinka pelaat? 

Tikit näyttäisivät olevan kasassa, kunhan vaan hertta kupin saa pöytään, eli menetät hertan ja kaksi pataa. Mikä on pahinta mitä tässä voi tapahtua?

Voitat ruudun ja pelaat pienen jätkälle ja ♠ läpi ja puolustus ottaa pöydän valtit pois ja pieti on väistämätön. Jos olet hereillä ja pelaat sitä istuntoa vastaan että ♠AQ takana, niin menet ristillä pöytään ja pelaat J, nyt itä helposti laistaa ja eikä auta vaikka voittaisi toisen hertan kun kuppia enää tarvita..
.
Viimeksi päivitetty : 9. Elo 2012 15:44 EEST
Jako 13
Länsi avaa 2 ja partneri kolauttaa ja täräytät huulipyöreänä 4♠, jota saat myös pelata. Länsi ottaa isot hertat ja ulostautuu padalla, joka tietty singeli, kuinka pelaat?

Ideana on, että ristiin ei kosketa, kun on vasta pakko.

Voita patakääntö pöytään ja pelaa pieni Q:lle, jos ässä ottaa edestä, et tarvitse ristimaskia, jos taas voitat Q:lla tikin, niin menet valtilla pöytään ja pelaat uudestaan pienen kohti hakkuasi. Siis kyllä avain oikein. Jos idällä ei ole jätkää, ottaa itä ässällänsä helposti tikin, kun pelaamisesi vaikuttaa sille, että sinulla on ne molemmat QJ.

Jos itä kuitenkin pelaa pienen toiseen ruututikkiin, niin on länsi pahassa paikkassa, kun se ei voi kääntää ristiä eikä herttaa. Lännen jatkaessa ruutua sinun pitää toivoa ässä kolmatta idälle, eli pelaat kolmanteen ruutuun pienen pöydästä.

No jos kuitenkin ruutu ässä ei ollut kolmantena, niin voit laskea puolustuksen kortit. Lännellä oli pata sekä kuusi herttaa ja kolme ruutua ja myös kolme ristiä tiettävästi. Idälle jää vain jakauma 2-3-4-4. Pelaa odsien mukaan 3/4 kerrasta ♣Q idällä.

Jos taas käy niin hassusti, että länsi voittaa A tikin, niin silloin ei paljoa tartte laskea että missä ♣Q on...


Viimeksi päivitetty : 9. Elo 2012 15:49 EEST
Jako 12
Reimukkaiden tarjouksien jälkeen olet päätynyt 7♠ ja länsi lähtee ♣J, kuinka pelaat?

Sen verran annetaan tasoitusta ettei pata ole 4-0

Hyvin tarjottu isoslammi! Nyt sinun pitää vaan pelata se kotia ja saat kaiken kunnian itsellesi!

Ensimmäiseen tikkiin pelaat pöydästä pienen kuninkaallesi. Sitten pelaat pata ässän ja kun molemmat tunnustavat, niin alkaa näyttämään aika hyvälle.

Jos
on tasan 3-2 pääset kuppaamaan sen vahvaksi etkä edes tarvitse ässää.

Mutta tulitko ajatelleeksi, että
voi olla 4-1 (ja pata 3-1). Sinulle käy kylmät, kun pelaat toisen kerran pataa ja sitten A & K ja puolustus kuppaa. Näin käy lähes joka kolmas kerta. Et myöskään saa herttoja vahvaksi vaikka pata olisi tasan ja hertta 4-1 vinossa.

Joten pelaamme kolmanteen tikkiin hertan pöytään ja pelaamme risti ässän, jolle sakaamme hertan ja kuppaame hertan isolle ja menemme S 9:lle pöytään ja kuppaamme taas hertan isolle ja padalla pääset pöytään hakemaan hertat ja saat 13 tikkiä eikä edes tarvinnut ajatella ruutu leikkausta!

Tämän jälkeen partneri tuumaa: Bravo mikä pelinvienti!Viimeksi päivitetty : 9. Elo 2012 15:43 EEST
Jako 11
Länsi-Itä vaarassa. Länsi avaa 2. Partneri donkkaa ja itä korottaa kolmeen herttaan ehkäisynä. Sen varmempaa tarjousta kuin 3♠ ei ole, jonka tyytyväisenä tarjoat, mutta partneri päättää ettei ylemmäksi voida mennä.

Länsi lähtee K & A ja itä pelaa 7-8 . Seuraavaksi länsi kääntää ♣J. Kuinka pelaat?

Vinkki viikoksi ♠ ei ole 4-0.Kuten huomaat partneri oli kovin ajattelevainen kun ei korottanut, olet jo nyt tarpeeksi korkealla. Länsi on merkauttanut AKJ tai AKQ, joten molemmat alaväri kuninkaat voit sijoittaa idälle, koska muuten länsi olisi avannut yhden tasolla.

Pahimmassa tapauksessa sinulla on kolme alaväri menevää. Pelaat ristikääntöön ässän ja seuraavaaksi A, kyllä A ei mikään paino virhe paholainen. Sitten otat valtit pois ja pelaat pienen ruudun kohti rouvaa. Mutta miksi näin erikoinen pelaaminen?

Jos ruutu on 3-3 pääset heittämään ruudulle aina yhden menevän, mutta mikäli idällä onkin dubbeli K, on hän sillä kiinni ja joutuu pelaamaan risti rouvalle tai tupliin.

Jos taas idällä neljän kortin ruutu, niin pystyy itä palauttaan ruutua ja pieti laulaa lystikseen, mutta kaikille istunnoille ei voi minkään, pitää yrittää omalta kannalta parasta istuntoa


Viimeksi päivitetty : 9. Elo 2012 15:57 EEST
Jako 10

Jako pelattiin 2006 Havaijin joukkuekisassa. Pöydässä pelasivat pohjoisena David Berkowitz, etelä: Larry Cohen, länsi: Fulvio Fantoni ja Idässä Claudio Nunes.


Millä kortilla lähtisit?


Tarjoussarja alkoi Fantonin avatessa 3 ja pohjoisen arvostaessa korttejaan paremmaksi, kuin tarjota 4 suoraan tarjoten donkin. Etelä lähti kalastelemaan ruutulähtöä toivoen, että ristiväri juoksisi ja tarjosi 3NT.


Tämän jälkeen pohjoinen olisi voinut tehdä vahvan slammmiinviitin 5 tarjouksella, mutta pohjoinen toivoi partnerilleen hieman vahvempaa kättä ja tarjosi 5NT, valitse slammi.


6♣ jälkeen pohjoinen tarjosi 6 tarjouksella valitsemaan hertan tai sangin väliltä ja etelä valitsi sangin.


Pata lähdön jälkeen puolustus voi voittaa kaikki tikit, kun toiseen tikkiin itä pelaa ruutua läpi ja seuraavaksi puolustus ottaa padat ja kerta kiellon päälle ruutua läpi...


Toinen  pöytä pelasi 6♠ pariin pietiin donkin kera.


Mutta millä kortilla Fantoni lähti?


Muutaman minuutin funtsin jälkeen lähtökortti oli 2.


Tämän jälkeen Cohen lähes samantien levitti kaikki tikit.


Harvoin näkee jakoa, jossa yhteensä 26 tikkiä...

Viimeksi päivitetty : 30. Huhti 2012 14:45 EEST
Jako 9
Länsi avaa 2joka on heikko ja muut passaavat tullen sinun vuorosi. Tarjoat 2NT tarkoittaen, että se on kuin yhden sangin avaus ja sen partneri kiljuen nostaa kolmeen.

Länsi lähtee
K:lla, jonka laistat ja itä pelaa viitosen. Toiseen tikkiin länsi pelaa J:n ja itä pelaa kympin, kuinka pelaat?


Kolme sangia elää tai kuolee ristijakauman perusteella. Jos lännellä on ♣K et voi minkään (ellei singelton). Voittamalla toisen herttatikin, saat antaa vielä kaksi ristiä ja olet kuitenkin kotona. Vaikka idällä olisi KJx, niin saa hän niillä kaksi tikkiä, mutta ei hänellä ole kääntää herttaa. Sen takia ensimmäinen hertta kierros pitää laistaa.

Pelaamalla ristiässän näyttäisi olevan hyvät mahdollisuudet, joten pelaamme sen ja idältä tippuu singelton ♣K, siis idältä ei länneltä. Nyt lännellä on risti pito ja saat vain kahdeksan tikkiä, hertan, kaksi pataa, kolme ruutua ja kaksi ristiä.

Toisen hertta kierroksen jälkeen tiedämme, että idällä ei ole herttaa palauttaa, niin annat itsellesi  extra mahdollisuuden pelaamalla ruudun pöytään ja sieltä pienen ristin. Mikäli nyt pelataan kuningas, kasvatat ristivärin aina varmasti, kun laistat ensmmäisen ristikierroksen huomioiden, että risti voi istua ikävästi 3-1lännelle.
Viimeksi päivitetty : 13. Huhti 2012 21:21 EEST
Jako 8
Olet avannut ja vastustaja on tarjonnut 4♠, johon lähdet ♣K - partnerisi pelaa nelosen ja pelinviejä yhdeksikön. Kolmonen on ns. piilossa pienistä korteista. Toiseen tikkiin pelaat ♣A:n ja nyt partneri pelaa ♣6 ja pelinviejä ♣10.

Kuinka jatkat puolustusta?Näyttää aika tuskaiselta tilanteelta ja näyttää siltä, että partnerillasi on kolmen kortin risti, koska ei sen takia lyönyt kolmosta, ettei halunnut valita seuraavaa maata mitä pelataan.


Jatkamalla kolmannen ristin, jonka pelinviejä kuppaa pöytään ja pelaa pienen ruudun käteensä ja seuraavaksi valtin kohti pöytää. Voitat valtin heti ässällä ja jatkat neljännen kerran ristiä ja saatte puolustuksessa yhden valtin lisää.

Vaikka pelinviejä voittaisi kolmannen ristin käteensä ja pelaisi heti valttia, niin neljäs ristikierros antaa upparin tai valttitikin puolustukselle.


Viimeksi päivitetty : 9. Huhti 2012 11:53 EEST
Jako 7
Pohjoinen avaa 1♠ ja etelä vastaa 1NT. Pohjoinen invitoi kahdella sangilla ja kaikki passaavat.

Länsi lähtee ♣3:lla, jonka voitat kuninkaalla ja palautat ♣4, pelinviejä pelaa kympin ja partneri jätkän ja pöydästä ässä. Kolmanteen tikkiin pelinviejä pelaa pöydästä pienen ruudun, kuinka jatkat puolustusta?

 

Ensimmäiseen tikkiin ristipalautus on varma, koska jos partnerilla on rouva, niin saatte lisää tikkejä rististä. Toiseen tikkiin kun pelinviejä pelaa kympin ja partneri laittaa jätkän, niin mikäli partnerilla on Q & J olisi hän pelannut pienen ristin. Joten ♣Q on pelinviejällä.


Pelinviejän pelatessa ruutua, on hänellä siinä voimaa ja kun ei ottanut inviittiä vastaan, niin hänellä on vain todennäköisesti yksi hertta kuva, joten oikea jatko puolustuksessa on ottaa ruutu heti ässällä kiinni ja palauttaa pieni hertta. Täten saatte ristin, ruudun sekä neljä herttaa...


Viimeksi päivitetty : 13. Huhti 2012 22:00 EEST
Jako 6
Avaat vaarassa neljännestä kädestä 1♠. Länsi tarjoaa väliin 2, partnerisi vastaa 3 ja säästät aikaa, kun olet muutekin vähän myöhässä kilpailujohtajan hoputtaessa ja tarjoat 6♠.

länsi lähtee K:lla ja lännellä on dubbeli pata ja idällä singelton, kuinka pelaat?Katselet todennäköisesti ruutu ja risti menevää, mikäli lännen tarjouksessa vähänkään ajatusta. Ensimmäiseksi sinun pitää jättää ajatukset risti leikkauksesta pois ja yrittää miettiä, kuinka saat lännen kiinni, että hän joutuu pelaamaan ristiä haraviin.

Yksi mahdollisuus on, että teet hertta leikkauksen ja sen onnistuessa, pääset heittämään hertalle pöydästä yhden ruudun pois.

Ongelma kuitenkin on, että sinun täytyy löytää hertta muija idältä(etkä halua ottaa riskiä), mutta jos lännellä on KQJ ruudussa ei sinun tarvitse löytää hertta muijaa idältä.

Joko aukesi?

Otat eka puolustuksen valtit pois ja seuraavaksi pelaat isot hertat. Jos hertta muija ei tipu, niin kuppaat kolmannen hertan pöytään ja pelaat kaikki loput valtit pois, siten että pöytään jää 10 & ♣QJ. Kolme viimeistä korttia kädessäsi on pieni ruutu, ässä pieni ristiä. lännen täytyy sakata korttejaan pois, että sinne jää vaan kolme korttia. Jos länsi sakaa ruutunsa, niin lyöt hänet ruudulla kiinni ja saat ristin haraviin tai jos kaksi ristiä sakataan pois, niin otat risti ässän ja rouva kasvaa pöytään...
Viimeksi päivitetty : 7. Huhti 2012 16:42 EEST
Jako 5
Partnerisi avaa 1ja itä tarjoaa väliin 1johon vastaat 2. Länsi ehkäisee 3tarjouksella. Partnerisi tekee slammi-inviitin 4tarjouksella. Päätät kysellä ässät ja yhden ässän puuttuessa tarjoat risti slammin. Länsi lähtee 2:lla ja huomaathan, että olet tarjonnut slammin vain 25 pisteellä ja jos partnerillasi olisi patakuninkaan tilalla ruutu kuningas, niin voisit heti levittää, mutta nyt joudut pelamaan, kuinka pelaat?

Oppikrjan mukaan pelaisit heti ristiä, mutta mitä teet, jos itä voittaa ristitikin ässällä ja kääntää heti ruudun? eihän siinä muuta kuin, että joudut päättämään kumman maskin teet, ruudun vai padan?

Täten on parempi antaa itsellesi extra mahdollisuus pelaamalla iso pata ja toinen iso pata heittämällä ruutu sille pois ja kuppaat kolmannen padan ennen kuin pelaat valttia.

Jos käy niin mukavasti, että ♠Q tippuu(22 % odsi), et tarvitse ruutu leikkausta. Jos taas pata muija ei tipukkaan, niin voit aina kokeilla ruutu leikkausta.

Oliko edellä mainittu ainoa mahdollisuutesi? Jos lännellä on singelton ristiässä, niin saat pelin kotia, kun pelaat kolmannen padan ja kuppaat sen, kun rouva ei tippunut.  Seuraavaksi kuppaat hertan pöytään ja padan pöydästä sekä kolmannen hertan pöytään. Pöytään jää 10 & 9 valttia ja käteensi  jotakin mallia J86. Nyt jos lännellä on valttiässä, ei ruutukuninkaan sijainnilla ole merkitystä, kun pelaat valtin lännen ässälle ja hän joutuu kääntämään ruutua haarukkaan tai tupliin. Toki jos lännellä olikin dubbeli valtti, niin jäät pöytään kiinni ja sitten teet ruutu leikkauksen....

 Viimeksi päivitetty : 7. Huhti 2012 16:10 EEST
Jako 4
Etelä avaa 1♠ ja pohjoisen 2♠ tarjoukseen kaikki passaavat.

Partnerisi lähtee K:lla, jolla myös voittaa ensimmäisen tikin. Seuraavaksi hän pelaa ♣8, kuinka jatkat puolustusta?

Lännen lähtö ei voi osasitoumusta vastaan voi olla muu kuin dubbelton ja sisältää yleensä valtissa kontrollin. Etelällä on ristissä J953.

Lähdön jälkeen näet kolme tikkiä ristissä sekä yhden ruudussa. Valtti kontrollin jälkeen sinun on aika vaikea löytää ruutu kuningasta tai herttaa ässää partnerille. Mutta jos partnerilla on kolme ruutua, niin saa hän ruutu kupin! Pelaat ison ristin, jolle parneri heittää ruudun pois ja pelaat vielä neljännen ristin, jolle heitetään toinen ruutu pois. Valtti ajon partnerisi voittaa ja kääntää ruudun, jonka voitat ja seuraavan ruudun partnerisi kuppaa...

 
Viimeksi päivitetty : 7. Huhti 2012 15:33 EEST
Jako 3
Pohjoinen avaa 1, etelä vastaa 1♠. Pohjoinen korottaa 2♠ ja länsi tajoaa 4♠. Lähdet Q:lla, pöytä pelaa pienen , itä 6 ja pelinviejä8, kuinka jatkat puolustusta?Lähdön jälkeen tiedät, että pelinviejällä on aika varmasti kahden kortti ♥. Jos partnerillasi olisi ollut A976, olisi hän löynyt mielummin seiskan kuin kutosen.


Vaarana on jatkaa herttaa J:llä tai 10:llä ja pelinviejän laistaessa ei partnerisi voi ottaa sitä yli. Herttaa voisit toki kääntää kolmosella, mutta sen jälkeen lähes automaattinen risti palautus eikä pietin toivoa vieläkään ole. Sinulla on kaksi tapaa saada ruudusta kuppi.

Ensimmäinen vaihtoehto on kääntää ristiä seiskalla, jonka jälkeen otat valtti ässän heti ja käännät vasta sitten pienen hertan, niin silloin partnerisi tietää ettei ristissä ole toivoa...

Toinen vaihtoehto on ottaa valttiässä ja sitten käännät pienen hertan, jos partnerisi on puoliksikaan hereillä, huomaan hän, että teit epätavallisen lyönnin ja haluat epätavallisen käännön... 
 
Viimeksi päivitetty : 17. Maalis 2012 15:52 EET
Jako 2
Robberissä alkaisi moinen kuhina käydä tällä kädellä, mutta valitettavasti pelaat vain kunniasta tällä hetkellä ja avaat  2♣, tarjoat 3NT partnerin 2vastaukseen.

Länsi lähtee
♠ 3 idän ässälle, joka palauttaa ♠4, kuinka pelaat?

Aika passelit 26 pojoa sinulla. Sinulla on kahdeksan pikatikkiä ja kolme mahdollisuutta saada yhdeksäs. Testaa ensimmäiseksi hertta, koska tarvitset yhteyden hertan hakemiseksi, mikäli hertta on tasan. Seuraavaksi pelaat risti ässän, kuninkaan ja pienen rouvalle. Jos ristikään ei ollut tasan, niin laitat silmät kiinni ja maskaat ruutua...

Aika rankkaa mennä pietiin 26 pisteen kädellä, mutta jos maat eivät ole tasan eikä maskit käy, niin minkäs teet. Huomaa kuitenkin, että yrittämällä kasvattaa ensimmäiseksi herttaa ja sitten pelaamalla risti siten, että päädyt kolmannella ristillä pöytään olet elossa kolmen mahdollisuuden kera, jos risti tasan, niin tulet ruutu ässällä käteen, etkä maskaa sitä.
Viimeksi päivitetty : 15. Maalis 2012 17:37 EET
Jako 1
Näteillä padoillasi avaat 2♣ partnerin vastatessa 3♦. Kuulostaa hyvältä, mutta vain silloin, kun pääset hakemaan partnerin hyvät ruudut. Seuraavaksi tarjoat 3♠ ja partneri tarjoaa 4, jonka jälkeen kysyt ässät ja saat selville yhden ässän ja päätät tarjoussarjan tarjoamalla 6♠.

Puolustus lähtee ilkeällä K, kuinka pelaat?

Lähdön jälkeen näyttäisi ettei ole pöytään sivu kiinniottoa, vai onko?

Voitat ensimmäisen tikin ässällä ja toivot, että pata on tasa 1-1 ja saat ♠4:sta entryn pöytään.

Edellä mainitulla tavalla sinulla on n. 52% mahdollisuus, mutta voit kasvattaa mahdollisuuttasi 25 %:lla, kun pelaat pata maskin. Pelaat tarkasti pienen padan rouvalle, vaikka itä pelaisi ysin. Jos länsi voittaa kuninkaalla tikin, saat ♠4:sta yhteyden hakea ruututikin, jolle hietät ristin pois...

Ristilähdöllä otat pata ässän, ruutu ässän ja menet hertalla pöytään ja heität ristin pois ruudulle ja venailet, jos joku ottaa pata kuninkaalla tikin olettaen ettei pata tasan.
Viimeksi päivitetty : 15. Maalis 2012 14:11 EET