Viimeisin päivitys
Etusivu
4. Kesä 2018 07:38 EEST
Uutiset
18. Touko 2018 21:36 EEST
Liiton mestaripisteet
4. Tammi 2018 19:33 EET
Mestaruudet
13. Joulu 2017 22:16 EET
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2018
Tutustu bridgeen pelaamalla MiniBridgeä
MiniBridge on helpompi versio pelistä ja pelataksesi tarvitset vain korttipakan...

Lue julkaisu tästä:

Jakoja 2
Pelinvienti- ja puolustustehtäviä
Jako 15
Partneri avaa 1♣ ja muutamien tarjouksien jälkeen kaikki päätty hyvin, kun laskeudut 6sitoumukseen ja länsi lähtee 9, plan the play?

Ilman valttilähtöä voit antaa hertan ja kupata hertan ja loput on pelkkää laskettelua.

Nyt täytyy hieman ponnistella. Aloita voittamalla ruutu käteesi. Ota ♠ ässä ja kokeile n. 1 % mahdollisuutta, jos vaikka ♠ kuningas olisi singelton. Jos 1 % odsi toteutunut, niin pelaat seuraavaksi pienen jätkälle. Jos sillä pelaajalla, joka voittaa ässällä tikin ole valttia, niin pääset kuppaamaan hertan ja voit keskittyä seuraavaan jakoon.

Jos taas puolustus palauttaa valtin, niin jäät pöytään kiinni kuninkaalle. Seuraavaksi kokeilemme toista extra mahdollisuutta, että ♠K olisi dubbelton, tosin vain 9 % odsi, mutta aina kannattaa yrittää. Jos pata kuningas ei tipu, niin voit aina kokeilla onneasi risti maskilla...

Kolme mahdollisuutta on parempi, kuin suoraan yrittää risti leikkausta.
Viimeksi päivitetty : 2. Maalis 2012 13:53 EET
Jako 14
Avaat 1♠, länsi tarjoaa 2♣ väliin ja partneri laittaa vauhtia tarjoussarjaan 2 tarjouksella. Päätät pitää ruudun salassa ja tarjoat 3♠. Partneri korottaa 4♠. Sitten isket lännelle silmää ja täräytät 6♠ pöytää, länsi lähtee K, kuinka pelaat?

Tavoite on varmaan päästä heittämään ruutu meneviä hertalle?

Jos puolutus saa kiinni ja pöydässä ei ole valttia, niin "muutama" ruutu menee ja elvistelysi saa nolon lopun!

Tässä vaiheessa pitää kuitenkin ottaa peliin kontrolli ja näyttää mitenkä sitä oikein pelataan. Luovuttamalla suosiolla yhden valttitikin ollaan aika lähellä kotipeliä.

Pelaa ♠J tai jopa härkisti 9. Jos ♠ on 3-2, niin alkaa näyttämään todella hyvältä, oikeastaan olllaan aika mukavasti saletissa? Joku voittaa ♠Q:lla tikin ja pöydän viimeinen valtti suojaa käännön. Seuraavalla käännöllä ei ole väliä, koska voitat tikin ja poistat valtit ja voit levittää kotipelin. Ainakin lähes 100%, mutta ei aivan. Ajatellaan, että länsi voitti ♠Q:lla tikin ja hänellä on viiden korttin , saa itä kupin.

Jos näin kävi, niin kannattaa ajatella valoisasti, että olet vuoden epäonnisin pelaaja ja saat sääli palkinnon kuitenkin jossain vaihessa :) tällaista voi aina välillä tapahtua, mutta ei onneksi tällä kertaa. lähdöllä pelaat kolme kierrosta valttia ja saat pelin kotia...

Jos pata on Qxxx ja ensimmäinen pata kierros laistetaan, niin pieti paukkuu, mutta silloinkin aika monesti laistaminen tapahtuu harvoin...Viimeksi päivitetty : 2. Maalis 2012 13:31 EET
Jako 13

Avaat neljännestä kädestä 1♠. Länsi tarjoaa väliin 2 ja partneri vastaa 2♠. Itä tulee mukaan tarjoamalla 3 ja seuraavaksi heilautat 4♠ ja kaikki passaavat. Länsi lähtee Q, kuinka pelaat?


Sinulla on mahdollisesti kolme risti menevää sekä yksi valtti, ellei valtti ole tasan 2-2. Sinun pitää pelata siten, että et joudu tilanteeseen, jossa itä pääsee pelaamaan ristiä. Oletetaan vielä ettei idällä ole risti ässää. Vaikka pata olisi 2-2, saat pelin varmasti kotia, vaikkamenetät yhden valtin.


Voita ensimmäinen tikki ässälle ja pelaa pieni pata pöydästä, jos itä ei pelaa kuvaa, niin pelaat kympin.

Jos länsi voittaa tikin ja jatkaa herttaa, kuppaat, otat valtit pois ja pääset yrittämään ylitikkiä, mikäli risti ässä on oikein.


Jos taas itä pelaa kuvan, voitat kuninkaalla tikin ja menet pöytään ruudulla, pelaamalla Q:n, jonka otat kuninkaalla yli ja pelaat pienen valtin, jos itä tunnustaa pienellä, pelaat kympin. Tällä tavalla saat pelattua idältä QJx jakauman, että hän saa sillä tikkiä ja etkä päästä myöskään itää kiinni, vaikka länsi voittaisikin toisella valttikierroksella tikin.

Viimeksi päivitetty : 2. Maalis 2012 12:07 EET
Jako 12 Fantoni strikes again...
Länsi avasi tarjoussarjan 1 pohjoisen tehtyä 1♠ välitarjous. Itä tarjosi 2 ja etelä tarjosi loppusitoumuksen 4♠

Itä lähti pienellä padalla, jonka voitat kympille käteesi. Seuraavaksi pelaat ruudun ässälle lännen tunnustaessa kasilla ja sen jälkeen pelaat pienen ruudun kohti kättä lännen pelatessa kolmosen, kuinka pelaat?


Jos sinulla meni hetki miettiessä, että kuinka pelaat, niin meni myös Fantonilla. Tovin jälkeen hän pelasi kuutosen ja itä voitti jätkällä tikin. Seuraavaksi itä palautti padan, jonka voitat käteensi kahdeksikolle vaikka seiskalla olisi voinut jäädä pöytään.

9 kupattiin pöydän ässälle ja otti pelinviejä tuumaus hetken.

Kun
kuningasta ei laitettu edestä, niin oli jo selvää ettei risti maski todennäköisesti käy, joten seuraavaksi pelattiin ristiässä  ja singelton kuningas tippui alle. Sitten vaan hertta kupilla käteen ja valtti pois ja pelaamalla ristiä kohti pöytää, kotipeli...Mutta mitenkä olisi käynyt puolustuksen pelatessa aina herttaa?

Viimeksi päivitetty : 21. Helmi 2012 11:06 EET
Jako 11 Fantonin matkassa

Tarjoussarja alkoi pohjoisen 1♣ kertoen tasaisen käden 15+ tai ristivärin ja epätasaisen käden ja 14 pistettä. Itä tarjosi ♥:n väliin ja etelän 1♠ lupasi ettei hänellä ole pataa(6+). Länsi korotti hertassa ja pohjoinen donkkasi etelän tarjotessa 3. Seuraavaksi pohjoinen tarjosi hieman uhkarohkean 3NT. Toki pohjoinen tiesi etelälle 3-4 kortin ja jos siinä esim. J10 tai 10-neljäntejä, niin kolmessa sangissa hyvät mahdollisuudet.

Itä lähti Q, jonka länsi otti ässällä yli ja pohjoisen singeli kuningas tippui alle. Toisella kierroksella länsi palautti hertan ja itä laistaa ja voitat tikin hertta seiskalle, mitäs seuraavaksi?


Mestarit itse ilmi liekeissä, Fantoni istui pohjoisena ja Nunes etelän korteissa. Jotain hyvää voidaan heti odottaa, kun toisen pöydän tulos  tuli näkyviin, että 2NT menny pietiin...

Kotipelin saamiseki ei ole montaa vaihtoehtoa. Rististä 5 tikkiä tai ruudun pitää kasvaa sekä padasta kaksi tikkiä sillä lailla ettei vastustaja saa sivuväristä tikkiä, muuten laulaa lystikseen.

Tovin mietittyään Fantoni pelasi ristin ässälle ja kun kuva singeltonia ei tippunut takaa, niin pelasi hän seuraavaksi pienen ruudun ysille, jolla onnellisesti sai tikin.

Seuraavaksi hän pelasi ristin kuninkaalle ja sitten ruudun kuninkaalle ja otti vielä ruutuässän sekä neljännen ruututikin. Seuraavaksi Fantoni istuttu idän hertalla kiinni, joka joutui pelaamaan pataa haraviin, vaikka pata maski olisi käynytkin. Extra pojot kiinni-istutuksesta. Näin se on helppoa kun sen osaa...vai oliko niin, että pienellä hertallakin olisi voinut lähteä...


Viimeksi päivitetty : 20. Helmi 2012 17:03 EET
Jako 10
Tarjoukset menevät, että etelä avaa 1♣ ja pohjoinen vastaa 1 johon etelä vastaa 3NT luvaten läpipitävän alavärin. Partnerisi lähteen ♥ Q:lla, kuinka puolustat?

Ensimmäiseem tikkiin pitää ottaa ässä, jos vaikka pelinviejällä olisi singelton kuningas ja partnerin hertat ovat kasvaneet sen jälkeen vahvoiksi. Jos kuningasta ei kuitenkaan tule ensimäiseen tikkiin, niin mitäs sitten?

Pelinviejeällä on 6-7 kortin risti sekä kaksi ruututikkiä tulossa pöytään ja hertta. Pata kääntö on ainoa mahdollisuus saada pieti. Jos käännät pataa rouvalla pelinviejän peittässä kuninkaalla, kasvaa pöydän yhdeksän pidoksi. Sinun pitää kääntää pata seiska, että pelinviejä luuleen sinun kääntäneen ässän alta ja pelaa kuninkaan, jonka jälkeen saatte neljä pata tikkiä. Kun pelinviejellä K ja 4 , niin ei hän pelaa siitä pientä, vaan yrittää saada kuninkaalla tikin...

Viimeksi päivitetty : 14. Helmi 2012 17:32 EET
Jako 9
Etelä pelaa neljää pataa ja lähdet pata kolmosella. Pelinveijä voittaa tikin jätkällä partnerin pelatessa pata kahdeksikon. Seuraavaksi pelinviejä pelaa pata ässän ja partnerisi pelaa pata kakkosen. Kolmannella kieroksella pelinviejä pelaa ♣ 7 kohti pöytää ja päätät ottaa tikin ässälläsi ja partnerisi pelatessa ♣ 9. Mitä pelaat neljänteen tikkiin?

Pietiä kun lähdet hakemaan, niin pieni . Partnerillasi on oltava K tai A Q:n kanssa. Sinulla on vaihtoehtona pelata pieni partnerin kuninkaalle tai partnerin ässälle, joka pelaa läpi.

Onneksi partnerisi oli ongelmasi tilanteen tasalla pelatessa ison ristin, joka näytää herttaa eikä ruutua. Lisäksi partnerisi on pelanut valtin iso-pieni, vaikka siinä ei tarvitse näyttää pituutta tai voimaa, vaan että mikä sivuväri hänelle käy parhaiten...

Viimeksi päivitetty : 14. Helmi 2012 16:40 EET
Jako 8
Aika mukavat 25 pojoo ja avaat 2♣.  Partnerin heikoista tarjouksista huolimatta päädyt neljään pataan.

Länsi lähtee valtilla, kuinka pelaat?


Käskystä, sinun pitää saada yksi kuppi, ennen kuin joku lyö taas valttia.

Pelaatko pienen valtin ensimmäiseen tikkiin?

Tottakai pelaat. Nyt pystyt kuppaamaan hertan ♠J:lle.

Kysymys kuuluu, pitääkö sinun pelata AK vai AKQ herttaa? Jos sinulla olisi varma yhteys tulla käteen, niin silloin pelaat AK herttaa ja kuppaat kolmannen hertan ja  poistat vastustajan valtit. Valitettavasti nyt sinulla ei ola varmaa yhteyttä, niin sinun täytyy ottaa isot hertat ja kupata viimeinen hertta pöytään.

Toki jos hertta on 5-2, kolmas herttasi kupataan ja seuraava pata vie kuppitikin pois , niin pietejä tulee pari.

Jos hertta on 5-2, niin et saa koskaan peliä kotia. Pelaa 4-3 herttaa ja ota kolme isoa herttaa ja kuppaa viimeinen hertta pöytään ja olet noin 62 % odissa.
 
 
Viimeksi päivitetty : 2. Helmi 2012 20:02 EET
Jako 7
Tämänlaiset jaot tuovat parhaat puolesi esiin sinusta. Et voi vastustaa 2NT avausta ja partnerisi tekee 3 ylivientinä.  Ylivientiin tarjoat 4♠ kertoen hyvän tuen(4k) ja tämän jälkeen partnerisi täräyttää pöytää 6♠.

Länsi lähtee J, how do you gona play?


Anyway, tässä jaossa on hieman tekemistä. Pitää alla tarkkana kuin porkkana.

Käytännössä jos maski käy, niin olet kotona. Jos maski epäonnistuu ja puolustus palauttaa , niin mene ♣ K:lla pöytään ja pelaa ♠ Q ässälle. Pelaamalla ♠ Q:n antaa se sinulle toisen mahdollisuuden, että puolustus peittää automaattisesti K toisella ja tekee samalla virheen.

Toisaalta itä tietää, että hänen partnerillaan on 0-1 ♠, eikä voi täten peittää rouvaa.  Jos rouvaa ei peitetä ja Kx on takana, tiedät, että olet pietipelissä.

Ajatellaan, että maski käy, ota ässä ja tule ässällä käteen ja kuppaa pöytään.  Jos kolmas ruutu kupataan yli, tarvitset risti maskin, että on peli kotona.

Jos kolmatta ruutua ei taas kupata, niin pelaa pöydästä ♠Q ja pelaa kädestä pieni jos itä tunnustaa pienellä. Jos ♠ oli 1-1, niin pitää lännen tulla ristiä haraviin tai pelata tupla renonssiin. Jos taas ♠ K olikin oikealla puolella, niin voit yrittää ylitikkiä ♣ maskilla.
Viimeksi päivitetty : 2. Helmi 2012 20:02 EET
Jako 6
Lähdet ♣10 neljää pataa vastaan. Pöydästä pelataaan pieni risti ja partnerisi pelaa ♣J:n ja pelinviejä voittaa ristitikin ässällä.

Seuraavaksi pelinviejä pelaa K, J ja 10:n kolmannelle hertta kierrokselle, jonka kuppaat ja pelinviejä sakaa ♣3, kuinka jatkat puolustusta?
Olet saanut jo yhden tikin ja näet kaksi lisää. Mistä pieti tikki?

Pelinviejällä ei ole enää herttaa eikä myöskään normaalisti ristiäkään. Eli tikkejä on tulossa ruudusta ja palauttamalla padan menetät valttitikin, mutta saat myöhemmin kolme ruutua.

Viimeksi päivitetty : 21. Tammi 2012 18:05 EET
Jako 5
Avaat 1♠ ja partneri vastaa  2NT luvaten ♠ tuen ja vähintään täyspeli vaatimuksen.
Itsevarmasti tarjoat 4NT kysyen ässiä ja huomaat, että yksi avainkortti uupuu ja itsevarmuutesi alkaa jostain syystä heikentyä ja päätät, että valttirouva puutuu myös, etkä viitsi sitä kysyä, vaan tarjoat 5♠ , mutta partnerisi sanoo ettei tässä ole ollenkaan niin vaikea tarjota slammia, kun kaappaa vaan oikeasta kohtaa tarjouslaatikkoa, eli 6♠.

Länsi lähtee 10, koitappa pelata ?


Idea on tehdä kaksi mahdollisuutta saadaksesi peli kotia, eli yrittää saada K:lla tikkiä tai maski ruudussa.

Voita herttälähtö pöytään ja pelaa valtit pois ja seuraavaksi kolme kierrosta herttaa ja viimeiselle hertalle sakaat ristin pöydästä. Sitten menet valtilla pöytään ja pelaa ristin kohti kättä.

Jos idällä on ässä, saat heitettyä ristille pöydästä ruudun pois. Jos taas A lännellä saat pelin kotia jos ruutu maski käy(75%).

Avain on pelata molemmat mahdollisuudet pelattavaksi ja sen takia risti pitää sakata heti ja myös pelata ennen ruutua.


Viimeksi päivitetty : 21. Tammi 2012 17:38 EET
Jako 4
Kaikki vaarassa, itä avaa 3♣ ja tarjoat 4. Partnerisi lähtee hakemaan slammia tarjoten 5♣, johon tarjoat 5 ja partnerisi jatkaa 5♠ ja sinulta 5NT. Tarjoussarja päättyy, kun partnerisi päättää tarjota 6.

Länsi lähtee ♣ 4, on 1-1, kuinka pelaat?


Kaikki muuten hyvin, mutta sinulla on kaksi mahdollista menevää ruudussa ja siitä huolimatta sinulla on lähes 100 % mahdollisuus pelata jako kotia, näetkö pelinvientilinjan jo?

Voita ensimmäinen tikki ässällä, kuppaa risti isolla valtilla, jonka jälkeen otat valtin pois.

Seuraavaksi pelaat ♠ K ja ♠ padan ässälle ja kuppaat kolmannen ♠.
Jos ♠ Q tippuu, niin pääset heittämään J:lle ruudun pois ja yrittämään ylitikkiä ruudusta mikäli maski käy.

Jos taas käy niin, että ♠ Q ei tipukkaan, niin menet valtilla pöytään ja pelaat ♠ J:n. Pataväri on todennäköisesti siten, että idällä on 1-3 korttia, mutta ei neljää korttia, eli sakaat kädestä ruudun ♠J:lle ja länsi joutuu antaamaan kotipelin seuraavalla käännöllä.

Toki voi käydä myös siten, että idällä olikin neljän kortin pata, niin silloin kuppaat ♠Q:n ja ulostaudut pienellä ruiudulla. Eikö se tee kutakuinkin lähes 100 % onnistumis mahdollisuuden?

Oletetaan, idällä olikin neljän kortin ♠ ,eli 4-1-1-7 jako.  Jos länsi voittaa ruudun, joutuu hän pelaaman ruutua AQ haarukkaan tai idän voittaessa ruudun, joutuu hän tulemaan tupla renonssiin  ja again home sweet home...

Jos ajattelit kokeilla molempia makseja (♠+), eli 75 %, et valitettavasti valinnut parasta mahdollista linjaa.

Viimeksi päivitetty : 21. Tammi 2012 16:52 EET
Jako 3
Tarjousarja on simppeli as well: avaat 1NT ja partnerisi kysyy ylävärejä ja landaa sitoumukseksi 3NT.

Pohjoinen lähtee ♣3 etelän tunnustaessa J:llä, jonka voitat kuninkaalla ja pelaat K ja pohjoinen sakaa 2, mitenkä tästä eteenpäin?

Tämä jako tuli vastaan bbo:ssa nettipeleissä ja ei oikein naurattanut, kun pohjoinen sakasi ruudulle.

Eli :stä ei saada tikkejä kasvatettua, padasta kylläkin, hertasta voisi hyvällä tuurilla saada favorin, mutta millä vastustaja kiinni?

Etelä pitää saada safety tyyliillä kiinni ja tein ratkaisun pelaamalla pienen ♣ ja nyt etelä on kääntämässä kaikkia värejä haarukkaan olettettua, että lähtö viidestä kortista...

Ehkä etelä huomasi tilanteen ja pelasi A &  ja sen jälkeen pelattiin pataa jätkälle ja loppu oli pelkkää laskettelua 90 % tuloksella.

Tosin käännöllä sinänsä väliä, koska saat aina 9 tikkiä kun pelasit pienen ♣ oli se sitten odsi tai ei.

lähdöllä ei varmaan kovin hyviä mahdollisuuksia , pyörittää miten vain, eli lähtökortilla taas väliä, mutta kumpaa kannattaa lähteä??Viimeksi päivitetty : 19. Tammi 2012 21:59 EET
Jako 2
Partnerisi avaa 1 ja vastaat 1NT. Partnerisi,  joka tietää, että tykkäät pelata jakoja(ja osaat), tarjoaa 3NT ja länsi lähtee ♣Q, kuinka pelaat?

Kun näet pöydän, niin tiedät taas ja kerran taas, että parnerisi teki oikean ratkaisun...

Ensimmäiseen tikkiin pelaat ässän, ja seuraavaksi A & Q. Jos joku voittaa Q tikin on sinulla 9 tikkia kannelta, etkä tarvitse edes pataa, eli  4 + 2♣+ 3.

Sanotaan, että Q saa pitää, ei ongelmaa. Seuraavaksi pelaataan varmasti peli kotia pelaamalla pienen , eli edes 4-1 istunto hertassa haittaa, ellei hertta sitten 5-0?

Ajatellaan, että Q sai pitää tikin, ja pelaat pienen pöydästä ja joku voittaa J tikin ja on 4-1 olet saamassa 5+2+2♣.

Jos taas 5-0 ja antavat sinulle 10 tikin, ajat sen jälkeen K alas ja sinulla edelleen ♣K yhteys hakea ruudut tai jos 5-0 oikella puolella, niin maskaat hertan(tai jos ♥ J voittaa edestä tikin saat 5 ♥ tikkiä)

Avain on pitää heti alussa ♣ yhteys käteesi, voittaa puolustus Q tikin tai ei...

Viimeksi päivitetty : 19. Tammi 2012 18:33 EET
Jako 1
Tarjoussarja lähtee, että partnerisi avaa 1 ja vastaat 1♠ (2/1-systeemi) ja pohjoinen tarjoaa väliin 2 ja partnerisi korottaa 4♠. Mitä tarjoat seuraavaksi?

Muista katsoa vastaus ennen kortteja.


Tässä jaossa ei välttämättä ole oikeata eikä väärää vastausta,  riippuen kuinka partnerisi kortit ovat jakautuneet. Sen me tiedämme, että partnerillasi on ylävärikäsi, jossa ei luultavimminkaan ole singelton ruutua, koska muuten partnerisi olisi voinut tarjota 4.

Tälläisissa tilanteissa, kun pelaat vieraan partnerin kanssa kannattaa yleensä pitää tarjous halut kurissa, vaikka itse sitä pystynytkään tekemään, eteenkin kun partneri on Puolan ”expertti”, eli kovaa tarjotaan ja korkealta.

Slammi toki menee monea varianttia vastaan, jos partneri vähänkään hengissä...

Nyt voi katsoa kortit ja tuumata, ettei tämä ollutkaan mikään erikoinen tehtävä, vaan yksi turha jako monen joukossa, vaikka olen pelannut monen hyvän saman maan pelaajan kanssa, tämä oli härskein tarjous tähän menssä, se olisi vielä puuttunut, että pata vinosssa 4-1 ja pohjoisella AKJx :)

Viimeksi päivitetty : 19. Tammi 2012 20:26 EET