Viimeisin päivitys
Etusivu
4. Kesä 2018 07:38 EEST
Uutiset
18. Touko 2018 21:36 EEST
Liiton mestaripisteet
4. Tammi 2018 19:33 EET
Mestaruudet
13. Joulu 2017 22:16 EET
0 0 0 0 0 0
Sivuilla käyntiä 2018
Tutustu bridgeen pelaamalla MiniBridgeä
MiniBridge on helpompi versio pelistä ja pelataksesi tarvitset vain korttipakan...

Lue julkaisu tästä:

Jakoja

Pelinvienti- ja puolustustehtäviä

Jako 15
Olet vaarassa vaaratonta vastaan. Länsi avaa 3♠ ja itä korottaa 4♠. Tarjoat 5♣ ja kaikki passaavat.

Länsi lähtee ♠Q, kuinka pelaat?

Lähdön jälkeen olet ensimmäisen ja viimeisen kerran pöydässä.  Ristimaskin onnistuminen on reippasti alle 50 % koska et voi mitään kuningas kolmannelle.

Ruutua kannattaa yrittää, eli 50 % mahdollisuus, että ässä on idällä. Lännellä tuskin on singelton ruutu kun ei siitä lähtenyt.  Jos käy hyvin, niin menetät vain ruudun ja todennäköisesti ristin.

Ajatellaan, että ♦A onkin lännellä, voit kokeilla onneasi singelton ♣K suhteen eli kaksi mahdollisuutta on parempi kuin yksi. Vaikka ristiväri olisi vieläkin parempi, esim AKJ10, niin silloinkin pitää pelata ruutua.

Pelaamalla ruutua on sinulla 55 % mahdollisuus.
Viimeksi päivitetty : 13. Tammi 2012 17:05 EET
Jako 14
Kaikki vaarassa itä avaa 1♠. Tarjoat 1NT välitarjouksen, jonka jälkeen partnerisi tarjoaa 2 ylivientinä ja sen jälkeen 3NT. Länsi lähtee pienenellä padalla ja voitat kolmannen pata tikin ässälläsi, lähtö oli kuningas kolmannesta.

Mitä sakaat pöydästä ja kuinka pelaat?


Kuinka monta pistettä idällä on? Itselläsi on 16 ja partnerilla 9 ja lähtiällä 3, eli kolmen käden pisteet yhteensä 28, joten loput 12 on avaajalla ja et voi alkaa kasvattamaan hertasta tikkejä, koska itä saa sen ässällään kiinni ja pääsee ottamaan kaksi pata tikkiä lisää.

Nyt kun tiedämme missä puuttuvat pisteet ovat, niin voit laskea, että saat ruudusta kolme tikkiä, kun maskaat idältä kuninkaan, lisäksi olit saanut padan, eli ainoa mahdollisuus on kasvattaa kotipeli pelaamalla risti oikein, eli maskia ei ole, kun kaikki välikortit puuttuvat ja rouvaa ei voi maskata länneltä kun se on idällä.

Eli pelamme idälle dubbelton rouvaa.
 
Aloita pelaamalla ♣ A & K ja toivomme, että Q tippuu. Seuraavaksi pelaamme pienen ♣ J:lle ja maskaamme ruudun pelaamalla J, eli 9 tikkiä 1♠+3+5♣, eli mikä tässä on ongelmana?

Jos sakasit kolmanteen tikkiin ruudun, ei tämä onnistukkaan, koska narahdat toisella ruutu kierroksella pöytään kiinni idän peittäessä ruudun. Vaikka hertta näyttää voimakkaalle siitä pitää heti luopua.

Vaarassa avaus on normaalisti 12+ ellei sitten pitkä avausväri tai kaksivärikäsi, jolloin avaus tehdään 10-11 pisteellä ja silloin ♣ Q voi vaihtaa paikkaa, mutta kolmen pata kierroksen jälkeen oli jo tiedossa, että avaajalla vain 5 kortin pata...

Viimeksi päivitetty : 13. Tammi 2012 16:48 EET
Jako 13

Tarjoussarja lähtee, että länsi avaa 1NT(12-14)* ja partnerisi tarjoaa 2♥** ylivientinä, vastustaja tuumaa hetken ja tarjoaa rohkeasti 3, jonka partneri donkkaa ja kaikki passaavat.

*1NT: 12-14

**2♥: ylivienti

Olet lähtemässä, minkä lähtökortin teet?


Vaikka tiedät, että partnerillasi on pataa, ei se tarkoita, että siitä voitetaan paljon tikkejä, kun oletusarvoisesti jommalla kummalla vastustajalla on lyhyt pata. Todennäköisesti valtin lyhennys kasvattaa puolustukselle tikkejä, mutta tästä kompinaatiosta on liian riskaa peliä siitä lähteä, mutta hertta lähdöllä saadaan aina kasvatettua tikki tai pari, eikä vastustaja ole pääsemässä pöytään.

Lähdön jälkeen pelinvienviejä ei varmaankaan ole parhaassa hapessa, kun se voittaa ensimmäisen tikin ässällään ja ulostautuu hertalla ja puolustus  pelaa kolmannen kerran herttaa, jolle parnerisi sakaa 2. Seuraavaksi otat pata kuninkaan, joka saa tikin, mutta mitä seuraavaksi?

Olet saamassa 2, 1♠ sekä aina 2ja myös jotain rististä. Pataa voidaan aina pelata, jonka pelinviejä tulee kuppaamaan, mutta pelaamalla hertan pöydän varmalle ja mikäli käy niin mukavasti, että partnerillasi on 10, olet kasvattanut itsellesi ylimääräisen valttitikin, muussa tapauksessa tyydyt pariin valttitikkin, sekä risteihesi mitä saat, kun pelinviejä joutuu sen värin itse käsittelemään ja voit aina ulostautua pari kertaa padalla.

Näin ne amerikkalaiset expertit tarjoaa ja pelaa...

Viimeksi päivitetty : 6. Tammi 2012 19:12 EET
Jako 12

Partnerisi avaa 1 ja vastaa 1NT sinun 1♠ tarjoukseesi.Tarjoat loppusitoumuksen 4♠ vaikka et odottanutkaan singeltonia partnerillesi. Länsi lähtee ♣3, jonka itä voittaa ässällä ja palauttaa ♣J ja sen voitat kuninkaalla. Seuraavaksi pelaat pataa ässälle ja länsi tunnustaa  J:llä. No, mites sitten suu laitetaan, löydätkö ulospääsyä vastustajien virnistellessä, että peli se pietipelikin?


Ihmeiden aika ei ole ohi, vai onko? Pientä tuuria kuitenkin tarvitaan, eli lännellä pitää olla padassa QJ tai KJ dubbeltonina, muuten pietejä paukkuu.

Toinen munkero pitää olla, että olisi 3-3 ja pääsisit neljännelle hertalle heittämään  ♣ menvän pois.

Vaikka neljännen hertan puolutus kuppaa, kuppaavat valttitikkinsä, mutta voitko yrittää paremmin?


Oletetaan,  että idällä on A ilman rouvaa, voi hän ajatella,että sinulla on singelton Q ja hän päättää ottaa ässänsä heti, eli pelaat pienen kohti kättä.  Jos näin käy, niin kuppaat ruudun ja  voit virnistellä takaisin menemällä hertalla pöytään ja heität ristin K:lle pois.


Jos taas itä ei ota ässäänsä, on sinulla vielä mahdollisuus saada peli kotia, mikäli hertta 3-3.

Kuten huomaat, niin täydellistä puolustusta vastaan peli ei mene kotia. Kaikkia sitoumuksia ei ole tehty kotipeleiksi, mutta aina kannattaa yrittää.

Viimeksi päivitetty : 5. Tammi 2012 15:51 EET
Jako 11

Avaat 1 ♣ ja partneri vastaa 1, johon tarjoat varovasti 1NT. Partnerisi ei juuri koskaan heitä huulta, eikä myöskään nyt, kun hän tarjoaa vakavalla ilmeellä 6NT. Länsi lähtee ♠10, kuinka pelaat?


Sinulla on 10 pikatikkiä kannelta. Kahta puuttuvaa tikkiä voit yrittää rististä tai hertasta. Katsotaampa tältä kantilta: Pelaamalla J toivoen, että idällä on Q, on sinulla 50 % mahdollisuus saada peli kotia.

Ehkä kuitekin isommat mahdollisuudet: sanotaan, että lännellä onkin Q eikä ässää, niin ei länsi varmaankaan palauta takaisin ja voit vielä yrittää saada pelin kotia maskaamalla ristiä.

Eli pelaamalla J on sinulla yli 50 % mahdollisuus.


Entäpä ♣ pelaaminen? Jos teet ♣ maskin ja se onnistuu, pitää ♣:n kuitenkin olla tasan 3-3, eli n. 18 % mahdollisuus.  Mutta toisaalta et ole vielä hukassa vaikka ♣ oliskin 4-2. Et voi menettää ristiä, mutta voit pelata pöydästä ja et saa peliä kotia, mikäli idällä on ässä, koska hän ottaa sen helposti heti ja ristin oletusarvoisesti ollessa  4-2 menetät myös ristin. Kaikkineen näiden tapahtumien perusteella sinulla on n. 30 % mahdollisuus.

Pitkässä juoksussa paras linja on pelata heti herttaa eikä ristiä. Koska tarvitset vain yhden hyvän uutisen: kun Q idällä, niin saat pelattua pelin kotia. Vaikki ♣ maski onnistuisi, ei se takaa, että saat 12 tikkiä. Koska tarvitset vielä lisää hyviä uutisia ristiä pelatessa.

Viimeksi päivitetty : 5. Tammi 2012 15:14 EET
Jako 10

Tämä voisi olla yksi parhaista käsistä mitä saat itsellesi? Avaat 2♣ johon partnerisi vastaa controlleja ja jatkossa saat selville AK. Sitä et saa selville onko sinulla mitään mahdollisuuksia hyödyntää niitä! Katsot tarjouslaatikkoasi toivoen ettei vaan tule pietiä ja kaappaat tyynesti ja tyylikkäästä 6 pöytään. Länsi lähtee ♣Q, kuinka pelaat?


Sinulla on muutama mahdollisuus päästä hakemaan AK.  Jos 8 on sigelton on 7 yhteys pöytään. Jos taas 8 ei ole singelton, voit yrittää pientä pataa rouvalle ja jos lännellä ♠K, saat pelin kotia.

Mutta miksi pitäisi ottaa turhia riskejä, kun kotipeli häämöttää silmiesi edessä? Voita ensimäinen tikki käteesi ja pelaa pieni kohti pöytää. Joku varmaakin voittaa tikin 8:llaan, mutta sinulle jää vielä yhteys hakea ruudut pelaamalla toisen kerran pientä kohti pöytää...

Home sweet home.

Viimeksi päivitetty : 17. Joulu 2011 13:28 EET
Jako 9

Partnerisi avaa 1 ja vastaat 1♠ ja partnerin 1NT vastauksen jälkeen hyppäät 3♣,  joka on luonnollisesti täyspelivaatimus. 3♣ tarjoukseesi partneri vastaa 3NT ja heilautat rennolla ranteella räväkkään 6♠. Länsi lähtee 10, kuinka pelaat?


Sinulla on 12 tikkiä kannelta, kun pelaat ensimmäiseen tikkiin pienen hertan ja voitat ensimmäisen tikin ässällesi. Seuraavaksi poistat tarvittavat valtit ja sakaat pöydästä ristiä pois. Sitten pelaat J ja pienen hertan kohti pöytää ja saat tarvitsemasi yhteyden pöytään, kun toinen puolustaja voittaa hertta kuninkaalla tikin, mutta eipä se puolustus muuta saa. 12 tikkiäsi: 5 ♠, 4 , 2 ja yksi ♣.

Ensimmäiseen tikkiin voi vahingossa pelata myös rouvan, mutta idällä ei ole mitään syytä sitä peittää ja menetät samalla yhteyden. Mikäli kuitenkin lipsautit ensimmäiseen tikkin ♥Q:n, on ainoa mahdollisuutesi tehdä tupla maski ristissä ja mikäli tässä jaossa yhtään oikeudenmukaisuutta, on molemmat risti kuvat lännellä...

Viimeksi päivitetty : 17. Joulu 2011 13:25 EET
Jako 8
Kaikki vaarassa, avaat 1ja länsi tarjoaa 3♠ ja partnerin 4 laittaa saluunan hiljaiseksi.

Länsi lähtee
♣ J:llä, jonka itä voittaa äsällä ja palauttaa ♣8, jonka ikävästi länsi kuppaa. Länsi ulostautuu pelaamalla pata ässän ja pienen padan, sinun vuorosi astua areenalle näyttää kuinka pelataan? 

Ruutuväri täytyy pelata siten ettei siinä ole meneviä. Jos ruutu on 2-2, on pelattava lännelle kuningas toista. Jos taas ruutu on 3-1, ainoa ja siis ainoa mahdollisuus, on että ruutu kuningas on sigelton, muuten aina ruutu menevä, kun ruutu jakautunut 3-1. Jos ruutu on 4-0 ei auta laskea, koska se ei auta.

Kun alamme laskemaan vastustajan kortteja, niin ei tarvitse laske molempia, vaan toinen riittää. Tässä jaossa tiedämme idälle seitsemän kortin ristin. Lännellä taas yksi risti ja idällä kaksi pataa. Eli 9 mustaa korttia idällä ja 8 mustaa korttia lännellä, nyt voit jo laskea idän kortit?

Kun vielä lasket idän hertat, niin tiedät idän ruudut ja loppu on pelkkää laskettelua.

Eka otetaan valtit pois, ja jos idällä on yksi hertta, niin silloin idällä on kolme ruutua, joten pelaamme lännelle singelton kuningasta, eli pieni ruutu kohti ässää. Jos taas idällä on kaksi herttaa, on idällä kaksi ruutua ja silloin pelaamme lännelle dubbelton kuningasta, eli maskataan rouvalla. Jos taas idällä kolme herttaa, on idällä vain yksi ruutu ja sitten pelataan idälle singelton kuningasta.

Pieni caunttaus aina paikallaan :)  
Viimeksi päivitetty : 21. Marras 2011 09:59 EET
Jako 7
Vaaraton vs vaara ja idän korteilla avataan kolmannesta kädestä 2♠, heikko. Tarjoat 3♣ ja kaikki muut passaavat. Länsi lähtee ♠ K, jonka itä otaa yli sekä lisäksi kaksi seuraavaa pataa.

Länsi sakaa pieniä herttoja ja neljännelle kierokselle itä ulostautuu valtilla.

Olet menettänyt kolme pataa ja jos risti 3-2 on sinulla 9 tikkiä ja pelaat enää ylitikistä. Mitäs jos lännellä onkin ikävästi neljän kortin risti, jossa jätkä?

koitappa kerrankin miettiä mitenkä pelaat, eläkä vaan katso vatausta.

Tässä sinun täytyy pelata siten, että saat ns. ylimäräisen tikin punaisista aina, mikäli risti onkin 4-1 vastassa. Ota valtti palautus käteen ja pelaa herttaa ässälle. Seuraavaksi pelaat toisen kierroksen ristiä ja jos itä tunnustaa, niin pelaat enää ylitikistä, mutta jos sakaa, niin pelaat kolmannen ison ristin ja sitten ristillä vastustaja kiinni.

Nyt lännen pitää tulla punaistaväriä ja avot, home sweet home.


Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:42 EET
Jako 6
Tarjoussarjasta:

2♦: Multi
2NT:vahva kysely
3
: ♠ minimi

Neljä pataa ja etelä pelinviejä. Ensimmäinen tikin voittaa länsi risti äsällä,  joka kääntää pienen ruudun pelinviejän kuninkaalle, joka jatkaa ruutua kolmanteen tikkiin lännen ässälle, joka kääntää 8 neljännellä kierroksella ja pelinviejä pelaa K, sinun vuorosi ?Nyt näyttää sille, että pelinviejä saa ruudun kupattua käteensä sekä sai ruutu tikin, risti kuninkaan ja hertta näyttäisi olevan kymmenes tikki? vai onko?

Mikäli pelinviejällä on kuitenkin vain kolmen kortin pata, hän ei kupata ruutua, kun hän ottaa valtit pois, sekä risti kuninkaan, mikäli hänellä on yhteys vielä käteen. Hertta kääntö oli kuningas kääntö, sinun pitää vain laistaa hertta, niin saatte vielä kaksi tikkiä.
 
Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:41 EET
Jako 5
Tarjoussarjasta;

2: 5 + /
2NT: kysyy kumpi alaväri

Partnerin lähtökortti on 9. Partnerisi on tarjonnut kaksi värikäden ja omasta kädestä huomaat kyllä, että mitkä värit hänellä on ja 9 on mitä ilmeisemmin singelton, kuinka puolustat?

Tiedät, että saat ruudusta kaksi tikkiä, mutta tarviset kaksi lisää saadaksesi pietin. Helposti voisit ajatella ottavasi isot ruudut ja antamalla kolmannella ruudulla kupin partnerille.
Partnerin lähtö osoittaa, että hän haluaa saada kupin, mutta jos otat isot ruudut, niin samalla kasvatat ruutu jätkän pöytään, vaikka partneri saisikin kupin. Sen takia sinun täytyy antaa kuppi heti toiseen tikkiin kääntämällä 6 kertoen, että sinulla ristissä voimaa.

Vastustajan tarjouksista tiedät, että pelinviejällä on kuuden kortin herttta, eli parnerilla on yksi valtti. Ja kun lasket jakoa tarkemmin, niin tiedät, että pelinviejällä o 6-3-2-2 jako, eli kolme pataa, kaksi ruutua, kaksi ristiä sekä 6 herttaa.

Ruutu kupin jälkeen partneri kääntää ristiä ja pieti valmis.
 
Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:39 EET
Jako 4

Avaat yhdellä sangilla partnerin vastatessa 2 ruutua. Tarjoat 3 herttaa ja partneri nostaa neljään herttaan. Länsi lähtee ruutu rouvalla, jonka itä voittaa ässällä ja palauttaa ruutu viitosen sinun kuninkaallesi:

kyllä, yksi hankaluus voitettu, mutta mitenkä jatkaa? hertta on 2-1

Lännellä singeli valtti, kuinka pelaat?


Aloita pelaamalla kaksi kierrosta valttia päätyen pöytään toisella valttikierroksella ja kuppaat ruudun käteesi. Seuraavaksi pelaat pienen padan pöydän ysille. Jos ysi tiputtaa kuvan idältä, ovat ongelmasi ohi, koska voit heittää padalle ristin ja eikä sinun tarvitse arvata ristiä olleenkaan.

Jos taas patakymppi voittaa voittaa tikin, niin silloin vastustajan pitää pelata kaksi seuraavaa kierrosta pataa. Sanotaan, että puolustus voittaa pata kympin ja pelaa kaksi seuraavaa kierrosta pataa, eli nyt sinun pitää löytää risti Q.

Jos olet pystynyt laskemaan jaon, niin pelaa sille vastustajalle risti rouvaa, joka pelaa esimmäiseksi suuremman ristin, jos taas et voi laskea sitä, niin tule valtilla käteen ja pelaa ristiä J toivoen kuvan peittoa.

Täten annat itsellesi kaksi mahdollisuutta, sekä vastustaja voi tehdä virheen.

”vinkki” jos länsi on heikko pelaaja eikä hän peitä risti jätkää, pelaa idälle rouvaa – oletusarvona tehtävässä, että pelataan vain ”mestareiden” kanssa”
Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:33 EET
Jako 3

Avaat neljännestä kädestä 1 pata , länsi donkaa, partneri tarjoaa konventionaalisen 2NT luvaten inviitin ja pata tuen, jonka jälkeen tarjoat 4 pataa.

Pelinä siis 4 pataa ja länsi lähtee ruutu kuninkaalla ja kuten huomaat, ruutujako on sinulla molemmissa käsissä sama.

Valttimeneviä ei ole(2-1), eikä myöskään yhtää pitkää väriä minkä kasvattaa, mihinkä olet joutunut? et kai pieti peliin?

Sinulla on neljä mahdollista menevää: yksi ruutu, yksi hertta sekä kaksi ristiä. Lännen donkki passin alta antaa merkin siitä, että risti kuningas väärin, joten ristin käsittelyä pitää välttää.

Ota ensimmäinen tikki ässällä ja pelaa valtit pois. Seuraavaksi pelaat hertta ässän, hertta kuninkaan ja kolmannella hertalla löydään vastustaja kiinni.

Pahimmassa tapauksessä itä voittaa kolmannen hertan ja palauttaa ristin, mutta ristipalautuksen voitat äsällä ja lyöt lännen taas ruudulla kiinni.

Nyt lännen pitäätulla ristiä tai ottaa risti kuningas tai antaa hän punaisella värillä kupin pöytään ja voit heittää ristin pois kädestä, joten menetät vain yhden ristin ja kotipeli.

Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:30 EET
Jako 2

Avaat etelän korteista neljännestä kädestä 1 pata, länsi donkkaa ja partneri tarjoaa konventionaalisen 2NT kertoen inviitin sekä pata tuen ja tarjoat neljä pataa.

Länsi lähtee ruutu rouvalla, jonka itä ottaa ässällä ja palauttaa pienen ruudun, kuinka pelaat?


Tässä jaossa on 100 % varma linja pelata peli kotia. Hertta väri on ongelmana, jos ässä väärällä puolella, niin menetät kolme hertta tikkiä sekä yhden ruudun ja olet pelannut itsellesi kallisarvoisen pietin.

Toinen ruutu kupataan, jonka jälkeen otetaan valtit pois ja hyökätään ristin kimppuun. Pelaamalla ässän, rouvan sekä pienen kohti pöytää.

Mikäli nyt lännen kädestä tippuu jätkä, niin on risti kasvanut ja pääset heittämään kädestä yhden hertan pois ja myös samalla yrittämään ylitikkiä, mikäli hertta ässä oikein.

Jos taas lännen kädestä pelataan kolmas pieni risti, niin sinun täytyy maskata risti ja jos maski käy, niin taas pääset heittämään hertan pois.

Mikäli risti olikin 3-3 ja itä voittaa kolmannen risti tikin jätkällään, olet kuitenkin aina kotona, koska hänen täytyy nyt kääntää joko ruutua tupliin tai herttaa kuninkaalle.

Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:29 EET
Jako 1

Tarjoussarja lähtee, että etelä avaa yhdellä ristillä ja hyppäät kolmeen ristiin partnerinvastatessa yhden hertan. Partneri tarjoaa toisella kerralla kolme pataa ja päätät tarjota kolme sangia, että sinulla muka ruutu pito...

Pelinä siis 3NT ja länsi lähtee pata jätkällä. Kuinka pelaat?


Pöytään ei ole juurikaan yhteyksiä ja jos risti juoksee, niin olet aina kotona. Ainoa ongelma on, että vastustajaa ei saa päästää kiinni, etteivät he ota ruutu tikkejään. 

Sen takia et voi heti kokeilla ristiväriä, vaan pitää yrittää saada hertasta kasvattamalla tikkejä, mikäli kymppi kolmantena, niin saat 5 hertta tikkiä, kaksi patatikkiä sekä vähintäänkaksi ristitikkiä.

Jos taas herttakymppi ei ole kolmantena, on sinulla edelleen mahdollisuus kasvattaa risti.

Eli pelaat pata ässän ja seuraavaksi pata kuninkaan ja heität sille blokkaavan hertta ässän pois. Sitten vaan herttaapäästä ja toivotaan, että kymppi tippuu(37 %).

Jos taas hertta kymppi ei tipukaan, niin sitten ristin kimppuun ja se topataan, koska risti rouva tippuu enemmän, kuin joka toinen kerta, oli sitten pelimuotona joukkis tai parikisa, niin pitkässä juoksussa ristiä ei edeskannata haaveilla maskaamaan.

Tällä kompinaatiolla sinulla on yli 70 %mahdollisuus.

Joku voisi varmaan myös ajatella, että pelaisi ensimmäiseen tikkiin pienen padan ja ottaa rouvalla tikin ja sen jälkeen ottaa hertta ässän ja lyö vastustajan kiinni ruudulla(tai kokeilee ristä päästä),

kun ruutu 60 % varmuudella 4-3,mutta jos risti rouva takana kolmantena, niin olet kuitenkin ansainnut yhdenpietin.

Viimeksi päivitetty : 20. Marras 2011 11:27 EET